Mum & Dad (2008)

geregisseerd door
Steven Sheilmet
Olga Fedori,
Perry Benson en
Dido MilesDe jonge Lena is een schoonmaakster op Heathrow Airport. Wanneer ze na een lange nachtdienst niet meer thuis kan komen vraagt ze hulp aan haar collega Birdie. Birdie woont dichtbij het vliegveld, maar haar huis blijkt een ware hel te zijn. Eenmaal binnen wordt Lena het laatste nieuwe slachtoffer van haar gestoorde familie.
[permalink] geplaatst op 19 september 2009, 13:41 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHm ik weet niet wat ik ermee moet, het is niet bijster eng, spannend of goor. De tegenstelling tussen het normale gezinsleventje en de gruwelheden is goed gezet, maar het raakt me niet echt.
Het blijft allemaal een beetje in het midden hangen: er is geen serieuze ondertoon waar de film het van moet hebben. En de zwarte humor maakt het wel luchtig maar is ook weer niet zo aanwezig dat het de sterkste kant van de film is. De
kerstscene vind ik wel bizar en grappig. Leuke knipoog ook naar de
kerstaflevering van The Royle Family.
Ohja, Dad is wel oké

2,5
[permalink] geplaatst op 24 september 2009, 11:32 uurAbsoluut een onderhoudende film, maar écht spannend wordt het niet..
Laat wel zien dat een doorsnee gezin enorm verknipt kan zijn.
Ik denk dat deze film veel beter uitgewerkt had kunnen worden...
3,5
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 16:48 uurZeker een zieke film met bepaalde gore scene' s zoals Ajax&Litmanen1 als zij.
Acteren was zeker prima.
3,5 ster
2,5
[permalink] geplaatst op 24 november 2009, 15:18 uurik had helaas meer verwacht van deze film ,
vooral de vader was erg ziekelijk gestoord en de rest van de familie zijn ook behoorlijk gestoord.
het is op zich niks nieuws maar toch wel leuk om een keer gezien te hebben.
0,5
[permalink] geplaatst op 27 december 2009, 15:03 uurWat een walgelijke kutfilm zeg.
[permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 17:06 uurHet gezin als hoeksteen van de samenleving...
Martelhorror viert al een tijdje hoogtij, maar Mum & Dad behoort ongetwijfeld tot het afval van wat dit subgenre al heeft voortgebracht. In tegenstelling tot films als Hostel, Vacancy, en dergelijke, is hier totaal geen sprake van een plot. Daardoor krijg je niet de kans om je in het hoofdpersonage in te leven en laat alles wat ze verder overkomt je helemaal koud. Er gebeurt in principe ook niet veel, het gaat de makers immers hoofdzakelijk om het schetsen van een disfunctioneel gezin. Dat lukt slechts deels, want de gestoorde gezinsleden zijn zo ongeloofwaardig neergezet dat je ze amper serieus kan nemen. Het tegendeel is eerder waar: bepaalde scènes zijn zelfs onbedoeld komisch. Bijgevolg mist de dreiging die ze tegenover hun slachtoffer(s) vormen de nodige impact.
Dit alles zorgt ervoor dat je anderhalf uur naar zinloos geweld zit te kijken dat alleen maar vervelend is omdat context, boodschap en dus ook enige vorm van spanning ontbreken.
Wie echter kickt op dit soort plotloze torture porn, doet er beter aan om de August Underground trilogie te bekijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 17:54 uurHalcyon schreef:
onbedoeld komisch.
Onbedoeld? Leek me redelijk bewust allemaal.
[permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 18:03 uurDat zou nog kunnen, ik twijfelde er in sommige scènes over. Ik vond het hoe dan ook veel te weinig komisch om van een "komische horrorfilm" te kunnen spreken (ook al is de humor van een zwartgallige strekking). Ik vond de humor hier eerder misplaatst/zijn doel voorbij schieten. Dan slaagt een film als Bijitâ Q daar veel beter in, ook al is dat geen horrorfilm.
2,0
[permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 23:48 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOnwezenlijk werkje. Opent vrij sterk met ook een paar bizarre momenten (Dad die een fetisj heeft voor vers mensenvlees, het pornootje op de achtergrond tijdens het ontbijt), maar daarna kabbelt het wat verder. Film heeft geen echte troef in handen. Verknipt, jawel, maar erg heftig, nou nee. Het ontbreekt aan een nerveus sfeertje en is tegelijkertijd ook niet theatraal genoeg om het zo'n soort glans te geven. Voor martelhorror, zoals de bovenbuurman aangaf, vond ik 'm vrij tam. Al met al nogal doelloos, ofschoon die kerstscène nog wel iets goed maakt.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 september 2010, 19:14 uurRedelijk sfeervolle martelhorror.
De aanvankelijke spanningsopbouw blijft wat hangen en de acteurs hebben wel wat last van overacting.
De film heeft enkele goede gore scènes te bieden maar het gaat hem meestal om reeds gebeurde momenten. De in beeld gebrachte handelingen daarentegen zijn vrij braaf.
2,5
[permalink] geplaatst op 31 oktober 2010, 0:14 uurZieke familie, met weinig komische zaken erin.
Bleef wel boeien, vooral om te weten hoe het afloopt.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 november 2010, 23:20 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenToch een lekker verrassend filmpje met een stel zieke personages en behoorlijk zieke situaties. Deze film heeft toch wel weer een hoogtepuntje bereikt in ziekheid, die vader die een homp clitorus gebruikt bij het masturberen.Soms gaat het wel over de grens, maar het heeft me toch prima weten te vermaken. Ondanks het ietwat gemakzuchtige einde dat een kleine anti-climax vormt.
Prima martelhorrortje voor tussendoor!
3,0
[permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 11:21 uurNiet zo slecht. Leuk uitgangspunt met een paar ziekelijke scènes. Ook het acteerwerk vond ik te pruimen. Het paste precies bij deze film. Alledaagse mensen ( op het eerste gezicht ) die thuis hun masker af zetten. Die Birdie

