• 9.376.732 stemmen

Oorsprong: Canada / Frankrijk

Geregisseerd door: Juan Solanas

Met onder meer: Kirsten Dunst, Jim Sturgess en Timothy Spall

Plot Upside Down

"Two worlds. One future."

Adam (Jim Sturgess) is een op het eerste gezicht doodgewone man, maar er is meer met hem aan de hand. Adam verlangt namelijk nog altijd naar zijn geliefde Eden (Kirsten Dunst), die hij kent uit een andere tijd en andere wereld. Hij heeft zich bijna neergelegd bij het feit dat hij haar nooit meer zal zien, wanneer hij haar op televisie ziet. Hij begint zijn onconventionele zoektocht.

avatar van Picker

Picker

ben benieuwd

avatar van Madeliefje

Madeliefje

Ik ook! Plot klinkt best leuk, en Jim Sturgess is super

avatar van GastHeer

GastHeer

Klik hier voor de trailer.

Lijkt me een interessant project, maar eens goed in de gaten houden..

avatar van schram101

schram101

Boeiende trailer!

Filmpje1

Interessante trailer inderdaad, origineel idee. kan me niet herinneren dat zulk iets eerder is gedaan.

komt op de lijst.

avatar van eppo349

eppo349

Ben er nog niet ondersteboven van.

Filmpje1

De trailer is van het internet gehaald, iets te vroeg uitgelekt?

Filmpje1

voor wie de Trailer nog niet heeft gezien.

Vanaf 21 maart 2013 in de bioscoop (eOne)

avatar van roherium

roherium

niet super

kappeuter schreef:

Vanaf 21 maart 2013 in de bioscoop (eOne)

Uitgesteld naar juni 2013...

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

kappeuter schreef:

Uitgesteld naar juni 2013...

Maar al wel te pindakazen. BRRips.

avatar van Rabbitto

Rabbitto

Een erg mooie film die ondanks alle cliche's toch vermakelijk blijft. De omgeving is werkelijk prachtig weergegeven en het is echt genieten om goede uitgewerkte CGI te zien zoals de hemel en de 2 werelden ertussen.

Acteerwerk is naar mijn mening prima, Kirsten Dunst is altijd een leuk koppie om tegenaan te kijken. Er ontbreekt wel wat uitleg waarom dingen zijn zoals ze zijn maar dat is iets waar niet iedereen zich aan hoeft te ergeren. Soundtrack is ook mooi.

Ik denk wel dat deze film een underdog is en verzuipt tussen de blockbusters van de betreffende releaseperiode. Daarom zeg ik : nog steeds de moeite waard om te kijken!

4* sterren omdat de film gewoon het hart op de goede plek heeft en het mij 1 uur en 40 minuten prima heeft vermaakt.

avatar van wimruys

wimruys

Een cliché liefdesverhaal in een mooi decor. Ik heb me tijdens de film nooit verveeld. Hij heeft een unieke sfeer weer tussen arm en rijk. De ideeën zijn goed uitgewerkt, acteerprestaties zijn best ok.

3* is wel op z'n plaats voor dit drama/fantasy prentje.

avatar van blurp194

blurp194

Grappig.

Een origineel en nogal idioot gegeven is het, de manier waarop deze film het ouderwetse verhaal van upstairs-downstairs aan de zwaartekracht koppelt. Dat klopt natuurlijk van geen kant. Maar het werkt wel best goed, en het levert een hele serie slimme vondsten op over de manier waarop de regeltjes dan werken en toegepast kunnen worden. Helemaal goed gaat dat overigens niet - een paar scènes kloppen niet. Storend is dat nauwelijks, het leidt niet af van het verhaal. Dat is overigens vrij rechttoe-rechtaan, maar toch af en toe verrassend genoeg om de aandacht echt vast te houden.

De onmogelijke liefde van het charmante en vrolijke koppel heeft iets onschuldigs en liefs. Jim Sturgess en Kirsten Dunst zijn een aardig stel, die je echt gunt dat het op de een of andere manier goed zal komen. Leuk gespeeld, het plezier straalt er af haast. En een leuk bijrolletje voor Timothy Spall.

De beelden zijn mooi - erg onwaarschijnlijk af en toe, en het kost me ook even tijd om er aan te wennen. Regelmatig ook knappe getructe beelden erin - het blauwe onderste-boven-drankje, en de goudvis bijvoorbeeld. Soms lukt dat dan net niet helemaal overtuigend, het overgooien in het kantoor ziet er echt heel onecht uit. En zo zijn er meer kleine slordigheidjes. Storend is dat nergens - je kijkt evengoed je ogen uit.

