• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Fred Cavayé

Met onder meer: Gilles Lellouche, Roschdy Zem en Gérard Lanvin

Gesproken taal: Spaans, Frans en Tsjechisch

Plot À Bout Portant

"A Desperate Man Is A Dangerous Thing"

Het gaat Samuel en Nadia voor de wind: hij wordt weldra verpleger en zij verwacht haar eerste kind. Maar alles verandert wanneer Nadia ontvoerd wordt onder de ogen van Samuel. Als hij de volgende ochtend wakker wordt gaat z’n mobieltje over: hij heeft drie uur de tijd om een man die onder politiebewaking staat uit het ziekenhuis waar hij werkt te bevrijden. Het lot van Samuel is vanaf dat moment verbonden met dat van Sartet, een onderwereldfiguur die door het hele politieapparaat gezocht wordt. Als hij z’n vrouw levend wil terugzien zal Samuel snel moeten handelen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Samuel Pierret

Captain Mercier

Captain Moreau

Captain Mansart

avatar van james_cameron

Nieuwe trhiller van de regisseur van het erg spannende Pour Elle uit 2008. Ziet er qua verhaal alvast zeer veelbelovend uit.

avatar van badfans69

badfans69

Goeie thriller. Iets minder als Pour Elle.

Vanaf 3 april 2011 verkrijgbaar bij je lokale Franse videoboer

avatar van gauke

gauke

Effectieve actiethriller, met vaart en een pakkend script vol plotwendingen, geweldige cameravoering, sublieme achtervolgingsscènes en prima acteurs. Of het allemaal even logisch is daar moet je je niet druk om maken. Thrilling!

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Matig thrillertje, had er meer van verwacht.

een 3

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Actiefilm met een razendsnel tempo die tot het einde wordt volgehouden. Voor een franse film ziet het er allemaal echt Amerikaans uit, en dat is ergens toch jammer, want de Franse cinema kon doorheen de jaren toch haar eigen stijl en identiteit behouden. Neemt niet weg dat ik me bij Gauke aansluit. Er waren waarschijnlijk wel plotholes te bespeuren, maar alles gaat zo snel dat je geen tijd hebt om erover na te denken. Ze zijn me niet opgevallen. Gewoon een prima actiefilm die niet echt origineel is, maar zichzelf niet verliest in complexe verhaallijnen en onwaarschijnlijke wendingen, waardoor het woord effectief zeker op zijn plaats is.

PS : pluim voor de goed gefilmde achtervolgingsscène in de metro

avatar van 606

De poster doet me denken aan een andere film.

Kom niet op de titel.

Juist die was het !!

Babylon A.D. (2008), En deze ook wel

avatar van Slam_Duck

Slam_Duck

Buiten dat de film zeer ongeloofwaardig is (dat een dief zo veel contacten heeft met hoog geplaatste gangsters of dat een (politie)vrouw een andere zwangere vrouw zou vermoorden(beetje overdreven)....) blijft de film wel zeer spannend en is deze zeer gemakkelijk weg te kijken. 3,5*

avatar van mixmaster

mixmaster

en weer een goeie actiefilm uit frankrijk gezien.

bijna alle actie of horror films uit frankrijk zijn gegarandeerd goed , zo ook deze film.

van begin tot eind is dit puur genieten voor de actieliefhebber .

avatar van stinissen

Heerlijke ouderwetse Aktie/Thriller met een zeer hoog tempo ook is de film op sommige momenten erg spannend en zeer bekwame camera voering , het hoge tempo en het verhaal doet soms wat denken aan Pour Elle (2008)

en maakt me warm voor de volgende film van Fred Cavayé die zeer vermakelijke films maakt.

Roschdy Zem als Hugo Sartet was wekelijk geniaal ik mag deze acteur toch al graag zien verder was Gilles Lellouche als Samuel Pierret ook geloofwaardig.

avatar van _Casper_

_Casper_

leuke lekkere wegkijk actie film, lekker tempo en de tijd vliegt voorbij als je hem kijkt. Acteer werk is goed en film verveeld geen seconde.

Tis geen film die me nog tijden bij gaat staan ofzo, maar zeker leuk een keer zgezien te hebben en heb me er prima mee vermaakt.

avatar van Skrean

Skrean

Deed me wel vaak denken aan hoe sommige Bourne films gemaakt zijn, qua kleur, cameravoering en muziek.

avatar van blurp194

blurp194

Snel en spannend.