en die vader

Het slot kwam inderdaad wat te simpel over. 6/10
2,5
[permalink] geplaatst op 23 maart 2011, 18:44 uurhet precies gemiddelde van 3,0* met mijn 3* versterkt.
Vermakelijk horrorfilmpje, meer kan ik er niet van maken.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 juni 2011, 11:28 uurKan toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoen. Vuige smerigheid en een heel behoorlijk eerste half uur, maar daarna verdwijnt de echte spanning en raakt de film wat uitgeblust. Enkel de scene van het kerstfeest heeft nog iets speciaals. Aardig tussendoortje, maar meer ook niet.
2,5*.
[permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 16:01 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHad ook gerust ''Dad'' kunnen heten, wat een figuur!
De geloofwaardigheid van zo'n
familie die maar z'n gang kan gaan is beperkt; zo mag de nieuweling niet schreeuwen, maar het slachtoffer dat de eerste nacht ligt te kermen is kennelijk geen probleem. Maar de film was verder erg beklemmend, met van die terloopse humor waar het alleen maar erger van wordt... brrr!
Verder is het moeilijk uitleggen wat er nu precies zo pakkend aan is, qua torture valt het op wat zeer degelijke uitzonderingen na (het stukje vlees, de koffer, het hoofd - geen spoilers nodig, toch?) best mee. De film ziet er in ieder geval zeer verzorgd uit, zoals bijvoorbeeld de opening op het vliegveld en het einde, maar ook details als zo'n bordje op de slaapkamerdeur zijn eigenlijk prachtig.
En natuurlijk wil je de film uitzitten en weten hoe het afloopt.
En ook al had zo'n andere Engelse horror, Eden Lake, een sterk einde dat er keihard in hakte, hier was ik erg blij dat Lena het redde.
3,5* voor nu, kans op verhoging is zeer aanwezig. Staat de film ook weer op een ronde 3,00*.

2,5
[permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 9:16 uurZieke film. Sommige stukken maar gewoon doorgespoeld vanwege het sadisme.
Wil idd wel weten hoe het afloopt (ik hoopte natuurlijk slecht voor de sadisten).
Veel in de film is echter suggestief en ik denk dat dat juist de adrenaline aanjager is
achter deze film. Doordat je niet precies ziet en weet wat er gaande is in het huis ga je
zelf ook de meest vreselijke dingen op je af zien komen.