• 9.374.599 stemmen

Genre: Misdaad / Komedie

Geregisseerd door: Nicholas Tomnay

Met onder meer: David Hyde Pierce, Clayne Crawford en Nathaniel Parker

Plot The Perfect Host

"Dinner Parties Are A Dying Art."

Warwick Wilson is organisator van een etentje en schroomt niet daar een succes van te maken. John Taylor is een bankrover die op de vlucht is en zichzelf in veiligheid brengt door zich op het feestje als genodigde voor te doen. Ze maken het zich gezellig. We krijgen zo een steeds dieper beeld van de levens van beide mannen...

avatar van Macmanus

Macmanus

Dit won echt de publieksprijs op Imagine?

Vreemd of misschien ook wel weer typisch. De film verveeld namelijk wonderwel niet en heeft zelfs een twist! Wow! Ware het niet dat de film verder nogal droogjes is. Pierce is best geinig als gestoorde gast. Maar echt ver gaat het niet. Het bleek dan ook grotendeels nep te zijn. Aha! Daarna volgt ook nog een heel stuk waarbij duidelijk wordt dat de crimineel in de maling is genomen door zijn chickie.

Het is allemaal niet heel erg sterk met nogal een gekunsteld script.

2 sterren.

avatar van james_cameron

Vermakelijke thriller, origineel en best inventief qua script en vormgeving. Hyde Pierce zet ook een geweldige mafkees neer. Halverwege zakt de film wat in en wordt het allemaal wat futloos, maar gelukkig trekt de boel tegen het einde weer aan.

avatar van stinissen

Best aardige luchtige thriller met een heerlijk plot , David Hyde Pierce is geniaal als Warwick Wilson .

avatar van RickZ

RickZ

Thriller met een doordacht verhaal maar wat plotholes en de toevalligheden zwakken dat verhaal toch wel behoorlijk af. Voldoende meer niet.

djkoelkast schreef:

Je moet de trailer NIET gaan kijken want die zit vol spoilers. Gewoon gaan kijken, af en toe een beetje lachen en verder genieten van deze zeer toffe film.

Je moet NOOIT een trailer kijken.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Meer dan prima thriller met een grandioze rol van Pierce die een dikke stempel op de film weet te drukken.

Het relatief simpele verhaal wordt op geweldige en vooral geniaal gestoorde wijze kleur gegeven door Pierce. De komisch absurde scenes, met als hoogtepunt de maskerscene, maken dit tot een thriller die daardoor tot het eind onvoorspelbaar en spannend weet te zijn.

Aangenaam verrast!

avatar van Roel82

Roel82

Zeker wel genoten van deze film, langzame opbouw maar dan slaat de film ook werkelijk 180 graden om. Blijft boeiend tot het einde en is behoorlijk onvoorspelbaar. Het acteren is niet van het allerhoogste niveau maar de verhaallijn maakt dit meer dan goed.

Zeker een aanrader om te kijken

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Onwaarschijnlijk scenario. De film boeit wel en kijkt lekker weg. Geweldige rol van Pierce. Speelt een personage met een zeer gestoorde geest. 3.5 voor mij.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Wat een verrassend goeie film.

Blij dat er af en toe nog eens zo eentje uitspringt in het huidige aanbod films.

Goed acteerwerk, spannend, verrassende plotwendingen... The Perfect Host heeft het allemaal.

Door die plotwendingen is het niet makkelijk om hier veel over de film te schrijven zonder alles ter verklappen, dus ik zou zeggen zeker kijken, het is een aanrader.

avatar van mr_erp

mr_erp

Een verrassend goede film! Totaal niet wat je ervan verwacht maar dat maakt de film juit leuk.

Lekker spannende thriller die zo nu en dan ook best grappig is.

David Hyde Pierce zet een zeer overtuigende personage neer. En ook Clayne Crawford is leuk als bad-ass.

--> Aanrader

avatar van Decec

Decec

Een redelijk misdaad film...

Redelijk verhaal...

Redelijk acteerwerk...

(geen bekende acteurs)...

Mooi HD kwaliteit...

Komedie is mijn smaak niet...

Geen moeite waard...

Wie houdt van komedie, dan moet je maar

deze film kijken?

avatar van scorsese

Aardige film waarin een bankovervaller toevlucht zoekt in een willekeurig huis, wat alleen wel het verkeerde huis blijkt te zijn. Het plot hangt werkelijk van de toevalligheden aan elkaar. En alhoewel je benieuwd bent naar hoe de film zal eindigen, zijn de scenes in het huis wat langdradig. De mix van comedie en thriller werkt wel goed hier, en dit is vooral te danken aan de goeie rol van David Hyde Pierce die een goed evenwicht hier tussen weet te vinden.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het een geweldig film. Heerlijk dat donkere, sinistere sfeertje en dan die hilarische momenten die zich voordoen. De mix van thriller en komedie is hier perfect in balans. Vooral de manier waarop Warwick wordt neergezet, tot aan zijn bijzondere loopje toe, is ijzersterk.

