• 9.373.582 stemmen

Geregisseerd door: Andy Fickman

Met onder meer: Kristen Bell en Jamie Lee Curtis

• meJane Bekijk via meJane

Plot You Again

"What doesn't kill you... is going to marry your brother."

Marni (Kristen Bell) is onderweg naar haar broer, om zijn verloofde voor het eerst te ontmoeten. Wanneer ze erachter komt dat zijn verloofde het meisje is dat haar leven op high school in één grote hel heeft veranderd, lijkt het niet best. Eenmaal aangekomen bij haar broer komt ze voor de nodige verrassingen te staan, net als haar moeder, die ook een voormalige 'rivaal' ontmoet.

avatar van rep_robert

Prima te verteren.

Wat de film bovenal redt is de gerenommeerde cast, iedereen doet zijn/haar werk prima en een flink aantal keren heb je een aha momentje als je weer een bekende langs ziet komen. Ook Bell blijft altijd prettig om naar te kijken.

De film zit verder vol met flauwe humor, de ene keer geslaagd en de andere keer niet. Opzich niet zo erg, want ondanks dat niet elke grap slaagt houdt het de film wel luchtig. Iets waar het op het einde helaas niet vast houdt, maar daar kan je op wachten. Zoete elementjes horen er nou eenmaal bij in dit genre.

Daarnaast gelukkig nog wel leuke scriptverwerkingen, erg leuk om te zien dat ze in alle 3 de generaties in de familie dezelfde problemen hebben gehad. Vooral dat stukje van Betty White waar de film mee eindigt is behoorlijk grappig!

Ach ja, de film deed bij mij wat ik ervan verwachtte. Verwacht geen al te hoogstaande film en je zult je er prima mee vermaken.

avatar van stinissen

Mislukte komedie maar wel een cast die de moeite waard is het wordt trouwens tijd dat Kristen Bell een keer een serieuze rol speelt, ook nog rollen van Sigourney Weaver en Patrick Duffy (Bobby uit Dallas).

avatar van Dreman

Dreman

Behoorlijk flauwe komedie met toch ook wel weer leuke momenten. Vooral Jamie Lee Curtis vond ik de film nog enigszins redden, die blik als ze met haar eigen rivale wordt geconfronteerd is prachtig.

Misschien had ik de pech dat ik vlak ervoor ook When In Rome heb gekeken, dan begint de rol van Kristen Bell wel gelijk wat te irriteren, weer het mooie meisje met de goede baan maar ongelukkig in de liefde en klungelige acties.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Best te pruimen.

Gemakkelijk filmpje met verrassende cast.

Leuk om die oud gedienden zo bij elkaar te zien in deze prent

Uiteraard redelijk voorspelbaar her en der, en het comedy genre is ook niet helemaal passend, Gelachen om de flauwe humor heb ik dan ook niet hoeven doen.

Comedy/drama/high school past beter, maar dat word weer een beetje teveel van t goede.

Niet met al te hoge verwachtingen aan beginnen, dat deed ik dan ook niet...

Maar is best te doen voor een doorsnee dinsdagmiddag-kijken-onder-het-strijken film.

redelijk tijdsverdrijf.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

De film begint zeer typisch. Meisje die extreem lelijk is, veel domme fouten maakt en hierdoor wordt gepest, wordt opeens een 'lekker' wijf. Dit heb ik vaker gezien en is dus niet echt origineel.

De vliegtuig scène vond ik echt irritant. Verder zitten er in de film zitten een heleboel scènes die grappig horen te zijn, maar in werkelijkheid erg matig of zelfs irritant zijn.

Er zaten natuurlijk ook wel paar grappige scènes zoals de scène waarin de oude liefde van JJ een toespraak houd. Ik vond de bijrol van Kyle Bornheimer ook erg grappig.

Ondanks dat er een aantal irritante scènes in zitten en dat je het einde van ver ziet aankomen (zeker na de trailer) had ik op het einde van de film een redelijk smile. Okay, voor een keer.

avatar van Theunissen

Jezus wat een flauwe cliché vrouwen komedie was dit. De cast was best indrukwekkend en zelfs oud gedienden als Jamie Lee Curtis en Sigourney Weaver (nog steeds een mooie vrouw) deden erin mee, maar helaas kon niemand van de cast overtuigen met als dieptepunt Jamie Lee Curtis die echt belachelijk slecht acteerde. De opening van de film is zo cliché als maar wat en helaas houdt dit aan tot het einde van de film. Sowieso was het verhaal erg matig en was de humor ver te zoeken. Misschien komt dit ook omdat deze film vooral gemaakt is voor vrouwen en die misschien de humor wel leuk vinden. Als man zijnde valt er alleen te genieten van Odette Annable maar de rest is gewoon een pijnlijke kijkervaring (beschamend was het allemaal).

