• 9.374.496 stemmen

Catchfire (1990)

Thriller / Misdaad | 98 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Thriller / Misdaad

Speelduur: 98 minuten / 116 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Backtrack / Do It the Hard Way

Geregisseerd door: Dennis Hopper en Alan Smithee

Met onder meer: Dennis Hopper, Jodie Foster en Dean Stockwell

Plot Catchfire

"When murder is your business, you'd better not fall in love with your work."

Anne Benton is getuige van een afrekening door de maffia en belt de politie. Op het politiestation realiseert ze zich dat de maffia in het korps infiltreert, en ze vlucht. Achternagezeten door de politie, die haar verklaring wil, en een huurmoordenaar die is ingehuurd door de maffia, komt ze terecht in Mexico. Uiteindelijk komt ze de huurmoordenaar tegen, die zich inmiddels heeft verdiept in zijn slachtoffer om zich voor te bereiden op de moord. Maar hij is steeds meer voor haar gaan voelen...

avatar van 606

Leuk om pesci weer in zo'n rol te zien samen met een uit de sopranos.

Verder is het soms beetje saai en weinig spanning.

avatar van thunderball

thunderball

Deze gistern maar weer eens opgezet.

Ontzettend vreemde en daar door moeilijk te beoordelen film.

Hopper die als hitman op Foster wordt afgestuurd, omdat zij per ongeluk getuige was van een afrekening in het misdaadmileu.

Dat klinkt serieus en spannend,

maar wat je vervolgens krijgt is een wel erg raar uitgewerkte film, die feitelijk op b-niveau zit, maar door de twee hoofdrolspelers en een keur aan bekende koppen in bijrollen toch weer leuk, maar nergens ECHT goed wordt.

Ik vind hem als maffe comedy geslaagd, omdat vooral Hopper zelf mij regelmatig op de lachspieren werkt, maar ik heb geen idee of dit eigenlijk wel de bedoeling is, maar als serieuze thriller is het allemaal te onrealistisch en middelmatig. Het einde is vrij abrupt en wat te gemakkelijk.

Hopper heeft een heel blik aan kennissen en vrienden geopend om in zijn film te komen opdraven:

Charlie Sheen, Vincent Price, Dean Stockwell, Joe Pesci, John Turturro, Fred Ward en zelfs Bob Dylan is heel even te bewonderen.

Hopper vond het door de filmstudio uitgebrachte eindresultaat zo slecht, dat hij zijn naam als regisseur van de credits wilde hebben, om vervolgens een eigen versie van 20 minuten langer te monteren.

Een zes, ofwel drie sterren.