• 9.374.577 stemmen

Met onder meer: Gustavo Alonso, Florencia Colucci en Abel Tripaldi

Gesproken taal: Spaans

Plot La Casa Muda

"Real Fear In Real Time"

Laura en haar vader Wilson reizen af naar een afgelegen huisje. Ze zullen er enkele nachten logeren en er de tuin opknappen in opdracht van de eigenaar. Alles loopt op rolletjes, totdat Laura 's nachts een geluid hoort afkomstig van de bovenste verdieping. Laura wacht beneden terwijl haar vader naar boven gaat om het te onderzoeken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van schram101

schram101

Film schijnt opgenomen te zijn in één take.. Lijkt me een knappe prestatie..

avatar van 3rd Rock

3rd Rock

schram101 schreef:

Film schijnt opgenomen te zijn in één take.. Lijkt me een knappe prestatie..

heb La Casa Muda net bekeken en het lijkt of het is opgenomen is in 1 take, maar ik waag het te betwijfelen. ER zitten af en toe wat "fade to blacks" in en hier en daar doet de camera ook wat aparte dingen.

De film zelf.....Tja, het idee is aardig, de spanning is lekker voelbaar en ik schrok me toch een aantal keer de vinketering. De meeste dingen gebeuren buiten beeld dus als je je echt wil onderdompelen zou ik een goede koptelefoon opzetten. MAAR....Zodra in je de gaten krijgt wat er echt aan de hand is ga je terugdenken en klopt er ineens niet zo heel veel meer van.

oh, en blijf even zitten als de aftiteling met de polaroids begint. daarna komt nog even een vreemde scene.

avatar van gauke

gauke

De film is met minimale middelen gemaakt: ik heb ook begrepen met slechts 1 fotocamera, zogenaamd real-time, en geeft wat een documentairachtig effect. Het verhaal lijkt overzichtelijk, maar door een wending in het verhaal uiteindelijk wat onbevredigend.

avatar van IcU

IcU

Klopt het dat er nu al een amerikaanse remake van deze film is?

avatar van The Oceanic Six

Doodenge trailer ''The Silent House' - Video op FilmTotaal

Trailer ziet er goed uit, maar ik heb een hekel aan filmmakers die iets te nadrukkelijk laten blijken dat hun film echt enorm goed is (in dit geval, enorm eng).

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dit werkje van Hernandez stond al een hele tijd op mijn to see lijst. Op Imagine helaas niet mee kunnen pakken destijds.

Erg sterke film. Wel een beetje verrast want wat mij trok aan deze film is het experimentele feit dat Hernandez dit in één shot schoot, wat het real time effect natuurlijk versterkt. Dit experiment werkt gelijk bij de eerste poging behoorlijk goed. Tuurlijk zijn er altijd personen die hier twijfels bij hebben zoals bij de fade-outs, al lijkt het er toch op dat Hernandez woord houdt. Zonder dat er hier met een handheld concept wordt gewerkt voelt dat door deze manier van filmen wel zo aan. Laat ik nou net een sucker zijn voor dit soort filmpjes.

Colucci is werkelijk geweldig. Haar personage mag dan niet al te logisch aan de slag gaan maar Colucci is indrukwekkend. Vooral de angst op haar gezicht was erg imponerend. Bij dit soort immersive horror maakt het verhaaltechnisch niet echt uit wat je doet. De film lijkt het dan ook erg goed te doen, de fotomuur vond ik ook briljant, al kon toen die twist niet uitblijven. Erg cliché maar Hernandez doet zoveel goed dat ik 'm dit wel vergeef en anders had ik mijn geliefde fotomuur ook niet gehad. Hernandez bewijst hoeveel je kan compenseren met talent als je het budget niet hebt. Erg sterk gedaan en ook fijn dat de portfolio ook nog even van dichtbij voorbij komt op het eind .

