• 9.370.282 stemmen

Dinocroc vs. Supergator (2010)

Sciencefiction / Horror | 80 minuten

Genre: Sciencefiction / Horror

Geregisseerd door: Jim Wynorski

Met onder meer: David Carradine, Delia Sheppard en John Callahan

Plot Dinocroc vs. Supergator

"See The Awesome Battle Of The Beasts"

Een topgeheim laboratorium-experiment loopt totaal uit de hand en hierdoor komen de 'Dinocroc' en de 'Supergator' vrij. Een speciaal team wordt ingezet om de zaken ten goede te keren, maar de twee laten al snel een spoor van dood en verderf achter.

The Cajun

Stewart Taft

Background Scientist

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Kunnen we een Vs. Monster boxset verwachten in de toekomst? Want dan wacht ik wel daarop

avatar van Prudh

Prudh

Dit zal wel weer een hoog SyFy channelgehalte hebben. En goedkope Bulgaarse SFX. Het verhaal is wel origineel.

Edit: is idd van SyFy. Kon ook niet anders.Trailer Haha! Hap! Hap!

Ahh, tof!

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Die trailer

avatar van Prudh

Prudh

Gewoon een kopie van Komodo vs Cobra. Alleen de acteurs en monsters zijn ingeruild.

avatar van kingxxl

kingxxl

Ergens te koop in Nederland?

Tonypulp

Nee dat kun je denk ik wel vergeten (helaas ). Ook op grote buitenlandse sites zie ik 'm niet zo snel staan. Amazon natuurlijk (zoals altijd) weer wel, maar dan zul je een CC moeten hebben.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

AchmedATM schreef:

Die trailer

Wat een gedrocht

avatar van dave

dave

Syfy stelt met trots voor: Dinocroc vs. Supergator. Geef toe, zo’n titel garandeert sowieso spektakel, sensatie en.. een enorme hoop gezwets van de bovenste plank.

De film schiet aan lichtsnelheid uit de startblokken en geeft niets van achtergrondinformatie. Als kijker wordt je volledig in het ongewisse gelaten. Later zal wel een en ander uitgelegd worden, maar vooralsnog heb je er het raden naar. De eerste zin die je hoort is: ‘Everybody out, it’s escaped!’. Wat? Hoe? Waar? We zijn dertig seconden bezig en er worden al verschillende mensen opgegeten door de zogenaamde Supergator.

Laatstgenoemde zag er niet eens zo slecht uit, als je kijkt naar de andere grafische schuivers die via het Syfy netwerk worden verspreid. Het is vooral de Dinocroc die lelijk oogt.

Enfin, het verhaal achter de feiten ga ik je besparen, daar dit van geen enkel belang is. Jef Nys kon het scenario geschreven hebben. De jacht op een stel reptielen. 82 minuten lang blijft deze film doorgaan met het spuien van ongeloofwaardige en bespottelijke ongein. Op elk vlak scheelt er wel iets. Als je de zijsporen en de saaie, overbodige dialogen weg laat vallen, kan je de prent als volgt samenvatten: Ren Kruip Spring, Gil Roep Schreeuw, Hap Bijt Slik.

De meeste merkwaardigheden staan uiteraard op naam van de twee monsters. Naast honderden kogels opvangen, springen ze ook wel eens op vanuit een ondiepe poel (+/- 1 meter diep) en kan de kruipende Gator drie meter de lucht in springen, om zo een tourbus te verpletteren. De ‘vs.’ die in de titel staat, duidt op een duel tussen de twee lieverdjes, maar naar goede gewoonte wordt deze strijd pas op het allerlaatste moment geleverd en stelt het uiteindelijk ook nog eens bitter weinig voor.

Het acteerwerk is middelmatig. Het is niet bepaald slecht te noemen, maar bepaalde acteurs en actrices vallen abrupt door de mand. Kijk naar de vrouwelijke wetenschapper. Dé grote naam is natuurlijk David Carradine, de inmiddels overleden acteur die iedereen wel zal kennen van zijn rol in Kill Bill. Helaas krijgt hij hier veel te weinig schermtijd en blijft zijn personage zodoende grijs en oninteressant.

Valt er nog iets meer over te vertellen? Is het nodig alle ongerijmde quatsch uit de doeken te doen? Neen, maar het moet wel gezegd worden dat er wel degelijk mee gelachen kan worden. De humor manifesteert zich dan wel enkel op visueel gebied, doch meer heb je werkelijk niet nodig.

1,00 (1,25)

Tonypulp

Bekeek het zelf in een onjuiste stemming en zat ook even van...wat? It's escaped haha zo'n willekeurig moment gekozen om te beginnen .

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

De trailer alleen al... Bah.

