Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Jason Eisener
Met onder meer: Rutger Hauer, Molly Dunsworth en Brian Downey
Releasedatum: 12 mei 2011
Plot Hobo with a Shotgun
"Delivering justice, one shell at a time..."
Een dakloze burgerwacht (Rutger Hauer) trekt naar een nieuwe stad en vindt zichzelf opgesloten in de stedelijke chaos. Het is een stad waar de criminaliteit regeert en de misdaadbazen het voor het zeggen hebben. Bij het zien van dit stadslandschap gevuld met gewapende overvallers, corrupte agenten, misbruikte prostituees en zelfs een pedofiele kerstman besluit de dakloze gerechtigheid te brengen in de stad op een manier die hem het beste ligt: met een jachtgeweer.
Hobo
Bumfight Filmaker
Chief of Police
Dirty Cop
FillumGek
Laat me raden je hebt beide berichten getypt in beschonken toestand
Thorak
En ook in zo heel goed Nederlands! Zegt mij meer over degene die het bericht typt dan over de film. Als je taalkennis/gebruik zo 'goed' is, dan zul je wel niets van de film begrepen hebben denk ik dan maar.
lars-pixar
Heerlijke doorlopende film die lekker goed weg kijkt
en enorm sterk in het genre staat en als je dan
Rutger Hauwer als Hobo neer zet dan heb je een kei harde film.
VanRippestein
hmmm, dit gaat m niet worden voor mij; veel exploitatie en voor de rest eigenlijk helemaal niks. een en al lelijk gefilmde gore zonder verdere poespas. Het voelde een beetje aan als een porno film, maar dan met gore ipv porn. Op de soundtrack niet zo boeiend.
komerad
Leuke over the top film met aardig wat gore. Verhaal heeft niks om het lijf. Geloofwaardigheid nihil (de stad zit vol met bad guys die nog slechter zijn dan de duivel zelf).
Maar als je het plot en de comments hier leest + de poster bekijkt WEET je toch al aan wat ongeveer je je kan verwachten.
Ik vond deze film behoorlijk aardig geslaagd toch vond ik hem zichzelf iets te serieus nemen.
Ook zat er toch wel een serieuze rariteit in :
Wanneer ons hoertje net een van de plague afgeslacht heeft met de grasmaaier springt ze onmiddelijk onze hobo te hulp om dan even later in een wurggreep gehouden te worden door de slechterik.
De hele scene lang staat de badguy net naast de hobo... waarom zou ze hem, wetende dat hij aartsgevaarlijk is (heeft trouwens ook een pistool) totaal negeren... ?
Toch een aardige "logica" fout die ik zelfs in dit soort films niet kunnen vind. Kost 0.5 punten wat mij betreft.
djelle
Het in Hollywood verdwaalde Hollandse maatje Rutger Hauer is back! Maar hoe...
Hauer speelde na Blade Runner uit 1982 bijna uitsluitend in kromme en minder kromme b-films, heeft een goed doorleefd stemgeluid en een vermoeid uitziende kop die vermoedelijk meer wallen telt dan huidporiën intussen, dus een betere keuze hadden ze niet kunnen maken om hun teneergeslagen zwerver uit Hobo With a Shotgun gestalte te geven.
Hobo With a Shotgun tracht een soort hommage te brengen aan de wilde vigilantes uit de jaren ‘70 en ‘80, maar doet daarbij helaas misschien een beetje te hard zijn best. De slechterikken acteren uitzinnig theatraal tot op het randje van debiel, en dat laat zich moeilijk harmoniëren met de op andere momenten bijzonder ernstige Hobo en/of zijn vrouwelijke metgezel, of een of andere gorescene op zwaarmoedige muziek. De film schippert constant van bombastische drukdoenerij naar melige intermezzo's, weet maar geen balans te vinden tussen lekker los gaan of gewoon de 'cool' erin houden, en vooral de constante drang om er zo veel en gruwelijk mogelijke smeerlapperij in te proppen werkt al snel averechts. Kwantiteit is niet gelijk aan kwaliteit, ook niet bij foute hommages.
Ik kan me ook geen vigilante uit de eighties herinneren -of het nu over Death Wish 2 gaat of Savage Streets- die zo’n vreemde mix brengt van uitbundige gore richting Braindead-niveau, tot treurens toe overacterende bad guys en een wraaklustige 60 plusser die emotionele monologen geeft op snottermuziek alsof je plots naar een TV-drama aan het kijken bent op een of andere vrouwenzender. Niet dat dat gewoon ook niet geinig kan zijn (de dubieuze speech van Hobo tegen de baby'tjes op een kraamafdeling is geweldig), maar mochten ze de rest nu net iets minder schreeuwerig gehouden hebben had het allemaal beter uit de verf gekomen. Om maar nog te zwijgen over de cinematografie vol afgrijselijke fluokleurtjes die erbovenop gegooid worden die het ding al helemaal verpesten.
De film start nochtans leuk met geestige typische muziek, en de titel die verschijnt in een lettertype die op zijn beurt ook weer knipoogt naar oude filmposters van genregenoten als bijvoorbeeld They Call Her One Eye lijken de sfeer erin te zetten. Ook de Tagline "Delivering justice, one shell at a time" die in de film terugkomt is fantastisch, en bij de aftiteling speelt er eindelijk nog eens een echt jaren tachtig klinkend nummer. Maar dat was het dan ongeveer.
