• 9.373.111 stemmen

Kaubôi Bibappu: Tengoku no Tobira (2001)

Animatie / Actie | 120 minuten

Genre: Animatie / Actie

Alternatieve titels: Cowboy Bebop: The Movie / Cowboy Bebop 天国の扉

Oorsprong: Japan / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Shinichirô Watanabe

Met onder meer: Koichi Yamadera, Unsho Ishizuka en Megumi Hayashibara

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Kaubôi Bibappu: Tengoku no Tobira

"They're here to save the planet. But not for free."

Wanneer er een tankwagen midden in een stad wordt opgeblazen, komt er een dodelijk virus vrij. De Bebop-crew gaat onmiddellijk achter de dader aan als ze horen dat er een grote beloning wordt uitgeloofd. De zaak wordt almaar vreemder als blijkt dat de koelbloedige Vincent Volaju - waarvan aangenomen werd dat hij al tientallen jaren dood was - de hoofdverdachte van de aanslag is...

Spike Spiegel (stemrol)

Jet Black (stemrol)

Edward Wong Hau Pepelu Tivruski IV (stemrol)

Electra (stemrol)

Faye Valentine (stemrol)

Rasheed (stemrol)

Vincent (stemrol)

Antonio (stemrol)

Renji (stemrol)

Judy (stemrol)

Padd0

In feite niet meer dan een extra lange aflevering. Wederom met geweldige muziek en veel sfeer. 3,5*

avatar van Hemdale

Hemdale

Weer erg lekker muziek evenals in de serie. Goed verhaal en prima geanimeerd en getekend, een erg vermakelijke anime.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Het is een drukke animé-week in België: ook deze film is vanaf vandaag te zien in een aantal Vlaamse bioscopen, waaronder zelfs in de Kinepolis in Brussel. Zowaar vier voorstellingen per dag ... ongelofelijk!

dttom

Ben het gewoon helemaal eens met killalot en PaddO dat maakt het voor mij ook weer een stuk makkelijker. Ben net begonnen met de serie, aanrader!

pjotr

Ik vind de serie wel veel leuker dan de film..

Verder vond ik het tekenwerk in Tengoku no Tobira wat tegenvallen - het is namelijk precies hetzelfde als in de serie (dus getekend voor een klein (tv)scherm ) - daardoor oogt het allemaal wat saai op het witte doek...

pjotr schreef:

Ik vind de serie wel veel leuker dan de film..

Uiteraard, degene die mij een betere (anime)serie kan noemen dan cowboy bebop krijgt van mij een grote zak met geld.

dttom

zit er dan veel geld in die grote zak? dan zal ik er namelijk ff over nadenken

pjotr

Ik vind Cowboy Bebop zeer goed maar Lain en FLCL zijn superieur aan deze serie - zowel qua verhaal en sfeer als aan tekenwerk...

Kun je die zak geld ook opsturen of maak je het liever over via de giro ?

dttom

Ja maar FLCL is maar 6 afleveringen. Nauwelijks een serie te noemen en ook erg rare serie

pjotr

The Singing Detective is toch ook een serie ?

En raar ?.....geniaal bedoel je.......

avatar van puck

puck

Anime is per definitie een beetje raar... maar da's juist een pré.

Haibane Renmei, Boogiepop Phantom, Texhnolyze, Ghost In The Shell: Stand Alone Complex, Kino no Tabi, Kousetsu Hyaku Monogatari ... er zijn er genoeg hoor .

Nu ben ik ook nooit een fan geweest van CB.

Onderhond schreef:

Aan de series die jij noemt zie ik wel dat je houdt van series met een "vreemd" tintje (texhnolyze was me in de eerste 4 afleveringen gewoon ff te vreemd, daarom ben ik toen ook gestopt met die serie). Bebop vind ik gewoon ongeevenaard vanwege de sfeer die neergezet wordt. Misschien is bebop wel te "normaal" voor je .

*btw heb je ook al de mooie box van Kino bestelt (ik wel ).

Nee, ik wacht even op Kino tot m'n winkeltje hem binnenneemt. Zit er wel enorm hard op te wachten. En idd, Bebop is iets te "normaal" voor me

Toch maar de film gezien vandaag, en wat een teleurstelling. Ze hadden dit beter Random Hollywood Crap - The Animation genoemd.

