locatie: Films » Babylon A.D. (2008) » Info

Science-Fiction / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Mathieu Kassovitz
met Vin Diesel, Gérard Depardieu en Michelle Yeoh

Het is 2019 en de wereld is verwoest door oorlog en ten prooi gevallen aan anarchie. Huurling Hugo Cornelius Toorop krijgt de opdracht om de jongedame Aurora te escorteren van Rusland naar Amerika. Hij komt er achter dat zij een virus draagt dat het uitsterven van het menselijk ras kan betekenen.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 0:24 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zal ik doen. Vond trouwens dat stukje met die onderzeeer onder die ijskap erg mooi

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 18:45 uur
Bah, wat heb ik een hekel aan Vin Diesel

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2010, 9:20 uur
Ja als je met z'n instelling al gaat kijken en dan alleen maar negatief bent of je zit te ergen aan Diesel dan werkt het natuurlijk niet ;)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 0:58 uur
Dieper verhaal is in deze sf klucht nergens te vinden. Een hele hoop poespas die doet hopen op een logisch en passend einde maar daar meilenver niet in slaagt. Ik krijg langzaamaan het gevoel dat dit soort producties hun budget bij elkaar rapen gebaseerd op de eerste helft van het script. "sf movie, right?", "grand explosions?" - check, "dark and mysterious future?" - check, "no ending yet, ha?" - no prob, do it.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 9:13 uur
Kijk dan maar eens goed, In deze film zit wel degelijk een dieper verhaal, op het eerste gezicht zie je het misschien niet maar zeker als je hem voor de tweede keer kijkt merk je het.

Zoveel explosies en dergelijke zaten er niet in, deze film is ook niet helemaal uitgebracht om te vermaken. Maar heeft een veel dieper uitgangspunt.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 12:36 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
In plaats van telkens te herhalen hoe diep het verhaal wel is kun je misschien eens aangeven wat je daarmee bedoeld? Ik zag niks dan zwakke plekken in het verhaal, een hoop statements zonder inbreng van logica of verklaring. Om te beginnen: waarom hadden ze Vin Diesel nodig om haar naar de VS te brengen? Ten tweede, het meisje mag dan speciale gaven hebben, een racket stoppen met haar lichaam en zonder schram overleven gaat wat ver. Plots is ze zomaar zwanger, ook erg logisch en belangrijk aan het verhaal, niet waar? En ten slotte, de twee baby's die waren belangrijk om het verhaal af te sluiten, maar waarom?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 13:06 uur
Q Jones schreef:
Babylon AD blijft een van de mooiste onderhouden sf films met een onderliggend dieper verhaal wat de meeste helaas niet snappen of zien
Haha, Zelfs de regisseur zelf niet. Kassovitz wil niets meer met het eindproduct te maken hebben omdat de studio het eindproduct en montage uit zijn handen heeft genomen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 13:33 uur
Zandkuiken schreef:
Euh Kassovitz?

Na het meesterlijke La Haine is dit pas de tweede film die ik zie van de Fransman, maar wat is Babylon A.D. een ongelooflijk wanproduct. Ik had gehoopt op een soort van Children Of Men (ijzersterke prent overigens!), maar het is een lachwekkend idiote film geworden die gelukkig al na 83 minuten afklokt.

Vin Diesel acteert pijnlijk slecht, om nog maar te zwijgen van Charlotte Rampling, die hier nog onnozeler voor de dag komt dan in Caótica Ana (jawel, het blijkt dus tóch mogelijk). De ravissante verschijning van Mélanie Thierry volstaat dan ook niet om de meubelen te redden.

Eentje om geweldig vlug te vergeten!

Heb nu eens de langere versie gezien en Babylon A.D. kon me deze keer al een stuk meer bekoren om de één of andere reden. Allemaal wat duidelijker nu, visueel best aardig en ook Diesel stoorde me eigenlijk niet meer.

Nog steeds een redelijk onnozel verhaaltje gezien, dat vooral naar het einde toe bijzonder idioot wordt, maar alles bij elkaar zeker meer waard dan de 1* die ik staan had. Ik verdubbel ze alvast.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2010, 8:44 uur
as schreef:
Q Jones schreef:

Klopt ik hoop dat er ooit nog een versie van de orginele film komt

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2010, 8:45 uur
grovonion schreef:

Ik ga hem dan eerst nog eens kijken om er zeker van te zijn dat ik niks vergeet en dan kom ik met mijn uitleg. Oke?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2010, 20:02 uur
Laatst deze ook nog op dvd gezien en je ziet toch heel wat verschillen. Wel goed dat ze dat klote-einde in deze versie eruit hebben gehaald.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2010, 13:41 uur
wat een slecht verhaal. Het is nauwelijks te volgen

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2010, 13:37 uur
Wat een zwakke film. De eerste 50 minuten zijn gewoon vervelend. Er zit wat actie in, maar die is nauwelijks boeiend en Auora is op zijn zwakst gezegd zeer irritant. Ook het verhaal stelt nog niet echt wat voor. Na 50 minuten word het iets interessanter, met wat leukere actie en snap je iets meer van het verhaal, alleen dan houd de film op zonder dat er echt een einde is. Sommige dingen blijven onopgelost of lossen wel erg makkelijk op. Ook denk je de eerste 50 minuten dat de hele wereld veranders is in een apocalyptisch landschap, maar in de V.S. heb je het paradijs.

niet ingelogd

116.054 gebruikers | 69.616 films | 25.730 regisseurs | 2.774.726 berichten | 3.862.111 stemmen