Uninhabited (2010)
Geregisseerd door: Bill Bennett
Met onder meer: Henry James, Geraldine Hakewill en Bob Baines
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot Uninhabited
"Their dream holiday became their worst nightmare"
Het jonge koppel Harry (Henry James) en Beth (Geraldine Hakewill) gaat naar een afgelegen en verlaten koraaleiland voor een kampeervakantie. Ze komen er echter al snel achter dat het eiland bewoond wordt door een geest die op zoek is naar vergelding voor wandaden die in het verleden zijn gepleegd.
x,Syl
Wel een leuke film om te kijke op een avond wanneer je niks te doen heb.
De spanning word goed opgebouwd. Verder heb ik er maar weinig over te zegge.
3 sterren.
perceived
Matig.
Kleine film met een tv-film look. Nogal tam en spanningsloos. Acteerwerk was aardig, maar verhaaltje kon me echt niet boeien. 4/10*
dennislaport
Ik vond het best een leuke film.
ik vond het geen low-budged of TV uitziende film.
Nu en dan spannend.
acteren was ook wel okee.
camera werk was okee.
alleen het einde vond ik een beetje jammer.
filmofiel
Wat een belachelijke vertoning zeg. Is nog geen B-film waard. Belabberd gespeeld wat weer ten koste gaat van de spanning want die is er totaal niet te vinden, eerder slaapverwekkend. 88 minuten voor die onzin hadden ze naar mijn mening beter niet kunnen maken.
Draconian
Slecht verhaal en zeer slecht gespeeld. Van die Steenvis was ook zo voorspelbaar.
Weinig memorabel filmpje, met elementen van The Blair Witch Project en de tv-serie Lost. Niet slecht gedaan, het creepy sfeertje is goed getroffen en de locatie is erg fraai, maar de hoofdpersonen zijn niet bepaald boeiend en het script is aan de clichematige kant. Naarmate de film vordert (en er een verklaring voor de mysterieuze gebeurtenissen wordt gegeven) wordt alles eigenlijk steeds minder boeiend.
idazzle
Geen spannende thriller,
Lang wachten tot er iets gaat gebeuren en dan een vreemd voorspelbaar eind.
joey1973
goed verhaal, spanning wordt erg goed opgebouwd, einde is wat voorspelbaar, had meer in gezeten, acteerwerk was oké.
Leuk gegeven maar slecht uitgewerkt de film heeft zijn momenten maar stuurt nergens naar toe om over het einde maar te zwijgen.
maylee
Wat een saaie film ! Een verliefd stelletje gaan naar een onbewoond eiland. Verder geen humor of spanning in het verhaal. Alleen voetstappen in het zand en ondergoed die in de boom wordt gehangen en een huisje midden in het eiland. Boring, echt zonde van de tijd.
snarfje5508
Lange zit. Slecht acteerwerk. Erg dun verhaaltje. Met 2 sterren dik betaald.
Fijn.
Film dankt veel van z'n charme aan de geweldige locatie. Prachtig eiland en geweldige setting voor 90 minuutjes aan spanning.
Wel jammer dat het deel met de vissers eigenlijk iets te opvallende filler is. Kan je zo uit de film halen zonder ook maar iets aan de rest van de film af te doen, maar blijkbaar durfden de makers het niet aan om het bij een economischere lengte te houden. Toch een beetje een verkeerde keuze.
Verder een fijne, soms best aparte soundtrack en een verhaaltje dat wel weet te boeien. Een duidelijk is wat er net gaande is op het eiland verdwijnt de spanning wel een beetje (zoals steeds), maar toch wordt de film best waardig afgesloten.
Setting en een fijne soundtrack, daarmee weet de film een aardig sfeertje vast te houden. De rest is best oké maar weinig verheffend.
mixmaster
langdradige film met een creepy sfeertje.
het verhaal is geinspireerd op ware gebeurtenissen , althans dat word in het begin aangegeven.
moeilijk te geloven , maar wel behoorlijk spooky , ik bedoel , je zal het maar meemaken.
de film is best aardig om een keer gezien te hebben , middelmaatje.
weberanja
Wat een zeer irritant stel
Het verhaal had zo mooier kunnen zijn of spannender maar door dat belachelijke gedoe van die twee loopt de film helemaal in de soep, anderhalve ster voor de cameraman die t vol heb kunnen houden
darkcity
Bijna alles is slecht aan deze film.
