• 9.375.377 stemmen

Geregisseerd door: Declan O'Brien

Met onder meer: Renee O'Connor en Tim DeKay

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Monster Ark

Een archeoloog volgt aanwijzingen naar de plaats waar de ark van Noach zou moeten liggen. Dit blijkt in de Iraakse woestijn te zijn. Daar vindt hij inderdaad de overblijfselen van een ark, maar in plaats van skeletten van dieren vindt hij daar een monster. Nu moet hij er alles aan doen om dat monster te vernietigen.

avatar van rep_robert

Hier wil ik ook geen woorden meer aan vuil maken... er moet een verbod komen op deze film en niemand zou er ooit meer over mogen praten. Ontiechlijke rotzooi, waardeloze cinematografie, extreem waardeloze cast, neppe monsters en die computer geanimeerde helicopter was het allerergste.

Dik verdiende halve ster!

avatar van thunderball

thunderball

Deze net gekeken.

Matig b-werkje over het zoveelste monster wat per ongeluk wordt vrijgelaten en de mensheid wil vernietigen.

Dit soort films staan en vallen natuurlijk met de kwaliteit van de special effects en vooral het creatuur zelf en dat sucks big time in dit geval.

Zeer zwakke SFX en het monster is eerst zien, dan geloven zo slecht.

Met zijn konijnachtige sprongen werkt het eerder op de lachspieren, dan dat het voor enige spanning kan zorgen.

Originaliteit is ver te zoeken. Men heeft ook goed naar Raiders of the Lost Ark gekeken en daar rijkelijk uit geciteerd (lees: gejat):

*via een staf en lichtval de juiste plaats vinden in een zgn "map room"

*een groot beeld omver laten vallen om een muur kapot te krijgen

*de ark des verbonds in een onderaardse kelder vinden en er uit halen

*laatste scene het object, in dit geval het monster, in een krat doen, die vervolgens in een grote opslagruimte geplaatst wordt vol andere kisten.

Tja en laten we het over de kwaliteit van de acteurs maar niet meer hebben, die was zeer doorsnee tot matig.

Amusementswaarde was redelijk, omdat het regelmatig onbedoeld grappig was.

Een vier, ofwel twee sterren.

avatar van Emma'

Emma'

Wat een vreselijk slechte film. Het monster was duidelijk erin geplakt met wat computerprogramma's, dat kon je ook heel goed zien. Acteerwerk was vreselijk, het verhaal ging nog wel maar dat werd overspoeld door alle andere slechte punten.

En natuurlijk, als je verpletterd wordt, maar je vraagt God om je te laten leven blijf je natuurlijk leven, zo gaat dat! Not.

Wat een B-film, ik kan niet anders zeggen. 0,5*

avatar van Decec

Decec

Tja redelijk film, het is te snel beweging camera. Te snel beest weg.
Ik geef niet slecht, maar 2,5 sterren is genoeg.. (dus 5 cijfer).

avatar van Lennert

Lennert

Goed, dat hebben we ook weer gehad. Scifi Channel zal me nu in de tussentijd wel nooit meer gaan verbazen, maar uiteindelijk was het toch ook weer niet zo slecht als het gros van The Asylum films. Men tracht nog iets van een script neer te zetten, maar het is weer op zo'n gruwelijk religieuze wijze weergegeven (zoals de atheistische hoofdpersoon die zichzelf halverwege bekeert omdat hij doodsbang is) dat het allemaal alsnog niet veel uitmaakt. Op zich wel aardig acteerwerk van O'Connor en een grappige, al is het wat stereotype, rol van Tommy Lister, maar verder weer een hoop onrealistische en vervelende personages (wat zijn dikke nerds eigenlijk vervelend!).

Special effects: non-existent, helemaal het feit dat men geen normale helikopters kan laten zien is hilarisch. Het monster is overigens gruwelijk lelijk en lijkt ook meer op een vreemde Pokémon dan op een angstaanjagend iets, interessant dat God zo'n wezen dan op Aarde zou zetten en het verder aan de mensheid zou laten om het op te lossen. Maar goed, ik heb hem in ieder geval uitgezeten. Altijd lachen om te zien hoe men in Oost-Europa probeert Arabische landen neer te zetten.