• 9.374.574 stemmen

Geregisseerd door: Miguel Ángel Vivas

Met onder meer: Fernando Cayo, Manuela Vellés en Ana Wagener

Gesproken taal: Duits, Spaans en Albanees

Plot Secuestrados

"Home isn't always so sweet."

Jaime, Marta en hun dochter Isa zijn net verhuisd naar een luxe nieuwe woning. Marta begint met de voorbereidingen voor het eten en legt een fles champagne koud om de verhuizing te vieren. Wanneer de avond valt dringen drie gewelddadige, gemaskerde mannen het huis binnen. De paniek slaat toe en al snel zal het echte geweld toeslaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Na de teaser nu een wat langere trailer:

Trailer (YouTube)

avatar van wgm50

wgm50

Een heeeel dun verhaaltje verpakt in een overvloed aan geweld. Onvoldoende.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Vivas windt er geen doekjes om met z'n debuut.. hard en zonder moraal, en weet zich daarom goed te onderscheiden van de talloze andere home invasion films. Het is niet overgoten met geweld maar zodra het losbarst is het meteen in-your-face. Lekker Europees dus en vooral
Irreversible: de verkrachting en het hoofd dat digitaal tot pulp wordt geslagen. Dat laatste is wel érg nagedaan... en dat er iets ging gebeuren met dat beeldje voelde je aankomen.

Ook het camerawerk heeft iets weg van Irreversible. Lang niet zó mindblowing, maar ook Secuestrados heeft minutenlange takes waarin personen op de voet gevolgd worden. Knap gedaan met al die hectiek eromheen, prettig om te zien en het geeft een benauwd gevoel, zelfs buitenshuis.
Al had de vader op een bepaald moment de dader plat kunnen rijden met z'n dikke Volvo.

Echt impact heeft het allemaal niet maar het is dan ook geen dramafilm. De personages zijn wel prima, wanhopige slachtoffers tegenover daders die er niet overdreven schurkerig uit zien. Alleen dochter Isa begint op de zenuwen te werken (al heeft ze alle reden tot hysterie). Erg druk.

De toevoeging van de bewaker is teveel van het goede. Daar stapt de film dan toch in de val van 'onlogica' en het laten opdraven van derden was ook niet nodig geweest. Waar het wel in slaagt is dat de aandacht geen moment verslapt, best knap gezien de standaardformule en het simpele plot. Strak filmpje.

avatar van Macmanus

Macmanus

Gemengde gevoelens over dit debuut.

Het is de zoveelste home invasion film de laatste tijd. Deed me qua pinnen en groepje dat thuis wacht overigens nog het meest denk aan Mothers Day die ik onlangs zag. Maar inderdaad dan met een Europese smaak. Niet echt erg, het is een horror sub-genre geworden net als de slasher. Toch gaat het niet helemaal goed hier.

Zo zijn de bedoelingen goed van Vivas. Veel one takes. Best lastige ook nog. Maar het werkte niet echt. Het was wat te doorzichtig voor mij. Neem het shot van de ene crimineel die gaat zitten snacken tussen de twee slachtoffers. Je voelt te duidelijk dat we ons hierbij ongemakkelijk moeten voelen. Maar dat doet het niet omdat het te doorzichtig is. Zo heeft de film meer van dat soort momenten. De karakters doen daarnaast ook nog wel eens erg storend domme dingen. Altijd een lastig punt binnen dit soort films. Maar er zijn voorbeelden van films die het redelijk weten te vermijden. Cherry Tree Lane is er een die in me opkomt. Hier kwam het niet uit het raam kunnen klimmen en kennelijke een raam niet open krijgen nogal stompzinnig over. Schreeuwen van de dochter was sowieso nogal storend. Een toneelschool dingetje volgens mij, denken dat iemand de hele tijd schreeuwt in dit soort situaties.

Maar goed. De film heeft een sterk einde. En toch een paar knappe shots. Die niet geheel onopgemerkt kunnen blijven en er zullen wel wat horror liefhebbers hier rondlopen die meer door de vingers kunnen zien.