Uitermate slecht acteerwerk
Geen spanning(sopbouw)
Slecht verhaal
Langdradig
Saai
Slechte muziek
Niet origineel
Moet ik nog even doorgaan?
1 ster voor de werkelijk prachtige locaties/shots! Maar ja, daarvoor kan ik ook iets als Earth opzetten...
steefke
Leek me interessant en het was ook interessant.
Zeer goed in elkaar gestoken. Heb me geen minuut verveeld.
Ondanks dat het niet echt origineel was, heb ik me toch vermaakt.
Het creepy-gehalte wordt genoeg in stand gehouden.
bjerik76
matig, begon wel sterk.
Vervolgens verwacht je een soort matige " EDEN LAKE" film, maar gaat het de kant van iets buitenaards, Als het mysterie word opgelost vanwege het dagboek stort de film in.
Eerst wil Beth zo snel mogelijk van het eiland af, vervolgens lijkt het erop of ze wil blijven, en later er weer af.
acteertalent van Beth is idd geen oscar waard.
Henry is leuk om naar te kijken en red de film daarmee.
gebaseerd op waargebeurde feiten nogal ....?
het eilandje zeker.
Spanningsloos spook.
Deze griezelfilm over een jong koppel dat gaat kamperen op een verlaten eiland begint hoopvol en wordt voorzien van een wonderschone setting door het tropische stukje grond zelf. Mooie plaatjes en een spookachtig sfeertje zouden de film dan ook best naar winst kunnen koppen, maar de filmmakers missen het doel keer op keer. Het verhaal is zeer clichématig en voorspelbaar, maar ook de uitvoering kent weinig verrassingen. Enige spanning is daarom ver te zoeken.
Doorsnee.
tattoobob
Op papier is komt deze film me bekend voor en het zal al wel een keer eerder gedaan zijn.
Het blijkt namelijk ook in ieder geval kwa spanning en uitvoering flink zaai te zijn.
Beetje langdradig geheel en het wil nergens echt doorzetten of echt spannend worden....met alleen een aardig sfeertje red ik het niet.
leatherhead
Deze film heeft eigenlijk slechts één troef, die van meet af aan al op tafel gegooid wordt: de aantrekkelijke setting. Zonder het adembenemende eiland was het waarschijnlijk een fiasco geweest, want voor de rest ontstijgt het nergens het niveau van de gemiddelde B-horror. Doorzichtig en voorspelbaar; elke gebeurtenis of scare kondigt zich keurig van tevoren aan.
Ook jammer van het hele plotje met het spook, dat stapsgewijs de hoek om komt kijken. De toch wel aangename sfeer van het eerste gedeelte wordt ingeruild voor wat ridicuul, clichématig horrorgeneuzel. Langzaamaan verdween mijn fiducie in het hele gebeuren. Jammer dus, want de setting had waardiger verdient, en ook de soundtrack was best fraai.
Door een handjevol prachtshots en een aanvankelijk aardige sfeer pers ik er nog net een 2,5* uit. Helaas is het voor de rest op meerdere facetten té zwak.
Shadowed
Nutteloos.
Tropische horrorfilm die veel van zijn kracht aan de huidige locatie te danken heeft. We worden er alleen zeker in het begin wel erg opgegooid, want bijna geheel zonder introductie maken we kennis met twee personages. Deze twee hebben nauwelijks een persoonlijkheid, wel een grote aantrekking tot elkaar, want we zien ze vooral zoenen.
Wanneer het op horror aankomt is het allemaal maar wat warrig naar voren gebracht. Zal in de verste vertes nog wel origineel overkomen, maar verder maakt het weinig indruk. Ik vond het allemaal eigenlijk maar een flauwe uitkomst, sowieso is het vermengen van geesten naast de gemene vissermannen een wat opdringerige keuze, jammer dat deze dan toch door wordt gezet.
Ik vond het maar een wat lompe uitwerking. Soms breekt er nog wat sfeer door, maar verder is het een saai narratief met saaie personages uitwerken op een mooi eiland. Wat deze twee doen op hun vakantie interesseert me totaal niet, ik keek het vooral om wat te kunnen griezelen op een tropisch eiland. Wat betreft griezelen heb ik maar weinig gekregen waar ik wat mee kan .

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Les 7 Jours du Talion