Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Jourdan McClure
Met onder meer: Bill Moseley, Michelle Page en Lucinda Jenney
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans
Plot Rogue River
"You can't outrun family"
Worstelend met het recente overlijden van haar vader, begint Mara aan een eenzame reis naar Oregon Rogue River om de as van haar vader te verstrooien. Wanneer Mara's auto wordt weggesleept, aanvaardt ze een ritje van de vriendelijke Jon Wall die ook rouwt om de dood van zijn jonge dochter. Een korte omweg leidt hen naar de prachtige hut van Jon diep in het bos waar hij met zijn vrouw Lea woont. Lea heeft al snel sympathie voor Mara aangezien ze beide troost vinden in het verdriet van hun persoonlijke tragedies. Maar niet alles is wat het lijkt aan het pittoreske Rogue River. Al snel bevindt Mara zich in een nachtmerrie en moet ze vechten om te overleven in de duistere en gewelddadige wereld van Jon en Lea.
Tonypulp
Kon inderdaad wel eens wat worden, het is er helaas niet helemaal uitgekomen.
Werd sowieso niet bijster goed onthaald en ik zie nu wel waarom. Het karakter van de film, de wijze waarop het de situaties benadert, 'clasht' een beetje met de nogal maffe inhoud. Het voelt niet alsof McClure de zwarte humor écht over wou dragen, of het juist aan de kijker zelf over wou laten.
Met Bill Moseley zit je in ieder geval wel goed, hoe dan ook. Verder is Michelle Page opvallend goed, zeker één om meer in de gate te gaan houden. Verder is Rogue River er één die je in een -vrij populair- rijtje kunt plaatsen van films waarin de protagonist in een onguur huishouden terecht komt.
Ik blijf vooral het begin waarderen binnen dit type film. Je voelt dat er iets mis is en al die kleine momenten die het hoofdpersoon doen twijfelen in de (op het eerste zicht) aardige mensen blijft een prachtig gegeven. Wellicht een poging waard, maar het glas zal voor de meerderheid half leeg blijken.
Leuke verrassing.
Een filmpje in de lijn van Mum & Dad, niet supershokerend, maar door het gezapige tempo en de mooie opbouw werkt de shock en freak vele beter dan in soorgelijke films. Geweldige scene bijvoorbeeld met het kokende water, da's nog eens pijnlijk!
Visueel in orde, acteerwerk is ook best goed voor een film als deze. Vooral Moseley kan zichzelf helemaal kwijt in z'n rol, meteen ook één van de belangrijkste redenen waarom het zo goed werkt.
Het is en blijft genrewerk, dat wil zeggen dat kleine details een érg groot verschil kunnen maken. Vallen die details niet goed wordt het al snel saai en dertien in een dozijn. Maar het potentieel is er, dus zeker de moeite een keertje te proberen.
4.0* en een uitgebreide review
KillahHillah
Wat een baggerwerk is dit zeg! De sfeer die gecreëerd wordt slaat nergens op, doordat iedereen de tekst van papier op lijkt te lezen. Zelfs Steven Seagal kan dit nog overtuigender brengen. Neem daarbij een cameraman met Parkinson en je krijgt 0.5*
voomzap
kan ik me zeker in vinden
Prima thriller. Camera zit dicht op de huid, niet gelikt, en de karakters zijn goed neergezet. Langzaam wordt de kijker naar een behoorlijk zieke sfeer toegeleid. Er valt van alles op een film als deze aan te merken, maar dan verval je in de clichématige kritiek die je op zo'n beetje alle horror-thrillers kan afvuren. Horror is het namelijk ook zeker, zij het minder expliciet in beeld gebracht. De film richt zich vooral op de spanningsboog. En dat is goed gelukt. Helemaal niet verkeerd dus en aanrader als tussendoortje voor de liefhebbber. Verdiend het zeker om boven de 3 uit te komen.
gauke
Vanaf de aanvang van de film weet je dat er iets staat te gebeuren en er zijn dan ook genoeg gruwelijke momenten te beleven in deze op zichzelf prima geschoten horrorthriller. Helaas is de verhaallijn minder sterk, voorspelbaar en clichématig en ontbreekt de noodzakelijke karakterontwikkeling. De cast opereert vakkundig.
vranque
eindelijk weer is eentje die goed te verteren is. lekker beklemmend sfeertje. heerlijke opbouw. overtuigend geacteerd. Fijne locatie. Kortom, eens in de zoveel tijd komt er eentje voorbij die heel goed te doen is. Ik heb me vermaakt..
snarfje5508
Helemaal geen onaardig werkje. Wat je met wat psychopaten kunt bereiken. Verhaal verder volstrekt ongeloofwaardig maar Page doet haar best er wat van te maken. Komt wat traag op gang maar blijft daarna toch wel boeien.
jstinissen
enkele harde scene´s dat was voornamelijk het leukst
vrij voorspelbaar allemaal
standaard horror die wel allemaal wel is gezien hebben
maar toch weer een xtje leuk om te kijken
SaNDuTjE
Een film met een goeie opbouw van spanning en sfeer maar daar vervolgens te weinig mee doet om tot het eind te boeien, ondanks de prachtrol van Bill Moseley. Dat het verhaal mager is maakt in dit geval niet uit maar de hoeveelheid onwaarschijnlijkheden haalden voor mij de spanning uit de film. Daarnaast vond ik Page in het begin nog wel redelijk maar gaandeweg steeds irritanter worden wat ook niet bevorderlijk is voor het krijgen van sympathie. Mosely speelt zoals gezegd een rol die op z'n lijf geschreven is. Visueel gezien ziet het er verzorgd uit en zitten er een paar geslaagde scènes tussen zoals je ze mag verwachten in dergelijke films.
