• 9.377.311 stemmen

Love and Other Drugs (2010)

Komedie / Drama | 112 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: Love & Other Drugs

Geregisseerd door: Edward Zwick

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway en Oliver Platt

Releasedatum: 6 januari 2011

Plot Love and Other Drugs

"Addicted to one-night stands or dependent on one another?"

Maggie (Anne Hathaway) is een vrolijke vrije geest, die zich door niets en niemand laat binden. Ze komt haar gelijke tegen in Jamie (Jake Gyllenhaal), wiens onstuitbare en vrijwel feilloze charme hem goed van dienst is bij de vrouwen. Zijn kwaliteiten komen ook van pas in de moordende concurrentiestrijd in de verkoop van farmaceutische middelen. De ontluikende en onconventionele relatie van Maggie en Jamie overvalt hen allebei, wanneer hun zorgeloze verhouding voor beiden steeds belangrijker wordt. Ze raken verslaafd aan de ultieme drug: de liefde.

Jamie Randall

Nancy Randall

Dr. James Randall

avatar van The Oceanic Six

Anne Hathaway

Ik moet zeggen dat het 1e uur van de film best aangenaam was om te kijken, met Anne Hathaway die regelmatig volledig naakt door het beeld loopt. Mooie vrouw zeg!

De film valt eigenlijk in te delen in 2 delen. Het 1e uur is meer een romantische komedie en het 2e uur is meer gericht op de ziekte Parkinson bij Maggie. Jammer dat dat 2e gedeelte niet zo goed uitgewerkt is rondom de ziekte. Dat had best wel wat dieper gemogen. Slechts op het einde kreeg de film daar echt meer mee te maken. De film had met een betere uitwerking van alles een stuk beter kunnen zijn, al was het wel allemaal prima te kijken. Ik had nooit het idee dat Maggie nou echt slecht eraan toe was.

Gelukkig zit het met de chemie tussen Gyllenhaal en Hathaway wel goed. Ze vormen een leuk stel als 2 hele verschillende mensen. Er zaten best wel wat goede stukken tussen de 2 in. Het is wel mooi om te zien dat liefde toch voorwaardelijk is, in voor en tegenspoed en dus ook bij ziekte.

Verder jammer dat die dikke nerd broer van hoofdrolspeler Jamie echt een dikke miscasting was. Niet grappig, niet interessant. Zoiets had wel gekund, als de bijrol door een grappig iemand was gespeeld; Will Ferrell ofzo. Die rol had voor grappige momenten moeten zorgen, maar op 1 moment van schaamte met de video was de rol overbodig.

avatar van soom

soom

She could probably talk to a wall and have chemistry.

Aldus meneer G. over mevrouw H. Of dat echt zo is weet ik niet, maar Anne heeft wel met Jake een fijne chemie.

3 Maal is scheepsrecht. Ja, ja. Na eerder niet naar deze film te kunnen, omdat ik a een beetje ziekjes was toen 'ie in premiere ging, en b ik vorige week een hartstikke goede film zag, die me erg bezighield, en ik tijdens Love and Other Drugs aan het begin wegging, dan toch eindelijk de film kunnen zien waar Observator een 2 voor geeft.

Want zoals ik al bij Narnia aangaf, Observator heeft gewoon een erg interessante smaak, en ik kijk ook best wel wat hij kijkt, via zijn stemlijst, en wat voor beoordelingen hij geeft aan bepaalde films.

Dus ik was erg benieuwd, of ik een 2* zou gaan geven, en het net zo slecht vond als dat hij deze film vond.

Ik geef hier zeker geen 2* voor, nee, want eerlijk is eerlijk, Jake en Anne zijn betoverend en mooi. Ondanks al genoemde minpunten keek ik daar door heen, en zag ik de chemistry aan alle kanten op me af komen. Best fijn gemaakt, en een redelijke romcom. Nee, natuurlijk is 'ie ook niet al te best, maar het is wel wegdromerij en dat kan nooit kwaad. Anne, je bent echt weer een beetje bezig zoals in Rachel Getting Married, ga in deze lijn verder alsjeblieft! 3,5*. (en Jake is gewoon een knappe leukerd)

avatar van mer1973

mer1973

Wat een negatieve reacties op deze film.

Het is natuurlijk geen topper, maar een 13 in een dozijn film.

Toch wist deze film mij vanaf het begin te boeien. Er zijn natuurlijk betere in dit genre, maar slecht is hij allermins.