Jammer want dit kon weleens de uitgelezen mogelijkheid zijn om een ietwat vergeten filmstroming eer aan te doen, en Hauer nog eens een hoogtepunt uit zijn kromme carrière te gunnen.
Een pijnlijk gemiste kans.
djelle
Haha foutje zo oud is die nu ook weer niet.
Aangepast.
killer13
de eerste keer dat ik hobo with a shotgun zag zag vond ik em niet zo goed. dat had voornamelijk te maken met het feit dat i toen helemaal niet in de stemming was voor zo'n film. maar vandaag was ik in de stemming voor een herkansing. en wat een geluk zeg... ik heb zo hard genoten van hobo with a shotgun. de film is keihard, zo grof, zo over the top, ...
hobo with a shotgun is een aaneenschakeling van brutaliteit and i love it!!!
dikke 5*
Wat een achterlijke film zeg. Tegenvaller.
Had je dan een normale film verwacht
puckb96
de zoveelste 'grindhouse' film en weer één die gewoon puur vermaak is.
het begin, op de trein, deed me heel erg zwaar denken dat het een beetje een reference naar Nederland was aangezien rutger hauer een nederlander is.
had veel van die groene kleur, de muziek en gewoon rutger zelf dan, nou ja het was mij in ieder geval opgevallen.
en man wat speelt rutger hauer toch op een geniaal wijze de hobo.
ik lachte m'n reet van de stoel!
en dan gewoon hoe f*cking bruut deze film wel niet is, man!!!!!!!!!!!!!!! heerlijk bruut, en ook gewoon zo heerlijk nep!
Lekker over-de-top zoals dat mag in dit soort films.
God, wat ben ik toch gek op deze heerlijke grindhouse films.
je moet gewoon je verstand op nul zetten en genieten van dit soort films. Helemaal niet serieus, en gewoon een heerlijke no-brainer!
Heerlijk vermaak voor de bloed & gore fans!
treinstel
Deze pas bekeken en nét niet helemaal afgekeken.
Voor liefhebbers van dit soort bloedspuitende films met héél slecht acteerwerk zal dit vast wel wat zijn, maar aan mij is deze echt niet besteed.
Ik ga niet eens een stem uitbrengen op dit wangedrocht van een film, om de eenvoudige reden dat je niet de min in kan....
puckb96
Deze pas bekeken en nét niet helemaal afgekeken.
als dit genre niet aan je besteed is, waarom heb je hem dan eigenlijk opgezet?
markie1978
IK vond deze film erg geweldadig, niet leuk.
Zeker geen komedie. Had dit niet verwacht van Rutgher Hauer.
Een film net als Bride Flight is veel beter.
jvg
Ik had wat meer van deze film verwacht. Toch past deze erg goed in mijn straatje. Deze komt dan ook zeker in mijn collectie te staan. Het is wel een genre waar je echt van moet houden.
lagaiske
Als machete er al over was dan is deze nog stukken erger!
Niet meteen mijn ding maar bij vlagen toch lekker cool en goor!
Sjoerdow
Het in Hollywood verdwaalde Hollandse maatje Rutger Hauer is back! Maar hoe...
Een pijnlijk gemiste kans.
Goed verwoord zo denk ik er ook over.
Al vond ik het kleurgebruik wel een positief puntje.
puckb96
IK vond deze film erg geweldadig, niet leuk.
Zeker geen komedie. Had dit niet verwacht van Rutgher Hauer.
Een film net als Bride Flight is veel beter.
wat heeft bride flight nou in godsnaam met deze film te maken? Die vergelijking snap ik absoluut niet. geweld/gore vs. drama? beetje rare vergelijking
%%%%%%
Hij bedoelt volgens mij dat Hauer beter in films als Bride Flight past ( drama ) inplaats van films als deze.
Naja, ik ben het in iedergeval niet met hem eens. .
LimeLou
- 2048 berichten
Geweldige knipoog naar de jaren 80 pulp. Ik ben allang geen grote horror en pulp liefhebber meer, maar dit wist regelmatig een dikke lach op mijn gezicht te toveren. Geweldige scène wordt opgevolgd door geweldige scène. Met als toppunt toch wel de introductie van The Plague. De kleurenfilters doen denken aan een foute pornofilm en Rutger Hauer levert een topprestatie. Een film gemaakt voor de fun, die hier en op IMDB flink ondergewardeerd is (geen idee waarom)
Testa-Rossa
Misschien wel de beste film van 2011!
Heerlijke over the top actie in een heerlijk overdreven ghetto stadje.
Rutger Hauer speelt fantastisch, heb me ook kapot gelachen toen ie i.p.v. de grasmaaier de shotgun 'kocht'.
markie1978
In de film Bride Flight speelt ook Rutgher Hauer, dus deze vergelijking is wel degelijk te vergelijken.
markie1978
Misschien wel de beste film van 2011!
Heerlijke over the top actie in een heerlijk overdreven ghetto stadje.
Misschien wel beste film van 2011????
Neem aan dat je het cynisch bedoelt.
Hoezo? Toch zeker een van de beste....
Geloof dat ik toch wel iets verder kom.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Tucker and Dale vs. Evil
Horror / Komedie, 2010

Kung Fury
Actie / Komedie, 2015
prostituerenshotgunpooierdystopieburgerwachtbloedbadwreedheidgeweldwhite suit psychotronic