• 9.378.487 stemmen

O Estranho Caso de Angélica (2010)

Alternatieve titel: The Strange Case of Angelica

Oorsprong: Portugal / Spanje / Frankrijk / Brazilië

Geregisseerd door: Manoel de Oliveira

Met onder meer: Pilar López de Ayala, Ricardo Trêpa en Filipe Vargas

Gesproken taal: Portugees

Releasedatum: 24 november 2011

Plot O Estranho Caso de Angélica

Isaac is een jonge fotograaf, die in Régua bij een familie inwoont. In het midden van de nacht, wordt hij opgebeld door een welgestelde familie met het verzoek om de laatste foto van hun dochter Angélica te nemen, die een paar dagen na haar bruiloft is overleden. Wanneer Isaac arriveert bij het rouwende huis, vangt hij de eerste glimp op van Angélica en is hij overweldigd door haar schoonheid. Wanneer hij door zijn lens naar haar kijkt, lijkt de jonge vrouw speciaal voor hem weer tot leven te komen. Isaac wordt verliefd op haar. Vanaf dat moment zal Angélica dag en nacht bij hem rondspoken, tot uitputting toe.

avatar van Knisper

Knisper

De nieuwe film van de ultieme 'krasse knar'.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Mijn God...101 jaar!

avatar van beavis

beavis

te zien op het IFFR volgens deze website

Mokumfilm - Film Distributie

Querelle

... nou ja, hij kan altijd tegenvallen natuurlijk, maar de synopsis doet me denken aan zijn laatste paar films, die ingetogen en humoristisch zijn. (op Cristovao Colombo na dan)

avatar van Malick

Malick

Met Eccentricities of a Blonde-haired Girl kon ik niet veel maar met The Strange Case of Angelica zat ik volgens mij op dezelfde golflengte als Manoel de Oliveira. Was vooral erg te spreken over het magisch realistische verhaal, dat zich tegelijkertijd in het heden en de jaren vijftig lijkt af te spelen. Verder genoot ik van de humoristische dialogen, het bewust houterige / plechtige acteren, de prachtige muziek van Chopin en de symbolische betekenis van sommige situatie (het wijzende beeld op het plein), namen (Angélica / Justina) en verhalen (theorie over engelen / geesten die een manifestatie van antimaterie zijn). Niet verkeerd voor zo'n oude regisseur.

Querelle

Aha, dan zullen zijn meeste films je ook wel bevallen denk ik.

De zaken die je noemt komen sterk overeen.

avatar van badfans69

badfans69

DVD link met engelse subs

avatar van beavis

beavis

even 'charmant maar super-oppervlakkig' als de laatste Woody Allen (Midnight in Paris), maar trager en met minder gepraat. Misschien dat ik em daardoor iets beter te verteren vind (er is minder om je aan te ergeren), maar het is toch wel echt ook vervelend saai. Is dit nu cinéma-du-opa?

nee, cinéma-du-betovergrootvader.