• 9.378.621 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Angelina Jolie en Paul Bettany

Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 20 januari 2011

Plot The Tourist

"It all started when he met a woman."

Frank Tupelo is een Amerikaanse toerist, die in Europa gemoedsrust probeert te vinden. Maar dan raakt hij verstrikt in een web van samenzweringen en leugens van Elise, een Interpolagent. Elise zit echter achter een crimineel aan met wie ze in het verleden een liefdesrelatie had.

Frank Tupelo

Tenente Narduzzi

Tenente Tommassini

avatar van The Oceanic Six

Niet boeiend.

The Tourist wist me te vervelen, zo simpel is mijn conclusie. Leuke locatie, 2 grote namen en een flutverhaaltje. Overigens ben ik verre van een liefhebber van Angelina Jolie. Ze is niet sexy en ze kan niet vaak overtuigend acteren, ook in deze film weer niet. Johnny Depp blijft wel een favoriet van me. De beste momenten in de film kwamen dan ook van hem. De onderlinge chemie was overigens matig.

De film had zichzelf wat minder serieus moeten nemen en er meer actie in moeten stoppen. Misschien was het dan nog wat geworden. Nu is het vlees noch vis.

avatar van NotJustAnOpinion

NotJustAnOpinion

Deze film krijgt veel kritiek en niet geheel onterecht.

Veel kritiek punten zijn b.v. mist spanning, acteerprestatie's zijn niet over een huis te schrijven en het plot is niet verrassend.

Ik ben het volkomen eens met al deze argumenten, maar ik heb me geen moment verveelden de film keek lekker weg.

Ook de locatie's zagen er fantastisch uit en het rustige tempo ligt mij wel in dit genre.

Daarom krijgt deze prent een voldoende van mij.

avatar van Combustibility

Combustibility

The Tourist, zonde van mijn tijd. Het einde zag ik mijlenver al aankomen en werd telkens maar weer bevestigd. Het kon mij ook nergens echt boeien, ik betrapte mezelf er telkens op dat ik naar mijn telefoon wou grijpen om ook maar iets anders even te kunnen doen.

De rol van Depp vond ik persoonlijk erg tegen vallen. Laat hem maar lekker de rare/wazige rollen spelen, dat pakt voor Depp beter uit. Jolie's rol is alleen maar mooi proberen te zijn. Er was hier en daar nog humor in verwerkt, alleen pakte dat bij mij niet goed uit. De "actie" vond ik ook lang zoeken. Hier en daar waren er natuurlijk stukken dat er wat actie in voor kwam, maar het bleef bedroevend.

Nee, het is duidelijk, dit is niet mijn film. 1,5*

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Ouderwetse charme volgens de een, belegen en ongeïnspireerd volgens de ander. Ik zit er een beetje tussenin. The Tourist heeft inderdaad wat weg van de gezellige, klassieke spionagefilms, en de actie is eindelijk nog 'ns goed gedoseerd. Maar het is allemaal zo veilig en déjà-vu dat het resultaat toch wat naar mottenballen ruikt.

Er is het verhaal, en ja... Da's enorm onnozel. Visueel wel degelijk vakwerk, maar ook daar is het ver zoeken naar een beetje cohones. En dan de acteurs: op zich heb ik niks tegen Jolie en Depp. Maar hier vertolken ze toch geen ménsen? Jolie als stijve hark die zich blijkbaar niet op een filmset waant maar op één of andere catwalk. Dat loopje! En dan sympathieke Johnny... Hij wordt waarschijnlijk verondersteld een soort van everyman te zijn. Jammer genoeg doet hij veel te hard zijn best om zo duf mogelijk over te komen en probeert 'ie het geheel zoals altijd weer iets silly mee te geven... Pakte compleet verkeerd uit bij mij. En van chemie tussen deze 2 snuiters is er ook niet echt sprake.

Ach ja, zolang dit "verstand-op-nul-filmpje" duurde ging ik best mee in deze nonsens. Niet meer en niet minder. En soms is dat ook al genoeg.

avatar van otherfool

otherfool

Europese arthouse-regisseurs go Hollywood. De titels zijn simpel (The International, The American, The Tourist), de sterren groot (Owen, Watts, Clooney, Depp en Jolie), het resultaat niet om over naar huis te schrijven. Dat geldt zeker ook voor dit slappe vehikel rond femme fatale turned agent turned rogue turned clean turned rogue once more Jolie en wiskundeleraar turned widower turned tourist turned supercriminal Depp.

