• 9.375.053 stemmen

Geregisseerd door: Malcolm Venville

Met onder meer: Keanu Reeves, Vera Farmiga en Judy Greer

Releasedatum: 21 april 2011

Plot Henry's Crime

"The real crime is not committing to your dreams."

Nadat hij drie jaar in de gevangenis heeft gezeten voor een bankoverval die hij niet gepleegd heeft, besluit de goedwillige doch doelloze Henry om de bank deze keer echt te overvallen. Daarvoor wil hij zich inwerken in een plaatselijk theatergroep, maar z’n plannetje wordt erg ingewikkeld als hij verliefd wordt op de hoofdrolspeelster van het gezelschap.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van RickZ

RickZ

Geen komedie, wel een romantisch drama. Alleen de eerste 10 minuten zijn een beetje komisch, daarna blijkt de rol van Keanu (en de andere spelers) toch te serieus voor een lach. Het gevolg is en rustig en soms wat saai verhaal waarbij de acteurs wel laten zien wat acteren is. Het verhaal echter stelt weinig voor en is niet onderhoudend genoeg, lastig om de aandacht erbij te houden. Net geen voldoende.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Licht tegenvallende komedie die eigenlijk geen komedie is.

Reeves vind ik een beetje een rare keus voor een dergelijk film. Op geen enkele manier komt hij komisch op mij over, zowel wat betreft tekst, bewegingen of mimiek niet. Caan laat daarentegen zien met gemak een vermakelijke personage neer te zetten en maakt de film voor mij nog het kijken waard. Want zonder hem gebeurd er maar verdomd weinig en zou je (het karakter van) Reeves haast een pak rammel geven om er zo wat leven in te krijgen.

Daarnaast helpen het verhaal en de 'twists' ook niet erg mee om er wat unieks van te maken. Voorspelbaar tot en met maar toch vermaakt nog wel, met dank aan Caan, Grier en een aantal aardige bijrollen.

Kleine voldoende.

avatar van Number23

Number23

Hele fijne film om te kijken, vooral door de acteurs. Caan speelt top, Stormare heeft een geinig rolletje en Farmiga speelt mooi. Jammer dat Reeves een beetje ondergesneeuwd wordt, maar het is te zien dat hij zijn best doet en dat is genoeg voor mij. Het is ook een sfeervolle vertelling met veel lol gemaakt, alleen jammer van het clicherijke einde.

avatar van Zeriel

Zeriel

Beetje saai en voorspelbaar. Keanu Reeves is in de film zogenaamd een natuur-acteertalent . Maar hij heeft welgeteld één gelaatsuitdrukking en één gemoedstoestand. De andere acteurs compenseren dat gelukkig nog een beetje.
Het is weer eens wat anders dat een overval film niet ontaardt in een shoot-out, maar desalniettemin een nogal drakerig en afgeraffeld einde. Reeves loopt rond als iemand die zwaar depressief is, en ik krijg dan ook totaal niet het gevoel dat hij echt iets voor Julie voelt. En daarom klopt het einde ook niet.
Toch niet vervelend om naar te kijken.

avatar van scorsese

Matige film waarin een onschuldig veroordeelde bankovervaller, eenmaal op vrije voete de bank ditmaal echt gaat beroven. Een caper film die zich meer op de personages richt, alleen een beetje jammer dat deze aan de saaie kant zijn. Ook het hele theater-gedeelte had beter achterwege kunnen blijven. Hier en daar nog wel redelijk vermakelijk.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Kennelijk is deze film een stille dood gestorven, want op MovieMeter is hier al twee jaar lang geen bericht meer bij geplaatst. En dat is jammer, want dit is een kleine en vriendelijke film met een aardig plot, absoluut geen hoogvlieger maar toch ook zeker niet zo slecht als sommige gebruikers hier willen doen geloven. Veel mensen hier storen zich kennelijk aan Keanu Reeves, maar ik had zelf veel meer moeite met de karikaturale rol van Peter Stormare, die bij zijn vertolking van de toneelregisseur maar op één noot lijkt te kunnen variëren (al dan niet in opdracht van het script). Gelukkig wordt dat ruimschoots gecompenseerd door James Caan, die stil en subtiel een wereldwijze melancholicus neerzet die eigenlijk het leven heeft afgezworen, zich dan toch laat verleiden tot deelname aan een nauwelijks voorbereide bankroof, daar al spoedig spijt van krijgt en er dan maar het beste van maakt – zijn spel is voor mij het hoogtepunt van de film. De scène waarin hij voor het eerst in het theater verschijnt en daar de assistent-regisseur zover krijgt dat die verklapt waar zich de tunnel bevindt is magnifiek. Een niet ambitieuze maar wel zeer sympathieke en onderhoudende film.