• 9.371.888 stemmen

Inshite Miru: 7-Kakan no Desu Gêmu (2010)

Thriller | 107 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titels: The Incite Mill / The Incite Mill: 7-Day Death Game / インシテミル 7日間のデス・ゲーム

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Hideo Nakata

Met onder meer: Tatsuya Fujiwara, Haruka Ayase en Shinji Takeda

Gesproken taal: Japans

Plot Inshite Miru: 7-Kakan no Desu Gêmu

Tien mensen worden naar het “Anki Mansion” gelokt door advertenties waarin hulp gevraagd wordt voor een salaris van 112.000 Yen per uur. Daar aangekomen krijgen de deelnemers te horen dat ze gedurende zeven dagen worden opgesloten en dat ze 24 uur per dag gefilmd zullen worden. Ze dienen zich aan twee onheilspellende regels te houden: ieder van hen moet om 22.00 uur 's avonds weer terug zijn in diens privékamer en het experiment gaat door gedurende zeven dagen òf totdat er nog maar twee deelnemers in leven zijn. Als alles volgens plan gaat zullen de deelnemers dus na zeven dagen allemaal weer terug naar huis kunnen met ruim 18 miljoen Yen. De tweede dag blijkt één van hen echter te zijn doodgeschoten.

Yuki Satoshihisa

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van maxo922

maxo922

Ben wel benieuwd, dit soort films weten mij altijd wel nieuwsgierig te maken.

Redelijke film van Nakata.

Toch doet de film iets teveel denken aan andere films. Een streep The Experiment met een scheut Battle Royale. Voor de reguliere filmfans dan, want het is qua concept bijna een kopie van Liar Game - Final Stage.

Toch is de uitwerking wat anders. Wat serieuzer, ook iets gewoner. Nakata regisseert wel verzorgd, maar af en toe povere acteerprestaties (Fujiwara, maar ook zeker Ohno) en een iets te droog visueel sausje zorgen ervoor dat de film niet het maximale uit z'n concept haalt.

De twists zijn weinig verheffend, de film vermaakt verder wel maar verliest zichzelf een beetje in vergelijkingen met andere films. Er is gewoon te weinig wat er echt uitspringt, waardoor het uiteindelijk ook niet echt blijft hangen.

Dan vond ik Chatroom een betere poging van Nakata, dit is wel aardig maar eerder filler of voer voor echte fans van dit opgesloten-groepje-mensen genre.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een redelijk vermakelijke film. Doet mij een beetje denken aan een soort van Das Experiment gemixt met Batoru Rowaiaru, zoals Onderhond al zegt.

Een vrij standaard concept eigenlijk, maar op zich is het wel aardig uitgewerkt. Er zijn niet echt overdreven kills en en het wordt best serieus gebracht.

Er zitten wel wat leuke twist, maar ook weer niet van zulke hoogte dat je opeens anders naar de film gaat kijken.

3,0 Sterren.