Alsof je naar een geanimeerde Die Hard or Lethal Weapon zit te kijken. Uiterst banaal verhaal, teleurstellende animatie (sprites verschuiven op een achtergrond is echt not done tegenwoordig), irritante muziek en een combinatie van oninteressante personages (Faye) en fucking irritante opdondertjes (Ed).

Wat is de point van een anime te kijken als je gewoon hetzelfde geserveerd krijgt als een doodgewone doordeweekse kutblockbuster ?

1* voor een mooi endscene (waar plots de muziek en art wel uit de verf kwamen - scene met de vlinders).

avatar van Dopke

Dopke

Padd0 schreef:

Ik ga voor Hunter X Hunter

Och, de geen moeite Dopke, ik zit ook nog steeds op m'n zak geld te wachten

Padd0

Jullie hebben me ook nog niet kunnen overtuigen (lastige taak hoor). Hunter X Hunter vond ik trouwens maar niks, hoewel ik de manga echt geniaal vind (hij is alleen soms zo ontzettend lelijk getekend ).

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Samurai Champloo

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Honey and Clover, Elfen Lied en Samurai Champloo zijn in elk geval een zak geld meer waard

Padd0

Mijn eigen smaak is sinds die tijd al grondig veranderd dus die zak geld had ik ondertussen ook al aan mezelf kunnen geven.

Onderhond heeft eigenlijk wel recht op die zak gezien de titels die hij daar noemt, maar helaas voor hem ben ik een bastard die niet te vertrouwen is dus naar dat geld kan hij fluiten

Wanneer is dat volgende Dejima filmfestje weer ? :evil

avatar van welleweirdo

welleweirdo

Net als de serie, maar dan langer! Super dus!

avatar van TimD

TimD

Padd0 schreef:

Naruto

avatar van FillumGek

FillumGek

Er is nu een hele mooie Bebop The Movie box, inclusief een boekje met artwork. Zit te twijfelen om hem te kopen aangezien ik de serie nooit heb gezien. Maar hij schijnt goed te zijn dus misschien toch een keer aanschaffen. Voor €15 ( 2e halve prijs, FRS).

Laat maar, ik zie dat de box al meer dan een jaar geleden is ge-released Had hem nooit eerder gezien...vandaar.

avatar van Prudh

Prudh

Ik verwachtte eigenlijk maar bar weinig van deze film (wat wil je met zo'n titel?), maar werd aangenaam verrast. Met name de muzikale intermezzo's zijn op zijn minst puik te noemen, vooral dat lekkere jazzy nummertje! Qua animatie kwamen er verder toffe sfeerplaatjes van de stad voorbij, die meestal weinig met plotontwikkeling van doen hadden. Wel mooi om te zien.

Een lange episode uit de serie werd hierboven geschreven. Ik ken de serie niet, maar gelukkig is het Internet groot. Maar eens op zoek gaan dan. En voor nu? Zal ik 3,5 of 4 sterren geven?

avatar van FillumGek

FillumGek

Voordat ik deze film zag had ik nog nooit een aflevering, of zelfs maar een fragment, van Cowboy Bebop gezien. Maar ik hoorde van vrienden dat de serie best aardig was dus had deze maar gekocht. En hij viel gelukkig mee. De animatie is mooi, de muziek is goed, het verhaal is goed en de actie vet weergegeven. Alleen hier en daar een lange saaie scene en irritante personages.

avatar van Nirin

Nirin

TimD schreef:

Naruto

jij loopt sowieso een grote zak geld mis.. lol...

en mensen die zeggen dat Cowboy Bebop ''best aardig'' is vind ik smakeloos... beste tekenfilmserie ooit vind ik...

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zeker vermakelijk maar niet zo briljant als de serie en dat is toch jammer. Muziek is in ieder geval wel net zo geweldig als in de serie en dat is toch zeker een pluspunt.

avatar van Freud

Freud

Zeker niet slecht. Ik ken de serie niet of zo, gewoon op goed geluk meegenomen in de videotheek, en het is me wel bevallen. Vrij banaal verhaal uiteraard, maar de personages vond ik erg aangenaam en de sfeer zat de hele tijd goed. De achtervolging op het einde vond ik ook heerlijk, en zo zater er nog wel knappe stukken in, efficiënt geanimeerd en vrij indrukwekkend. Muziek was ook leuk, de wisselende tekenstijlen over het algemeen redelijk van kwaliteit,... Kortom een aangename, charmante en behoorlijk hippe film, net het soort ontspanning dat ik zocht vanavond .