Mooie recensie trouwens, denk dat ik hem maar niet ga bekijken.

avatar van La Barca

La Barca

aangezien ik ditweekend ziek thuis zit, heb ik pindakaas toch maar aan gezet

avatar van rep_robert

Wat doe je jezelf aan

La Barca schreef:

aangezien ik ditweekend ziek thuis zit, heb ik pindakaas toch maar aan gezet

Ik nu ook. En tegelijkertijd ook maar die voor Dinocroc en Dinoshark. En denk dat ik die komodo vs Cobra ook maar even meepak.

Vascago

Na vanmiddag Supergator gezien te hebben had ik best wat verwachtingen van deze film. Maar helaas is deze film op alle fronten minder. De beeldkwaliteit, het acteerwerk en zelfs het al waardeloze script. Jammer van die eindbattle, ik had liever Supergator zien winnen want die vind ik een stuk toffer. Af en toe gelukkig nog wel kunnen lachen, maar een teleurstelling blijft het na Supergator.

Net aan 1.5 *

avatar van Lui

Lui (crew films)

Misschien is Boa vs. Python ook iets voor jou Vascago!

Het leukste aan deze film is dat het nog geen 5 sec. duurt voor de Supergator uitbreekt! Ook is het niet de slechtste monster-productie die ik de laatste tijd gezien heb: de moorden zijn beste oké en uiteraard hebben we ook weer de nodige clichés. Over de special-effects zeg ik niks, want daar moet je bij dit soort films niet teveel op letten.

Het acteerwerk is echter van "GTST-niveau".

Vascago

Die ga ik zeker ook nog een keer kijken.

avatar van ssk

ssk

Mijn recensie: HAHAHAHAHA xD

Fucking awesome. Beste film ooit. <_<

avatar van rep_robert

Heb je je daarvoor speciaal aangemeld?

avatar van dominion

dominion

Mooie poster zeg

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Ik vond dit leuk! Mijn verwachtingen waren laag, maar wat ik uiteindelijk kreeg was erg vermakelijk! Script liep niet over van de logica en de effecten waren slecht, maar acteerwerk was in orde, de film had tempo en de personages waren grappig. Pretentieloze lol die wat mij betreft wel wat hoger gewaardeerd mag worden! 3,5*

avatar van WolfCastle

WolfCastle

als je niet met al te hoge verwachtingen begint kun je je hier prima mee vermaken

is echter meer komedie dan horror

avatar van 3rd Rock

3rd Rock

epische rotzooi. boelveel nutteloos monstervoedsel waar een klein verhaallijntje aan besteed wordt. de SFX zijn natuurlijk kut met peren, acteerwerk van lik-me-vestje en een prutverhaaltje. ik heb me kostelijk vermaakt

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Waddenonzin!!!! De titel deed al niet veel bijzonders vermoeden. En, inderdaad!! Special effects, die in de jaren '50 al achterhaald waren. Er zaten wel 2 schrik-seconden in! Verder was het gewoon lachen om de onzin. Alleen begrijp ik niet, dat David Carradine zich voor zo'n wan-product heeft geleend, maar hij had misschien geldgebrek.

avatar van pierre18

pierre18

Waarom maken ze dit soort shit? Denken de makers dat we infantiel zijn? Ik ben blij dat mijn tv het nog doet! De dino vond ik trouwens nog het beste acteren, dat zegt wat over de rest.

avatar van Awake78

Awake78

Best grappige film met een aantal super-humoristische quotes. Alles en iedereen in de film maakt duidelijk dat je deze absoluut niet serieus moet nemen. Het is zelfs expres zo slecht gemaakt.

Net geen voldoende maar heb me wel vermaakt...

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Hoogst vermakelijke hersenloze onzin met als uitschieter die rennende 'Supergator'. Qua amusement één van de beste films die ik de laatste weken/maanden gezien heb. 2.5*

avatar van Aapje81

Aapje81

Het is allemaal waardeloos gemaakt maar erg leuk. Vooral de openingscene en niet te vergeten de achtervolgingen zijn meer dan fantastisch. Het enige storende aan de film zijn de wel erg slechte dialogen en de nog slechtere acteurs. De enige uitzondering op dit punt is David Carridine die heel goed begrijpt hoe te acteren in dit soort pulp. Verder viel Amy Rasimas nog op als een derderangs Scarlett Johansson.

Matig maar met een hoge amusementswaarde

avatar van b00ts

b00ts

Wat een bagger. De Oscar voor de beste actrice uit de film is voor de vrouw in de toeristenbus die telkens naar Elvis vraagt.... verder was het echt allemaal. niks. Dat Carradine geen topper is ok, maar je met dit soort troep in te laten ....