The Tourist heeft buiten de fraai heupwiegende en immer pruilende Jolie eigenlijk niks te bieden; de actie is vrijwel afwezig, technische snufjes belegen, de romantiek om te huilen zo ongeloofwaardig en de chemie tussen de leads hebben ze in een kluisje op het station in Parijs laten liggen. Mooie locaties en een redelijke cinematografie (zonder echt uit te blinken hoor) maken er nog wat van, maar deze film is wat mij betreft met recht en rede afgeslacht.

Het beste nieuws is eigenlijk nog dat-ie lekker kort is. 1,5*.

avatar van teaso

teaso

Mensen die beweren dat de cast de film volledig maakt, worden met deze film in hun hemd gezet. Fantastische cast maar een film die op geen enkel moment op gang komt. In het begin van de film dacht ik nog, ik hoop maar dat het niet zo gaat eindigen wat uiteraard wel degelijk gebeurde.

Spijtig,

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Bij sommige scene's behoorlijk gecharmeerd van de chique stijl, maar bij sommige scene's absoluut niet.

De oersaaie film is het nou ook weer niet en de film is al helemaal niet fascinerend. Jolie blijft mooi maar zet hier een rol neer dat nog magerder is dan wc papier (1 laags). Ook dat overdreven geschud met die heupen en billen . Depp had beter iets anders kunnen doen. Wel leuk om Dalton weer eens te zien en natuurlijk wel de prachtige luxe setting in Venetie. Maar dat is het wel zo'n beetje. De rest van de film is niet helemaal fraai uitgepakt. 2,0.

avatar van handelaar

handelaar

Niet zo slecht als vele ons doen geloven, althans voor de gene die nog van zo'n ouderwetse classic houden en niet een hyper moderne actie film.

Als je destijds genoten hebt van The Thomas Crown Affair geloof me dan zul je ook van The Tourist genieten!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Zelden zo'n zwak verhaal gezien in een film..

Eerlijk gezegd gaat het van het begin tot het einde van de film helemaal nergens over. Zeer slecht uitgewerkte personages zijn daar een oorzaak van.
Jolie ziet er aardig uit hoor in de film, maar voor de rest liep ze alleen maar voor beeldvulling. Je komt haast niks over haar te weten.
Johnny Depp vond ik het sterkst. Een klasse-acteur naar mijn mening. Zet z'n rol met verve neer.
Alleen jammer dat het moet eindigen dat hij Alexander Pearce is en z'n hele gezicht heeft laten ombouwen. Wat een afknapper was dat zeg..

Ja, voor het verhaal hoef je het dus niet te doen. In die ruime anderhalf uur gebeurd er zowat niks, maar ik moet toch zeggen dat ik de film aan een stuk door heb zitten kijken.
De prachtige beelden van Venetië hielpen me daar wel bij! Qua sfeer is de film in orde.

Toch geen voldoende voor deze tegenvaller. Een prima Depp, een mooie Jolie en de mooie beelden zorgen voor een dragelijke onvoldoende.

avatar van david bohm

david bohm

Boven verwachting, ik vind de kwaliteit van acteren best meevallen. Het is een film die zichzelf niet al te serieus neemt en zonder veel inhoud maar toch best kijkbaar.

avatar van El ralpho

El ralpho

Mooie plaatjes maken nog geen mooie film..

En dat bewijst The Tourist overduidelijk. Je kan dan nog zo'n mooie setting opzetten en er een nog mooier formule verhaaltje bij proberen te verzinnen: voor mij werkte het allemaal niet.

Tegen het einde van de film moest er nog een plotwending tegenaan gegooid worden die de kijker stijl achterover zou moeten doen slaan, maar deze is erg gemakzuchtig, niet indrukwekkend te noemen en ziet men al van mijlenver aankomen. Het hele verhaaltje in de film is gewoon lame, en voelt op alle fronten saai en standaard aan.

Daarbij is de rol van Jolie helemaal niks vergeleken met haar eerdere werk en levert ook Depp een weinig indrukwekkend personage af. Jammer omdat vooral hij er doorgaans altijd wel een hele show van weet te maken.

Het voornaamste doel van films blijft simpel: het publiek vermaken. En dat gebeurt hier helaas niet. Daar kunnen de knappe koppen van Depp en Jolie verder weinig aan veranderen.

avatar van johan1712

johan1712

Na alle reacties enigzins huiverig voor deze film, dankzij de namen toch maar gaan kijken.

