Erg slecht.
Zelfs voor zijn soort is dit een erg matige film, en wellicht 1 van de slechtste SyFy-films die er nu zijn. Dat dit type films nooit de middelmaat zal gaan halen is natuurlijk te verwachtten, maar binnen het genre kan het nog een soort charme hebben. Daar zit deze niet bij in de buurt.
Monroe stond aan het roer voor deze film. Die regisseur stuitert in zijn filmcarrière werkelijk alle kanten op geloof ik. Zijn bekendste film zal waarschijnlijk
I Spit on Your Grave wel zijn, een film die in alle opzichten anders (en beter) is dan deze. Waar eerdergenoemde hard, knap en rauw was is deze vooral lelijk en simpel.
Nu vallen deze films niet echt te vergelijken, maar I Spit on Your Grave is wel een showcase van wat de regisseur in ieder geval neer kan zetten. Mongolian Death Worm is in zo veel opzichten zo lelijk dat het lijkt alsof Monroe lijdt aan DID, met een talentvolle en talentloze persoonlijkheid.
Visueel is het erg lelijk, en dan bedoel ik niet eens de wormen. De CGI is uiteraard niet al te besst, maar dat hoort bij het soort film. De film is vooral simpel geschoten met extreem lelijke cinematografie en slecht in beeld gebrachte natuur. Camerawerk is simpelweg bedroevend, het verloop is best saai en de spanning is ver te zoeken.
De film vermengt er vervolgens ook nog maatschappelijke problemen in, waar ik vraagtekens bij zette. Als er dan een film is waarmee je van dat soort onderwerpen af moet blijven, dan is het wel een SyFy-film. Veel gaan ze er uiteindelijk ook niet op in, vast omdat er niet al te veel interesse was.
Acteerwerk is dan wel weer oké, maar ook niet briljant. Enkele actiescenes zijn best groots opgezet en dat is eigenlijk waar het positieve weer zo'n beetje eindigt. Het duurt erg lang voordat de wormen goed in beeld komen, alles wat daarvoor komt is vooral wat saai gelul van erg oninteressante personages.
Slechte film dit. De liefhebbers mogen hem best opzetten, maar als je nog niet verwacht dat de monstertjes slecht geanimeerd zijn dan zou ik je de film erg afraden. Het is soms wat grootser opgezet, maar uiteindelijk is het vooral een snel in elkaar gedraaid verhaal met een extreem lelijk visueel laagje.