• 9.373.522 stemmen

Riverworld (2010)

Sciencefiction | 178 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Sciencefiction

Speelduur: 178 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Stuart Gillard

Met onder meer: Tahmoh Penikett, Laura Vandervoort en Mark Deklin

Plot Riverworld

"The afterlife begins here."

Matt, een Amerikaanse journalist, en zijn verloofde, Jessie, zijn gedood bij een explosie, maar ontwaken in een zeer ongewoon hiernamaals - een mysterieuze planeet met een eindeloos rivier terrein. Iedereen die ooit heeft geleefd op aarde is tegelijkertijd herrezen in deze vreemde nieuwe wereld. Vastbesloten om Jessie te vinden, bundelt Matt zijn krachten met een onverschrokken bemanning, waaronder een 13e-eeuwse vrouwelijke strijder en rivierboot kapitein Mark Twain. Hun avontuur begint stroomopwaarts, al die tijd in de gaten gehouden door het toeziend oog van een mysterieuze buitenaardse kracht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sam Clemens

the-hague-pride

wel een die ik nog een 2e keer ga kijken

avatar van b00ts

b00ts

In tegenstelling tot mijn voorganger, wil ik dit dus echt nooit meer zien. Typische tv-film, met b-acteurs (understatement). Waardeloos camerawerk, en de filmlocaties zijn vaak ook niet om aan te zien. Lijkt dan meer op een toneelstuk.
Onze held begint de film in de nieuwe wereld vol overgave. Hij hoeft zich niet eens te oriënteren en heeft overal gelijk verstand van. Moet ook gelijk de flinke Piet uithangen trouwens. Zoals deel 2 ook weer begint......zo slecht. De rol van die muts die direct overboord gegooid moest worden..... zo voorspelbaar allemaal. Kortom, niet meer dan twee sterren van mij.

Ohja, die 240 minuten is ook een beetje aan de ruime kant. 3,5 uur en t is (gelukkig) echt gedaan.

avatar van markel66

markel66

b00ts schreef:

In tegenstelling tot mijn voorganger, wil ik dit dus echt nooit meer zien. .

Helemaal mee eens, S/E op het niveau van Tita tovenaar.

Tenenkrommende acteurs, het verhaal houdt je wel vast tot het eind en daarvoor ook van mij niet meer dan 2*

avatar van nikkie42

nikkie42

Hele leuke, grappige en avontuurlijke film, ga hem ook zeker nog een keer kijken.

avatar van Moreli

Moreli

Nee, het spijt me, deze tv-film is niet echt best. Zeker niet voor herhaling vatbaar. Het verhaal klonk interessant en spannend, maar de uitwerking was teleurstellend. Slecht acteerwerk. Wilde toch het einde van het verhaal weten, maar was ook teleurstellend en onduidelijk. 240 minutten veel te lang. Voor mij slechts 1 ster waard.

avatar van 606

Heel apart verhaal wat me goed beviel, speelduur had iets korter gemogen.

Acteurs zijn niet slecht, sommige scenes waren erg goed.

3,5 ster

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Tamelijke slechte mini serie.

Eerste kwartier heb ik na 2 minuten maar versneld afgespeeld want was nauwelijks te harden . Was zelfs bijna gestopt met kijken. Had ik ook nog een 4:3 versie en dat trek ik ook al moeilijk .

Maar wat een goofs , slechte screenplay , accenten enz.

Enige lichtpuntje was de sequence met Gozen en haar man dat tamenlijk authentiek was. Goossen was sowieso het enige lichtpuntje, zij het dat ze slecht geregiseerd werd.

avatar van gjnt

gjnt

Jammer, hier had meer in kunnen zitten, Goede scene's worden afgewisseld met tenen kromende scene's. het verhaal op zich vond ik interessant maar de uitvoer is over de gehele speelduur niet goed te noemen. Oppervlakkig met weinig diepgang.

avatar van cees72

cees72

B. Helemaal B. iets anders kan ik niet zeggen.

avatar van parcivalis

parcivalis

Lukte me niet om het langer dan 20 minuten vol te houden. Extreem slecht acteerwerk. Vormgeving van lik mijn vestje en een totaal ongeloofwaardig verhaal. Ik vraag me af of er geld aan dit soort series wordt verspild omdat de producent geen idee heeft of omdat de doelgroep geen idee heeft. Bij dit soort films krijg ik iig altijd het idee dat de regisseur denkt dat ik niet goed bij mijn hoofd ben, net als bij reclame. Te slecht voor woorden.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Poster doet me erg denken aan Avatar.

avatar van elffie

elffie

pff wat een schijt film zeg!

ziet er goedkoop uit met slecht acteerwerk.

echt heel erg jammer want het verhaal zelf boeit me echt wel.

het scheelt dat dat samoerai meisje prettig wegkijkt, anders

had ik het einde van deze film zeker niet gehaald...

avatar van Manu

Manu

ik zet regelmatig films uit na ongeveer 30 minuten, maar deze al na 10 minuten. Mijn god wat slecht, en het nog 24 keer zo lang moeten uitzitten...laten staan deze troep

Manu schreef:

avatar van Miss Sway

Miss Sway

606 schreef:

Waarom kijk je dan in gods naam nog films als je ze vaak na 30 minuten afzet.

Wat een stomme opmerking.

Miss Sway schreef:

Wat een stomme opmerking.

