• 9.370.299 stemmen

Geregisseerd door: Kana Matsumoto

Met onder meer: Kyoko Koizumi, Satomi Kobayashi en Mikako Ichikawa

Gesproken taal: Japans

Plot Mazâ Wôtâ

Kyoto, Japan, een stad aan een grote rivier en met vele waterwegen en waar drie vrouwen wonen in wiens leven water een belangrijke rol speelt. Hatsumi maakt en verkoopt tofu, Setsuko is de eigenaresse van een bar die alleen whisky serveert en Takako opent een koffiehuisje. Zoals het water in Kyoto hebben deze drie vrouwen een subtiele, maar belangrijke invloed op de mensen om hen heen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van beavis

beavis

gezien de cast moet dit er wel een zijn voor Ogigami fans! gaat op mijn verlanglijstje

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Kwam deze titel ook net tegen toen ik Ichikawa Mikako aan het checken was. Ze debuteerde in Timeless Melody (2000) zag ik, een Tiger die ik destijds in Rotterdam heb gezien. Volgens mij was ze daar toen bij. De regisseur met twee hoofdrolspelers.

avatar van beavis

beavis

dat, maar ook de aanwezigheid van Masako Motai die in rent-a-neko vreemd genoeg ontbrak... maar de hele cast hier eigenlijk wel, zullen wel allemaal goede bekenden van elkaar zijn

Fijn.

Net als Matsumoto's tweede film trouwens. Als ik daar echter nog even m'n recensie nalees merk ik wel dat de films misschien iets teveel op elkaar lijken, wat wil zeggen dat de minpuntjes ook hierin terug te vinden zijn.

Lekker weinig tot niks aan de hand filmpje. Matsumoto dartelt weer doorheen een cast van personages die an sich niet zo heel veel met elkaar te maken hebben, al worden ze hier dan wel iets explicieter aan elkaar gekoppeld. Veel directe inhoud of animo hoef je echter niet te verwachten, ondanks een verrassende hoeveelheid conversatie wordt er niet zo héél veel gezegd.

Lekker verstild tempo, een paar kleine quirky eigenaardigheidjes en een stel leuke acteurs. Vooral Motai is een persoonlijke favoriet. De link met Ogigami is er ook zeker wel, zo verlekkert ook Matsumoto zich regelmatig aan de gecontroleerde behandeling van eten (het maken van de tofu, de preparatie van de whiskey) en heeft de film een soortgelijk rustig sfeertje.

Toch mis ik iets dat Matsumoto's films net wat eigener maken. Ogigami's personages zijn net iets levendiger, haar films zien er visueel ook wat verzorgder uit. Matsumoto's films zijn mij net iets te vrijblijvend, al blijven het wel heerlijke tussendoortjes natuurlijk.