• 10.533 nieuwsartikelen
 • 161.645 films
 • 10.094 series
 • 29.645 seizoenen
 • 613.140 acteurs
 • 192.879 gebruikers
 • 8.963.480 stemmen
Avatar
 
banner banner

3 (2010)

Komedie / Drama | 119 minuten
3,05 140 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Speelduur: 119 minuten

Alternatieve titels: Drei / Three

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Tom Tykwer

Met onder meer: Sophie Rois, Sebastian Schipper en Devid Striesow

IMDb beoordeling: 6,7 (5.381)

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 24 maart 2011

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot 3

"Imagine the possibilities."

Hanna en Simon hebben al twintig jaar een uitstekende relatie. Door een bizarre speling van het lot vallen ze beiden voor dezelfde man, de knappe bioloog Adam. Voor Hanna betekent het een leuke afleiding. Voor Simon is het de eerste keer dat hij met een man de liefde bedrijft. Alle drie hebben ze hun redenen om hun affaire geheim te houden. Dan blijkt Hanna zwanger te zijn.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Zeriel

Zeriel

 • 1372 berichten
 • 2368 stemmen

Wat een tegenvaller!

3 oninteressante figuren die er anderhalf uur voor nodig hebben om erachter tekomen wat je als kijker bij aanvang al weet; ze geraken in een driehoeksverhouding, wat eindigt in een trio gaaaaaap

Als onze protagoniste nou een lekker wijf was, dan was het misschien nog om aan te zien. Maar ze moet het duidelijk niet van haar looks hebben......

Verder qua vormgeving nogal rommelig, met de arty overbodige stukjes en misplaatste splitscreens, en daar bovenop misbruik van Major Tom, inderdaad een fantastisch nummer, maar blijf er vanaf als je er niks goeds mee weet te doen.

Echt zwaar onvoldoende dit, niet om aan te zien bovendien.


avatar van Reg29

Reg29

 • 86 berichten
 • 219 stemmen

Ik vind Drei een ijzersterke film!Snap soms negatieve reacties niet hoor!


avatar van AnyaH

AnyaH

 • 357 berichten
 • 299 stemmen

Duitse dramedi over een merkwaardige driehoeksverhouding.

Cinematografie: beelden van dagelijks leven in Berlijn. Afwisselend kleuren (realiteit) en zwart-witbeelden (dromen en gedachten). Film begint met split-screen van scѐnes naast elkaar, dit wordt gedurende de film nog een paar keer gebruikt om verhaallijnen naast elkaar te tonen. Binnenscѐnes in huis, appartement en ziekenhuis en buitenscѐnes op straat. Mooie subtiele af en toe mysterieuze muziek, afwisselend klassiek of populair. Meermaals gebruik van poëtische teksten op specifieke momenten.

De spelers lijken zo uit het gewone leven gegrepen. Ze zijn niet expliciet knap of lelijk, maar juist passend voor de film en daardoor realistischer.

Hanna en Simon hebben een enigzins ingedutte relatie. Hanna is wetenschapper en Simon bouwer van kunst. Na de plotselinge dood van Simon's moeder wordt Simon ook ziek. Afzonderlijk van elkaar ontmoeten ze Adam, een charismatische man, die hen weer in de liefde laat geloven. Maar hoe deze gecompliceerde relatie moet aflopen.......

Deze film vind ik meer drama dan komedie. De komische momenten waren subtiel, maar met serieuze ondertoon. Het tempo in de film was vlot en het verhaal bleef mij boeien. De film was anders dan ik verwacht had, meer een Arti-film en eigenlijk veel mooier dan ik van te voren had verwacht........


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 8131 berichten
 • 4616 stemmen

Behoorlijk Duits drama over een koppel dat elkaar bedriegt met dezelfde persoon. Het is gelukkig niet het enige plot in de film. Daarnaast staat ook rouw centraal nadat de moeder van één van de personages overlijdt. Ook passeert kanker de revue en krijgen we dit zelfs expliciet in beeld vanop de operatietafel. Tot slot gezien de bezigheden van de personages ook aandacht voor genetica en moderne kunst.

