• 9.379.404 stemmen

Hobo with a Shotgun (2011)

Actie / Komedie | 86 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jason Eisener

Met onder meer: Rutger Hauer, Molly Dunsworth en Brian Downey

Releasedatum: 12 mei 2011

Plot Hobo with a Shotgun

"Delivering justice, one shell at a time..."

Een dakloze burgerwacht (Rutger Hauer) trekt naar een nieuwe stad en vindt zichzelf opgesloten in de stedelijke chaos. Het is een stad waar de criminaliteit regeert en de misdaadbazen het voor het zeggen hebben. Bij het zien van dit stadslandschap gevuld met gewapende overvallers, corrupte agenten, misbruikte prostituees en zelfs een pedofiele kerstman besluit de dakloze gerechtigheid te brengen in de stad op een manier die hem het beste ligt: met een jachtgeweer.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Hoog gemiddelde zeg Maar hij draait nog niet eens

Tonypulp

Relatief hoog gemiddelde ja, die nog flink gaat zakken wanneer iedereen die hier normaal gesproken vanaf zou (moeten ) blijven het toch gaat zien door de hoge score, lol.

avatar van FillumGek

FillumGek

Tonypulp schreef:

True, deze zakt op den duur wel onder de 3 sterren denk ik, maar dat is verder niet te verhelpen

avatar van olbo

olbo

Er zitten nogal wat foutjes in. Zoals het eerste hoofd dat er af gaat(putdeksel), het is duidelijk dat de onderkant van het hoofd niet bestaat uit menselijk vlees(rood, bloederig), maar uit een harde overgang zoals je ziet bij een paspop.

avatar van Reinbo

Duh! Had je verwacht dat ze er echt iemand voor hadden gebruikt.....

Ps zo'n bloedfontijn, dat kan zeker ook niet?

avatar van Elineloves

Elineloves

Reinbo schreef:

Duh! Had je verwacht dat ze er echt iemand voor hadden gebruikt.....

Ps zo'n bloedfontijn, dat kan zeker ook niet?

Ik zie het al voor me, zo'n casting.

avatar van NLjoeri_30

NLjoeri_30

Wat was dit een ongelooflijk brute vette film niet normaal! Ondanks dat het wel wat fouten bevatte stoorden deze totaal niet, de hardheid de bloederigheid en de totale anarchy waren zeer compleet, vond Rutger Hauer zijn rol formidabel spelen en de dames waren dan ook echt hot chicks all of ´m all, super de freaky en hillbilly karakters, toffe muziek en heerlijk de sound of da shotgun, heb me ontzettend vermaakt en vond ook de special effects en wazige belichting sterk de film opwaarderen, kan niet anders zeggen als dat ik de film als 1 grote rush heb ervaren en krijgt dan ook een ruim voldoende, vind een 3,5 zeer verdiend dus dat word ´m, aanrader.

avatar van Spetie

De titel is vele malen cooler dan de film zelf!

De titel klinkt zeker cool en ook de trailer zag er wel geinig uit. Hoewel mijn verwachtingen desondanks nog niet eens zo hoog waren, hoopte ik vooral op een leuk onzinfilmpje.

Dat viel toch enigszins tegen. Rutger Hauer zelf doet het wel aardig als de bebaarde zwerver, die het gespuis lekker hard aanpakt. Toch had ik hem ook nog wel wat cooler verwacht. Zijn rol in Blind Fury vind ik dan bijvoorbeeld nog beter. Verder valt het kleurgebruik op. Het is erg fel, waarbij de ene keer rood de boventoon voert en het andere moment weer blauw. Soms mooi, soms goedkoop en vooral lelijk.

De film bevat verder een hoop gore, zoals je mag verwachten, maar kent vooral erg matige karakters en geen memorabele tegenstanders. Die vader en zijn zoons zijn echt de grootste losers, die je jezelf maar kunt voorstellen. De enige echt serieuze en coole tegenstander is “The plague”, al is dat dan weer meer een kloon van Darth Vader.

Verder valt het brakke schokkerige camerawerk op. Goed de film heeft nauwelijks budget misschien, maar kijk eens naar de vroege films van Peter Jackson. Die hebben dat ook, maar Jackson weet tenminste wel hoe je alles op zijn best in beeld kunt brengen.

Toch moet ook gezegd worden dat de film in ieder geval lekker smerig is en op dat gebied in ieder geval een paar originele scènes kent. Verder keek het wel redelijk weg en is de soundtrack bij tijd en wijle ook nog wel aardig. Desondanks is de film in zijn geheel zeker niet overtuigend genoeg.

avatar van Reinbo

Tja, Jackson was dan ook een super talent. Dat de kleuren hier lelijk zijn ligt grotendeels aan de slechte transfer die in omloop is. In de hd trailer ziet het er veel strakker uit.

avatar van Spetie

Gedeeltelijk Reinbo, maar niet helemaal. Het rode vond ik juist niet zo mooi, het blauwe en gele dan weer wel. Is meer een persoonlijk iets, dan dat de kwaliteit van de dvd nu zo slecht was.

