• 9.370.379 stemmen

The People Next Door (1970)

Geregisseerd door: David Greene

Met onder meer: Eli Wallach, en Deborah Winters

Plot The People Next Door

"A movie as American as Mom's apple pie, Daddy's Scotch-on-the-rocks and little Maxie's hang-ups."

Een dramatische schets van de levens van twee doorsnee gezinnetjes, van wie het leven onder druk komt te staan wanneer de kinderen zich te buiten blijken te gaan aan het dealen en gebruiken van drugs. Dit leidt tot een groepstherapie waarbij nog meer geheimen aan het licht komen.

Arthur Mason

Gerrie Mason

Tina Hoffman

David Hoffman

Dr. Margolin

Sandy Hoffman

avatar van stinissen

Prima film met dito cast vooral de nu nog in leven en bijna 100 jaar Eli Wallach.

avatar van Decec

Decec

Eli Wallach - imdb.com

Inderdaad maar bijna 95 jarige leeftijd.....

en doet nog steeds werk "acteur"

avatar van starbright boy

Indicator heeft een blu Ray in voorbereiding. Qua korte inhoud kan het twee kanten op lijkt me. Of een messcherpe vroege maatschappelijke schets van drugscultuur of een vroege belerende drugs-are-bad-mmmkay film. Kan beide boeiend zijn, maar ik heb liever het eerste.

Die Blu Ray is nu aangekondigd voor augustus

avatar van Lakte

Lakte

Zeer interessante film met een zeer sterk acterende Eli Wallach als vader van een dochter die zich aan de drugs vergrijpt.

De film begint erg goed en heeft een lekker sfeertje, de film kijk ook lekker weg met een zeer goed tempo. Helaas valt de film op driekwart wat in elkaar.

Prachtige bluray van Indicator!

starbright boy schreef:

I Qua korte inhoud kan het twee kanten op lijkt me. Of een messcherpe vroege maatschappelijke schets van drugscultuur of een vroege belerende drugs-are-bad-mmmkay film. Kan beide boeiend zijn, maar ik heb liever het eerste.

Een beetje van beiden eigenlijk.

Net als The Incident laatst een remake van een TV-film. Deed me bij vlagen denken aan Ken Loach ofzo (en dan vooral Family Life). is enerzijds een waarschuwingsfilm met een wat geforceerde nuance. Degenen die het meest druggy lijken te zijn zijn het juist niet, maar de "onschuldiger" kinderen zitten er middenin. Maar ook een fraai getroffen tijdbeeld en sterke acteurs, waarvan Walach als hulpeloze ouderwetse vader de bekendste is. Geen makkelijke oplossingen in deze film en ook niet per se makkelijke oorzaken. Net wat te veel een waarschuwingsding om heel goed te zijn maar binnen die grenzen toch wel interessant.