• 9.407.472 stemmen

Sucker Punch (2011)

Actie / Fantasy | 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot Sucker Punch

"Feed Your Head"

'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.

Madame Vera Gorski / Dr. Vera Gorski

Blue Jones

Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1

The Doctor / The High Roller

The Wise Man / The General / The Bus Driver

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Dat gezegd hebbende, de openingsscène van deze film bevindt zich kwalitatief natuurlijk wel mijlenver boven het niveau van de gemiddelde videoclip die ik zojuist beschreven heb

En ja, ik vond de scène met de draak persoonlijk een stuk vetter dan de openingsscène. Sowieso vond ik de actie in deze film van een behoorlijk hoog niveau. Ik heb meerdere malen 'What the fuck!' richting mijn beeldscherm lopen roepen, dus dat zegt wel wat. De beste scène vond ik echter wanneer de eigenaar van dat bordeel een paar danseressen neerschoot: zeer spannend, goed geschreven, prima in beeld gebracht en uitstekend acteerwerk.

Karl van H. schreef:

Vond ik ook, hoor. De scènes waar ik volledig mee met was zijn:

1) De openingscène (over the top, operatic, muziek en beeld voeren het woord, Leone zou er jaloers op zijn )

2) De Samurai scène (de enige klare, duidelijke, voelbare actiescène van de film en dat haast 3D aanvoelde)

3) Eigenaar is boos op zijn danseressen scène (eindelijk krijg je het gevoel dat er 'something at stake' is - bij al het voorgaande krijg je het idee dat iedereen onkwetsbaar is)

4) Jon Hamm de High Roller slaapkamer scène (een scène die niet zou misstaan in Eyes Wide Shut)

avatar van jeroentjuhhhfan

jeroentjuhhhfan

Toentertijd in de bios gezien en was echt knap onder de indruk het was weer een film van Zack Snyder die in mijn top 10 verscheen want Dawn of the Dead was toen mijn nummer 1. Na een herziening op Blu-Ray, de Extended Cut en het staat vast dat dit de beste film is die ik ooit heb gezien. Ik geniet keer op keer van het haarscherpe beeld en het is een echte Must Have voor op Blu-Ray.

Sucker Punch opent hier weer een nieuwe wereld wat Avatar ook deed alleen is de Sucker Punch wereld toch meer naar mijn smaak. Het heeft werkelijk alles, Orcs, Nazi Zombies, Robots, Draken dus iedereen kan wel iets leuks vinden in het wereldje. En in mijn ogen heeft dit filmpje wel de mooiste effecten die ik ooit heb gezien vanaf het begin weet je al wat je staat te wachten. Het grootste pluspunt zijn natuurlijk de meiden want die zijn echt prachtig. En Jenna Malone zag er zelfs wel leuk uit deze keer terwijl ze gewoon erg lelijk is. Maar de hoogtepunt van de film is Emily Browning want zij is echt schitterend.En zo kan ik er nog wel uren over doorgaan. Beste Film ooit !

avatar van Noodless

Noodless

jeroentjuhhhfan schreef :

Maar de hoogtepunt van de film is Emily Browning want zij is echt schitterend.

Perfect gecast voor deze film !