Heftige thema's, maar al bij al vrij luchtig en speels gebracht. Die speelsheid komt ook visueel technisch tot uiting met het gebruik van split screens. Allemaal prima in beeld gebracht en dus cinematografisch prima. De film is onderhouden en verveelt niet. Niet dat hij memorabel is en wellicht moet na een aantal weken al flink denken wat er allemaal in gebeurt.

Het slot is hetgene waar we de hele film al op zaten te wachten: de confrontatie. Misschien kon dit eerder gebracht worden en het verhaal daarrond bouwen. Nu bleef ik een beetje op mijn honger zitten.


avatar van Robi

Robi

 • 2382 berichten
 • 2460 stemmen

Ik ben eigenlijk verbaasd dat ik zojuist naar een film van Tom Tykwer gekeken heb. Die naam had ik nergens gelezen. Het begin van de film ging over gedachtes. Dat was een verwarrend deel met hele complexe dialogen die ook al nauwelijks te volgen waren. Later kwam er gelukkig meer verhaal in de film. Een verhaal dat zelfs mooi opbouwde. En film elementen die me ook sterk aan Wim Wenders deden denken. Maar ik had ook moeite met het feit, dat de film hele emotionele momenten bevatte, terwijl die heel koel en afstandelijk, eigenlijk bijna saai, gebracht werden. Het einde was dan wel weer mooi, alhoewel de film daar ook logischer wijze naar toe bouwde. Een einde waarbij ik me wel afvraag of het in de praktijk ook een langdurig mooie oplossing is. Maar daar hoeft deze film gelukkig geen antwoord op te geven.


avatar van Robi

Robi

 • 2382 berichten
 • 2460 stemmen

Ayres schreef:
Na de tweede keer vind ik de film nog beter!
Er is wel iets dat ik nog steeds niet snap: als zij zwanger is en ze zijn erachter dat ze beide met Adam slapen, is zij ineens in Londen! Waarom? Wat moet ze in Londen, bij wie is ze in huis? Is die voorstelling met die lichamen waar ze daarna heen gaan wel in Duitsland of in Engeland. Als het in Engeland is, waarom is het kaartje dan in het Duits? Ik voel me heel dom, maar ik snap echt niet waarom ze in Londen is.


Ik zit te twijfelen of het niet ergens in de film voorkwam dat ze iemand in Engeland kende of daar naar toe wilde gaan. Maar het is inderdaad wel een feit dat het vreemd is dat ze ineens in Engeland was. Dat werd nergens echt duidelijk gemaakt. Na de confrontatie van zowel Simon en Adam, die elkaar ook bleken te kennen terwijl ze ook net gehoord had dat ze zwanger was van één van hen, is ze kennelijk naar een goede vriendin in Engeland gevlucht om haar gedachten op een rijtje te zetten. Haar man kende die vriendin kennelijk ook, want hij wist dat zijn vrouw daar was. Wordt ook niet duidelijk gemaakt in de film overigens. Maar hij stuurt haar wel een uitnodiging voor "Body world" in Duitsland (die tentoonstelling is ook in Nederland geweest) en voor die tentoonstelling had zijn overleden moeder zich beschikbaar gesteld. Dit kwam wel eerder ter sprake in de film. En bij die tentoonstelling ontmoetten Hanna en Simon elkaar weer na lange tijd. En zo besloten ze dus om samen naar Adam te gaan. Einde. Ik hoop dat ik de film hiermee iets meer heb kunnen verduidelijken voor je. Al zijn we inmiddels alweer een flink aantal jaren verder en heb jij de film daarna nog minstens twee keer gezien.


avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

 • 1571 berichten
 • 933 stemmen

Een subtiele en openhartige film die seksualiteit op een open en eerlijke manier verkent. Dit in combinatie met thema's die relevant zijn voor onze tijd. Denk hierbij aan de biologische en ethische kant van het menselijk leven. Het trage tempo van de film stelt de kijker in staat om de eenzame personages te ontdekken. De rode draad van deze film concentreert zich op deze eenzaamheid, en hoe een echte relatie opgebouwd wordt. Geen absolute topfilm, maar onderhoudend genoeg om te bekijken.

3,0 *