Monster Ark (2008)
Geregisseerd door: Declan O'Brien
Met onder meer: Renee O'Connor en Tim DeKay
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot Monster Ark
Een archeoloog volgt aanwijzingen naar de plaats waar de ark van Noach zou moeten liggen. Dit blijkt in de Iraakse woestijn te zijn. Daar vindt hij inderdaad de overblijfselen van een ark, maar in plaats van skeletten van dieren vindt hij daar een monster. Nu moet hij er alles aan doen om dat monster te vernietigen.
Dr. Ava Greenway
Martinez
Hutch
brave71
Deze net gekeken.
Originaliteit is ver te zoeken. Men heeft ook goed naar Raiders of the Lost Ark gekeken en daar rijkelijk uit geciteerd (lees: gejat):
*via een staf en lichtval de juiste plaats vinden in een zgn "map room"
*een groot beeld omver laten vallen om een muur kapot te krijgen
*de ark des verbonds in een onderaardse kelder vinden en er uit halen
*laatste scene het object, in dit geval het monster, in een krat doen, die vervolgens in een grote opslagruimte geplaatst wordt vol andere kisten.
Je vergeet nog het gedeelte dat ze uit The Mummy hebben gejat:
Een geheim genootschap beschermt het alles al duizenden jaren en toevallig hoort zij er ook bij
Ja, echt een leuke film, vooral de special effects kan je erg om lachen
Scheurleer
Heerlijk. We gaan lekker een archeologische expeditie doen in een woestijn in een islamitisch land, en als meisje doe dat uiteraard in topje en korte broek. Gelukkig geen probleem, want alle objecten waren al afgestoft, trappen gebezemd etc. Leuk ook dat een nerdige regelneef en een pinnige ex ook meegaan, dat staat garant voor avontuur. En niet te vergeten de ontmoeting met het nieuwe monster: een konijnedraakivisbaviaan (leek een beetje op het monster uit "the relic").
Hoewel ik slechtere films heb gezien was ook dit niet om over naar huis te schrijven. Zeer zwakke acteerprestaties, rommelig verhaal, veel te veel stereotypen, zwakke graphics.
thunderball
Je vergeet nog het gedeelte dat ze uit The Mummy hebben gejat:
Ja, echt een leuke film, vooral de special effects kan je erg om lachen
Bedankt voor de tip, zat zo iets ook niet in The last crusade?
Maar als je alles moet opnoemen wat ze van andere films hebben gejat dan kan je wel bezig blijven.
MoFeDu
Het was dat ik me echt kapot verveelde gister, anders had ik deze film nooit uitgekeken.
Wat een misbaksel op werkelijk alle vlakken, alleen dat monster al dat zag er zo verschrikkelijk nep uit. Alle fouten die in het verhaal zaten, te veel om op te noemen. Het acteren was echt een lachertje, veel slechter als deze film krijg je het niet, ik heb in ieder geval wel weer gelachen, 1* voor de moeite.
Emma'
Wat een vreselijk slechte film. Het monster was duidelijk erin geplakt met wat computerprogramma's, dat kon je ook heel goed zien. Acteerwerk was vreselijk, het verhaal ging nog wel maar dat werd overspoeld door alle andere slechte punten.
En natuurlijk, als je verpletterd wordt, maar je vraagt God om je te laten leven blijf je natuurlijk leven, zo gaat dat! Not.
Wat een B-film, ik kan niet anders zeggen. 0,5*
Renevanvliet1988
Dit had een ontzettend goede film kunnen zijn, de eerste 45 minuten werd ik geboeid totdat dat rare wezen in beeld kwam, ontzettend slechte special effects. Met de verhaallijn was meer mogelijk geweest. Het einde van de film was helaas ook te dramatisch. Voor de verhaallijn 4 sterren, voor al het overige 1 ster. 5:2 = 2,5 ster, (maximaal)
Decec
Tja redelijk film, het is te snel beweging camera. Te snel beest weg.
Ik geef niet slecht, maar 2,5 sterren is genoeg.. (dus 5 cijfer).
Nephilim
lol ongelofelijke Raiders of The Lost Ark rip-off. Maar dan met een ongelofelijk slechte CGI Nephilim(aan de andere kant Nephilim zijn altijd gaaf) en lekkere wijven (*drool* Renee O'Connor en dat jonge meiske die op Molly Ringwald leek).
Ik wilde voor vanavond (wekelijks crappy film avondje) wat cheese en deze gaf me bucketloads of cheese. Ik heb me prima vermaakt.
Dreiecke
Slecht geacteerd inderdaad, met name de Sgt en de Dr. De dames gingen wel en Belus (Carlos Léon) vond ik als enige wel goed acteren. Men speelde alsof men op het toneel stond, te overdone met de teksten en de mimiek.
Matig camerawerk, wat bv de hete-lucht-trillingen in de woestijn probeerde na te doen, wat echt niet lukte.
Niet afgekeken, want ik trek dit gestuntel niet. En verder is er geen uitdaging in deze film.
PEN15
Wat ik me telkens afvraag is hoe filmmakers er altijd mee wegkomen om een kolossaal cgi-monster van een paar gigaton zwaar zo door de straten te laten vliegen als een spook. Zo'n gigantisch beest moet toch op zijn minst wat stof doen opwaaien cq wat natuurkundige logica als effect hebben? Hoe komt het dat ik de indruk krijg dat die monsters zo licht zijn dat ik ze zou kunnen wegblazen..omdat de cgi altijd zo verschrikkelijk fake is?
DragQueen
Geen beste film. Al zijn er slechtere. Het acteerwerk deugt niet, en het verhaal overtuigt nergens. Ook de special effects zijn niet om over naar huis te schrijven. 1,5 Ster.
Lennert
Goed, dat hebben we ook weer gehad. Scifi Channel zal me nu in de tussentijd wel nooit meer gaan verbazen, maar uiteindelijk was het toch ook weer niet zo slecht als het gros van The Asylum films. Men tracht nog iets van een script neer te zetten, maar het is weer op zo'n gruwelijk religieuze wijze weergegeven (zoals de atheistische hoofdpersoon die zichzelf halverwege bekeert omdat hij doodsbang is) dat het allemaal alsnog niet veel uitmaakt. Op zich wel aardig acteerwerk van O'Connor en een grappige, al is het wat stereotype, rol van Tommy Lister, maar verder weer een hoop onrealistische en vervelende personages (wat zijn dikke nerds eigenlijk vervelend!).
Special effects: non-existent, helemaal het feit dat men geen normale helikopters kan laten zien is hilarisch. Het monster is overigens gruwelijk lelijk en lijkt ook meer op een vreemde Pokémon dan op een angstaanjagend iets, interessant dat God zo'n wezen dan op Aarde zou zetten en het verder aan de mensheid zou laten om het op te lossen. Maar goed, ik heb hem in ieder geval uitgezeten. Altijd lachen om te zien hoe men in Oost-Europa probeert Arabische landen neer te zetten.
IceTigerGhost
Duffe Indiana Jones-cloon die leuke locaties afwisselt met gevechten tegen een monster dat wel lijkt te zijn weggelopen uit een computergame. Het boeit allemaal echter niet en de film mocht best mee opgeborgen worden in de ruimte met boxen op het einde van de film (ook al een Raiders of -kopie).

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie

Bullseye!
Komedie, 1990

Sasquatch Mountain
Thriller / Sciencefiction, 2006
monsterschipbreuktombbiblical prophecy archeologyarchaeology noah's arkancient scroll