avatar van timburton

timburton

Ben ik nou de enige of zijn er meerdere mensen die nu pas, na het lezen van de samenvatting op MovieMeter, begrijpen waar de film precies om draaide? Ik had wel al zo'n vaag vermoeden dat dit was waar de film over ging, maar helemaal helder werd dat nergens. Wellicht was dat de bedoeling van de regisseur. Dat het verhaal zich afspeelt in de jaren vijftig was me overigens volledig ontgaan! Maar ik denk ook niet dat dit een belangrijk aspect was in alweer de vijfde film van Snyder. Ik kreeg juist het gevoel dat de tijd waarin het verhaal zich afspeelde beter kon worden bestempeld als tijdloos. In die zin liet het me enigzins denken aan de regisseur waar ik vroeger zo'n fan van was en wiens naam ik nog altijd met volle spijt mee draag op deze site, omdat er nog steeds geen optie bestaat om je gebruikersnaam te veranderen. Sorry. Terug naar de film. Anderzijds deed de film me ook denken aan een ode aan de Amerikaanse en Japanse B-Films uit de jaren '70 en '80. Een Frank Miller-nasmaakje had de film zeker. Dat is natuurlijk niet zo gek met een regisseur die 300 en Watchmen op zijn CV heeft staan. De acteerprestaties waren niet geweldig, maar ook niet slecht. Wat me vooral verbaasde was het acteerwerk van Hudgens, die ik hiervoor enkel kende van tenekrommende Amerikaanse tienerfilms. Van Emily Browning was ik dan weer minder gecharmeerd. Niet per se omdat ze afentoe overdreven acteerde (ook dat zou een bewuste keuze van Snyder geweest kunnen zijn), maar vooral haar uiterlijk. Ik weet niet hoe ik het subtiel moet brengen, maar wat een pornohoofd! Toen de aftiteling daar opeens was wist ik gewoon simpelweg niet wat ik met Sucker Punch aan moest... Ik kan de film op dit moment eigenlijk goed noch slecht noemen en vind dat ik hem zeer snel nog eens moet herzien. Als ik dan heel eerlijk moet zijn, zal ik toch moeten toegeven dat ik er simpelweg geen fuck van begreep.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

timburton schreef:

Ik weet niet hoe ik het subtiel moet brengen, maar wat een pornohoofd!

Zeer adequaat verwoord

AC1

Zo gaat dat in anime en manga.

avatar van harm1985

harm1985

OK, exploitation films zijn duidelijk niet mijn ding. Bitch Slap was al niet te pruimen, maar dit is ook behoorlijk erg. Bovendien was het nog een lange zit ook, met 110 minuten. Dat je niet voor het verhaal moet kijken, OK, maar kennelijk had meneer Snyder een paar hele toffe scenes in zijn hoofd zitten en moest iets bedenken om het aan elkaar te breien. Qua look ook te veel een Sin City rip-off, maar daarin is de film (helaas) niet de enige.

Naomi Watts

Dit is dan ook niet een exploitation film maar snap wel waarom je dat idee hebt. Dat je dit een Sin City rip off vindt snap ik dan niet, welke overeenkomsten zie je dan in de vorm?

Tonypulp

Snap het in zijn geval geen van beide, gezien de voorbeelden die hij noemt. Dan moet er toch een belletje gaan rinkelen dat dit totáál anders is.

Afgrijselijk.

Ik zou kunnen beginnen over het verhaal, maar eigenlijk ook weer niet. Na een kwartiertje was ik de aandacht volledig kwijt. Van het einde heb ik dan ook geen snars begrepen (valt er eigenlijk iets te begrijpen? Zit er een plot in? Mij is het volledig ontgaan.), en ik wil het niet eens begrijpen. Kwelling maakt momenteel plaats voor opluchting. Opluchting dat het gedaan is

Ook het acteerwerk valt tegen. Niet dat ik eigenlijk iets verwachtte, maar toch. Het talent van (het merendeel van) de cast zit 'm in enkele mooie billenpakketten.

Waar Zack Snyder met 300 nog een redelijk mooie verpakking presenteert, is dit over de ganse lijn heel erg lelijk. Zowel de hele waslijst aan SE en CGI als decors als muziek is niet om aan te zien/ horen. Ik weet ook niet wat iemand bezielt om allerlei klassiekers van oa Queen zo lelijk te coveren.

Rap vergeten, dit onding.

Naomi Watts

Dat nummer van die kloteband genaamd Queen is gemashed-upped niet gecovered.

Naomi Watts schreef:

Dat nummer van die kloteband genaamd Queen is gemashed-upped niet gecovered.

