Genre: Actie / Romantiek
Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans
Releasedatum: 20 januari 2011
Bekijk via Netflix
Plot The Tourist
"It all started when he met a woman."
Frank Tupelo is een Amerikaanse toerist, die in Europa gemoedsrust probeert te vinden. Maar dan raakt hij verstrikt in een web van samenzweringen en leugens van Elise, een Interpolagent. Elise zit echter achter een crimineel aan met wie ze in het verleden een liefdesrelatie had.
Frank Tupelo
Sergente Cerato
Tenente Narduzzi
Tenente Tommassini
cordiacovens
dit was wel echt een zwakke film, ik vond niks mis met de acteurs en actrices maar het verhaal was gewoon echt op alle vlakken net niet, en al die net niet bij elkaar opgeteld maakt het gewoon tot echt niet. echt jammer want het had veel meer kunnen zijn dan dat het geworden is.
angel18
Aardige film:als ik het in de bioscoop had gaan kijken dan had ik het zonde van mijn geld gevonden
daarom een klein cijfertje 6+
Naomi Watts
ik met m'n 53,2kg
Dan ben je in dat geval veel te gul met je sterren.
mcdaktari
Prutfilm.
Wel ben ik met m'n 53,2kg helemaal opgefleurd na het aanschouwen van het wonderschone gratenpakhuis Jolie!
Sterren zijn voor mijn gewicht. En 'professionel recensies'?
Ricochan38
Ik vind Angelina Jolie er schitterend uitzien, de halve film was ze close up in beeld en weinig actrices kunnen dat hebben maar zij wel !
Jonny__17
Slechte film zeg.. Had veel meer verwacht van deze acteurs.. Af en toe nog een klein lachje voor de grappen van Johnny Depp!
vago
een redelijke film had er iets meer van verwacht gewoon een leuke speelfilm niks apparts
Ricochan38
de aller slechtste (gefilmde) scene van de film vond ik
wanneer johnny depp van dat balkon af springt en dan die agent in het water lazert
merijn82
- 1931 berichten
@Ricochan38
Haha, die scene was erg beroerd inderdaad.. Het had me niet eens verbaasd als die agent toen had gezegd: 'Ik heb ook altijddd pech, ze moeten altijddd mij hebben!'
Het voelde nogal Bassie en Adriaan-achtig aan.
s0njaa
Ik heb eerlijk gezegd wel genoten van deze film..
Het laatste wat ik verwachtte was dat Depp alsnog Pearce was. En de manier waarop hij dat Jolie duidelijk maakte ..Jolie desperaat, wie moet ze kiezen.. Depp maakt hier met een aantal drukken op de knop een einde aan. Ja weet niet.. had gewoon iets..
Erger me in meerdere film altijd beetje aan Angelina Jolie, en wederom kreeg ze het weer voor elkaar. Maar goed, daar kijken we gewoon onheen!
Moeilijk in te delen in een genre vind ik..
Delvenaartje
Waardeloze film!
Zat de hele film te wachten tot HET zou komen, en toen HET kwam, viel het zo hard tegen!
Zeker geen aanrader, slecht!
1,5* voor de omgeving
Sylliee
Ik ging erheen met de verwachting dat dit een hele slechte film zou gaan worden na de reacties hier te hebben gelezen.. Maar ik ben uiteindelijk blij dat ik er toch heel ben geweest! Vond het echt een goede film!
Shinobi
Ik vond het eerlijk gezegd ook reuze meevallen, het is zeker geen bar slechte film zoals door vele hier wordt gezegd. Ik vind het gewoon een luchtig tussendoortje, het is niet slecht, maar zeker ook geen meesterwerk.
Zowel Jolie als Depp vond ik goed spelen en telkens als Depp in beeld kwam stond er wel iets grappigs te gebeuren.
Het einde vond ik wel verrassend te noemen, maar goed voor de logica moet je niet naar deze film kijken.
3,0 Sterren.
NathanMandjes
Het is een onderhoudende film en ondanks de barslechte recensies zat de bioscoopzaal propvol. Dat komt natuurlijk ook omdat de film zowel voor de vrouw als man niet bepaald vies is om naar te kijken, maar ik ben het deels wel eens met de kritieken.
De film heeft een 'aardig' script. Verhaal gaat niet echt diep en ook de personages blijven nogal oppervlakkig. Oke, tot zover valt het reuze mee, want er is actie, er zijn mooie beelden, en het tempo is lekker.