Wij hebben ons kostelijk vermaakt. Ja hij is doorzichtig, ja de diepgang is ver te zoeken. Maar het acteerwerk vonden wij prettig om naar te kijken, het verhaal was aardig, de omgeving was mooi, gewoon een film waar je lekker onderuitgezakt niet bij na hoeft te denken.

avatar van Zeriel

Zeriel

De film kijkt prima weg, maar gaandeweg blijkt dat het een Hollywood-flick is die alleen maar bedoeld is om Depp en Jolie bij elkaar te plakken, en wat mooie plaatjes te laten zien van Venetië en Parijs.

Het verhaaltje wat erbij gesleept is, is lariekoek van de bovenste plank, naarmate je de onvermijdelijke plottwist aan ziet komen, zakt de film als een plumpudding in elkaar, omdat het op geen enkele manier geloofwaardig is.

Even checken wat de productiekosten zijn; $100 miljoen!!!! Oké ik ga strafpunten in rekening brengen.

avatar van luukdk11

luukdk11

Deze film voldoet misschien niet direct aan de verwachting, maar om te zeggen dat het een slechte film is gaat mij te ver. Hij kijkt leuk en makkelijk weg en hij beviel mij ook echt uitstekend. Ik hou wel van het acteerwerk wat beide hebben geleverd.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Verassend eind, maar verder is het maar slappe hap! De actie is echt matig en er zitten echt hele saaie stukken in de film.

avatar van moviewatcher18

moviewatcher18

Vond je het verhaal en de personages dan ook geloofwaardig?
Vond je het verhaal en de personages dan ook geloofwaardig?

sind wanneer moet het verhaal en de personages geloofwaardig zijn. in bijna geen een film zijn ze dat. ik vond deze film zeer goed. het acteerwerk was uitstekend en leuk om naar te kijken en de plaatjes van venetië waren prachtig. het is bijna onmogelijk om je te vervelen bij deze film. het einde was zeer goed met een onverwachtse wending en Jhonny Depp speelde deze rol beter dan wie dan ook. het verhaal was goed bedacht en dit was een van de beste films die ik de laatste tijd heb gezien.

avatar van Mirckje

Mirckje

Film was wel oke. Mooie beelden, vrij matig verhaal. Plot twist was wel voorspelbaar en behoorlijk ongeloofwaardig. Blijft wel leuk om naar Depp en Jolie te kijken.

avatar van Robertdeniro

Robertdeniro

Onderhoudend, maar matig. Lokaties mooi, dun verhaallijntje, leuk plot. That's it.

avatar van Wassup !

Wassup !

Had er mee van verwacht. Zeker als je grote namen als Angelina Jolie en Johnny Depp op de poster ziet pronken. Het verhaal is op zich leuk gevonden, al kon de uitwerking ervan stukken beter. Zo vond ik het plot ook alles behalve geweldig. Mijn verwachtingen heeft deze film maar gedeeltelijk weten in te lossen, mede door de gemiste kansen die deze film heeft laten liggen.

avatar van booyo

booyo

Nou meneer Depp, ik heb je wel is beter gezien... Godallemachtig, wat zet hij hier een slappe rol neer. Verhaal an sich had nog tot een prima vermakelijke film kunnen leiden, maar wordt waardeloos uitgevoerd. En dan dat einde, wat een onwijs uitgemolken principe inderdaad om de kijker maar weer is 'geschokt' achter te laten.

avatar van BBarbie

BBarbie

Romantische komedie met een vleugje misdaad.

Gelet op de commentaren vermoed ik dat veel mensen een actiethriller verwachtten. In plaats daarvan kregen ze een ouderwetse screwball-comedy à la Carole Lombard en Rosalind Russell; een genre dat helaas veel te snel uit de mode is geraakt. Ik vind het een lovenswaardige poging van Florian Henckel von Donnersmarck om te proberen dat type film nieuw leven in te blazen, want als zodanig is deze film best geslaagd.

Angelina Jolie is zonder meer goed en ik ben blij Johnny Depp weer eens in een wat "normale" rol te zien in plaats van de stripfiguren die hem (te) vaak worden toebedeeld. Op de chemie tussen hen beiden valt weinig af te dingen.

Vlot gemaakt, prachtig camerawerk en lekkere muziek. Dat het verhaal niet erg geloofwaardig is doet bij dit soort films niet ter zake.

avatar van K. V.

K. V.

Dit was een zomers filmpje. Het was een leuk verhaal met mooie beelden van Venetië. De cast was goed gekozen en de film verveelde niet. Een echte topfilm is het ook niet, maar toch de moeite waard om te bekijken.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Nergens is er gekozen om de film een verfrissende duik in het water te geven : het is me allemaal te droog gebleven en vooral saai,wat vooral voor het script en montage geldt.

