Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Xavier Gens
Met onder meer: Lauren German, Michael Biehn en Rosanna Arquette
Releasedatum: 17 mei 2012
Plot The Divide
"The lucky ones died in the blast"
In deze post-apocalyptische thriller ontsnappen acht bewoners van een New Yorks appartementencomplex aan een nucleaire aanval. Ze hebben net op tijd de schuilkelder van hun paranoïde conciërge Mickey (Michael Biehn) bereikt, maar de krappe ruimte verandert al snel in een claustrofobische val. De voorraden slinken en de spanning stijgt als de groep alle hoop op redding verliest. In de strijd om het leiderschap grijpen de mannen naar grof psychologisch en lichamelijk geweld. Als iedere vorm van beschaving verdwenen lijkt weet Eva (Lauren German) dat ze in actie moet komen. Ze ziet dat haar verloofde zwakker is dan de andere mannen en ze beseft dat ze op zichzelf is aangewezen om deze hel te overleven…
Thampon
Wat een "Kak" film zeg ! Vraag mij ook af onder welke steen ze Arquette nog gevonden hebben ? Ze zal het geld hoog nodig gehad hebben denk ik, want wat zou er door haar kop gegaan zijn toen ze dit script heeft aangenomen. WTF zeg ....
En wat een irritant en ongeloofwaardig verhaal zeg, nog gezwegen over de ontelbare flaws in de movie.
2 biohazard pakken slagen en schieten ze compleet aan gort, om ze nadien weer te gebruikenalsof er niets aan de hand is
Waar zitten ze nu met de Razzie's ?
Ahja 1 ster voor de vertolking van Lauren
Pazmaster
Prima film die op sommige momenten wel een beetje inkakt, maar daarna wordt de draad weer redelijk opgepakt. Het verhaal is wel okee, interessant om te zien hoe mensen door kunnen draaien tijdens zo`n crisissituatie. Er wordt ook nog redelijk goed geacteerd, dus da`s ook prima. Alleen blijf je aan het eind toch wel met wat vraagtekens zitten. 0,5 ster eraf daarvoor. Hou ik 3 sterren over voor deze film.
stinger650
wat een k*tfilm was dit zeg, ik wil mijn anderhalf uur leven terug.
Wat was ik depressief na het zien van deze film....dit was eens en nooit weer. En dan te bedenken dat dit wordt uitgebracht in de bios.....damn.
Rednas 2
Een film waarbij een hoop vragen onbeantwoord blijven. Wellicht zo bedoeld, maar m.i. wel een beetje te gemakkelijk. Feitelijk gaat het verhaal hierdoor slechts over hoe een groepje mensen die tot elkaar veroordeeld zijn en zich sadistisch en geflipt gaan gedragen. Het is allemaal wat ver gezocht. Op een bepaald moment begon de film me echt te vervelen. Ik heb 'em uitgekeken omdat ik toch wel benieuwd was hoe het zou eindigen. Geen topper, 2,5 ster.
Filmkriebel
Post-apocalyptische thriller waarin een groepje van acht mensen vast komen de zitten in een schuilkelder. Hoe het laagje menselijkheid plaatsmaakt voor de oerinstincten en het stilaan ieder voor zich wordt. The Divide is vooral een afdaling naar de waanzin waarin enkele personages een grote fysieke en mentale verandering ondergaan. Niet echt verrassend en geen memorabele film in dit genre maar wel met een erg drukkende sfeer.
Norman Mailer
wat een k*tfilm was dit zeg, ik wil mijn anderhalf uur leven terug.
Een gierend luie film bovenal. De trailer brengt de openingsscene – de poster geeft deze ook deels weer – en vervolgens zit je ruim anderhalf uur naar gezanik in een kelder te koekeloeren. Man man.
Want wie zijn die agressors? Zijn het Noord-Koreanen, zoals die ene kerel vermoedde? Waarom spreken ze dan accentloos Engels? Wat zijn hun motieven voor deze vernietigende aanval op de VS? En dat gerotzooi met die kinderen, dient dat nog enig doel of wat?