De film heeft een origineel verhaal dat sterk uitgewerkt wordt, met een paar leuke wendingen die het tot het laatste moment spannend houden. Die spanning wordt daarbij ook prima getimed, de ene actie volgt op de andere, en de ontknoping volgt als een rustpunt op het geweld - het geweld dat door de vaart van de film nog indringender overkomt.

Lellouche en Zem spelen de hoofdrollen en zijn daar goed mee bezig. Of ik Lellouche nou helemaal geloof als aankomend verpleger weet ik nog niet zo - hij lijkt het type niet. Een aankomend verpleger die zonder enige hapering meteen overgaat op schieten en rammen? Maar dat is dan ook het enige kritiekpuntje.

avatar van Bitbyter

Bitbyter

Net zo goed en misschien zelfs een tikkeltje beter dan Pour Elle. Heerlijk zo'n Franse klasse thriller met veel aktie. Fred Cavayé kan er wat van.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

En alweer een schitterende film van Cavayé.
Razendsnelle actiefilm, met ook nog een zeer mooi eind.
Ja, de fransmannen kunnen er wat van qua maken van dit soort films met zo`n hoog tempo..
Goed verhaal, de score van Klaus Badelt is intens, achtervolgingen in overvloed.
Roschdy Zem als Hugo is zeer imposant, net als in 36 Quai des Orfèvres ( Ook al zo`n goeie film )
Zulk soort films zijn nu echt mijn ding, op 1 klein dingetje na, wat me een beetje tè ver ging.Die agente die een hoogzwangere vrouw uit `t raam moest laten springen, en ook nog haar pistool richtte op de buik van de vrouw, ging me ietsjes te ver.
Maar toch, het hoort in `t verhaal.
Vooral ook als het hele politiekorps in rep en roer is, omdat Hugo zòveel contacten heeft, dat bijna het gehele korps overal achteraan moet....Hugo heeft dan vrij spel om zijn ding te doen.
Ik vond `t een zeer goeie, snelle, bloedjeharde actieflick van een zeer goed regisseur.
Tijd voor een herhaling.
Hoedje af voor Cavayé.........laat em maar zo doorgaan.

avatar van Kelsey16

Kelsey16

Film in een heel snel tempo, voor je het weet is die weer voorbij, en dat is dan eigenlijk wel jammer.

Maargoed goede films kan je natuurlijk altijd nog eens kijken.

De film begint al direct duidelijk en spannend en dit gaat tot het eind zo door, ik vind het zeker een aanrader.

avatar van moneymaker

moneymaker

is meer een actie dan een thriller

desalnietemin goede film om naar te kijken

avatar van andijvie

andijvie

Zalige film, geen seconde gaat verloren. Veel actie, spanning en heel klein beetje onderbelichte drama. Goed voor een lekker avondje film kijken.

avatar van jadolino

jadolino

Skrean schreef:

Inderdaad.

Prachtige actie film, met een goed verhaal en spanning.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Aardige actie film, begint allemaal erg onwaarschijnlijk, maar krijgt een leuke wending. Beter dan de doorsnee actie film, maar veel deed het me niet. Meer actie dan werkelijke spanning. Je weet van te voren al dat alles op zijn pootjes terecht zal komen.

avatar van Zinema

Actie ademend.

Een ieder die van een ongecompliceerd actiefilmpje houdt, is hier op het juiste adres. Het verhaal van een verpleger die alles op alles zet om zijn ontvoerde vriendin te redden, kent verder weinig logica en hangt met enige regelmaat van toevalligheden aan elkaar. Ook hoofdrolspeler Gilles Lellouche is misschien niet de meest gelukkige keuze als de ongeloofwaardige held tegen wil en dank, toch vertegenwoordigt hij op die manier wellicht menige kijker.

Smaakmakers zijn natuurlijk Roschdy Zem en Gérard Lanvin, die als 'bad guys' genoeg vermaak weten te genereren. Het simpele verhaaltje, inclusief de verplichte maar aardige twist, rust met name op die twee acteurs en de vele actiescènes. Alsmede op het enigszins hoge tempo, dat de kijker niet zoveel momenten voor een adempauze biedt en dus ook niet de kans geeft om over enige hiaten of een beter script na te denken.