't Is verkracht, punkt aus. En kloteband? Kom op, jong. Queen is verre van mijn favoriete band - 't is vooral de stem van Freddy Mercury die me wel kan bekoren-, maar een klein beetje respect kan geen kwaad.

Naomi Watts

Dat je het verkracht vind is je goed recht, net als mijn mening over de band maar je haalt het coveren als kritiek aan terwijl het niet gecovered is.

avatar van legian

legian

alsnog blijft de kritiek staan, aangezien hij het gewoon slecht vind.

als het nou een mash-up is of een cover, dat maakt niet uit.

en misschien dat je in het vervolg wat tact kan gebruiken, inplaats zomaar dingen te gaan plaatsen (zie jou mening van Queen).

Naomi Watts

Wel als je als kritiek gebruikt dat ze het niet moeten coveren blijft in dat geval onterecht. Het originele Queen nummer is gewoon gebruikt, dus inhoudelijk is het wel relevant. Wat betreft 'tact', bepaal ik dat gelukkig nog zelf.

avatar van legian

legian

ach een beetje een ongelukkig woordkeuze dan, alsnog word het in de volksmond nog gewoon als een cover gezien.

dat je je druk maakt om de kritiek vanwege het woord cover, tja.

even nutteloos als jou 'tactvolle' opmerking, net zoals deze discussie trouwens

Naomi Watts

Het gaat toch gewoon om een verkeerde aanname? Daar reageer ik op. Wel een enorm nuance verschil tussen een mash-up en een cover. Mijn mening inzake Queen was dan ook niet zo relevant voor dit punt maar kan het wel even benadrukken .

Sergio Leone schreef:

Waar Zack Snyder met 300 nog een redelijk mooie verpakking presenteert,

In 300 is het geen verpakking maar de essentie want al het overige is ondergeschikt (zelfs het acteren is eerder esthetisch). De vormgeving IS de beleving. Hoe dat precies met Sucker Punch zit weet ik niet.

AC1 schreef:

Nu zeg je net wat ik bedoel, eigenlijk.

AC1 schreef:

Hoe dat precies met Sucker Punch zit weet ik niet.

Naar mijn beleving precies hetzelfde. Niet alleen op gebied van de art direction, maar ook qua stunt coordinating en natuurlijk de casting is het één en al lust. De rest blijft gelukkig mooi gedoseerd waardoor je er verschillende kanten mee op kunt, al kies ik SP zonder twijfel onmiddellijk als een pure audiovisuele ervaring.

avatar van Zinema

Volgens Tarantino de slechtste film van afgelopen jaar ( Quentin Tarantino's top 11 films van 2011 - FilmTotaal filmnieuws ).

avatar van N23

N23

Zinema schreef:

Met de keuze van 'The Three Musketeers'' op nummer 11 van beste film v 2011. Moet er wat fout zijn gegaan.

avatar van Zinema

Tsja, dat was een inkoppertje. Maar de man staat bekend om zijn wansmaak. Misschien is Sucker Punch iet te wanstaltig.

avatar van Fortune

Fortune

Heeft Tarantino helemaal gelijk in natuurlijk dat SP een verschrikkelijke film is maar had Drive wel verwacht in het lijstje met goede films van 2011.

Niemand heeft gelijk..

avatar van sonyjh

sonyjh

sucker punch is gewoon kick ass!! Maar niet voor de conservatieve kijker!

AC1

Het moet wel gezegd worden, weinig regisseurs durven zich negatief te uiten over het werk van hun collega's.

avatar van SPT

SPT

Hier had voor mijn gevoel toch meer in gezeten. Ik vind het fantasy gedeelte de film echt verpesten. Al die onzin erin was echt nergens voor nodig geweest.

avatar van gandalf4

gandalf4

Je kan deze film beschouwen als geweldig of als een flop, iets daartussen zit er niet.