• 9.376.792 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: James L. Brooks

Met onder meer: Reese Witherspoon, Paul Rudd en Owen Wilson

Plot How Do You Know

"How do you know it's love?"

Hoe weet je dat je de ware gevonden hebt? Daar draait het om in dit verhaal. We volgen Lisa (Reese Witherspoon), een professionele softbalspeelster, Manny (Owen Wilson) een honkbalspeler uit de Majorleague en George (Paul Rudd), een directeur die op het punt staat alles te verliezen, en hun driehoeksverhouding. Charles (Jack Nicholson) de vader van George staat klaar met goedbedoelde adviezen.

Niet al te best.

Grootste probleem is dat het hoofdkoppel van de film 0.0 chemie kent, al zijn ze elkaar wel een beetje waard. Beiden enorm irritant, zowel Witherspoon als Rudd slagen er niet in hun personages zowel afzonderlijk als met elkaar wat glans mee te geven.

Wilson en Nicholson zijn op hun beurt wel weer leuk maar komen eigenlijk amper in het stuk voor en blijven soms toch ook iets teveel hangen in hun typetjes. Beiden drijven de hele film lang op dezelfde trekjes en reacties, want tegen het einde aan toch ook wat saai wordt.

Film is grotendeels in twee verhalen verdeeld, waarvan er eigenlijk geen enkele serieus afgerond wordt. De film neemt een loopje met het einde en wanneer Witherspoon en Rudd uiteindelijk een koppeltje worden is de film ook maar meteen gedaan. Toch krijgen beide verhalen wat teveel aandacht, waardoor de speelduur onnodig opgedreven wordt en er een aantal vreselijke slechte pogingen tot dramascenes inzitten.

Erg oubollig allemaal, met zoutloze hoofdrollen en leuke maar eendimensionale bijrollen. Daarbij duurt het allemaal te lang en weet de film amper wat af te ronden.

avatar van james_cameron

Flinke misser van regisseur Brooks; moeilijk voor te stellen dat hij al die jaren gewacht heeft op een dermate belabberd script als dit. De akteurs geven het geheel nog een zekere charme mee, al is niemand hier op z'n best. Witherspoon en Rudd zijn acceptabel in de hoofdrollen, maar Wilson en Nicholson presteren ver beneden peil. Niet dat zij er echt iets aan kunnen doen, aangezien hun rollen gewoon slecht geschreven zijn. Het script sleept zich voort van de ene nietszeggende gebeurtenis naar de andere, terwijl de dialogen extreem vaag en nietszeggend zijn. Visueel zit het allemaal op het gebruikelijke sitcom-niveau van regisseur Brooks. Normaal komt hij hier wel mee weg, maar ditmaal is er niets om de aandacht af te leiden.

avatar van Elineloves

Elineloves

Bij deze film dacht ik: Reese, Paul en Jack in één film, dan neem ik Owen wel voor lief. Toch blijf ik me ontzettend aan hem storen, ik vind hem een zeer matig acteur met een irritante uitstraling. De rollen die hij speelt, wat ik heb gezien voornamelijk altijd hetzelfde soort personage, ben ik ook wel zat.

Het verhaal begint niet al te best. Erg standaard, knap meisje zoekt de ideale man, heeft uiteraard telkens de verkeerde, vriendin bemoeit zich er mee etc. Waar Lisa op zoek is naar haar prins, heeft George andere dingen aan zijn hoofd die bijna net zo interessant zijn als Lisa's zoektocht. Het kan je werkelijk niets schelen wat er met ze zal gebeuren en wat ze meemaken. Het hele sportgebeuren is oninteressant, en telkens wanneer er iets 'spannends' zou moeten gebeuren wordt er een heel irritant en melodramatisch muziekje ondergeknald wat op den duur ontzettend gaat vervelen. Na een half uur had ik hem dan ook al uit willen zetten, maar dat vond ik toch aan de rappe kant en ik wou kijken of het misschien gewoon een zwak begin was en het daarna beter zou worden.

Tevergeefs. Ik vind Reese ook helemaal niet leuk in dit soort rollen. Ze kan beter dan dit. Het lijkt soms wel of de acteurs er geen zin in hadden en het even af wilden raffelen. Weinig passie, chemie, uitstraling. Het voelt allemaal zo leeg.

Zelfs drie leuke acteurs wisten dit niet te redden, jammer.

avatar van Number23

Number23

Gemengde gevoelens. Het verhaal is zeer simpel en de personages kunnen soms irritatie oproepen met hun getreuzel, rare keuzes en anti-houding. Maar de acteurs brengen het zo fris, zo leuk dat het helemaal op me oversloeg. Nicholson is perfect in een te kleine rol en ook Rudd en Wilson doen hun ding. Witherspoon ziet er heel de film fantastisch uit en mede daardoor is de iets te lange speelduur makkelijk door te komen.

avatar van scorsese

Matige film waarin een driehoeksverhouding ontstaat als twee mannen verliefd worden op dezelfde vrouw. De film bevat een aantal aardige dialogen en heeft ook zeker wel zijn momenten. Maar is uiteindelijk wel wat te eentonig en er zijn te veel oninteressante zij-plotjes. Reese Witherspoon zet een leuke rol neer, en is eigenlijk de grootste troef van de film.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Taai.

How Do You Know is ietsjes intelligenter dan de gemiddelde romcom uit Hollywood, maar heeft evenzeer dezelfde kwaaltjes en dat is vooral dat de speelduur blijft aanslepen en het getoonde saai is.