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Op zich wel een geinig filmpje. Helaas was het acteerwerk niet altijd even best. Vooral Joanna, de broer en de vader waren echt onder de maat. Kristen Bell was wel leuk om naar te kijken maar dan nog was het redelijk matig.

Het onderwerp zelf vond ik wel verfrissend. Een dergelijk verhaal had ik nog niet gezien in een film dus dat was wel leuk. Sommige dingen vond ik een beetje over de top. Het verhaallijn van de moeder die ook haar rivale tegenkomt en op het einde zelfs oma vond ik toch een beetje too much.

De film keek wel lekker weg maar een hoogvlieger vind ik het niet.

avatar van Spetie

Een redelijke komedie, die nog wel goed te doen is, dankzij de ervaren cast, al is het soms wel wat ongeloofwaardig.

Het is allemaal erg voorspelbaar wat er gebeurt, maar Kristen Bell, Jamie Lee Curtis en Sigourney Weaver spelen aardig,al zijn hun karakters niet bepaalt verrassend te noemen en blijft het allemaal vrij oppervlakkig. Ook de ontwikkeling van bruid Joanna vond ik jammer en totaal niet geloofwaardig. Hoewel het tempo hoog ligt, zitten er toch een hoop grappen in die niet al te geslaagd zijn. Er zitten ook wel leuke momenten, waarbij de speech van de ex-vriend van Joanna op de avond voor de bruiloft, een grappig hoogtepunt van deze komedie is. Het leukste rolletje is weggelegd voor oma Betty White, die het geheel van een leuk einde voorziet.

Visueel ziet het er overigens verrassend goed uit. Mooie frisse kleuren, en vooral de originele aftiteling mag hierbij ook genoemd worden. Een aantal positieve zaken, maar ook een aantal negatieve zaken, zorgen ervoor dat deze komedie qua score uiteindelijk redelijk gemiddeld uitkomt. Het is vooral een typische vrouwenfilm, voorspelbaar van begin tot einde, maar op zich is het allemaal nog wel goed uit te zitten.

avatar van Metalfist

Metalfist

High school was a horror movie. This weekend is the sequel

Nu de periode van eindejaarslijstjes weer eens uit de voeten is, december is nog niet ten einde maar ik ben in ieder geval tevreden over mijn top 10, kan ik me weer volop richten op de achterstand aan films die ik hier nog in huis heb liggen. Indertijd You Again opgenomen vanwege Kristen Bell maar ik wist dat de trailer indertijd nogal op het randje balanceerde waardoor ik er niet volledig van was overtuigd of ik dit ging kunnen smaken. Ach, geen betere manier om dat te weten te komen dan de film eens op te zetten.

You Again is verre van de perfecte komedie maar het mag gezegd worden dat hier best wel vrij veel flair in zit. Het uitgangspunt oogt misschien wat geforceerd (zeker wanneer de moeders/tante en zelfs de grootmoeders nog mee in de highschool strijd worden betrokken) maar het staat gelukkig garant voor een aantal erg leuke scènes zoals de toespraak van Tim op de vooravond van de bruiloft. Het blijft weliswaar allemaal behoorlijk cliché, enige uitdieping van personages komt er niet aan te pas (zeker Joanna wordt eigenlijk maar pover uitgewerkt en het is vreemd dat ze direct terug wordt geaccepteerd door de familie hoewel ze overduidelijk haar pesterijtjes nog niet verleerd was) en je kunt de film al vanaf minuut 1 voorspellen maar ik heb gedurende 100 minuten met een smile op mijn gezicht gezeten en dan is een komedie voor mij in ieder geval geslaagd.

