Cargo (2009)
Met onder meer: Martin Rapold, Michael Finger en Claude-Oliver Rudolph
Gesproken taal: Frans, Duits en Japans
Plot Cargo
"Space Is Cold"
Het ecosysteem op aarde is vernietigd. De mensheid leeft in de ruimte. Een oud ruimteschip reist al 8 jaar een onbekende toekomst tegemoet. Eén vrouw aan boord wordt wakker terwijl de rest van de bemanning in een diepgevroren slaap ligt. Totdat ze er achter komt dat ze wellicht niet alleen is...
Samuel Decker
Pierre Lacroix
Little Girl
Arianne Portmann
Klaus Bruckner
Heerlijk plot, normaal zijn dit echt mijn films.
jarno1975 (moderator series)
Heerlijk plot, normaal zijn dit echt mijn films.
Normaal wel, maar nu niet?
Henry Spencer
speelt zondagmiddag op het brussels international festival of fantastic film op een mega-groot cinemascherm.
mcdaktari
S-F uit Zwitserland??? Hoe dan ook, maar de trailer ziet er idd helemaal niet slecht uit. Ik ben hier dan ook zeer benieuwd naar. Ik ga hem morgen maar eens kijken
Viel me tegen vanwege de lage spannings factor.
Kon me niet genoeg boeien en verhaal was wel goed.
Acteren ging ook nog wel.
Observator
Sci-fi auf Deutsch. Ziet er leuk uit. Zou prima tussen Pandorum en Moon van vorig jaar kunnen passen.
Kingsizerizla
Voor een zwitserlandse s-f is hij niet slecht maar hij kan echt niet in de schaduw van pandorum staan kom op zeg!
Maar die duitse stemmetjes verneukt de film gewoon jammer en het verhaal ging veel te langzaam op gang mjah dat vindt ik dan he
Ik geef deze film een 2,5 ster....
DVD-T
Een film waarin het trage juist de kracht is. Cargo leek me na het plot te hebben gelezen en de trailer gezien te hebben een erg interessante film. Dit soort sci-fi films weet me altijd wel te boeien. Laatst hadden we nog Pandorum die ook verassend sterk uitpakte. Al vond ik de film wat meer weg hebben van Eden Log.
Cargo heeft een beetje een gelijk soort plot als Pandorum, dat is niet de enige film waar het van geleend heeft. Cargo is een ode aan alle goede sf film van de afgelopen ik weet niet hoeveel jaar, maar toch met een eigen insteek. Het begin is al erg mooi gedaan voor een Zwitserse productie. De film trakteert ons, gezien het lage budget, op enkele prachtige scènes, met een mooie design en zeer goed camerawerk. Ook de belichting is fenomenaal gedaan, en zorgt voor een heerlijke sfeer. Erg mooie settings ook af en toe waarbij de de sneeuw in het vrachtruim er wel uitsprong. De spanning is wel degelijk aanwezig, lekker onderhuids.
Sfeer is eigenlijk waar deze film bol van staat. Van begin tot eind interessante plaatje, mooie belichting enz. . Ook het verhaal is lekker. Alles wordt beetje bij beetje duidelijk. Het neemt duidelijk zijn tijd en laat je goed in spanning zitten wat er nu gaande is. Zo kun je lekker rustig helemaal in de film binnendringen. Het verloopt echter niet altijd even lekker. Verhaal neemt op sommige punten wel erg rare wendingen, en ook de karakters nemen soms erg rare keuzes. ook de muziek was af en toe wat storend aanwezig. Op andere punten was het dan weer erg mooi.
Dat zijn wat minpunten die toch wel wat storend overkomen. Ook ging het einde mij wat te snel en te gemakkelijk. Ondanks dat bleef er visueel gewoon erg veel moois over om dat weer een beetje te verbloemen. Acteerwerk was best te doen, en het Duits spreken maakte me helemaal niets uit.
Verhaal technisch in het begin dus erg sterk, maar op den duur wordt het een stukje minder. Audio/visueel was het erg mooi.
boozebelly
- 1908 stemmen
Geslaagde SF-film waar ik mij prima mee heb vermaakt
De setting is prachtig in beeld gebracht, je waant je echt in de ruimte. Ook de muziek is zorgvuldig uitgekozen en dat komt de sfeer zéér ten goede. De cast presteert ook prima, ik heb mij nergens aan gestoord.
Toch mistte ik een beetje de spanning. Het is grotendeels een SF-mystery (waar de film overigens prima in is geslaagd). Toch hadden de spannende scenes beter uitgewerkt kunnen worden in mijn ogen door bijvoorbeeld iets andere muziek te gebruiken tijdens die scenes en het tempo iets omhoog te gooien. Maar misschien is dat wel een bewuste keuze geweest van de makers.
Mooie, rustige SF film met een boeiende, mysterieuze verhaallijn. Je wilt continu weten hoe het nou precies zit. Ik kan mij prima voorstellen dat sommigen dit een toppertje vinden. Zelf vind ik dat helaas niet, het is geen film die mij lang bij zal blijven en die ik vaker zal gaan kijken. 3,0* van mijn kant, gewoon goed.