Weer een fijne aanwinst voor mijn geliefde immersive horror stroming.

avatar van symnk

symnk

Een keer wat anders dan alle "Amerikaanse remakes". Spanning is zeker aanwezig in de film en met de juiste sfeer zijn de effecten goed. Zeker de moeite waard, mits je van dit genre houdt.

avatar van Shinobi

Shinobi

Interessant filmpje met name ook omdat het in één shot geschoten lijkt te zijn, alleen klopt het weer niet met het verhaal. Want het blijkt dus zo te zijn dat het meisje zowel haar vader en de andere man heeft omgebracht, omdat ze dus blijkbaar beiden met haar seks hebben gehad, haar zwanger hebben gemaakt en zij een gedwongen abortus moest plegen.
De spanning zit er op zich wel goed in, alleen door het de lange shots verslapt de aandacht, in ieder geval wel bij mij.

Alleen wel raar dat je twee keer de credits krijgt te zien, sowieso wel na de eerste keer de credits gezien te hebben blijven zitten voor een vage scène.

Nipt 3,5 sterren.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Apart en interessant stukje camera werk. Dat ze bepaalde bronnen nog hebben weten te achterhalen, uit de 40s.

Knap gedaan!

*3.5 (voor de enige spanning, camera/acteerwerk.)

avatar van Halcyon

Halcyon

Waardeloze troep waarin de kijker 90% van de tijd zit te kijken naar een meisje dat met een lamp door een donker huis loopt zonder dat er ook maar iets opzienbarends gebeurt. De weinige dingen die gebeuren zijn zodanig vaag en de reacties van de personages daarop zodanig apathisch en ongeloofwaardig, dat je geen enkele voeling krijgt met wat er gebeurt en dus ook niets van de zogenaamde spanning voelt. Ook niet als tegen het einde aan een warrige en extreem vergezochte ontknoping alles in een ander perspectief zet. Daarnaast schijnt de film in één take opgenomen te zijn, maar je vraagt je af wat hiervan het nut was gezien dit gegeven nauwelijks bijdraagt aan de filmbeleving. Integendeel, de camera toont soms het tegenovergestelde van wat er gesuggereerd wordt en daardoor wordt de kijker op een al te makkelijke, oneerlijke manier op het verkeerde been gezet.

Het lijkt wel een trend tegenwoordig om dit soort plotarme rommel op de markt te dumpen, dus ook hier weer het advies: neem een goede scenarist onder de arm en zorg in de eerste plaats dat je film een basis heeft. Kortom, erg maar dan oog erg zwakke film die de horrorfanaat geen seconde serieus neemt.

avatar van jadolino

jadolino

Kon me moeilijk mijn aandacht vasthouden bij deze film .

avatar van rep_robert

Verrassende film dat dankzij het dynamische camerawerk af en toe doodeng uit de hoeken komt. Bij de hoofdrolspeelster kan je je twijfels zetten, veel zegt ze niet en wat ze doet is ook niet altijd even logisch. Maar toch weet ze te overtuigen door haar non-verbale uitdrukkingen.
Af en toe is de film erg spannend, vooral omdat de camera als het ware gedurende de film over de rug van het meisje meekijkt. Hierdoor krijg je een aantal leuke shots die de spanning goed weergeven. Daarnaast is het buitenhuisje oud en stoffig, wat erg bijdraagt aan de sfeer. Vooral het eerste uur weet je niet wat je overkomt af en toe en zitten er een aantal goede scares in de film.

Des te jammer is het feit dat de film op het laatst uit de bocht vliegt en met de veelal gebruikte twist komt. Iets wat je eigenlijk al een beetje voelt aankomen hoe langer de film duurt en raarder de acties van het meisje zijn. Jammer, dat was toch wel enigszins voorspelbaar.

