• 9.373.983 stemmen

Genre: Romantiek

Geregisseerd door: Julie Taymor

Met onder meer: Helen Mirren, Djimon Hounsou en Alfred Molina

Plot The Tempest

Prospera (Helen Mirren) leeft op een verlaten eiland met haar dochter Miranda (Felicity Jones). Ze is verbannen uit haar hertogdom door haar broer en de koning van Napels. Voorzienigheid, geleid door de engel Ariel (Ben Wishaw) brengt haar vijanden in de buurt, en Prospera ontketent een storm die het schip doet stranden. Ze neemt Ferdinand, de zoon van de koning gevangen. Maar Ferdinand (Russell Brand) en Miranda worden verliefd op elkaar. Prospera’s broer en de koning dwalen intussen rond op het eiland en bedenken, samen met Caliban (Djimon Hounsou) – de slaaf van Prospera – een plan om Prospera te vermoorden.

avatar van stinissen

Helen Mirren

heeft het nog steeds , sexapeal.

avatar van Querelle

Querelle

avatar van GastHeer

GastHeer

Klinkt als een mooie film, kijk uit naar een trailer.

avatar van annalouisa

annalouisa

GastHeer schreef:

Klinkt als een mooie film, kijk uit naar een trailer.

Nou, alstublieft

avatar van Qar

Qar

Die doet het niet bij mij, deze wel.

Ben wel benieuwd naar deze film, trailer ziet er wel bijzonder uit.

En als ik met niet vergis ook nog stukje Sigur Rós aan het einde.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

WAT DE FUCK.

Ik was al helemaal in de war toen ik de trailer zag, maar toen ook nog eens Saeglopur ( inderdaad Sigur Ros, en ook nog eens waarschijnlijk hun mooiste nummer ) snapte ik er al helemaal niets meer van.

Ik ben boos op deze film.

avatar van Sincity

Sincity

avatar van Mondragon

Mondragon

Het is me niet gelukt langer dan 5 minuten te kijken, iemand anders wel ? Dit soort taalgebruik is niet om aan te horen.

avatar van Sacre Bleu

Sacre Bleu

Volgens mij haalt het samenvatting van de film hier de characters een beetje door elkaar. Misschien dat iemand dat nog even na kan zien. Moet zeggen dat ik de film magertjes vind, kijk hem enkel omdat Russel Brand erin zit en hij past ook weer perfect in zijn rol maar verder zou ik het geen aanrader noemen.

avatar van stinissen

Een grote miskleum ik begrijp niet dat Helen Mirren zich hiervoor leende.

avatar van Fabian123

Fabian123

Ik hou wel van een wat bontere en wildere aanpak, en op momenten pakt het visueel sterk uit, maar het geheel is een stuk rommeliger en minder pakkend dan Titus. Jammer, maar vond het zeker geen miskleun.

avatar van gauke

gauke

stinissen schreef:

Een grote miskleum ik begrijp niet dat Helen Mirren zich hiervoor leende.

In ieder geval zijn haar monologen wel het hoogtepunt van de film, die vooral zwak is door het onevenwichtige scipt en de inconsequente regiekeuzes (vaak te heetgebakerd dan weer te lauw). Het had ook allemaal wat harder gemogen. De romantisch bedoelde scènes bijvoorbeeld zijn saai en het geheel lijkt wat voort te kwijnen. De locaties van Hawaii daarentegen zijn tegelijk sprookjesachtig en magisch.

avatar van AC1

AC1

Sincity schreef:

Dat vraag ik me ook af.

avatar van 606

Poster doet vermoeden dat het een Fantasie achtige film is, duister ook.

avatar van Dominootje

Dominootje

Wat een vage en slechte film zeg..

En godzijdank voor de ondertiteling anders had ik er helemaal geen hota van begrepen (:

De visuele aspecten redden de film nog enigzins maar verder is het vooral een tenenkrommende film..

avatar van blurp194

blurp194

Shakespeare.

Vertaald naar een andere setting - nu eens niet, zoals zovaak al, vertaald naar de moderne tijd, maar naar een soort magische omgeving waar vooral het visuele een grote rol speelt. De combinatie met de tekst werkt voor mij wel, maar is ook een van de oorzaken van de kritiek die er op de film geuit is - te weinig vernieuwing in vormgeving en cinematografie, te weinig consistentie in de regie. Ik heb er geen moeite mee - je kan ook teveel vernieuwing willen, en de hoofdzaak is dat beeld en spel elkaar aanvullen. En dat vind ik best goed gelukt.

De cast is geweldig - en zoals haast altijd met Shakespeare - ook met overduidelijk plezier en veel inzet hun best aan het doen. Alleen daarom al een leuke film om naar te kijken.

avatar van The_CrY

The_CrY

De reacties zijn wat apart. Alsof men niet doorheeft dat het om een Shakespeare film gaat. Oop zich best een vermakelijke komedie.

avatar van Wouter

De trailer doet het ergst vermoeden.