Op gebied van casting is er ontzettend weinig energie of inspiratie in de film gestoken ( Russen & CIA ? ) personages zijn zelfs te pijnlijk om op het witte doek te toveren en zou mij als eind-verantwoordelijk van dit produckt de schaamte op mijn kaken toveren ( gelukkig is dit niet het geval )

Maar toch is het door het luchtig vertellen van het simpel verhaaltje en de korte speelduur nog vrij gemakkelijk door te komen. Vooral die combinatie zorgt dat de film toch nog een 2,5 van mij krijgt.

avatar van scorsese

Matige film waarin een toerist wordt aangezien voor een internationale crimineel. Een plot met een redelijk voorspelbaar verloop dat veel wegheeft van een Hitchcock-film, maar dan net iets saaier. Dit komt voornamelijk door de vlakke personages. De film heeft wel een elegante uitstraling en ook Venetië wordt mooi in beeld gebracht. Net geen 3.0 sterren.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Mwoa, ik vind het maar een gemiddeld filmpje. Op zich ziet de gehele film er gelikt uit en krijg je allemaal mooie plaatjes voorgeschoteld. Ook is het verhaal best spannend. Maar toch werd ik er niet heel erg warm of koud van.

Dit kwam voornamelijk door het acteerwerk van Jolie. Ze liep de gehele film door met een blik die gelijk al verried dat ze iets te verbergen had. En dat lijkt me toch niet handig voor een geheim agente die met allemaal vieze zaakjes bezig was. Het kwam heel gemaakt over en totaal niet passend bij de situatie waarin haar personage zich bevond.

Depp vond ik wel veel beter in zijn rol. Hij kwam heel overtuigend over als sul maar de transformatie die hij in zijn mimiek etc maakte toen hij toch de crimineel bleek te zijn. Dat vond ik wel knap gedaan.

Het verhaal zelf kijkt wel leuk weg maar echt superspannend, origineel of sensationeel word het nergens.

avatar van miss_gnr

miss_gnr

Niet een slechte film, maar ook zeker geen film die je gezien moet hebben. Met namen als Angelina Jolie en Johnny Depp verwacht je eigenlijk meer. Dus dat is wel een lichte teleurstelling. Het einde van de film is zowel verassend als teleurstellend. Aanraden zal ik je deze film niet direct, maar afraden ook niet. Als je niks beters te doen hebt is het leuk om hem te zien, maar kijk hem vooral niet omdat je denkt dat je hem gezien moet hebben.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niet spannend, niet grappig, niet echt boeiend. Geen idee wat The Tourist precies wil zijn, maar zag er niet veel meer in dan een langgerekte commercial voor een veel te dure parfum. De personages weten niet echt te boeien en worden ook stuk voor stuk behoorlijk emotieloos gespeeld, alsof geen van de acteurs er echt zin in had. Sowieso snap ik de casting niet echt, behalve dat de namen van Depp en Jolie mooi op de poster staan. Snap ook best dat Bettany spijt heeft deze rol te hebben aangenomen in plaats van de hoofdrol in The King's Speech. Alles komt behoorlijk ongeïnspireerd over en het blijft de hele film maar wat voortkabbelen. Echt bijster slecht is het allemaal ook weer niet, maar je verwacht toch wel wat anders van een Donnersmarck na het schitterende Das Leben Der Anderen.

2 sterren.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/romantiek/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs: Johnny Depp (Alice in Wonderland),

Paul Bettany (Iron Man), Timothy Dalton (James Bond), etc etc.

Bekende actrice Angelina Jolie speelt zeer goed...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

Heerlijk genoten...

avatar van Piratje

Piratje

Met een komische ondertoon wordt deze aantrekkelijke actie-avonturenfilm (met prima dak- en waterscènes en heerlijke zichten op Venetië) gepresenteerd op een Frans blaadje. Depp als Jolie laten weer zien dat zij top-acteurs zijn die je eigenlijk tijdens de ganse film meesterlijk op het verkeerde been zetten. Tot de plot toe.

Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck weet met beeld en geluid een subtiele spanning op te zetten die bijna oneveneerbaar is.

Deze prachtige romantische, eigenlijk politifilm weet je mee te slepen tot het laatste beeld en verdient voor mij een meesterlijke 4,0* score.

avatar van womanizer

womanizer

Vermakelijke film, mijn verwachtingen hebben ze niet waargemaakt. Ik had een serieuze donkere thriller verwacht, maar helaas hebben ze voor een luchtige comedy/thriller gekozen. Toen de 1e setfoto's kwamen zag Johnny Depp er ook veel beter uit, jammer dat ze tijdens het filmen zijn kapsel hebben veranderd.