Death Machine (1994)
Actie / Sciencefiction
120 minuten
geregisseerd door Stephen Norrington
met Brad Dourif, Ely Pouget en William Hootkins
Het is 2003, Cale is aangesteld als nieuwe directrice van CHAANK, een controversiële wapenfabriek. Al gauw ontdekt ze dat één van de werknemers, Jack Dante, in het geheim werkt aan een moordmachine. Als er uiteindelijk een collega versnippert terug gevonden wordt, zet ze alles op alles om Dante tegen te houden...
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Welke rol speelt hij dan eigenlijk?
Bitterweinig te vertellen over deze film, behalve dan dat de ster van deze film niet van vlees en bloed is, maar The Death Machine zelf. Verder nog een leuke psycho, maar niks om over naar huis te schrijven.
Leuke camp, cheesy effects, en een kick-ass monster. Wat meer geld en een betere cameraman hadden hier ongetwijfeld een echte cultfilm van kunnen maken, maar toch 3* voor een leuke film.
PS: kan iemand trouwens confirmeren dat Chris Cunningham aan deze film heeft meegeholpen (monster design dan) ?

Het acteerwerk is soms rommelig en onbedoeld grappig, maar past zeker in deze film. Ook zijn de effecten goed.
De film past in het rijtje Hardware, Aliens en Robocop, maar haalt het niet bij zijn voorbeelden. Wel is hij erg vermakelijk en een voldoende waard.
Titels door Stephan73 al genoemd. En inderdaad, de film wordt de 2e helf pas echt tof. Hoogtepunt toch zeker wel de lift-scene!
Heb op een of andere manier sterk het gevoel de film spoedig weer
te kijken. Daarnaast ook enorm veel zin om de 2-disc DVD
van Hardware in ontvangst te nemen, zodra ie uit is!
Lijkt me zeer geschikt de 2 titels aan één stuk door te kijken
op een zaterdagavond!
Een stevige 3,5 ster, met voorgevoelens aangaande een
opwaardering bij het herzien.
De sfeer is goed en de effecten zijn ook behoorlijk oke.
Acteurs doen het ook niet slecht.
3,5 ster

Het is toch een spannende roller-coaster.
Vooral die lift-scene is erg goed!
Je kan deze film bestellen bij Boll.com maar dan import!
Denk dat ik dat maar eens ga doen.
heerlijk over te top.
toch wel een cultfilm
Eigenlijk als enige moeilijkheid die ik zie, dat het te lang duurt en teveel op een beperkte serie trucs leunt. Maar die zijn op zich wel best geniaal - de Death Machine is grandioos en gruwelijk (jammer wel dat het geluidje teveel herhaald wordt); de truc om Scott, Raimi en Carpenter te vernoemen is leuk (maar waarom niet nog een paar). En van de acteurs vraag ik me af waarom ze eigenlijk vrij onbekend zijn gebleven, want daar lijkt van wat we hier te zien krijgen nauwelijks een goede reden voor.
Maar, bijna twee uur, daar had wel een stukje af gemogen. En iets minder herhaling in de actie had ook wel een stuk geholpen. Toch, de vormgeving is prima, en de beelden ook. Kennelijk heeft Norrington daar goed mee gescored, want zijn volgende films kregen een ietsje significanter budget mee.
en de acteurs zijn ook niet al te best jezus wat een lange zit nog dan .

Grappig detail: het budget was bijna precies hetzelfde als Terminator uit 1984. Een slorige 6,5 miljoen. Maar ja, inflatie he.