• 9.373.574 stemmen

Hâdo Ribenji, Mirî: Buraddi Batoru (2009)

Horror / Actie | 72 minuten

Genre: Horror / Actie

Alternatieve titel: Hard Revenge, Milly: Bloody Battle

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takanori Tsujimoto

Met onder meer: Miki Mizuno, Rei Fujita en Mitsuki Koga

Gesproken taal: Duits en Japans

Plot Hâdo Ribenji, Mirî: Buraddi Batoru

In de toekomst is de stad Yokohama een wetteloos en gewelddadig centrum voor misdaad geworden. Wanneer Milly's familie voor haar ogen wordt vermoord door The Jack Brothers, is ze uit op wraak. Ze besluit de Jack Brothers op te zoeken in hun schuilplaats om daar met hun af te rekenen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mooi dat 'ie erop staat! Deel 1 kan er helaas niet op, vanwege de speelduur van 44minuten (net 1 minuutje te kort...). Hard Revenge Milly was een heel aardig werkje, klein aangepakt met een dosis splatter en een flinterdun verhaaltje. Niet zoveel gekheid als de grotere broertjes zoals TGP en Machine girl, maar wel heerlijk kijkvoer voor de liefhebbers.

Dit deel staat klaar om bekeken te worden, trailers en stills beloofde een hoop moois, de langere speelduur geeft hopelijk genoeg tijd om een stapje verder te gaan dan het eerste deel, die van mij 3.5* zou krijgen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dit is Hard Revenge Milly dus, gaat op de lijst Jeroen .

avatar van zombie

zombie

Heerlijk splatter feestje...Inderdaad flinterdun verhaaltje, maar prima effecten en leuke personages. Met 72 minuten een fijn tussendoortje!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Op elk vlak een stapje vooruit.

Langer, leuker, beter. Dit tweede deel weet meer van hetzelfde te brengen, heerlijk natuurlijk. Met z'n 72 minuten duurt het een stuk langer dan het eerste deel, vooral meer actie brengt het met zich mee.

Vlot gebracht, draait er niet omheen maar brengt precies wat het brengen moet. Aantal schitterende staaltjes gore weer, vooral innovatiever te werk gegaan met de mogelijkheden van Milly's mechanische lichaam, erg tof.

Verhaaltje geeft op de manier waarop het hier eindigt iig weer aan dat er een derde deel aan zal komen, laat maar komen! Zwaar genoten van dit met heerlijke effecten overgoten J-splatter werkje.

avatar van metterijks

metterijks

Deze film mist mijnsinziens de vaart en humor van Machine Girl, maar is desondanks weer een sterk staaltje uit Japan. De gevechten zijn knap gechoreografeerd, en voor de liefhebbers (zoals ik) genoeg blood en guts. Prettig tijdverdrijf. 3,0

avatar van FillumGek

FillumGek

Bovenstaand plot is het verhaal van het eerste deel dat niet op de site staat. Daarin wordt de familie van Milly vermoord en hoewel zij ook flink wordt toegetakeld overleeft ze het. Haar halve lichaam wordt gerepareerd door een gekke dokter. Resultaat: een nieuw half mechanisch lichaam waarmee Milly uit is op wraak. Er zit flink wat vaart in en een aantal boeiende gevechten maken het tot een heerlijk splatter werkje.

Bloody Battle is het vervolg waar we kennis maken met Haru die contact met Milly zoekt om revenge te nemen op de moordenaar van haar man. Hoewel het verhaal nog steeds niet diep is, wordt er wel meer vertelt dan in voorgaand deel waardoor de film wat minder snel is dan de eerste. Ondanks dat is de montage tijdens de gevechten lekker vlot en is het je verstand op nul zetten. Bloody Battle heeft bij vlagen veel gore en vliegende ledematen zoals het in een J-sploitation hoort. Tof zijn de opties die het gerobotiseerde lichaam van Milly heeft. Diverse wapens zijn geïntegreerd waardoor je als kijker meermaals verrast wordt door de creativiteit. De gunchucks waren ook erg vet.

De korte speelduur is ook een positief punt. Hoezeer ik ook kan genieten van dit soort werkjes, het moet niet té lang duren. Laat dat derde deel maar komen!

Nog verrassend leuk.

Had een wat goedkopere film verwacht. Neem aan dat de beelden tijdens de intro uit het eerste deel komen, mijn verwachtingen lagen daar ergens.

Maar best gave kostuums, leuke bloedfonteinen en een paar meer dan aardige actiescenes. Dat apocalyptische sci-fi cyberpunk-light sfeertje ligt me ook wel en wordt best sfeervol neergezet. Camerawerk bij momenten ook echt goed.

Het verhaaltje is wat simpel en soms komt het beperkte budget iets teveel aandacht eisen, maar met een fijne bad guy, liters bloed en een paar vlotte actiescenes kom je al een aardig eind. Perfecte speelduur ook voor een film als deze.

Vermakelijk en leuk, kleine verrassing.

avatar van gorelover

gorelover

Voor de liefhebbers.

Deze film is samen met deeltje 1 te koop bij de frs.

9.99 (2 voor 15).

Briljante actie.

avatar van EW101

EW101

De nieuwe Takanori Tsujimoto : RED TEARS??? - YouTube

avatar van Phantasm

Phantasm

Splatter met prima special effects, het blijft vermakelijk.