3,5* voor het eerste uur.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Ik vond dit maar een matige film. Het eeste uur is wel spannend en er zijn wel goede schrilmomenten. Dat het in real time gefilmd is gaf me wel het gevoel dat ik echt mee in het huis zat. Maar tegelijk zorgde dit er ook voor dat het soms echt langdradig was. Soms zit je minutenlang te kijken naar...tja, niks eigenlijk.
Vanaf het moment dat ik wist hoe het in elkaar zat, veranderde het voor mij van een goed verhaal in iets wat gewoon niet meer klopte.Ik had liever gehad dat er op het einde echt een geest bleek te zijn. Of dat er één of meerdere personen achter het meisje aanzaten just for the fun of it.
Als je deze film kijkt zoals het moet (s'avonds, in het donker en alleen zoals je alle horrors volgens mij moet kijken) is het eerste uur echt wel creepy.
Blijf na de eerste aftiteling nog even zitten voor een extra scene.
Alles bij elkaar is het voor mij dus niet echt een geweldige film.
2.5 sterren gewoon omdat de spanning wel goed zat

avatar van rep_robert

Matige poster overigens, veel te druk met allemaal tekst.

avatar van 606

rep_robert schreef:

Matige poster overigens, veel te druk met allemaal tekst.

Heb een andere ingestuurd.

avatar van Elineloves

Elineloves

Zwak. Eigenlijk weet Halcyon precies te verwoorden hoe ik het ook ervaren heb.

'' Waardeloze troep waarin de kijker 90% van de tijd zit te kijken naar een meisje dat met een lamp door een donker huis loopt zonder dat er ook maar iets opzienbarends gebeurt. De weinige dingen die gebeuren zijn zodanig vaag en de reacties van de personages daarop zodanig apathisch en ongeloofwaardig, dat je geen enkele voeling krijgt met wat er gebeurt en dus ook niets van de zogenaamde spanning voelt. ''

Amen to that.

Het gegeven was in principe goed, het motief, etc etc. Maar de uitwerking er van? Deze twist is vrij voorspelbaar en dat ging voor mij niet samen met het veel te trage en droge verhaal. Ik vond het einde juist beter dan het eerste uur, dat wist mij niet te boeien. Vanaf de fotomuur werd het duidelijker maar ook iets interessanter, in de zin van ; kijken of ik gelijk heb met wat ik denk. Het klopte langs geen kant meer, maar op de een of andere manier vond ik het wel ' beter ' zo.

Helaas was de film voor mij toen al onvoldoende. Ook het einde wist dit niet meer te redden.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Zeer zwakke thriller, hier had veel meer in gezeten:2,0

avatar van perceived

perceived

Sterk begin en middenstuk, voorspelbaar naar het einde toe.

Dat laatste is natuurlijk erg zonde. Het eerste uur (ongeveer) vond ik echt spannend, maar toen ik eenmaal doorhad wat er aan de hand was de spanning in een weg in een zucht. Jammer!

Ondanks dat toch vind ik het toch een geslaagd en knap concept dat uitblinkt in effectieve eenvoudigheid. Helemaal als de film (werkelijk) in één track is geschoten. Niet dat ik dat niet geloof, maar het lijkt me ook niet onmogelijk dat het vooral een slim marketingtrucje is en de film toch in twee of drie gedeeltes is geschoten. 7/10*

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Ik sluit me aan bij de mening van Halcyon. Onbelangrijke horrorfilm met ultra-low budget waar er relatief weinig in gebeurt. Gelukkig heb ik hem niet gekocht maar slechts gehuurd. Hij is misschien iets beter dan "Paranormal Activity", maar deze was in mijn ogen dan ook barslecht.

avatar van james_cameron

Knap geconstrueerde horrorfilm, grotendeels in één take opgenomen. Hier en daar wordt er wat dat betreft wel een beetje vals gespeeld, zoals in de scene met de flitser van het fototoestel, maar dat is de makers vergeven. De film is sporadisch doodeng, maar door de beperkte cameravoering helaas ook wat aan de saaie kant. De sfeervolle soundtrack helpt wel enigzins bij het vasthouden van de creepy sfeer, maar toch is het lastig om de aandacht er de volle lengte bij te houden. De suffe wending tegen het einde doet ook afbreuk aan de pret. Jammer, want het geheel is goed geregisseerd en er wordt inventief omgesprongen met de beperkingen die het gegeven met zich meebrengt. Al met al een redelijke film, maar vooral de moeite waard als technisch experiment.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een griezelfilm uit Uruguay waarin alles zogenaamd in één shot is opgenomen. Een ontzagwekkende onderneming en de makers zijn er zeker in geslaagd om daar middel van inventief camerawerk een griezelige sfeer neer te zetten. De ontknoping van ik dan weer een beetje schraal. Al met al een leuk prentje voor wie ervan houdt.

avatar van The Hidden

The Hidden

Eén van de spannendste horrors die ik sinds tijden heb gezien!

avatar van Noodless

Noodless

Speciaal filmpje waarin sfeer en het in één shot opgenomen verhaal de grote pluspunten zijn.