Leuk tussendoortje.

avatar van gillie24

gillie24

Ik vond deze film een stuk beter dan het gemiddelde van ca. 2,8/5, vond hem zelf eigenlijk wel een 4 op 5 waard. Zoals bovenstaand al meerdere keren opgemerkt, de chemie tussen de twee is wat de film draagt en ja, de film is het eerste uur meer komedie en daarna wordt hij meer drama, maar blijft wel boeien.

Hank Azaria is wel een gemiste kans, hij kan veel meer en veel en veel grappiger zijn dan dat hij kan en mag laten zien.

avatar van pluislim

pluislim

Had een heel ander verhaal verwacht en de film was op het einde meer drama. Echt komedie zag ik niet in de film terug. Moet ook zeggen dat het geen slechte film was. Acteerwerk was ook goed, maar mijn partner en ik hadden toch meer van de film verwacht. Zal hem dus niet nogmaals kijken.

avatar van stinissen

Gemiddelde rom/kom met een cast , tja Anne Hathaway wat een vreselijke onaantrekkelijke vrouw (ieder zijn smaak) ze doet me soms een beetje aan Julia Roberts denken (de vreselijke mond) maar Julia is zelfs nog knapper als dit gedrocht.. Jake Gyllenhaal is zich zelf en is altijd wel ok ook kleine rollen van old timers Jill Clayburgh en George Segal.

avatar van diaan11

diaan11

Een standaard rom com, maar dan met een snufje scherpe humor en heel veel (onamerikaans) bloot.

Was overigens niet storend, prima lijf die Hathaway, niets plastic iig, had alleen niet het gevoel dat het iets aan de film toevoegde. Maar ja, ik ben een vrouw dus wellicht zijn er een hoop mannen die het niet met me eens zijn

Niet slecht maar ook zeker niet erg boeiend.

avatar van b00ts

b00ts

stinissen schreef:

Anne Hathaway wat een vreselijke onaantrekkelijke vrouw (ieder zijn smaak) ze doet me soms een beetje aan Julia Roberts denken (de vreselijke mond) maar Julia is zelfs nog knapper als dit gedrocht...

Stinissen....idd ieder zijn smaak, maar jij moet volgens mij naar de ogendokter......

De film is maar weinig komedie aan overigens.

avatar van Laoslander

Laoslander

slap slap

b00ts schreef:

De film is maar weinig komedie aan overigens.

Waarom omdat ik een andere smaak wat betreft vrouwen aangaat?

avatar van b00ts

b00ts

Nah..... Inderdaad ieder zijn smaak, maar ik vond de term "gedrocht" wel erg doorschieten.

b00ts schreef:

Ik was in een milde bui.

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Smaken verschillen gelukkig maar ik heb me geen seconde verveelt en na een dik uur verandert de film in drama, wat me aangenaam verraste.

Wat mij betreft zeker een aanrader zeker door het goeie spel van die twee.

avatar van pamelita

pamelita

Een gezellig film!

avatar van NoControl

NoControl

Gisteren gekeken, was een leuke film, af en toe wat naakt wat het dus spetterend maakt. zeker een aanrader om met je vriendin te kijken. Leuk gegeven dus!

avatar van Rebelny

Rebelny

Ik ben halverwege weg gegaan. Wat een drama van een film.

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Zou deze film nou door Pfizer gemaakt zijn?

Mijn punten gaan enkel en alleen naar de schoonheid van de hoofdpersonen.. (hij lijkt echt preciesss op mn ex)

Bah bah ik snap dat je bent weggelopen Rebelny!

Slap slap uitgemolken verhaal met veel gebrek aan creativiteit herkauwd.

I'm not impressed.

Maar Anne Hathaway vind ik wel prachtig om te zien.. geweldige ogen!

En die jongen... sjaaaaa haha net of ik bijna 2 uur naar mijn vroegere vriendje zat te kijken..

avatar van Herisson

Herisson

Niet slecht, maar zoals de cover is, is de helft van de film...

Kon mij niet boeien. Heb em wel uitgekeken, dat wel.

De kwalificatie "romantische komedie" zou ik willen vervangen door "Romantisch drama".

avatar van .Fee.

.Fee.

Jammer. Ik dacht dat er nog wel meer in zat dan het standaard 'ik-ben-ziek-en-zielig-verhaaltje'...