Maar weldra heet dat dan weer zo een cultfilm. Swell.
Norman Mailer
Vooral het tweede uur mag er wezen. Hoe meer de personages aftakelen, hoe boeiender het wordt, met een zeer fijne climax als afsluiter. Gens laat zien dat hij niet zomaar een horror regisseur is, en bewijst zich een zeer kundig regisseur. Meer graag.
Huh? Die film zinkt in dat tweede uur weg in een riool van dehumanisering en sadisme. Wat vind jij daar boeiend aan dan?
Die riool, de mens op z'n primitiefst ... knap in beeld gebracht door Gens.
Yugnav
Film begon best sterk, maar man man wat zakt deze film in elkaar. Nee wat zeg ik stort in elkaar. Zo ongeloofwaardig, slecht geacteerd door een paar acteurs, teveel vragen onbeantwoord en zo kan ik nog wel even doorgaan. Blijf heel geïrriteerd achter na het kijken van dit misbaksel. Terwijl het gegeven echt super is en er echt een spannende film van gemaakt had kunnen worden.
Sylverr
Ik ben het met Yugnav eens, de film begon inderdaad best sterk maar daarna was het meer iets voor de liefhebbers denk ik. Al kan ik me bijna niet voorstellen dat er liefhebbers van zo'n films zijn.
Het eerste half uur / drie kwartier was wel oke, maar daarna kan ik alleen nog maar negatief over deze film zijn..
Zou mensen ook niet aanraden om hiervoor naar de bioscoop te gaan (vind het sowieso al apart dat deze uberhaupt in de bios komt :s).
simeone49
Het begin is wel goed, maar naarmate de film vorderde, dacht ik wat een mismaakte irritante film.
Sloeg nergens op deze film, vooral met die 2 enge gabberds. Die Arquette toch!
Angelo2
Wat een rare tegenvallende film was dit zeg. De film begon inderdaad wel goed. De nodige cliches kwamen weer langs maar dat was op zich niet storend maar dan wordt de film naarmate hij duurt steeds slechter en tel je de minuten af. Rare dialogen en scenes, plots begint het ineens aan alle kanten te rommelen. De film kwakkeld maar voort zonder dat er iets noemenswaardigs gebeurd behalve dan wat merkwaardige scenes waardoor het lijkt alsof je ineens naar een andere film zit te kijken. De vraag "wat is er aan de hand" is ineens niet meer belangrijk en zitten we alleen nog maar te kijken naar 2 sadistische freaks die de boel zeer ongeloofwaardig terroriseren. Dikke onvoldoende!
Insignificance
De vraag "wat is er aan de hand" is ineens niet meer belangrijk
Wellicht overschat je die vraag. Je had al uit de (w.m.b. veel te lange) plotomschrijving kunnen afleiden dat deze film iets anders beoogt. Dat moet je gaandeweg toch ook zijn opgevallen, lijkt me. Mag je het nog kut vinden natuurlijk.
Want wie zijn die agressors?
Dat staat te lezen op een naamplaatje.
mnrk
Dit was best wel een vermakelijke film van Xavier Gens...
Natuurlijk denk je na de opening dat het spectaculair gaat woorden, maar de film gaat dan verder op de mensen in (wat gebeurt er met je na verloop van tijd)... Iets dat toch best wel goed is uitgewerkt.
Het acteerwerk is ook in orde, vooral Lauren German en Michael Biehn zijn sterk in deze film...
Ook is de sfeer in deze film goed,mede door de juiste setting en aankleding...
DutchTakeshiro
Prima post apocalyptische die zich een keer niet in de buitenwereld afspeelt maar in een schuilbunker/kelder. Het verhaal is goed elkaar gezet. Mensen uit verschillende sociale milieus zitten vast met elkaar in een ruimte.