RickZ
Redelijke SF-thriller met wat traag eerste deel, en een wat hoger tempo in het tweede deel. De gesproken taal is Duits, en dat komt wat vreemd over in een SF-film maar toch went het wel. Het verhaal is prima (deed me ook wat denken aan The Island), acteewerk in orde.
HELAAS waren de schaarse special effects te simpel gemaakt: een foto van een ruimteschip langzaam verkleinen om zo de indruk te wekken dat het ruimteschip van je af beweegt is nogal jaren 70.
Pracht en Praal zijn niet genoeg.
Want hoe een fijn visueel werk dit ook mag zijn, het kan niet verbloemen dat het plot mager wordt uitgewerkt. Ook het verhaal an sich is allesbehalve sterk.
De beelden en de audiotrack van de BluRay zijn dat wel, maar dat is niet voldoende.
Redelijk.
Observator
en het Duits spreken maakte me helemaal niets uit.
DVD-T
Nee, was niet nagesynchroniseerd, was meer een kritiek op mijn voorganger, die vondt dat de Duitse stemmetjes de film verneukte.
Comep
Ik vind deze SF zeer goed geslaagd, ondanks de volgens sommigen magere special effects.
Na afloop van de film realiseerde ik me dat de duitse taal helemaal niet storend was, had geen engels hoeven zijn.
Al met al voor mij 4 sterren waard.
b00ts
Ik moest er ook even aan wennen.....aan de taal. Het stoort echter niet. Hiervoor een paar keer iets over een heerlijke plot gelezen. Dat snap ik niet zo. Ik vond het een inkoppertje. Ik heb me echter geen moment verveeld (ook omdat ik op een verrassende plot zat te wachten), maar vanwege een wat mager einde (geen verrassende plot dus) toch maar een drie.
snivoos
SF waren zeer matig. Doe het goed of doe het niet.
Bij het verhaal bekroop me het gevoel "waar heb ik dit eerder gezien".
Al met al een beetje saai.
Joepdepapegaai
Plot? Welk plot?
De speciale effecten zijn in orde. Doch,het verhaal: dit zuigt werkelijk hele dikke toverballen om nog maar de zwijgen over de bordkartonnen acteurs die eerste naar een hoger plan zouden moeten tillen.
2 Croky-mispunten voor deze neutrale productie.
f2sputnik
Leuke film om naar te kijken, niet één van de spectaculairste, maar keek toch lekker weg.
dat de film Duits gesproken is, heeft totaal geen effect op de film.
bladerunner2007
Ik had de film gemist en kwam hem tegen op deze site en opgezocht en gekeken.
Wat een mooi stukkie filmwerk. Heel mooi in beeld gebracht, met een zeer indrukwekkende opening. De Duitse taal zag ik als bezwaar, maar heeft me niet gehinderd uiteindelijk.
Acteerwerk vond ik redelijk en het verhaal tot aan de uitleg prima, daarna zakte het ook mijn inziens een beetje in.
Maar een lekkere 4! Gewoon kijken!
grandpa
op een beetje klef gedoe halverwege en een dramatisch afgeraffeld einde, zeker een visueel goed te pruimen film.
blaster81
Goede film met zeer mooie en indrukwekkende ruimte beelden.
Normaal kijk ik eigenlijk alleen engels gesproken films maar na het zien van de trailer toch besloten om een keer een uitzondering te maken hierop en gelukkig geen seconden spijt hiervan gehad.
Uiteraard wel met NL ondertitels.
De DON 720p versie is echt een aanrader.
Persoonlijk vond ik de taal in deze film niet storend.
Helaas kan de film het kwa spanning het niet halen met de 'echte' SF toppers.
Terwijl de trailer hierin een ander beeld laat zien.
Voor de mensen die nog enigzins twijfelen deze film is als SF liefhebber zeker je tijd waard.
jeandb
tja een Scifi auf Deutsch, dat is bijzonder. Het verhaal vond ik niet bijzonder. Vreemd dat alle vracht in kleine containers geladen was. Alsof je geen grote stukken vracht naar een planeet zou willen meenemen. Von de special effects wel aardig. Geen aanrader.
syntagma
Mooi filmpie. Niet echt een boeiend verhaal en er gebeurt vrij weinig, maar wel de hele film lang supermooie beelden en muziek.
keldererik
Verassend goede film. Blijft spannend tot het einde en zoals hierboven gezegd mooie beelden en muziek. Normaal geen fan van Duitstalige films maar kon deze niet laten liggen.
Intrigerende SF-film uit Zwitserland, of all places. Visueel wordt er flink leentjebuur gespeeld bij genreklassiekers als Alien en 2001:A Space Odyssey, maar goed, welke SF-film doet dat niet. De visuele effecten zijn redelijk tot goed, de production design is aan de saaie kant maar acceptabel. Het akteerwerk is helaas matig. Het intelligente script en de raak getroffen sfeer redden de boel. Het verhaal wordt weliswaar wat traag uitgewerkt maar is wel spannend, met veel interessante details. Al met al iets boven het gemiddelde. Voor SF-fans zeker de moeite waard, zeker in deze voor het genre barre tijden.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Strange Days

Avalon
Sciencefiction / Thriller, 2001

Ink
Mystery / Fantasy, 2009
ruimtevaartuigruimtekolonieruimtereissimulated reality cargo shipsuspended animationloneliness in space