Het punt waarop de film zich totaal niet kan onderscheiden is het genre. Want in welk hokje kan je dit plaatsen? Is het een thriller? No way. Een actiekomedie? Nee, te weinig actie en te weinig humor. Is het dan een dramafilm? Nee, want echt emotioneel wordt het allemaal niet. Eerder zoetsappig. Oftewel.. de film is 'van alles een beetje' en daarom kreeg ik het gevoel dat de film afgeraffeld was. Zonde. Had er meer drama in gezeten, of juist veel meer humor, dan had de film in zijn genre nog speciaal geweest.
Echt een gemiste kans.
Poebie
Lekkere nietszeggende vermakelijke film met 2 knapperds in de hoofdrol dusse... zowel voor de mannen als vrouwen wel wat in te vinden.
Wel bekend verhaal maar toch om de grappen en grollen kunnen lachen.
4* omdat ik het onder andere echt raar vind dat sommige maar 1* geven. Zo erg was het nou ook weer niet.
jerry r
slape film niks speciaal aan.
remake van de franse film (Anthony Zimmer uit 2005)
de franse film is veel beter dan deze remake
AsparnA
Waardeloze film!
Zeker geen aanrader, slecht!
1,5* voor de omgeving
Waar zat je dan op te wachten? Is geen bushalte
Ik denk dat ik je snap... deze film kan goed gebruikt worden voor een parfum reclame, of een drank reclame
Lisenergy
Ik had een hele andere verwachting van deze film.
Depp komt als een softy over in het begin, wat later compleet veranderd.
Het einde maakte de film wel oke. Heb er 2,5* voor over. Vooral van de jurken van Jolie.
wyatt earp
Een nieuwe film van Johnny Depp betekend voor mij altijd een standaard tripje naar de bioscoop. Zo ook bij deze. Ondanks de niet al te goede recensies die ik gelezen had viel het me nog ontzettend mee. Ik heb me prima vermaakt eigenlijk. Het is een lekker tussendoortje dat niks anders wil als vermaken, en die hier ook gewoon goed in slaagt. Eigenlijk had ik meer actie verwacht in deze film, maar het was toch meer romantiek. Maar toch is het lastig om deze film in een hokje te stoppen. Het is een beetje van alles bijelkaar. Maar er zitten wel prachtige scenes bij met Jolie en Depp waar de vonken van het scherm spatten. Eigenlijk is het een liefdesfilm. Overigens prachtig geschoten in Venetië. Zitten zeer mooie beelden bij.
Johnny Depp is ook altijd een genot om te zien acteren. Bij elke rol zie je dat hij een stukje van zichzelf in de rol stopt, ondanks dat de personages in deze film behoorlijk oppvervlakkig bleven. Ik heb me er eigenlijk ook niet aan gestoord. Ik ging niet naar de bios voor uitgediepte personages, karakterontwikkeling en wat allemaal nog meer. Ik ging naar de bios omdat ik een middagje vrij was, en vermaakt wilde worden. Als je met dat idee naar de film gaat kijken, is het gewoon een hele leuke film.
Wat betreft het verhaal is het toch een tikkeltje voorspelbaar. Vanaf het moment dat Johnny Depp geschoren baardje. strak in zijn witte smoking op weg naar het bal ging, was het voor mij al meteen duidelijk wie Frank in werkelijkheid helemaal geen wiskundeleraar is, maar de gezochte Alexander Pearce. Dit bleek ook juist te zijn. Ondanks dit heb ik mij prima vermaakt met deze film, en de Johnny Depp fans zullen zeker niet teleurgesteld worden bij deze film. 3,5* voor dit vermakelijke tussendoortje.
misschandlerbong
Na alle slechte kritiek vond ik de film best oke!
Het is geen film die je bij blijft, maar hij kijkt lekker weg.
Het verhaal is erg simpel wat overigens niet verwacht wordt bij 2 grote sterren zoals Jolie en Johnny Depp (vandaar de lage scores denk ik, omdat iedereen er veel van verwacht)...
Het is niet echt een actie film, maar meer een feel good movie...
(komedie, romantiek en af en toe spannend)
Moet je deze film in de bioscoop zien? Naar mijn mening niet...
maar heb je niks te doen, dan vermaak je je prima
!
SzJoowNiejCah
moet een film persé in een hokje te plaatsen zijn? de zuilen bestaan niet meer hoor. live up
een dikke meevaller was wat ook ik deze film noemen wil. van depp verwachtte ik geen hoogstaand stukje want in hoeveel kneitergoeie films speelt angelina? ook niet bijzonder veel inderdaad. dus we huppelen gezellig door de tourist heen. met een plotwending van heb ik jou daar. waren we toch mooi voor het lapje gehouden die hele film lang.
m'n huisgenoot wil 'm ook zien, en ik, kan er nog wel een keer heen.
wyatt earp

Muyo
Als je mij zou vragen of ik van deze film meer had verwacht, dan is het antwoord 'ja'.