Het verhaal doet je nergens vervelen. Het verandert constant je manier van kijken. Zo knap gedaan. Vooral als op het einde blijkt dat Warwick de luitenant is van het politiecorps is briljant gevonden.

Ook de humor is geweldig. Ik zal altijd de mentale image van een dansende Warwick voor mijn ogen hebben als ik het nummer "Carwash" hoor. Wat heb ik gelachen. Ook het moment dat John compleet gedrogeerd in het zwembad hangt is hilarisch.

Je merkt het al, ik heb me prima vermaakt tijdens deze film.

avatar van Gon1234

Gon1234

Een film die erg leuk verzonnen is, maar aan alle kanten kwaliteit mist. Zo zit de film vol met dialogen, terwijl de dialogen niet echt heel boeiend of sterk zijn. Wel zitten er leuke scenes in zoals bijvoorbeeld de al eerder genoemde maskerscene. Het einde vond ik een beetje chaotisch en ver gezocht waardoor het nogal goedkoop oogde, maar toch kan ik deze film geen onvoldoende geven. Ik vond het namelijk wel een leuke film om te zien, voornamelijk vanwege het originele verhaal, en de nieuwsgierigheid naar hoe het afloopt.

3* (6,5)

avatar van rep_robert

Een erg leuk en interessant gegeven wordt het eerste uur leuk uitgewerkt, maar het laatste half uur verdwijnt het originele gegeven compleet en verandert de film in een soort van standaard misdaad verhaaltje(de film had zich in het geheel binnen het huis moeten afspelen). Het laatste dialoog is gelukkig nog wel weer grappig.

avatar van david bohm

david bohm

Origineel verhaal met een paar aardige twists en met goed acteerwerk van met name David Hyde Pierce. Goed.

avatar van The One Ring

The One Ring

Voor het grootste deel een erg geslaagde komische thriller. Eentje van het type waarvan je het kan voorstellen dat Hitchcock hem zou hebben willen maken als hij het idee aangereikt zou hebben gekregen. Het is een beetje een zelfde soort mix van spannend opgebouwde scènes, twists met een knipoog en licht-morbide humor. Ik mag dat wel. Het helpt ook dat regisseur Nick Tomnay telkens net een andere variatie weet te vinden op vertrouwde scènes uit gezijlfilms, waardoor het fris blijft. David Hyde Pierce draagt ook bij aan de lol in een schaamteloos maffe performances. Ik ken de hele acteur niet, maar hij lijkt in alles op Colin Firth, alleen dan een karikatuur. Kijk, je moet van niets hier wonderen verwachten, maar dik het eerste uur is een bovengemiddelde thriller.

Jammer dat het uiteindelijk dan toch de mist in gaat. Het is net alsof er nog een half uur vastgeplakt is aan een film van een uur. Het verhaal lijkt afgelopen, maar er volgen nog een hele reeks twists die of niet boeiend genoeg zijn (het verraad van de vriendin) of niet in de film passen (eigenlijk alles wat met de politie te maken heeft). Het roept veel vragen op en de antwoorden die het oproept maken het alleen maar meer stompzinnig. Verpest bijna de hele film, waardoor ik nog maar net op een voldoende uitkom.

avatar van Zinema

Hitchcockiaanse host.

Een film als The Perfect Host laat zich het beste smaken wanneer men niets van de synopsis af weet. Iets wat vrijwel altijd een goed recept is voor de betere kijkervaring. Na een vrij flitsend begin ontpopt de film zich tot een meer Hitchcockiaanse thriller. Iets wat grotendeels te maken heeft met de beperkte setting, maar ook met het ietwat toneelachtige verloop van het verhaal.

Suspense wordt al snel verruild voor meer tastbare spanning wanneer het verhaal tegen het einde uit de bocht vliegt, maar dit is desondanks toch wel een verfrissende verrassing binnen het platgetreden genre. Met dank aan een komische David Hyde Pierce, die samen met Clayne Crawford de aandacht volledig vast weet te houden. Zelfs wanneer het script dat uiteindelijk nog amper toestaat.

Goed.

Met dank aan Paradiso voor het recensie-exemplaar.

avatar van Spetie

Leuke film, waarbij ik achteraf blij ben dat ik van tevoren niet zo heel veel van het plot af wist. Als je teveel weet haalt het duidelijk een stukje kijkvreugde weg hier.