Nipt 2.5 sterren. Met iets minder irritaties en iets minder doorzichtige scenes had het makkelijk een ster hoger kunnen halen. Ik schrijf Vivas nog niet af. Misschien omdat hij ook wel een erg groot liefhebber is zo te zien van Gaspar Noe. Hoewel hij daar ook weer mee moet uitkijken.

avatar van stinissen

Best redelijke home invasion film met een paar harde scenes de dochter in deze film vond ik echt vreselijk , huilen huilen en nog meer huilen als het een man zou zijn zou je zeggen wat een watje. Ok ze maakt een hoop mee maar dat geldt ook voor de moeder die zich een stuk kraniger verweerde.

avatar van FillumGek

FillumGek

Behoorlijk laffe meuk, afgezien van het einde.

Ik had een soort home invasion verhaaltje verwacht zoals een House on the Edge of the Park met veel gruwelijkheden maar het blijft bij een flinke gezichtswond en wat klapjes. Het lijkt wel alsof Vivas niet echt een keus durfde te maken, want hoewel er een verkrachting in zit, is het allemaal erg vriendelijk en de kleertjes blijven netjes aan.

Bovendien zijn de drie criminelen helemaal niet interessant, in tegenstelling tot een David Hess die menig meisje zeker angst in zal boezemen. Dieptepunt was de dochter die echt gruwelijk irritant was met haar hysterische gedrag. Film is nauwelijks spannend, ik zit er niet op te wachten om minutenlang te kijken naar iemand die bij een ATM staat. De verschillende splitscreens hadden ook geen enkele meerwaarde.

Het laatste kwartier is wel goed, maar dan is het eigenlijk al te laat. Vrij saaie en brave film die al vele malen beter is uitgevoerd door anderen.

avatar van james_cameron

Best spannende maar uiteindelijk vrij onzinnige thriller, met een karig plot en nogal bordkartonnen personages. Technisch vaardig in elkaar gezet, met mooie lange takes en een bijzonder gebruik van splitscreen in de finale, maar na afloop kon ik er toch niet zoveel mee. Mede door de naargeestige en zeer grimmige climax laat de film een wat nare smaak achter.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Zit even bij te komen van deze film. Wat een einde zeg. Deed me erg denken aan de Franse home invasion films van de laatste tijd. Deze past er zo tussen. Sterk geacteerd en behoorlijk spannend. Jammer alleen dat de echte verrassing ontbrak. Herkende veel van Mother's Day erin alhoewel ik deze toch wat geloofwaardiger vond.

avatar van jippie2010

jippie2010

na de reviews gelezen te hebben had ik een hardere film verwacht. Het doel en de noodzaak bleven onbeantwoord, maar dat past bij de film. Aan het einde kwamen toch de hardere scenes waarbij 1 scene me erg aan irreversible deed denken. Geen mooie film, wel een goede film in dit genre. 3.0

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Harde en gewelddadige home invasion thriller die niet echt verrassend uit de hoek komt maar zeker onderhoudend is. Eén probleempje heb ik en dat is het begin van de film wanneer de vader belt naar zijn dochter. Heb ik iets gemist? Wil dat zeggen dat ze het alletwee overleefd hebben?.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Redelijke film, alleen begreep het begin (inleiding) niet. De scene kwam verder niet meer in de film voor. Acteerwerk van dochter Isa was uitmuntend.

Verder is het een leuke wegkijker, maar niet echt spannend.

avatar van vranque

vranque

Zonder overdreven geschreeuw zou dit een heel goed te pruimen film zijn maar ik moest echt het geluid af zetten af en toe. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.

En wat de openingsscene betreft. Ik heb het gevoel dat we als kijker lekker gemaakt moeten worden om het vervolg te zien. Want het is volgens mij niets meer dan het gegeven dat het groepje criminelen het al eerder geflikt hebben. In ieder geval heeft het niet veel met de rest te maken.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Stukken beter dan dat prutfilmpje van Kidman en Cage die ik vorige week heb zitten kijken. Deze was realistischer en nam je ondanks het gegil wel mee in het verhaal. Goed acteerwerk, zeker van dochterlief op het einde. Alleen het begin kon ik niet plaatsen.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Ik bedoelde Trespass (2011) met Kidman en Cage.... Dze is dus beter...

