Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 123 minuten / 104 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Tony Scott
Met onder meer: Kevin Costner, Anthony Quinn en Madeleine Stowe
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 7 september 1990
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Revenge
"A passion that cannot be denied. A betrayal that cannot be forgiven."
Tom Cochran heeft de marine verlaten na 12 jaar. Hij is toe aan vakantie en besluit op bezoek te gaan bij de machtige zakenman Tiburon Mendez in Mexico. Daar ontmoet hij Mendez's mooie, jonge vrouw. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar weten dat Mendez geen verraad tolereert.
Michael J. Cochran
Madero
Rock Star
Ramon

Left4Dead
Deze had ik destijds (jaren 90) op video-tape, in de tijd dat dolby surround in kwam. En deze staat voor mij nog altijd strak voor die periode, de beginscène met de straaljager die door de huiskamer vliegt was erg imponerend voor mij. Naast beeld is mijn passie namelijk altijd al geluid geweest en ben jaren op zoek geweest naar apparatuur dat het geluid dat ik voor ogen had ook daadwerkelijk uit een combi versterker speakermerk kon persen. Dat is voor mij nu al jaren vertegenwoordigd in NAD versterkers en Chario speakers.
Nog altijd een lach bij die beginscène, denkende aan die beginperiode en de periode waarin mij het meest thuis voel wat betreft films, de jaren 90. Daarnaast zijn de gebroeders Scott altijd al een safehaven voor mij geweest wat films betreft, de één wat beter dan de ander, maar altijd een degelijk product voor mij. Deze prent is qua verhaal geen hoogvlieger, maar ik vind de uitwerking wel heerlijk. De soundtrack zit er op momenten gewoon heerlijk bovenop, de cast was een aardige te noemen voor die tijd.
Het verhaal over het zevende gebod uit de tien geboden, pleeg geen overspel. Wraak zal zoet zijn en deze film stelt dat aan de kaak. Goede vriendschap overleefd overspel niet, een harde leer zal een gevolg zijn. Costner en Stowe als publiekstrekkers, de twee waren erg in trek destijds. Quinn zette wederom een heerlijke rol neer.
Een ouderwets verhaal, heerlijk om weer eens te zien. Zeker met het oog op de periode dat surround een echte meerwaarde vormde die beeld en geluid binnen de huiskamer film kijken op een hoger platvorm heeft gezet. Een stukje nostalgie voor mij, deze prent blijft daarom toch een speciaal plekje hebben in mijn hartje. Mijn 3,5** blijven staan.

Macmanus
Beetje saai.
Apart om te lezen dat best veel mensen dit scenario wouden verfilmen in Hollywood. Het grootste probleem van de film is eigenlijk het scenario. De eerste 40 minuten gaan voornamelijk op aan het liefdes verhaaltje, met wat steamy seks scenes. Dat deel is ook al wat saai maar de chemie geloofde je wel. Daarna wil je eigenlijk dat de film in full revenge mode gaat maar het blijft te veel kabbelen zonder dat het een adrenaline boost aan actie krijgt. Scott wil hier en daar visueel nog wel iets aardigs doen maar het is te weinig. De flow is gewoon niet daar. Terecht dat dit Scott zijn meest vergeten film is.
2 sterren.

AniSter
Best wel een redelijke film, voornamelijk door de mooie beelden van de Mexicaanse plaatsen en omgeving. Want qua misdaad vond ik het tegenvallen. Costner en Quinn doen het prima, maar het verhaal komt niet echt van de grond, zeker niet in de eerste helft van de film. Ook de afloop rondom Tibey en zijn companen is verder niet uitgewerkt, wat jammer is voor een film die Revenge heet. Maar daardoor kun je ook de vraag stellen: wie heeft er nu eigenlijk wraak genomen op wie?

cinemanukerke
Een gevechtspiloot neemt ontslag om te kunnen tennissen met een gangsterbaas in Mexico. Zelfs voor mij klinkt dit vergezocht (en ik heb alle 3 films van de FC kampioenen moeiteloos geslikt) en we zijn nog maar aan het begin. Hoe de personages elkaar zouden kunnen leren kennen laat staan vrienden worden is mij een raadsel. Dat de tandem Costner-Stowe fotogeniek is, kan dan weer als evident worden aangenomen. Scott kwam van de reclame clips industrie en dat zullen we hier geweten hebben. Een soft belichting waardoor we poster beelden (exotische locaties, ondergaande zon, knusse haardvuur) - die zelfs zo op de cover van knuffelrock kunnen - voorgeschoteld krijgen alsof het gaat om een lingerie reclame. Ergens moet het gaan over loyaliteit, over vriendschap, over passie en destructie maar dat ergens zit zo diep verborgen in de film dat we uitkomen op nergens. Deze thematiek is toch stukken beter verteld in Hill's Extreme prejudice bv. Revenge voelt een beetje zoals een dag als vandaag eind oktober met 23° graden. Zeer aangenaam om te verduren maar ook ongeloof dat dit kan en uiteindelijk snel uitgedoofd wegens het korte daglicht.

blondiefilmfreak
Een goede maffia film,had er helemaal niets van verwacht.ondanks de lange speelduur bleef de film boeiend.de kop van anthony quinn als maffia baas is meesterlijk.

frans123
Eerste uur is een dunne A- film ,maar het tweede deel zakt weg naa B-C niveau. Je ziet van mijlen ver aankomen hoe het verhaal zich ontwikkelt. Een army man , Cochran, die volop in gevaarlijkke situaties is geweest, alert daardoor, n..kt gewoon de vrouw van een maffia baas, wandelen op strand , zijn in de openbaarheid, terwijl er wel elke tien meter een zware jongen is, in dienst van Tibey. Je moet niet met logica aankomen met films maar soms slaat het wel erg door. Stupide. Ook verdient de film een prijs voor saaiheid. Het hele verhaal verdiende een verrassende twist...maar nee. Na een kwartier weet je het verhaal wel.
Deel 2 is belabberd en ondermaats.
Een pluspunt. waardoor ik bleef kijken; Anthoney Quinn die met gemak een geloofwaardige Tibey neer zet Ook zijn gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen. Zulke acteurs heb je niet meer. Robotten als Craig, Brosnan , Reaves, Gossling , Neesom, ja ook Costner, en nog 20 anderen ... ""Tekstoplezers, geen acteurs..

frans123
Moeilijke film om te kijken. Aan de ene kant heb je daar de goed acterende cast, de goeie muziek en het verhaal wat ja toch wel zeer aardig is (al is het alleen maar op de manier waarop de grote wraak van costner wordt laten zien). Aan de andere kant zitten er naast wat mooie scenes, een heleboel saaie stukken in. 2 sterren maar
Wat was zijn wraak dan ??? Eerder andersom.

neo
De film ruim 20 jaar geleden gezien en weet er weinig meer van. Het zou kunnen.

Geboortedag (1976) Chadwick Boseman: Hier zijn tien best beoordeelde films

Sciencefiction-actiefilm 'Lucy' met Scarlett Johansson en Morgan Freeman vanavond op televisie

'Anubis'-actrice Loek Beernink (37) duikt na zeven jaar ineens weer op: 'Jarenlang gestalkt'

Bloedstollende misdaadthriller 'Wind River' verdwijnt zeer binnenkort van Netflix

The Bounty

Taxidermia
Drama / Komedie, 2006

Bad Education
Drama / Biografie, 2019
mexicohorrorwraakverraadrevenge motiverevenge killingunhappy endingrevenge horror
Realtimes | Publishing Network
Social media