• 9.377.104 stemmen

Love and Other Drugs (2010)

Komedie / Drama | 112 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: Love & Other Drugs

Geregisseerd door: Edward Zwick

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway en Oliver Platt

Releasedatum: 6 januari 2011

Plot Love and Other Drugs

"Addicted to one-night stands or dependent on one another?"

Maggie (Anne Hathaway) is een vrolijke vrije geest, die zich door niets en niemand laat binden. Ze komt haar gelijke tegen in Jamie (Jake Gyllenhaal), wiens onstuitbare en vrijwel feilloze charme hem goed van dienst is bij de vrouwen. Zijn kwaliteiten komen ook van pas in de moordende concurrentiestrijd in de verkoop van farmaceutische middelen. De ontluikende en onconventionele relatie van Maggie en Jamie overvalt hen allebei, wanneer hun zorgeloze verhouding voor beiden steeds belangrijker wordt. Ze raken verslaafd aan de ultieme drug: de liefde.

Jamie Randall

Dr. James Randall

avatar van F.

F.

Meh.

Ik vond er niet heel veel aan. Het vele bloot viel me mee, het acteren was onder de maat, het verhaal was langdradig, moeilijk en cliché.. niet heel veel soeps dus. Ik had er meer van verwacht.

avatar van luuk1988

luuk1988

Waste of time, Amerikaanse troep met standaard verhaal en grappen. Niet het aanzien waard!

avatar van _Casper_

_Casper_

ik vond het een leuke film om te zien die lekker wegkijkt. en ben ook blij hem gezien te hebben want ik heb me er wel erg mee vermaakt. Maar de film weet niet echt waar die heen wilt, de 1e helft is het een beetje een sex komedie.. de 2e helft een romantische film... dus dat staat een beetje raar op elkaar. Verder is het wel een beetje standaard verhaal, waarvan je weet hoe het eindigd... maar toch is het leuk gedaan en heb ik me er gewoon mee vermaakt.

avatar van Katharina

Katharina

Opzich wel een leuke film, maar al die seks...het maakte de film niet bepaald beter. Verder vrij standaard.

avatar van Johnnybach

Johnnybach

IK vond de magie tussen die twee geweldig, je proefde het gewoon in de zaal.

En ik vond het dilemma hoe om te gaan met iemand die ongeneeslijk ziek is

op een mooie manier in beeld gebracht.

Elineloves

Phoe, wat een film. Geen positieve phoe trouwens. Leek wel of ze niet wisten welke kant ze er mee uit wilden. Het eerste uur was alleen maar soft porn en hier en daar een dialoogje, wat gezever over pilletjes en rijk worden, een sentimenteel verhaaltje over het lekkere ding die nooit de goedkeuring van pappie en mammie kreeg die hij wilde, en het onsympathieke, losbandige zieke meisje.

Is het een komedie? Nee, daarvoor is het niet grappig genoeg. Is het een drama? Nou, het gemaakte sentiment en de morele normen en waarden die je door je strot worden gedouwd, kan inderdaad dramatisch genoemd worden.

En dan de benaming 'feel good movie'. Jesus, heb ik dezelfde film gezien? Een twintiger met parkinson, die ook nog eens NIET aardig is, ruzie's, break-ups, liefdesverdriet, een vervelende broer met overgewicht.. en lots and lots of blote billen in beeld.

Ik ben echt niet vies van wat sex in beeld, maar op een gegeven moment wou ik echt roepen; Jesus, duiken ze nu ALWEER het bed in? Kan ook door die blije kop van Anne komen, die ik nog steeds niet serieus kan nemen als 'actrice'.

Nee, jammere teleurstelling.

avatar van Koike88

Koike88

Johnnybach schreef:

IK vond de magie tussen die twee geweldig, je proefde het gewoon in de zaal.

En ik vond het dilemma hoe om te gaan met iemand die ongeneeslijk ziek is

op een mooie manier in beeld gebracht.

Hoe werd dit dan in beeld gebracht? Het kwam zeker wel voorbij, maar dit thema werd dus echt niet verder uitgelicht.