avatar van joey1973

joey1973

Geweldige film. In tegenstelling tot veel met name Amerikaanse films waarin niemand blijkbaar een moer geeft als er iemand vermoord wordt, spat de rauwe emotie van het scherm.
Natuurlijk zit er wat cliché in en zaken die gewoon nep zijn zoals de dochter die het hoofd van een overduidelijke pop inslaat.
En waarom schiet papalief die eikel niet door zijn harses als hij toch een pistool in zijn hand heeft, na alles wat hij heeft meegemaakt
Dat gejank van de dochter werd een beetje teveel, maar ik denk dat het realistischer is dan wat er in veel andere films gebeurd.
Het leuke vind ik ook dat het familie leven zo goed wordt neergezet, gewoon een discussie in de badkamer, zoals normale mensen.

Oké, maar onderscheid zich niet genoeg.

Deze is inderdaad wat directer en harder dan Trespass, maar Vivas laat het een beetje liggen door er verder niet zoveel mee te doen. De film doet vooral denken aan het hoop invloeden (Funny Games, Irréversible en uiteraard talloze andere home invasion films).

Gelukkig dat het op het einde nog een beetje losbarst (leuk met de splitscreen en het echte einde mag er ook wel zijn. De aanloop is echter wat flauwtjes en ook iets te bekend terrein. Uiteindelijk zit je toch steeds opgescheept met panische personages die hun eigen graf graven.

Niet verkeerd als tussendoortje, maar had eigenlijk wel wat beter moeten zijn.

avatar van Halcyon

Halcyon

Redelijk stereotiepe thriller over een doordeweeks gezinnetje dat in hun nieuwe huis belaagd wordt door een stelletje criminelen. In essentie biedt Secuestrados weinig vernieuwends vergeleken met films als The Strangers of Mother's Day, behoudens hier en daar een visuele gekkigheid zoals een geslaagde splitscreen. Wel bevatten de beelden gelukkig de rauwheid en hardheid van bijvoorbeeld Funny Games, of de moeder der home-invasion films: House on the Edge of the Park. Al kan het altijd nog dat tikkeltje meer, want de slechterikken missen namelijk elke vorm van charisma waardoor de onderhuidse spanning op een laag pitje staat. Een bijkomende stoorzender zijn de nogal domme handelingen van de personages die weliswaar gerechtvaardigd worden door hun paniek. Toegegeven, er zijn leukere dingen dan in je eigen huis verkracht en afgeranseld worden door gemaskerde mannen (bowlen bijvoorbeeld). Zelf aan een chronische verstopte neus lijdende mag ik er niet aan denken om ooit gekneveld te worden met plakband over mijn mond.

avatar van Shinobi

Shinobi

Redelijke film, het is vrij standaard allemaal.

Afgezien van de splitscreen en het harde einde.

Trouwens leuke Irréversible scène.

3,0 Sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Tja, ik had beter deze eerst gezien dan Tresspass.
Het verhaaltje is dus bekend en het eerste uur is daardoor ook voorspelbaar.
Maar toch vind ik deze beter uitgewerkt : de personages voelen natuurlijker aan, het gedoe met het geld wordt niet zo overdreven behandeld als in Trespass, ook geen flauwe verzonnen affaires,
... De regisseur heeft meer oog voor realisme. Het laatste gedeelte van de film is sowieso veel sterker : een onvoorspelbaar slot vol bruut geweld ! 7/10

avatar van 0nno

0nno

Echt een hele goede thriller/horror. De verhaallijn mag dan wel vrij dun zijn, maar deze is wel prima uitgewerkt. Het camerawerk is fantastisch, met als hoogtepunt de Irreversible scene. Verder wordt er goed geacteerd, en het rauwe, verrassende einde laat je met naar gevoel achter.

Topfilm, 4.5 **

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Best wel een prima film. Er zit niet super veel gore in maar dat zorgt er ook voor dat het realistischer lijkt. Het begin van de film verwarde me eerst even. Maar na het begin nog eens te herbekijken denk ik het wel te snappen. Het is een andere man dan de vader van in het hoofdverhaal. Het is gewoon om aan te geven dat de daders niet aan hun proefstuk toe zijn.
Het gebruik van de split screen techniek is prachtig gedaan. Zeker wanneer het beeld weer samenkomt. Het is wel lastig dat je niet goed weet naar welke kant eerst kijken, je wil niks missen he . Het geschreeuw van Isa werkt na een tijdje wel serieus op de zenuwen.