Het contrast tussen de bovenwereld en de onderkant is mooi uitgewerkt. Misschien wel wat overdreven soms, dat overweldigt in sommige scènes. Mooi werk met veel van de industriële details, en de locaties - gevonden of in de computer - zijn ook erg mooi. Wel erg onwaarschijnlijk soms - de danszaal bijvoorbeeld, en de kabelbanen die erheen lopen. De danszaal rammelt ook nogal in het verhaal - waarom zouden de toch nogal nazistische autoriteiten toestaan dat daar tegenwerelders uit dansen gaan. Toch mooi. Mooie tango's spelen er ook.

Jammer dat de muziek behalve de tango's niet echt mijn smaak is. Vooral op de romantische momenten gaat dat mis. Maar dat is een detail. Net als dat het een detail is dat het verhaal soms een beetje rammelt, sommige scènes net niet kloppen, en het einde misschien wat te makkelijk is. En ohja, het begin is nogal irritant - de voiceover is te lang bezig om uit te leggen. Echt de moeite waard om je daar overheen te zetten.

Fijne film.

avatar van etherman

etherman

Wat een vreselijk onderwerp, ik hou wel van fantasie maar deze film slaat negens op. De beelden zijn mooi maar ik kan deze wereld totaal niet serieus nemen, ook al is het verhaal redelijk.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Best aardig dit fantasieverhaal over een onmogelijke liefde. Jammer dat het wetenschappelijk gezien allemaal niet echt klopt maar daarvan afgezien is het gegeven wel leuk bedacht. 3 sterren

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Mwah, het idee is leuk maar de uitwerking vind ik niet bijster interessant. Het is soms best mooi vormgegeven allemaal maar ik moest er aan wennen en dat bleef ik eigenlijk proberen tot het einde van de film. Tevens had ik ook vrij weinig met Jim Sturgess als hoofdrolspeler. Vond 'm het niveau 'sulletje' niet overstijgen en soms wist 'ie me zelfs te irriteren met wat overdreven acteerwerk.

avatar van matthijs0345

matthijs0345

Deze film wist mij wel te verrassen!

Had er niet al te veel van verwacht ,maar wist mijn aandacht constant op de film te houden .

Mooi liefde's verhaal ,goed acteerwerk,deze film krijgt van mij 3.5 sterren.

avatar van Dopke

Dopke

Ergens bekruipt mij het gevoel dat er tijdens de productie zoveel mensen aan deze film hebben lopen trekken, dat het resultaat een vrij onevenwichtige film is geworden. Niet intelligent genoeg om het concept recht aan te doen en qua plot niet arthouse genoeg om zich te onderscheiden, maar de film oogt te vreemd om Hollywood te zijn. Gaat het nu om het liefdesverhaal waar een gigantische wereld omheen is gebouwd, of om die wereld waarbij het liefdesverhaal slechts als kapstuk fungeert? Het lijkt erop dat ze een zo simpel mogelijk liefdesverhaaltje hebben willen brengen in een origineel jasje, maar het concept is daar veel te ambitieus voor. Vreemde scriptkeuzes ook. Eve gaat na 10 jaar nog steeds naar een praatgroep over een gebeurtenis dat zo lang geleden gebeurd is? Adam gaat naar het restaurant, maar hoe denkt hij daar te gaan betalen? Waarom loopt het bloed niet op een gegeven moment naar zijn hoofd? (Laat staan z’n haar dat naar beneden blijft hangen) En de simpliciteit waarmee dingen zijn gebracht, zoals voor de zoveelste keer een arme/rijke wereld, een goedje dat de problemen kan overbruggen en dan die zwangerschap..zijn tenenkrommend. De film ziet er erg mooi uit en nergens pretendeert het om meer te zijn dan een (erg) simpel liefdesverhaaltje (ondanks het concept) dus ik voel me minder bekocht dan het geval was bij bijvoorbeeld In Time. Maar ik heb wel het gevoel dat hier veel meer in had kunnen zitten.

avatar van james_cameron

Leuk bedacht liefdesverhaal, dat vooral de moeite waard is door de originele en bijzonder fraaie vormgeving. Het idee van twee werelden die vlak boven elkaar hangen, ieder met hun eigen zwaartekracht, biedt visueel de nodige mogelijkheden om flink uit te pakken, en qua special effects en production design valt de film zeker niet tegen. De personages en de plot zijn helaas wat minder interessant, en om nou te zeggen dat de chemie tussen Jim Sturgess en Kirsten Dunst van het scherm spat... nee.

avatar van skippy2003

skippy2003

Ik vond dit een mooie en interessante film

Hele mooie beelden,en best romantisch.