Hetzelfde gaat op voor de hoofdcast. Reese Witherspoon is weinig verrassend een kleine ramp, Paul Rudd en Owen Wilson zijn leuker maar veel waarde moet daar niet aan gehecht worden.

Jack Nicholson tot slot heeft een rijkgevulde carrière afgesloten met een misser. Sowieso is zijn rolletje leeg, maar ook qua acteren is het niet wat het ooit geweest is.

Saai, leeg, te mijden.

avatar van K. V.

K. V.

Oei, deze is toch wat tegengevallen, hij kwam precies maar niet van de grond. De film bleef precies maar aanslepen en jammer genoeg was hij dan nog niet echt grappig. Het einde was dan weer super cliché.

Heel wat bekende namen, eigenlijk een beetje jammer dat ze zich aan dit project hebben verbonden, want dit is echt wel een film dat 'k heel vlug wil vergeten.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

ongetwijfeld de zwakste komedie die ik al gezien heb. Zeker als je regisseur en cast bekijkt is dit een ongelooflijke teleurstelling. Gewoon niet gelachen, zeer saai en langdradig en als zelfs Nicholson al op de zenuwen werkt dan weet je het wel...

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Peperdure (kosten: 120 miljoen dollar) romantische komedie, die destijds hopeloos faalde in de bioscopen. De kosten zitten hem met name in de acteurs. Reese Witherspoon was destijds één van de bestbetaalde actrices in Hollywood en ook Jack Nicholson en Owen Wilson kregen een 8-cijferig bedrag voor hun bijdrage aan deze film. De dure cast kan echter niet verhullen, dat dit een vrij standaard romantische komedie is geworden, met een 13-in-1-dozijn verhaaltje.

Reese Witherspoon speelt op de automatische piloot en heeft in het verleden beter acteerwerk afgeleverd. Owen Wilson is zoals gewoonlijk weer ontzettend irritant (nooit begrepen wat het Amerikaanse publiek zo geweldig aan hem vind) en ook Jack Nicholson kan beter. Het enige lichtpuntje is Paul Rudd, die met veel enthousiasme zijn rol vertolkt, en ook als enige voor de komische noot zorgt. Want ook op dat gebied schiet deze komedie hopelijk tekort. Er valt veel te weinig te lachen.

Een mislukte romcom van James L. Brooks, die in het verleden beter werk heeft afgeleverd als bedenker van The Simpsons en films als As Good As It Gets en Terms Of Endearment.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik had nog nooit van deze titel gehoord en gezien de cast verbaasde me dat nogal. Reese Witherspoon, Owen Wilson en vooral Paul Rudd zie ik alle drie graag en ook hier stellen ze niet teleur. Ik heb verrassend genoeg nog het meeste moeten lachen om Owen Wilson die een erg dankbare rol heeft en ontzettend leuke dialogen. Rudd en Witherspoon brengen wat je ervan mag verwachten. Verder zijn de bijrollen weer prima en kijkt het allemaal lekker weg.

Deze film kan echter niet tippen aan As Good as It Gets (1997) van dezelfde regisseur.

Toch nog altijd boven gemiddeld.

avatar van IH88

IH88

“We are all just one small adjustment away from making our lives work.”

Redelijke romcom. Rudd en Witherspoon hebben in duizend van dit soort films gespeeld en beide weten ook goede personages neer te zetten, en de chemie is er. Nicholson heeft zijn momenten en weet altijd wel iets extra's te brengen. Ze worden alleen niet geholpen door het saaie en voorspelbare script waar echt niets origineels of opzienbarends in zit. Je kunt tien minuten de was gaan strijken en je mist niets, en het einde zal ook niet als een verrassing komen. Maar gelukkig weten Rudd en Witherspoon er nog wel wat van te maken.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Vreemd. Ik had met deze cast en James L. Brooks aan het roer wel wat meer verwacht. How Do You Know is vlees noch vis: hier en daar zit een moment dat voor een glimlach zorgt en de dialogen zijn soms opvallend goed geschreven, maar tegelijkertijd zitten er ook een hele hoop taaie momenten in. Daarmee bedoel ik dat er scènes in zitten die puur tijdvulling lijken en die ook geen enkel beoogd effect lijken te kunnen waarmaken. Zelfs het bijrolletje van Jack Nicholson, die hier tevens de laatste rol van zijn carrière vertolkt, is wat bleekjes. Owen Wilson vond ik ronduit vervelend. De film wordt gered door de chemie tussen Reese Witherspoon en de ongemakkelijke Paul Rudd. De twee hadden samen wat meer screentime verdiend, maar op de momenten dat ze het scherm delen, leek er wel sprake van een kleine vonk. Al met al is het prima om deze film eens de revue te laten passeren, maar zowel de regisseur als de cast hebben beter werk op hun naam staan.

avatar van mrklm

mrklm

Nadat Lisa [Reese Witherspoon] vanwege haar leeftijd uit het nationale softbalteam gezet, regelt een bevriende teamgenoot [Teyonah Parris] een date met zakenman George Madison [Paul Rudd] die in de stress zit, omdat hij en zijn vader [Jack Nicholson] zijn aangeklaagd wegens aandelenfraude. Oppervlakkig, met slecht uitgewerkte personages waarin Brooks blijkbaar verwacht dat we meeleven met Lisa en George omdat ze gespeeld worden door Witherspoon en Rudd. Hij had het mis en door allerlei gekissebis achter de schermen liep het budget voor deze te verwaarlozen romcom op tot $ 120 miljoen. Deze gigantische flop was de laatste klus voor Jack Nicholson, een van de lichtpuntjes in de duisternis.