Voornamelijk ook vanwege de cast. Bell blijft perfect voor dit soort niemendalletjes, al mag ze toch echt wel eens in een wat meer serieuzere rol gaan spelen. Al ben ik blij dat ze eindelijk wederkeert naar mijn favoriete rol van haar, namelijk Veronica Mars in de film die volgend jaar ergens zou verschijnen. Voor de rest veel bekende koppen die hier een wat grotere of kleine bijrol hebben. Jamie Lee Curtis voelt niet echt op haar plaats maar heeft nog wel een leuke chemie met Sigourney Weaver en met de aanwezigheid van The Rock kun je me sowieso altijd wel blij maken. Voor de geoefende kijker kun je ook een deel van de Step By Step familie (Patrick Duffy, Staci Keanan en Christine Lakin) ontdekken en ook de übergrootmoeder van de televisie, Betty White, heeft nog een vermakelijk bijrolletje.

Op zich is You Again een niet al te bijster origineel filmpje maar een handvol scènes zijn erg leuk en de cast heeft er overduidelijk plezier in. Had het allemaal iets beter uitgewerkt geweest, Odette Annable (mij eigenlijk voornamelijk bekend onder de naam Odette Yustman) is overduidelijk de zwakste schakel en wordt compleet weggespeeld door meer gerenommeerde actrices zoals Bell, Curtis of Weaver.

avatar van K. V.

K. V.

Alweer eentje die me in het oog sprong en me er dan maar eens aan gewaagd.

'k vond dat de film vooral in het begin nogal geforceerd grappig wilde zijn, dus vond 'k dat ze daar een beetje de bal missloegen.

Uiteindelijk, wanneer het verhaal wat evolueerde, werd de film wel beter. Het werd natuurlijk wel redelijk voorspelbaar, maar 'k vond het zeker niet storend.

Tja, de cast deed het zeker niet slecht, met toch redelijk veel bekende namen.

Al bij al dan toch geen zo'n slechte film, die vlot wegkijkt.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Veel gebruikers hier blijken zeer enthousiast over Kristen Bell te zijn; aangezien ik me haar totaal niet herinner uit de enkele film die ik van haar blijk te hebben gezien, was zij voor mij in You again geheel nieuw, maar haar rol in deze film is absoluut geen stimulans om nog meer van haar te gaan zien. Ik kon echt totaal niet om haar lachen, met haar meevoelen of haar sympathiek vinden, maar dat kan natuurlijk ook de schuld van de scriptschrijver zijn, aangezien dat voor álle personages in dit misbaksel geldt, ook al worden twee van de hoofdrollen dan ook gespeeld door twee favoriete actrices. Nee, ik kan helemaal niets positiefs over deze film verzinnen, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de poging om tamelijk vergaande pesterijen op de middelbare school om te zetten in een komedie. O wacht, Odette Annable/Yustman is balsem voor mijn ogen, en het is mooi om te zien dat Weaver en Curtis in het zwembad triomferen waar Bell en A./Y. hopeloos falen bij de open koelkast (ik zat zelf alleen maar te denken: deur dicht, jongens, dat kost allemaal stroom!), dus daar put ik dan nog íéts van troost uit. Verder is dit echter gruwelijke bagger.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Vrij leuke komedie die goed wegkijkt maar niks echt bijzonders. Het leukste in de film zijn de oneliners van de jonge knaap, voor de rest is het wel grappig maar ook heel braaf en cliche. Er wordt goed geacteerd in deze film en Odette Yustman is een leuke verschijning, Naast Patrick Duffy - van Dallas destijds - en The Rock is ook goeie ouwe Jamie Lee Curtis van de partij die je altijd een goed en opgewekt gevoel geeft na het bekijken van een van haar films. 3 sterren

avatar van blurp194

blurp194

Het antwoord op de vraag hoe het dan verder gaat na zo’n highschool coming of age komedie. Niet heel onaardig gedaan, en met een enorme cast. Je zou er eigenlijk meer van verwachten, maar het genre komt wel met een heleboel beperkingen die kennelijk niet te overwinnen zijn - en wellicht de belangrijkste wel, dat een komedie toch niet erg goed werkt zonder grappen. Teveel van de verondersteld hilarische situaties zijn gewoon niet leuk, en vaak zelfs niet eens herkenbaar of invoelbaar. Maar voor hoeveel onder ons is een situatie als de twee dezelfde jurken ooit voorgekomen, en dan ook nog eens zonder dat je je dan primair zou schamen voor zo’n absurditeit als een kledingstuk voor eenmalig gebruik?

Tsja, er zullen vast nog mensen zijn. Maar ik hoor daar niet bij. Niet mijn film, zullen we dan maar zeggen. Zonde van alle werk, en alle impact op ons gezamenlijke leefmilieu die deze productie veroorzaakt heeft.