Dacht het niet nee.

avatar van skipy05

skipy05

Ik vond goede film. Zeker waard om nog eens terug te zien. Ik had hem niet zo goed verwacht mss dat ik hem daardoor toch goed vond. Acteur waren goed en acteerde goed. toch paar bekende acteurs bij. Verhaal vond ik goed, mss dat er iets te weinig gebeurde voor zo lang te duren. Der is niet echt iets dat mij tegen viel.

avatar van Noodless

Noodless

Na de film heb ik me afgevraagd wat heb ik in de hele tijd eigenlijk gezien. Het gegeven leek leuk, maar is heel zwak uitgewerkt en vooral het slot is uitermate zwak, zelfs belachelijk. 2/10

avatar van NochdFaol

NochdFaol

Het is op zich wel een aardige film als je niet al te hoge verwachtingen hebt. Jammer genoeg had ik dus die wel naar aanleiding van Riverworld die in 2003 gemaakt is en dus dezelfde kernverhaal heeft. Riverworld is op zich een fascinerende wereld en kan heel interessant zijn als film/serie.

Ik vond het te kijken dus heb hem afgekeken en vooral omdat ik benieuwd was hoe het verhaal door ging maar sommige acteurs waren echt tergend slecht waaronder de samurai meisje die duidelijk echt niet Japans is en haar Japanse accent af en toe verwarde met een Franse of Spaans accent en Mark Twain die echt overacteerde, je zou kunnen zeggen dat het past bij het karakter, smaken verschillen.

De CGI is best aardig al kan het beter en de decor is hier en daar toch best tof gedaan.

Aan de ene kant denk ik van nooit meer en laat ze aub geen film/serie meer van maken aan de andere kant vanwege een goed verhaal zou het wel tof kunnen zijn maar dan moet het niveau toch wel een stuk omhoog.

Voor een saaie zondagmiddag waarbij het buiten echt rotweer is en er geen andere films in de buurt zijn die daadwerkelijk goede acteerprestaties hebben zou je deze kunnen opzetten ter vermaak/tijdverdrijf.

avatar van riesh

riesh

606 schreef:

Waarom kijk je dan in gods naam nog films als je ze vaak na 30 minuten afzet.

Omdat er helaas zoveel troep is mischien

avatar van JustinD

JustinD

Als je een film afzet binnen 30 minuten is het gewoon niet je smaak.

Maar dan moet je ook niet dom gaan stemmen, want je kan geen ordeel geven van de hele film.

Je weet dat TV films altijd minder zijn dan blockbusters, dus daar moet je ook rekening mee houden als je ga kijken.

Ik vond riverworld leuk om te kijken en een vervolg serie zou ik zeker ook gaan kijken. Nogmaals kijken, dat denk ik niet.

JustinD schreef:

Als je een film afzet binnen 30 minuten is het gewoon niet je smaak.

Precies, daar ben ik het met eens

avatar van Comep

Comep

Deze film heeft me verrast. Boeiend verhaal en de acteurs waren zeker niet slecht.

Een vervolg zal ik zeker gaan kijken.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Het duurde wel even voordat ik erin begon te komen.

De eerste 10 minuten zijn niet al te best, daarna gaat het echter bergopwaarts.

Geweldig geacteerd wordt er niet maar het is ook geen megaproductie.

Wel vond ik Peter Wingfield er positief uitsteken.

Verder zit de film vol met plotgaten kleine zoals : hé waar halen ze die kookpot vandaan, of grote zoals die zeppelin of die boot met alles erop en eraan.

Het einde viel behoorlijk tegen.

Het geheel is nog best te doen.

avatar van The Goss

The Goss

Ben voor deze miniserie gaan zitten, maar voor het eerst in jaren de dvd voortijdig eruit gehaald omdat ik me kapot ergerde aan het verhaal (of juist het ontbreken ervan) en het zeer, zeer matige acteerwerk. Iedereen is dood en ze komen elkaar tegen en kijken niet eens verbaasd omdat ze kennelijk weten (en god mag weten hoe ze het te weten zijn gekomen) waar ze zijn en wat ze moeten doen om te overleven. Kansloos.

Heb uiteraard geen oordeel kunnen vellen over de rest van de film, maar het eerste gedeelte deed het ergste vermoeden.

avatar van Petina

Petina

Door al die bovenstaande reacties ben ik toch zeer benieuwd geworden.

Ik ga toch maar ff kijken...

avatar van Sentinel69

Sentinel69

Slecht verhaal, slecht acteerwerk , heb in geen jaren zo'n slechte film gezien dat ik niet eens meer verder wilde kijken na een half uur.

avatar van SolidKevin

SolidKevin

Er staat 240 minuten maar het duurt maar 180 minuten.....

avatar van ezra mendez

ezra mendez

Ik weet niet welke dope de makers hiervan hadden gebruikt maar ie wil ik ook..:-)

een onsamenhangend geheel waarin wel zulke vage dingen gebeuren dat ik hem daarom toch heb afgekeken

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Raar en een beetje saai verhaal, heb tot nog toe alleen deel 1 gezien en geen zin meer in deel 2.

De enige die nog n beetje leuk is is de vrouwelijke strijder met een paar leuke vechtmoves, voor de rest allemaal vrij nep en niet al te best geacteerd.

Jammer van de tijd die k er naar heb gekeken.