Langzaamaan begint de krankzinnige situatie duidelijk te worden en nemen de personages hun rol aan. De eigenaar zijn gebied en voorraad worden "geannexeerd. De dominante mannen in de groep krijgen toegang tot al het voedsel/drinken en bepalen wat er gebeurt, tevens gebruiken ze een van de twee vrouwen naar hun eigen plezier net zo lang tot er weinig meer over is. The divide laat goed zien wat er met een mens kan gebeuren en Xavier Gens is daarin geslaagd naar mijn idee. Complete krankzinnigheid regeert aan het einde en degene die moeilijke beslissingen moet nemen overleeft. Ik snap daarom niet waarom er mensen zijn die het einde slecht vinden. Wat zou ieder mens doen, als hij/zij de wanhoop nabij is? Een kanttekening die ik moet zetten bij het verhaal is: wat gebeurde er nou in godsnaam met de kinderen in het laboratorium? Daar werd totaal geen aandacht aan besteed. Ze konden het er dan maar beter uitlaten, roept alleen maar vragen op.
De treurige muziek zet de film goed tot zijn recht en geeft meer diepte aan de film. Voor mij zijn de camera momenten aan het einde van de film, die zich buiten afspelen, een trieste herinnering aan hoe vernietigd alles is. Ik heb met veel interesse naar de film lopen kijken en mensen zien verworden tot beesten... van mij krijgt the divide dan ook 3,5 sterren!
SnakeDoc
Knotsgekke science fiction. Veel zieke momenten. Jammer dat het groepje acteurs wat matig speelt, maar het verhaal is spannend en interessant genoeg. Gebeurd voldoende.
Fortune
Aardige horror.
Voornamelijk gaat de film over een aantal mensen die vast zitten in een kelder in een post apocalyptische setting. Het gaat over mensen die gek worden onder de omstandigheden alleen is het nadeel dat je na een paar minuten kijken al doorhebt met wat voor cliché personages je allemaal te maken hebt en dat maakt het allemaal wel voorspelbaar.
Voor de rest worden er geen antwoorden gegeven op welke vragen dan ook al kan je er vanuit gaan dat er weinig wereld meer is; op een aantal scenes na wordt er niks prijs gegeven wat er nou buiten aan de hand is. Ik vind dat niet erg maar er zullen zat mensen zijn die zich er aan ergeren. De acteurs spelen allemaal overtuigend genoeg alleen zitten er genoeg mankementen aan het script zodat het niet overtuigend overkomt en het de bekende wegen bewandelt. Op het einde kun je jezelf afvragen of wat je nu hebt gezien realistisch is en dan zul je vrij makkelijk naar de nee neigen.
Toch vermakelijk genoeg om een keer gezien te hebben al onderscheid deze zich vrij weinig van andere films die over overleven gaan.
hutsekluts
Wat begint met een goed half uur mondt uit in een uiterst dubieus horrorachtig B-actie-drama..... Droevig script, bij vlagen goed geacteerd. Maar wat een draak van een verhaal dat zó veelbelovend begon. Hier had echt wat moois uit kunnen komen. Maar ja, "hadden" is niet "hebben". 1,5 ster voor de start. Vervolgens maar gauw vergeten.
Bossjosh
De film komt langzaam op gang en valt af en toe een beetje stil (desalniettemin blijft het boeien) maar het eind maakt dat dikwijls weer goed! Werd behoorlijk verrast door deze film! maar je moet er wel tegen kunnen er zitten behoorlijk bloederige en zieke stukken in tegen het einde van de film.
Het acteerwerk kon er zeker mee door. Al met al een aparte film, je houd er van of je vind het niks.
Waku
Psychologische thriller. Op sommige momenten bikkelhard.
Film speelt zich hoofdzakelijk in 1 ruimte af.