Wellicht was er 1 scene aan besteed.

Elineloves

Was amper sprake van diepgang joh. Ze probeerden het nog even sentimenteel te maken, een boze uitbarsting hier, gebitch daar, wat doktersgeloop.. maar ondertussen weet je op het einde nog niks. Waar je hoopt te zien hoe zij samen oud worden, hoe het haar vergaat, hoe haar ziekte zich ontwikkelt, hoe hij daar op reageert.. Nada.

avatar van serpico

serpico

Edward Zwick, man van grootse-gebaren films Blood Diamond en The Last Samurai, die een romantisch drama doet - gekeuvel tussen twee personages. Wekt toch meteen al interesse.

Misschien maakt Zwick nog steeds gewoon een epische oorlogsfilm, maar dit keer zijn de actie en paradoxale keuzes tussen twee kwaden verplaatst naar de personages in plaats van naar het strijdveld. Het strijdveld wordt nu de relatie tussen deze twee uiterst bijdehante 'componenten van de maatschappij' die zich uiten in grootse gebaren en worstelen met emoties die ze zelf niet begrijpen en problemen die ze niet kunnen bevatten. Meet Anne Hathaway en Jake Gyllenhaal De film is aangenaam vluchtig, grappig en schetst twee personages die allicht ongeloofwaardig behendig zijn in de betweter uithangen en wel heel erg prat gaan op hun eigen vermogen om het leven in al zijn ernst te doorgronden - zonder zich erdoor te laten raken. Uiteraard levert dat op zijn minst een boeiend schouwspel op. Voor degenen die zich een beetje willen inleven, kan het zelfs ontroerend worden. Deze personages lijken zo ver van de rest van de mensen af te staan, zo hun eigen weg te volgen, dat hun liefdesverklaring, alhoewel pardoes en ingewikkeld, ten minste oprecht is.

De interessantste vraag die je jezelf kunt stellen tijdens het kijken zit 'm eigenlijk toch in de oppervlakte van de film. Want, toegegeven, hij is slim, snel, uit het leven gegrepen, hedendaags en komisch, maar Anne Hathaway speelt een vrouw die we in het dagelijks leven normaliter gewoon omschrijven met de term 'bitch'. Hoe komt het toch dat ze al die tijd erin slaagt zo ontzettend interessant te blijven ... ? (tip: google afbeeldingen)

Mag gezien worden 3,5*

avatar van Schoppie60

Schoppie60

Wat een butfilm! Had er heel veel van verwacht maar acteren was slecht, verhaal was cliché en ongeloofwaardig (door het slechte acteren), viel haast in slaap. En komedie???? Ik moest niet één keer lachen!

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Na een stem of 130 mogen we wel concluderen dat deze film een flinke flop is geworden. Het gemiddelde ligt dichter bij een film met Peter Faber dan bij eentje met Al Pacino.

Maar goed ook. Ik heb het wel een beetje gehad met die Anne "Oil of Olaz" Hathaway.

Elineloves

Ik vind het gemiddelde van 2.80 nog hoog voor deze film.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

True.... Prachtige lijstaanvoerder in je top 10 trouwens.

Elineloves

Dankje! De jouwe is ook schit-te-rend.

avatar van iDavid

iDavid

gezien.. wat een waardeloze film. geen verhaal en oersaai.

avatar van Djoiszle

Djoiszle

Gister gezien, had wel wat meer humor verwacht.....

avatar van Punky

Punky

Vond het wel een leuke film. Het begin lijkt wat langdradig met veel bedscenes, maar achteraf begrijp je het waarom. Had inderdaad ook wat meer humor verwacht, maar al met al vond ik het een goed verhaal met hele sterke acteurs. Kan hem zeker aanbevelen. Jammer al die negatieve reacties!!!!!

avatar van mandy7

mandy7

iDavid schreef:

gezien.. wat een waardeloze film. geen verhaal en oersaai.

Geen verhaal?