Fouten mogen want het is en blijft een fantasiefilm

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Prima film. Knap hoe je al snel in de film komt ondanks het bizarre uitgangspunt. Interessante romance (chemie kan beter helaas) en er hangt echt een spanning om de reisjes naar de upper world heen. Plot biedt natuurlijk ruimte voor veel visuele pracht en dat is er dan ook. Het verhaal is erg simpel maar het is gewoon een erg originele en interessante film geworden.

avatar van wiebe92

wiebe92

Interessant verhaal. Mooi gebruik gemaakt van kleurtinten in de film en ook de special-effects zijn prima (ondersteboven). Maar met zo'n interessant plot had ik iets meer verwacht. Nu is het niet meer dan een liefdesverhaal,. een soort science-fiction Romeo en Julia.

avatar van indrany

indrany

Mooie film, zit ook mooi in elkaar. Had in de verhaallijn wel even iets sterker gekund. Ook begreep ik in eerste instantie de opzijn kop gebouwen van de andere wereld niet. Die zouden voor die kant ook goed moeten staan. Zeer mooi gemaakt, kleine minpuntjes soms bij de special effects aan de rijke kant.

Had sterker gekund, maar zeker de moeite van het kijken waard.

avatar van Koen87

Koen87

Ik zag net de trailer langskomen op imdb en het enige wat ik ermee kon was er om lachen. Wat een belachelijke wereld, bekend plot en onnozel geheel.

avatar van jipt

jipt

Trailer is wel überkitsch pfoeh.

avatar van yesplease

yesplease

Deze fantasie wereld ziet er wel mooi uit, maar het romantische verhaaltje kon mij niet boeien. De film begint met 3 natuurwetten, die later weer overtreden worden (hier en daar zou je toch wat brand verwachten. Uiteindelijk hoopte ik op een ingenieuze oplossing, en dus niet een zwangerschap die het probleem met de natuurwetten op ondoorgrondelijke wijze oplost.

avatar van mystica

mystica

Een traditioneel liefdesverhaal ala Romeo en Julia. Jongen wil meisje, meisje wil jongen maar er is een klasse verschil. Liefde tussen hen is verboden. En in dit geval een Hollywood einde natuurlijk. Flauw...

Het science fiction gedeelte zag er prachtig uit. Vandaar dat ik deze film dan nog een 2 waard vind. De beelden waren prachtig. De belichting, het kleurgebruik is subliem. De special effects zijn mooi om naar te kijken. Het acteerspel is aardig.

Het verhaal is echter flauw, 100.000 keer al verfilmd, mierzoet en zeer ongeloofwaardig allemaal. Zwaartekracht werkt maar 1 kant op.. en sommige dingen vlogen wel en anderen weer niet in brand. Er zitten veel verhaal fouten in de film en dat maakt het steeds irritanter om naar te kijken omdat je denkt.. hee dat klopt niet en dit kan dan ook niet. Het einde was afgeraffeld en zeer ongeloofwaardig. Beetje basisschool sprookjeseinde.

Deze film zal vooral bij jonger (puber)publiek en vrouwenromannetjes liefhebbers waarschijnlijk in de smaak vallen.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een mooie film maar...

Eerst moet er gezegd worden dat de film een mooie staaltje SFX uit de hoge hoed tovert. De werelden zien er schitterend uit.
Ook het verhaal is vrij origineel te noemen en moet het ook met een korrel zout nemen allemaal (ongeloofwaardig!!! ik geloof dat dat wel meer films zijn!!!)
Het acteerwerk is goed en voelde een chemie tussen de twee hoofdrolspelers.
Jammer is wel dat de uitwerking van de karakters er nihil is en kort door de bocht " vlak" is te noemen.
Tevens mis ik toch een beetje extra romantiek, het ging voor mijn gevoel allemaal net iets te gemakkelijk bijvoorbeeld de manier waarop zij haar geheugen terug kreeg, maar ook de manier van elkaar kunnen bezoeken kwam niet heel erg goed over hiermee doel ik op het eerste bezoekje waar hij toch maar kort in haar kantoor heeft gestaan en vervolgens al zijn kleding verfikt, maar vervolgens wel de volgende date samen royaal kunnen gaan uiteten en meteen een kleine achtervolging hebben met de politie.
Ook had het verhaal van de anti-zwaartekracht crème beter uitgewerkt kunnen worden .
Het einde is mooi, maar had iets minder gekunt terug komend op de anti zwaartekracht crème, hoe is het allemaal nou afgelopen!! Een patent is gekocht!! Zij is ineens zwanger van een tweeling!!! En ze kan voortijd bij hem bij hem blijven...waarschijnlijk door de zwangerschap!! Dat had de film helemaal niet nodig, hij was goed zoals hij was.

Maar!!! Kun je hier doorheen kijken (zoals ik dat ook heb gedaan..hoewel het mij wel is opgevallen tijdens het bespreken van de film), krijg je er toch wel iets moois voor terug.
Een romantische SF die ik al een tijdje niet meer gezien heb.
Een dikke 4,0*