Best aardig maar ook niet meer dan dat.
Matige Horror / Thriller die op alle punten z'n belofte niet na doet komen en niet kan tippen aan een Mum & Dad (2008) die er soms een beetje op lijkt maar vele male beter is en ook nog eens uit het Verenigd Koninkrijk komt waar ze veel betere horror maken dan in de VS.
vranque
Mum & Dad (2008).
gezien en bedankt voor de tip Henk.
Tonypulp
Spartaan1986
Sfeerloos en onorigineel. Michelle Page geeft de film nog enigszins niveau.
En waar was Michael Rooker in de film?
Vascago
Vermakelijk ondanks dat het de zoveelste in een lange rij is die dit concept gebruikt. Vooral dankzij Moseley stijgt dit boven de middelmaat uit. Aantal leuke scenes, bij vlagen wat spanning en een fijne soundtrack zijn goed genoeg voor een aangename 77 minuten.
comthil
Aardige /matige thriler-horror, voldoende sfeer, actie en vieze momenten om de film aandachtig uit te kijken. Ken ze slechter als deze! 3 sterren!
Fortune
Leuk filmpje dat meer aan de spanningsopbouw had moeten doen maar toch luguber en vermakelijk tot het einde is. De acteurs spelen allemaal goed en ik houd ervan wanneer een personage als aardig wordt geïntroduceerd maar compleet gestoord blijkt te zijn.
Boeikens
Weinig origineel maar toch vrij spannend en onderhoudend.
Opbouw en sfeer zijn best goed en er zitten wel enkele zieke momenten in.
Ook de acteurs doen het vrij aardig wat vooral de sfeer ten goede komt.
Red_Handed_Jill
Gatverdamme wat een idiote, belachelijke en nutteloze film was dit.. Ik denk echt dat iedereen een grapje maakt hier..zooooo zonde van mijn tijd.. Dat wijf was zoooo dom dat ze geen enkele moeite deed of maar iets probeerde te doen om daar weg te komen..ik kan urenlang doorgaan maar ik hou nu op..bah..
Richard_Voorhees
Aardige film. Natuurlijk hebben we dit al vele malen gezien, maar de makers hebben zeker hun best gedaan om dit tot een aardige film te maken. De cast valt zeker niet tegen. Hierbij sprong voor mij vooral Bill Moseley eruit, die zijn rol heerlijk krankzinnig neer wist te zetten. Verder zijn er genoeg (redelijk) spannende scenes of harde scenes om de film tot het einde vermakelijk te houden. Leuk tussendoortje, niks meer en niks minder.
Noodless
Redelijk, het verhaal kent heel wat wisselende momenten. Bepaalde scènes zijn vrij spannend , maar er zijn ook heel wat momenten erbij die mij niet wisten te boeien.
Ook sommige scènes kwamen niet logisch over, zoals de broer die tijdens de zoektocht wel heel gemakkelijk zijn zus terug vindt of de scène waarin Jon Wall de twee agenten gewoonweg neer schiet.
Ook de slotscène viel wat tegen. 6/10
Pazmaster
B film. En een behoorlijk zieke.... AND I LOVE IT! Hoe zieker hoe beter vind ik. Jammer dat er zo slecht geacteerd wordt. En het verhaal was ook niet echt geweldig. Beetje standaard. Maar omdat er van die zieke momenten in zitten geef ik toch nog 2,5 ster.
tattoobob
Deze meneer boven mij weet duidelijk niet wat een goede film is LAAT STAAN EEN B-FILM....
Goede film,met wat geweldige scenes,goed geacteerd.......had van mij nog wel een stukje meer gemogen allemaal...maar toch een toppertje in dit genre....ik hou er van
Angelo2
Zeer matig filmpje. Acteerwerk is matig tot slecht en spanning is er nauwelijks. De 2e helft van de film is ook nog is ontzettend traag. Ook waren waren de reacties van de personages in veel scenes erg ongeloofwaardig waaraan je je als kijker dan gaat irriteren. Toen ze er achter kwam dat haar auto weg was. Toch in elk opzicht een matig B-filpmje! Een 4
Shinobi
Erg naargeestige film is dit zeg, wat dat betreft is de sfeer goed overgekomen bij mij.
Wat erg goed is, aangezien deze film het meer van de spanning moet hebben, veel gruwelijkheden komen namelijk niet in beeld. Een perfect voorbeeld hiervan is toch de kokende water scène, ik had toch wel willen zien hoe dat zich voor mijn ogen ontrafeld had.
Verder prima acteerwerk, met name Moseley zette zijn rol echt goed neer.
Gelukkig een korte speelduur waardoor het interessant blijft.
3,5 Sterren.
Tafelkleed90
De film was spannend en meeslepend. Alleen was er wel sprake van te veel toevalligheden, waardoor de film ongeloofwaardig werd. Toch heb ik me uitermate vermaakt.
Bubblez
- 2060 berichten
Volgens mij heb je niet helemaal begrepen dat de broer juist met die agent op zoek was. Het ging dus niet om twee agenten, maar de agent (aan de deur) en de broer (in de auto wachtend).
Vond het best inventief dat je daar als kijker samen met Mara (en overigens ook Jon & Lea) achterkomt, terwijl ze haar eigen broer aan het berijden is.

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod