• 9.370.487 stemmen

The Sea Wolves (1980)

Actie / Oorlog | 120 minuten

Genre: Actie / Oorlog

Alternatieve titels: The Sea Wolves: The Last Charge of the Calcutta Light Horse / Zeewolven

Oorsprong: Zwitserland / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Andrew V. McLaglen

Met onder meer: Gregory Peck, Roger Moore en David Niven

Releasedatum: 16 oktober 1980

Plot The Sea Wolves

"The Last Charge of the Calcutta Light Horse"

Waargebeurd oorlogsdrama. De Britten moeten tijdens de Tweede Wereldoorlog Duitse U-boten (de zogenaamde Zeewolven) zien te vernietigen. Twee Britse officieren ontdekken dat een Duits spionageschip al hun wendingen kan volgen vanuit een neutrale Portugese haven. Deze neutrale haven mag niet worden aangevallen, dus moeten de officieren een andere manier bedenken om dit schip uit te schakelen

Col. Lewis Pugh

Capt. Gavin Stewart

Col. W.H. Grice

Jack Cartwright

Major 'Yogi' Crossley

Charlie Wilton

Colin Mackenzie

U-Boat Captain

Ondanks de sterrencast toch een vrij middelmatig filmpje. Het enige leuke is dat die ouwe knarren aan de bak moeten.

Roger Moore doet zijn Bond-rol nog es dunnetjes over.

avatar van andolini

andolini

Vermakelijke film met goede acteurs. 3*

avatar van speedy23

speedy23

De oorlog herleid tot een jongensboek (The Boarding Party, van niemand minder dan James Leasor) waarin de personages zich kostelijk amuseren. Wanneer je de onlogische verhaalsprongen erbij neemt, is ontspanning gegarandeerd. Voorwaarde dat er niet teveel wordt nagedacht...

avatar van Wouter

Ik kan me helemaal niets meer herinneren van deze film....

Weet niet eens of die stem niet een foutje is.

thunderball

Wel aardige film, maar nergens speciaal. Als Roger Moore fan voor mij destijds verplichte kost, maar -net als bij die andere sterrencastoorlogavonturenfilms The Wild Geese en Escape to Athena- had hij maar bitter weinig te doen en is hij in de finale niet van de partij!

3,5 ster is wel zat!

avatar van dionj

dionj

Vroeger kwam deze vaker op tv. Heb hem daarna nooit meer gezien volgens mij vond ik hem toe wel leuk.

avatar van Darbie

Darbie

Lijkt gemaakt en gespeeld op de automatische piloot.

En zo heb ik (gáááp) deze film ook bekeken.

avatar van Theunissen

Ondanks de indrukwekkende cast, viel deze film welke zich tijdens de tweede wereldoorlog afspeelt toch wat tegen. De film staat betiteld als een Actie / Oorlog, maar de actie stelt niet veel voor.

Persoonlijk vond ik deze film veel weg hebben van een James Bond film en dat kwam natuurlijk ook omdat Roger Moore één van de hoofdrollen speelt en ook James Bond-achtige trekjes vertoont. Zo loopt hij er o.a. gekleed in een pak bij zoals hij vaak te zien was in James Bond films en hangt hij ook de charmeur uit bij de vrouwelijke hoofdrolspeelster Barbara Kellerman (zelfs in één scene eventjes topless te bewonderen, althans één borst valt er te zien), waarmee hij zelfs in bed duikt. De film is behoorlijk langdradig en de vaart is ook niet bepaalde hoog. Het verhaal weet wel nog enigszins te boeien en is ook redelijk vermakelijk. Van de sterrencast deden met name de hoofdrolspelers Gregory Peck, Roger Moore (hij ontbrak inderdaad bij de ontknoping op het einde) en David Niven het verdienstelijk (ze speelden wel vrijwel allemaal op routine). De film is overigens gebaseerd op een ware gebeurtenis in 1943, maar eerlijk gezegd heb ik nog nooit van deze gebeurtenis gehoord.

Al met al leuk om eens gezien te hebben en dan vooral vanwege de bekende sterrencast waarvan er velen al inmiddels zijn overleden.

thunderball

De Spaanse blu ray (via Amazon.fr) is ok, behoorlijk scherpbeeld, maar helaas wel 4:3 en het is een recordable schijfje.

thunderball

Vergeten te melden, maar de Duitse blu ray -nog steeds te verkrijgen- is zeker de moeite waard!