• 9.373.582 stemmen

In de Schaduw van de Overwinning (1986)

Oorlog / Drama | 109 minuten / 150 minuten (tv-versie)

Genre: Oorlog / Drama

Speelduur: 109 minuten / 150 minuten (tv-versie)

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Ate de Jong

Met onder meer: Jeroen Krabbé, Edwin de Vries en Rijk de Gooyer

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 16 januari 1986

Plot In de Schaduw van de Overwinning

Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Een aantal verzetslieden overvalt het bevolkingsregister. Alles loopt in de eerste instantie gesmeerd. Nadien wordt toch een groot gedeelte van de groep opgepakt, waaronder de leider van het verzet. Dan neemt rokkenjager Peter de scepter over.

avatar van 606

Queasy schreef:

Er verschijnt op 15-05-2007 een bubbel DVD versie:

Dit is de Serie versie.

Die heb ik ook prachtig verhaal.

Mooie beelden en goed geacteerd.

Emotioneel einde.

avatar van Robi

Robi

Het blijkt maar weer dat ik deze film dus al eens gezien had. Ik had hem al een waardering gegeven. In de jaren zeventig en tachtig zijn er veel oorlogsfilms gemaakt in Nederland. De een had meer succes dan de ander. Deze had volgens mij niet zoveel succes. Misschien was iedereen in 1986 ook wel al die oorlogsfilms zat. Toch is het wel een goede film. Twee verzetsmensen zijn los van elkaar bezig met hun eigen dingen, maar worden gedwongen om met elkaar samen te werken. Ondanks dat het verhaal wat warrig overkomt in het begin, bouwt het langzaam maar gestaag op en zit het toch wel goed in elkaar. En ook wordt er uitstekend geacteerd. Kortom een prima film in dit bekende Nederlandse genre.