Dankzij het camerawerk blijft de film zijn enge sfeer behouden. De manier van filmen draagt bij tot het creëren van een mysterieus, griezelig verhaal. Voorspelbaar vond ik het allerminst en naar het einde toe weet je hoe de vork in de steel zit. Misschien is het einde wat oppervlakkig, maar de kern van het verhaal is toch wel duidelijk. 7/10

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Zo slecht vond ik 'm niet, ik heb wel zitten twijfelen tussen 2,5 of 3 sterren maar aangezien ik me er toch goed bij vermaakt heb en het ook leuk vond dat het eens een keer geen Amerikaanse of Engelse film was,heb ik toch 3 sterren gestemd. En de spanning vond ik goed opgebouwd. Ik heb iig genoeg zwakkere horror films gezien de laatste tijd. En daarbij, smaken verschillen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Slappe hap, langdradig en ook niet echt een interessant verhaal. Sterker nog, er is amper een verhaal. Een meisje dat eindeloos door een donker huis loopt. Er zitten hier en daar wat kleine schrikmomentjes in maar ook niet echt om over naar huis te schrijven. Op het einde word een klein beetje duidelijkheid getracht te scheppen maar dit ook al niks.

Maar snel vergeten deze film. 1,5 ster van mij

avatar van Angelo2

Angelo2

Heerlijke horror met een continue aanwezige spanning. Het verhaal was verder niets bijzonders en de schrikmomenten spaarzaam maar redelijk effectief. Beter dan al die horrors die je doodgooien met schrikmomenten maar er eigenlijk geen spanning aanwezig is. Nee het meest heb ik genoten van al die lange shots met telkens een dreigende cameraopstelling. Erg mooi gedaan! Dat dat allemaal 1 shot is geloof ik niet. Een aantal keer was het scherm even zwart dus ja...kom er maar achter of dat ook zo is. De meesten shots waren iig erg lang en strak gefilmd daarom een half puntje extra!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Aardige poging.. alleen de spanning had in het begin een stuk hoger moeten/kunnen zijn. Wat minder muziek had meer gepast bij het realistische camerawerk, dan was het ook echt zo stil geweest zoals het meisje het had ervaren. Stil Huis was het toch... Het eerste deel (thriller) wil dus amper indruk maken, maar zodra Laura het huis ontvlucht (mooi geschoten beelden) wordt het beter. Ze heeft sowieso een goede acteerhouding, en gelukkig ook geen over-acting zoals je vaker tegenkomt bij Spaanstalige films.

Alleen dat het één take zou.. geloof er ook niets van, zoals degene boven mij aangeeft, er zitten zat momenten in waarin het beeld (even) volledig zwart is. Toch blijft het erg knap hoe lang de scenes zijn, vooral als je beseft hoe slim het is als bijvoorbeeld spiegelbeelden ontweken of juist bewust gecreëerd worden. En altijd prettig om te volgen.

De twist verklaart de onlogische handelingen maar is uiteindelijk afgekauwd en een domper die de toch al schaarse spanning wegneemt. Wat dan meer tot de verbeelding spreekt is dat haar vader haar ook misbruikte, niet alleen haar man, voor zover ik kon zien aan een paar foto's. PS, het trucje van een flitsende camera voert de spanning wel altijd lekker op. Dat zit ook in Shutter dacht ik, en het beste voorbeeld is in Los Ojos de Julia.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

maar he, het is in een schot geschoten dus dat vind ik eigenlijk al heel knap