Niet dat die tegenviel, dat zeker niet, maar ik had er wat betreft spektakel wel iets meer van verwacht.
Het verhaal is standaard, we hebben het vaker gezien, maar wel met wat leuke extra's, waardoor het verhaal toch wat professioneler doet over komen.
En zeker het einde heeft wat leuke verrassingen en typische verklaringen over wat zich afspeelde.
Heel leuk gedaan en strak in elkaar gezet !
Het acteren is uiteraard prima van Depp en Jolie en ook de anderen acteren netjes.
De sfeer en spanning is goed, er had van mij alleen iets meer actie in voor mogen komen.
Omdat ik er toch net iets meer van had verwacht geef ik deze film een nette 3,5 ster.
merijn82
- 1931 berichten
@SzJoowNiejCah
Het is inderdaad niet perse nodig om een film in een hokje te plaatsen, maar als het daardoor zo'n zouteloze vertoning als dit wordt dan is dat wel een relevant punt van kritiek. Het is niet grappig, niet spannend, niet boeiend. Niks!
Sowieso 'Live up' en 'twee keer in korte tijd naar deze film gaan' in 1 bericht.... ?!
Elineloves
Zoals Rob Geus vaak zegt: '' Hier word ik niet vrolijk van. ''
Ik, als groot Johnny Depp fan, zag een tikkeltje tegen deze film op. Sowieso al omdat leek alsof alle goede en indrukwekkende scènes in de trailer zaten, althans, dat idee kreeg ik na het bekijken er van, maar ook omdat Angelina me nooit echt weet te bekoren.
Gelukkig had ik geen al te hoge verwachtingen van deze film, en had ik op voorhand al het vermoeden dat zelfs Johnny deze film niet kon redden, dus echt teleurgesteld ben ik niet geworden.
Een van de dingen die ik het meest aan Depp kan waarderen, is zijn scherpe, goed getimede humor. Helaas was dit in deze film nauwelijks terug te zien. De man is een lust voor het oog, maar verder dan dit gaat het in 'The Tourist' ook niet. De 'schoonheid' van Angelina zag ik ook niet, een ingevallen gezicht en de (jaja, zogenaamd natuurlijke) opgespoten lippen zijn niet bepaald dingen die ik aantrekkelijk vind. Het leek in deze film helemaal alsof ze volledig geplastificeerd was en bij elke lichte beweging, haar gezicht in stukken zou breken.
De aanloop naar 'het verhaal' is veel te lang, waardoor het op sommige momenten uiterst saai te noemen is. De introductie van de personages komt helaas ook niet goed uit de verf. Geen chemie tussen Depp en Jolie, geen passie, geen sprankeling.. maar wat je als kijker te zien krijgt zijn ongeloofwaardige en geforceerde dialogen. Zo kabbelt de film voort, om op het einde een clichématig einde er tegenaan te knallen, waarbij je bij de aftiteling een knagend gevoel overhoudt omdat je weer een dertien in een dozijn film hebt gezien die niet boven de middenmoot uitschiet. De 'plottwists' voelde je ook ruimschoots van tevoren aankomen.
Pluspunt was wel dat er mooie shots van Venetië te zien waren. Op visueel gebied was het sowieso wel goed. Het voelde allemaal vrij pittoresk aan. Dit, samen met het feit dat Johnny een prachtige kerel om te zien is, waren de enige pluspunten die ik kon bedenken. Helaasch...
groente12
Er is totaal geen chemie tussen Jolie en Depp. Een enorme tegenvaller van von Donnersmack die qua regie de weg helemaal kwijt is.
TragieStar.*
Nu ik jou recensie zo lees, begin ik me nu pas zorgen te maken over deze film
. Ik heb er eigenlijk toch wel hoge verwachtingen van ook al valt de beoordeling tegen.
Ik hou enorm van Venetie ook al ben ik er nog maar 1 keer geweest, en ook de cast is prima voor mij. Ik hou van Depp ik hou van Jolie, dus dan zou het allemaal wel goed komen?
Ben dus nog steeds erg benieuwd.
Btw, een erg goede recensie Eline
Elineloves
Als je je verstand op 0 zet en niet let op het vervelende clichematige verhaal zonder enige vorm van vermaak, dan valt het vast mee.
En, dankjewel!
deGVR
Deze film was niet goed, omdat de meeste acteurs (op een altijd goede Depp na) ongeëmotioneerd en passieloos overkwamen en de hele film daardoor vlak en saai was. En omdat het verhaal aan het einde onnodig gecompliceerd werd.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'