Het einde laat je een beetje met een wrang gevoel achter. Maar ook hier moet ik zeggen dat dit einde de film realistischer laat overkomen dan een happy end.

Ik wil best nog wel werkjes van Miguel Ángel Vivas zien. Hij heeft in ieder geval mijn interesse gewekt

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Redelijk, al hoopte ik op wat meer.

Grappig om die vergelijkingen met Trespass te zien, had die film zelf ook niet al te lang geleden gezien dus voor mij was die vergelijking ook snel gemaakt. Deze beviel me wat beter, maar helemaal beklijven doet het niet. Had het wat nagelbijtender verwacht en het acteerwerk van de dames wat minder hysterisch. Het soms wel beklemmende camerawerk en dat het niet al te braaf is maakt het nog enigszins vermakelijk. Het eindstuk maakt wat dat betreft behoorlijk wat goed.

avatar van gauke

gauke

Een film (geen lichte kost) met een goed idee: "het kwaad ligt overal op de loer, zelfs als je je veilig thuis waant". De regisseur wil de kijker duidelijk pijnigen; bij hem gaat het minder om de inhoud, maar meer om het kwaad en de gruwel. Echter helaas vertoont de productie al vanaf het begin fundamentele fouten. Bovendien biedt het plot nauwelijks verrassingen of onverwachte gebeurtenissen (in het bijzonder niet als je 'Mother's Day' gezien hebt). De cast vond ik hartstikke goed spelen en maakt het en ander daardoor bijna nog goed.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Sterke film, mede vanwege de ongebruikelijke lange filmshots (openingsshot duurt een minuut of 4 uit mijn hoogt). Meestal zie je films met korte shots en zie je een scene vanuit verschillende camera-oogpunten. Bij deze film heb je dat niet en zijn de scenes vaak 1 lange take, wat heel goed werkt.

avatar van Actarus

Actarus

Keihard dit! Geen overbodige dialogen zoals bij het vergelijkbare "Mother's Day"

De gezichtsuitdrukkingen zeggen genoeg, daarom sterk acteerwerk...en de camerauitvoering was subliem met die lange filmshots. Het gaf u het gevoel erbij te zijn. Dit is een van de betere 'Home Invasion Movies' van de laatste jaren!

Lang geleden dat ik me ellendig voelde na een film, dus een pretje is deze helemaal niet!

Weer maar eens Spaanse topkwaliteit!

avatar van Vascago

Vascago

Lekker hard, maar de slecht spelende bad guys en de dochter verpesten dat het een toppertje wordt. Voor de rest was het absoluut een goede film.

avatar van david bohm

david bohm

Ben niet per se een liefhebber van home invasion films maar dit exemplaar is best sterk. Hard, spannend met redelijk acteerwerk en een prima locatie.

Aardig tussendoortje.

avatar van Spetie

Erg matig, deze Spaanse thriller, die me erg aan Trespass deed denken. Die laatste is echter op diverse vlakken beter dan zijn Europese voorganger.

Zo kan hier het camerawerk best wel goed zijn, met prima dicht op de huid gefilmde shots en een paar aardige split screen momenten, maar het ontbreekt hier aan goede personages. Vooral de slachtoffers zijn allemaal niet even slim, met als dieptepunt de dochter, die door haar constante gekrijs, op een gegeven moment nogal wat irritatie weet op te wekken. Maar ook de overvallers zelf hebben maar weinig overtuiging en zorgden bij mij in ieder geval voor weinig dreiging.

Het eerste gedeelte is sowieso weinig verheffend. Pas in het laatste gedeelte barst het daadwerkelijk los. Dat het slecht af zou lopen past hier op zich wel goed bij. Het maakt het geheel er net wat beter door, maar indrukwekkend is het geenszins. Het mist spanning, kent te zwakke personages, en bevat ook net wat teveel onlogica om echt te kunnen boeien.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Best een goeie thriller. In tegenstelling tot diverse anderen vond ik dochterlief echt goed spelen de rest was ook oké. Alleen het begin kon ik niet rijmen.