Met dank aan A-film voor het recensie-exemplaar.

Goed.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima film, boordevol actie.

Goed verhaal ook in deze Franse film, met vele verrassende wendingen.

De film had van mij gerust wat langer mogen duren, 1 uur 18 minuten (zonder aftiteling) is een beetje té kort.

Maar kan hem toch warm aanbevelen, je zal je er niet mee vervelen.

avatar van henkula

henkula

zoetsappig einde dubbel op, mocht je het de eerste keer niet begrepen hebben.

avatar van Waku

Waku

75 minuten razen als een intercity over je beeld. Actie is het begin en eindstation van deze film.

Ben niet altijd liefhebber van geen Amerikaanse films, Hollywood is er goed ingeramd bij mij in al die jaren maar zo af en toe zit er toch zeker een top buitenlandse produktie tussen.

Deze actie/thriller "À Bout Portant "is daar een voorbeeld van.

avatar van The-Wolf

The-Wolf

Zit snelheid in deze film, prima geacteerd, goede actie, houdt je op het puntje van je stoel van het begin tot eind.

avatar van james_cameron

Vlotte aktiethriller, kort en to the point. Wellicht iets te kort, aangezien er amper tijd is om de personages te leren kennen voordat de plot in de hoogste versnelling schakelt, maar door de strakke regie en de degelijke akteurs blijft het geheel op de rails. De gebeurtenissen zijn enigzins aan de vergezochte kant en de film doet soms wat gekunsteld aan, iets dat regisseur Fred Cavayé in zijn vorige film, het superieure Pour Elle, wist te voorkomen. De emotionele lading is dit keer ook een stuk minder. Degelijk vakwerk al met al, maar meer ook niet.

avatar van Insignificance

Insignificance

De foute agente die brult en rookt tegen de hoogzwangere (ja, je moet wat om rap effect te sorteren) vrouw. Lachwekkend. Letterlijk. Verder een actiefilmpje dat niet veel anders doet dan volle vaart vooruit gaan. Jammer dat het verhaaltje, iets met moord, corrupte agenten en iemand op de verkeerde tijd op de verkeerde plek, niet iets echt spectaculairs toelaat. Gebruikelijke ingrediënten dus, maar dan in versnelde vorm. Met amper 75 minuten op de teller een bondig en energiek tussendoortje dat je morgen weer vergeten bent.

avatar van Zeriel

Zeriel

Super actie, goed gekeken naar Taken, de poster is vrijwel exact gekopieerd. Zeker het begin is erg sterk.

Het verhaaltje is helaas wel heel erg ongeloofwaardig, gewetenloze misdadigers die gewoon een afdeling bij de politie hebben, en wat doen we met een zwangere vrouw, juist die gooien we uit het iets te hoog zittende toiletraampje op 4 hoog op het politiebureau , door een andere vrouw die dat puur fysiek gezien natuurlijk nooit voor elkaar kan krijgen, afgezien dat je wel heel erg psychisch gestoord moet zijn om tot zoiets in staat te zijn met een zwangere vrouw. Kortom de film ontspoort nogal. En eindigt ,net als Taken in een soort vroegtijdige ejaculatie.

Verstand op nul zetten dus, en genieten van de actie.

avatar van Spetie

Leuke vlotte actiethriller met een razend tempo en een vermakelijk verhaal.

Op zich is het allemaal weinig nieuws onder de zon, maar mits goed uitgevoerd, heeft een filmpje als deze vaak genoeg te bieden. En gelukkig is het bijna allemaal goed uitgevoerd. De cast doet het bijvoorbeeld prima. Gilles Lellouche speelt de onzekere verpleger, die al snel de nodige sympathie weet te winnen. Tegenspeler Roschdy Zem is al net zo goed en heeft echt zo’n prachtige karakteristieke kop voor een rol als deze.

De montage en de actiescènes mogen er ook zijn. Vooral de achtervolging in het Parijse metrostation, is erg goed gefilmd. De regie is strak van begin tot einde, zonder veel onnodige zijweggetjes te bewandelen. Daarnaast komt alles, ondanks een paar wat vergezochte zaken, gewoon behoorlijk realistisch over.

Prima filmpje dus, die letterlijk en figuurlijk echt voorbijvliegt.