Op zich een leuk verhaal er om heen bedacht, waardoor Jake Gyllenhaal het heeft kunnen redden.

avatar van blurp194

blurp194

Jake Gyllenhaal en Anne Hathaway spelen leuk, zijn een leuk stel en vullen het beeld op een aangename manier. En het is ook aangenaam gefilmd - leuke plaatjes. Maar dit is wel een beetje een gemakzuchtige film. Het wordt nergens echt dramatisch, nergens echt scherp, nergens echt. Het onderwerp van artsenbezoekers en de farmaceutische industrie is op zich best controversieel - maar daar komt in deze film eigenlijk niets uit. Early onset Parkinsons lijkt me echt voldoende om een heel gemeen drama uit te maken - maar dat komt er ook niet echt van.

Wat blijft er over? Twee uur vergeetbaar kijkvoer.

avatar van snoes92

snoes92

Vond het niet echt een comedy. Viel bijna in slaap en met moeite afgekeken.

avatar van dennis1979

dennis1979

Prima drama met een goed gedoseerde komische noot waardoor hij aardig te behappen is. Uiteraard is het plot flinterdun maar dat maakt de film niet minder aantrekkelijk om te kijken. Jake Gyllenhaal voegt in Love & other drugs, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Donnie Darko, Zodiac en Jarrhead, helemaal niets toe. De rol van Jamie Randall had door elke willekeurige “Hollywood hunk” gespeeld kunnen worden en “ we never would have knottiest the difference”. Het zijn Anne Hathaway en Josh Gad die de film maken tot wat hij is.

avatar van wenna89

wenna89

Wat een baggerfilm Ik keek gister in de bios en vroeg me af wanneer het eindelijk over was.

Dat hele gedoe rond die medicijnen was totaal niet boeiend, bijna alle vrouwen in de film waren dom behalve anne hathaway die dan wel weer super irritant was (dat heb ik altijd met haar).

Om de paar minuten was er wel een seks scene, in het begin was dat wel leuk maar daarna denk je, okeeeej we weten het nu wel.

Het was te voorspelbaar. Ik vind het verhaallijn niet eens zo slecht. Een liefde tussen een oppervlakkige man en een jonge vrouw met parkinson, daar kan je een hele mooie verhaal van maken maar dat was niet gelukt maar mijn idee. Het bleef oppervlakkig en te makkelijk.

De 2,5 is dan ook voor de aantal keer dat ik wel moest lachen.

avatar van -Casper

-Casper

Begint er niet van te springen ofzo.

Er word leuk geacteerd en het verhaal is best aardig.

Humor die spreekt me wel aan maar meer dan 3* vind ik het niet waard.

avatar van tal1b

tal1b

beetje overdreven geacteerd door Jake Gyllenhaal. Rol door Anne Hathaway vond ik wél prima neergezet. Verhaal/film 13 in een dozijn.

avatar van wrist

wrist

prima film met leuke humor, mooie beelden ( met name van Anne Hathaway )

en af en toe een traan

avatar van nairobi

nairobi

Weinig vernieuwend, maar toch heel leuk uitgewerkt.

Anne vind ik sinds Havoc al een lust om naar te kijken en in deze is ze

ook weer heerlijk

avatar van nairobi

nairobi

Herisson schreef:
Niet slecht, maar zoals de cover is, is de helft van de film...

Wat zie jij wat ik niet zie?

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Aardige film maar ook niet meer dan dat. Film moet het vooral hebben van het goddelijke lichaam van Jake en de chemie tussen hem en Anne. Dat zat namelijk heel erg goed en spatte van het scherm af, maar dan heb je natuurlijk nog het verhaal, de humor en de uitdieping van personages en daar faalt de film gigantisch in. Verhaal is te kijken maar niet echt goed uitgewerkt, leek wel alsof ze niet wisten welke kant ze met de film op wilde gaan. Het geheel is te rommelig en vaak niet boeiend. Het enige wat me nog wel interesseerde was het omgaan van Maggie met de ziekte Parkinson. Wat natuurlijk vreselijk is om te hebben en dat word wel mooi overgebracht op het beeld. Maar toch is uitdieping daarin wel gewenst en dat komt helaas niet. Anne speelde redelijk haar rol, jammer dat Maggie neergezet werd als een gigantische trut want zo kwam ze bij mij over en dat maakte het moeilijk om sympathie te hebben voor haar personage. Jake deed het ook prima, maar moest het toch meer hebben van zijn lichaam, en gelukkig maar want ik heb genoten van zijn heerlijke buik en strakke billen! Dat maakte de film toch nog erg vermakelijk

Gemiste kans vooral door het rommelige verhaal, te flauwe humor en niet leuke personages. De chemie tussen Anne en Jake is wel perfect en het vele naakt van Jake maakt het toch nog goed kijkbaar.

Een hele magere 3*