Explain.

avatar van wenna89

wenna89

Hmm ik ga em morgen waarschijnlijk in de bios zien maar als ik die reacties lees heb ik ineens minder zin

avatar van Delvenaartje

Delvenaartje

Mwah.. vond er ook niet veel aan.

Vond de 'spanning' tussen de 2 wel mooi op bepaalde momenten, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van Lisenergy

Lisenergy

Zeer genoten van het samenspel van Gyllenhaal en Hathaway.

Verder vond ik de film niet echt bijzonder..

avatar van Mondragon

Mondragon

Vreselijk vond ik het...het eerste uur alleen maar sex en sex , geen humor en een verhaal zoals zovelen.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Zeer zwakke cliché film die zowel een komedie als een drama probeert te zijn en in beide hopeloos faalt.

Het verhaal van de succesvolle, flamboyante verkoper met de gouden toekomst is niets nieuws, vooral niet wanneer hij een vrouw ontmoet waarbij het niet zo soepel gaat als hij gedacht had. Los van een paar korte momenten van chemie tussen Gyllenhaal en Hataway hangt de film samen van voorspelbaarheid, bijna-grappen en geforceerd drama.

Doordat de film zich op geen enkel vlak probeert te onderscheiden maakt dit tot saaie en brave film die ook nog eens op een verschrikkelijk en voorspelbaar manier eindigt.

Geen aanrader wat mij betreft.

avatar van james_cameron

Aangenaam romantisch drama met komische ondertonen, niet helemaal geslaagd door het onevenwichtige script. Gyllenhaal doet zijn best maar is enigzins miscast; Hathaway is uitstekend. De film wordt gered door de chemie tussen de twee- de vonken springen eraf en in de momenten dat Gyllenhaal en Hathaway samen zijn komt de film echt tot leven. De pret wordt helaas gedrukt door een aantal geforceerd aandoende komisch bedoelde subplots en een nogal dik aangezet einde. Maar goed, in ieder geval beter dan Zwick's vorige film, het nogal misplaatste Defiance.

avatar van Bélon

Bélon

Sluit me aan bij SaNDuTjE, matigheid troef. 't begin is nog wel aardig maar na een uur wordt het echt werk om 'm uit te kijken. Chemie tussen Gyllenhaal en Hataway vond ik onoprecht. De geforceerd "leuke" broer werkt hier totaal averechts.

Kan je zonder pardon links laten liggen.

avatar van queenie

queenie

Pfff wat een zwakke film. Had er zoveel meer van verwacht door de goede acteurs, maar het verhaal boeit niet echt. Pas op het laatst aardig om naar te kijken. Saaie film dus. 1,5*

avatar van skipy05

skipy05

goede film. Ik vind wel dat hij naar het einde wel iets afzwakt. verhaal was goed. Jake Gyllenhaal en Anne Hathaway speelden heel goed.

avatar van groente12

groente12

Rapunzel/Tangled blijft nog steeds de beste film die ik dit jaar heb gezien in de bios . Ook Love and other Drugs kan er niks eraan veranderen. Ik wel geteld 2 keer gelachen die dikke knul die trekt op die seks tape van Hatheway en Gyllenhall en tijdens zijn sessie is gepakt het zal je maar gebeuren, en die andere kan ik mij geen eens herinneren. Dat is het probleem ondanks al het seks die de film is het erg saai. De seks begon ook te vervelen en drop daar een cliche verhaal erbij erg pover allemaal.

avatar van Baasje

Baasje

Absoluut niet mijn ding

avatar van wwelover

wwelover

Fijne film, maar niet heel bijzonder. Het verhaal had wel wat dieper gemogen. Toch moet ik zeggen dat ik wel geregeld moest lachen, vooral door Jake Gyllenhaal die gewoon erg geestig is in deze film. Anne Hatheway, heb ik daarentegen vrij weinig mee, en zo'n mooie vrouw is het nou ook niet, als je het mij vraagt. Maar ze doet het wel aardig, al vond ik op de momenten dat ze echt moest breken ze een beetje over the top ging. En wel veel seks, maar dat kon je van tevoren ook weten en op zich was dat nog allemaal wel redelijk gefilmd.