Tonypulp

Ben wel benieuwd, wat vind jij dan wel leuke (echte..) onzinfilmpjes, Spetie?

avatar van vranque

vranque

Mijn god. Wat erg is dit.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg tof ja.

avatar van The Oceanic Six

Elineloves schreef:

Na recensies van een paar van mijn favoriete MovieMeter heren die ik 'volg' op deze site te hebben gelezen (jeroentjuhhhh, Ajax&Litmanen1, Naomi Watts, FillumGek), en na een tip van JacoBaco, kon ik deze film natuurlijk niet links laten liggen. En wat ben ik blij dat ik hem een kans heb gegeven.

Da's nog eens leuk om te lezen!

avatar van Quentin

Quentin

Dit is normaal mijn genre wel, maar vond dit een amateuristisch broddelwerkje. En dan niet in de positieve zin van het woord, kan genoeg troep waarderen maar dit was nergens filmisch of interessant. Enkel Hauer en het deuntje dat over de aftiteling liep (Run With Us waren echt de moeite waard. Vooral camerawerk en edititing zijn ruk, en nu komt vast een waterval van reacties dat dit de bedoeling van de makers is, maar het werkte gewoon niet. Slechte kaders die deden denken aan skateboardvideo's, angles die je uit de film halen en flauwe belichting. Meest ergerlijke was nog de totaal onbeholpen cast. Buiten Rutger zette niemand een fijne rol neer. Niet dat ik drama technisch naar iets vernieuwends op zoek was, maar een fijne exploitatie film kent meestal wel een paar acteurs die er flink op los schmieren. Elke rol werd hier echter zielloos / totaal oninteressant ingevuld. Had me erg verheugd op Hobo, maar dat het zo'n teleurstelling zou worden had ik nooit verwacht.

avatar van mug13

mug13

Je houd er van of je houd er niet van,ik ben in ieder geval enthausiast.Dhr.Hauer zit lekker in zijn rol .(Geslaagde film).Veel kijkplezier mensen,want dat gaat deze film zeker opleveren.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weer een aantal geslaagde reviews hier op MM (Eline, Spetie). Fijn .

Tonypulp schreef:

Ben wel benieuwd, wat vind jij dan wel leuke (echte..) onzinfilmpjes, Spetie?

From Dusk till Dawn, Planet Terror, They Live, Jennifer's Body en....... Deep Rising.

Er zijn er nog wel meer, maar deze schieten mij als eerste te binnen.

Tonypulp

Aight Grappig dat Planet Terror er nog wel tussen staat.

Deep Rising moet ik snel tegenkomen!

avatar van themaniacboy

themaniacboy

vranque schreef:

Mijn god. Wat erg is dit.

Stem niet zo laag man, het bestaat niet dat deze film een 0,5 kan krijgen.

Als dit niet je soort films zijn, kijk ze dan ook niet en stem er vooral niet op.

Dit was weer eens een gruwelijk goeie film, uitstekend acteerwerk van Rutger Hauer en de film was elke seconde boeiend.

Alleen voor kijkers die van overdreven, bloederige en van Quentin Tarantino style houden.

Zeker niet aan te raden voor kinderen onder de 16 jaar.

avatar van Spetie

Haha dit Tarantino style noemen.

Het lijkt er in de verste verte niet op man.

avatar van Reinbo

Idd. Mensen dichten Tarantino allerlei gewelds- en horror cinemastijlen toe, terwijl hij vooral de koning van de monoloog is. Aan de andere kant begrijp ik het wel, want hij heeft wel zo nu en dan zijn gewelddadige uitbarsting.

Tonypulp

Zoveelste keer dat die naam langskomt, te belachelijk voor woorden. Grapje met de opticien is snel gemaakt maar zal vast niet misplaatst zijn, je moet wel stekeblind zijn hoor..

avatar van james_cameron

Volstrekt over de top, dik aangezette pulp die zo lijkt weggelopen uit de Troma-stal van de jaren '80. Qua vorm en inhoud slaagt de film er wat dat betreft wel in om te overtuigen, iets waar een genregenoot als Machete tekort schiet. Camerawerk, special effects, akteren, kleurgebruik en synthesizer score hebben een lekkere retro-feel, al wordt de film hier niet automatisch goed door. Het blijft een belachelijk zootje, met bordkartonnen personages, charismaloze schurken en een bespottelijk script. Maar goed, ik moet zeggen dat ik me bij de overdreven bloederige toestanden best vermaakt heb.

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Deze deed het niet voor mij, ik vind het maar troep.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Klopt, maar wel coole troep.

avatar van angus

angus

vreselijke film. dat rutger hauer zich hiervoor laat linken zeg

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Jason Eisener heeft hiervoor een korte film gemaakt over,... jawel, wraakzuchtige pratende kerstbomen.

Voor de liefhebbers: YouTube - Treevenge (16 min)

Tonypulp schreef:

Aight Grappig dat Planet Terror er nog wel tussen staat.

Deep Rising moet ik snel tegenkomen!

Moet je zeker doen!

Evil Dead II wil ik trouwens ook nog even noemen. Heerlijk onzinfilmpje, waar ik echt geweldig om heb moeten lachen.