Speelduur van 2 uur was naar mijn mening net wat te lang.
orbit
- 12092 berichten
Ik vond het een behoorlijk beklemmende film en ook boeiend hoe die broeierigheid zich tussen al die personen ontwikkeld. Het is allemaal niet nieuw, maar dat hoeft ook niet altijd. Beetje aan de lange kant, had best wat korter gemogen.
piiiti
wat een vreselijke film zeg... bijna twee uur van mn leven die ik nooit meer terug krijg. totaal overbodige elementen (dat kind bijvoorbeeld), alleen de sfeer in de film was wel aardig neergezet. acteerwerk niet best, alleen wel mooi te zien hoe vertieft ze er op een gegeven moment uitzien van die fallout.
Nephilim
Bovengemiddelde apocalyps film. MAAR.. De film had VEEL subtieler mogen zijn. Met name de eerste helft. Ik begrijp dat men wil laten zien hoe mensen uiteindelijk in beesten veranderen. 2de helft deed dat erg goed. De eerste helft was alleen gelijk 'ugly'. En dat reken ik mede de acteurs aan.
Buiten dat ik een wat gevarieerdere cast had willen zien, en niet voornamelijk jonge pretty acteurs, hadden acteurs met wat meer diepgang de 'descent into madness' veel beter kunnen weergeven. Nu was het van "Oh god, oh god we're gonna die!"(props voor degenen die de reference kennen) hysterisch naar "Would you fuck me.. I'd fuck me!" insane.
Die overgang had veel beter gekund. Zelfs in deze setting waar Amerika genuked word. Mensen zelfs in een noodsituatie proberen het eerst vaak rationeler te benaderen.
Bovengemiddelde film die vooral de 2de helft de juiste toon (lees Fallout toon) raakt. En mensen die de eerste helft het best vinden moeten zich eens verdiepen in psychologie.
Herzien; ik gooi er toch een halfje bovenop. Dit is toch wel een ijzersterke, intense film over waar de mens toe in staat is, indien geplaatst in een extreme situatie. De akteurs zijn prima, de cameravoering geweldig en de muziek... briljant, wat mij betreft. Vooral tegen het einde zorgt de muziek voor een enorme lading extra emotionele diepgang. Het resulteert in haast poëtische gruwelijkheden. Prachtig.
Amity
Dit is de slechtste film die ik in tijden gezien heb. Nog nooit zo hevig de behoefte gehad om uit de zaal te lopen, maar ik heb het volgehouden. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen met mijn mening. Verbijsterd zaten we na afloop na te praten over hoe een film ZO waardeloos kan zijn. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat het ongeveer zo tot stand moet zijn gekomen: Men neme een pot, gooien er een hoop briefjes in met random onderwerpen. Vervolgens graaien we er een aantal onderwerpen uit en daar maken we een film van.
Nucleaire bom + bruine bonen + kale man in een jurk + Michael Biehn =
The Divide.
Na Frontieres en dit gedrocht benoem ik Xavier Gens tot slechtse regisseur OOIT.
Indrukwekkende film. Rauw, duister, deprimerend drama. Sterk in beeld gebracht, gave soundtrack en een zeer gedurfde rol van Rosanna Arquette. Heb 2 uur op het puntje van me stoel gezeten. Extreem sfeervol en heftig. Deed me zowel aan Another Earth (qua oprechtheid in de kleine scenes), als aan Requiem for a dream denken (Zwierige dynamische vertellstijl)
Een dikke 4,5 In tijden niet zo'n sterke film gezien.
Top!
Prudh
en een zeer gedurfde rol van Rosanna Arquette
Met als kanttekening dat het wel vreemd is dat al haar girlie parts steeds zijn afgetaped. Alsof ze een anti-naaktheidsclausule heeft getekend. Voor haar rol best ongeloofwaardig.
Zou kunnen, maar zo heb ik het niet opgevat. Vond het nog steeds sterk en gewaagd om jezelf zo als homp ( oud) vlees neer te zetten.
En dat terwijl ze zeker niet preuts is want vroeger ging ze vrijwel standaard in iedere film wel eens een keertje uit de kleren (best aan fraai aanzicht
Noodless
Reinbo schreef :
Sowieso één van de betere films die ik in 2012 tot nu toe heb gezien. Knappe film ! 8/10

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Stake Land