Het is een vrij onvoorspelbaar verhaal, met af en toe erg leuke zwarte humor, een hoop twists en aardige personages. Vooral David Hyde Pierce zet een ongelooflijk gek en maf personage neer, die mij ook wel een aantal keren aan het lachen wist te krijgen met zijn idiote gedoe. Het is bij vlagen spannend en de regisseur slaagt er lange tijd in om het allemaal boeiend te houden.

Alleen richting het einde schiet het dan alsnog enigszins uit de bocht. De scherpte verdwijnt en een aantal onlogisch handelingen volgt, waardoor de kracht wel langzaam maar zeker verdwijnt. Alleen het einde is dan wel weer sterk en zorgt ervoor dat het allemaal tot nog op een waardige manier eindigt. Toch jammer van dat ietwat mislukte stuk daarvoor, want anders had er absoluut nog wel meer ingezeten.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vreemde eend die niet helemaal weet te overtuigen. Het was weer heel toevallig dat Warwick ook de politieluitenant was die naar Taylor onderzoek deed . De geflipte maniertjes van de mentaal gestoorde en homo-achtige Warwick doen deze middelmatige film veel goed. Niet alles is even geniaal in deze film maar het is allemaal toch goed genoeg voor een nipte 3*

avatar van Theunissen

Opzicht wel een leuk thrillertje om eens gezien te hebben maar meer ook niet. Het verhaal is opzicht wel leuk verzonnen maar echt spannend wordt het helaas het nergens en dat was best een gemis. Het einde vond ik eigenlijk ook wat flauw en misschien ook wel cliché. David Hyde Pierce als de geflipte Warwick Wilson met zijn denkbeeldige vrienden speelde overigens best goed en al met al kijkt deze film zeg wel lekker weg. Maar zoals gezegd leuk om eens gezien te hebben maar een hoog vlieger is het zeker niet.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Beetje lastig om de film te beoordelen. Het boeide me aan de ene kant best wel, ik was vooral benieuwd naar het slot van de film.
Aan de andere kant vond ik het maar een vreemde film. David Hyde Pierce speelt gelukkig wel enorm sterk zodat ik me daar in ieder geval niet aan kon irriteren.

Toch voelt het alsof de film enorm veel plotgaten heeft. Hoe kon hij als belangrijk politie-inspecteur zoveel jaren te werk gaan als een soort psychopaat? Als je je niet teveel met die vragen bezig houdt kom je achteraf tot de conclusie dat je best wel een aardig filmpje hebt zitten kijken.
Voldoende.

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog eens een goeie film. Een origineel verhaal met enkele erg verrassende wendingen. Hij kon me alvast van begin tot einde boeien.

Ook de cast was dik in orde. Vooral het hoofdpersonage (Warwick Wilson) was echt geweldig. Ook wel toffe muziek. 'k heb me er erg mee geamuseerd met deze film. Niet echt een standaard thriller, want er was zeker ook ruimte voor humor. 'k vond het alvast een aanrader.

avatar van Leno

Leno

Pierce is als een vis in het water in deze film die hij met gemak draagt. De kille setting en trage opbouw werken goed, jammer is dat er nog een heel verhaal achteraan komt dat niet boeiend is.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Thriller volgens MovieMeter en comedy volgens Videoland Unlimited en ik denk dat Videoland gelijk heeft, zij het dan wel een comedy van het zwarte soort.

Lijkt wat onevenwichtig in het begin, maar uiteindelijk valt het allemaal wel mooi op z'n plaats.

David Hyde Pierce is geweldig als de gastheer.

avatar van Shinobi

Shinobi

"You can't kill me, I'm having a dinner party."

Het beste is eigenlijk om blind in deze film te gaan, want dan word je nog eens goed verrast. Gelukkig wist ik alleen van het hierboven staande plot af.

Op zich begint het lekker mysterieus en heb je als kijker het gevoel dat er iets niet helemaal klopt; de verrassende twist bevestigt dit gegeven alleen maar. Vanaf dat moment vinden er een hoop gestoorde situaties plaats, waarbij een dosis zwarte humor niet mag ontbreken. Doordat David Hyde Pierce zo een wonderlijk personage neerzet, komt het beter over.

Alleen is het jammer te noemen dat naarmate de film naar een einde toewerkt, het aan kracht inboet. Het resulteert zich in een hoop onlogica en bepaalde dingen die net iets te toevallig zijn. De focus lijkt volledig weg te zijn, waardoor enkele wendingen de plank volledig misslaan. Hierdoor voelt 'The Perfect Host' nogal gekunsteld aan.

Al met al matig, ondanks het aardige begin.

2,0 Sterren.

avatar van El ralpho

El ralpho

Hoofdgerecht in een twee sterren restaurant

The perfect host is leuk geprobeerd, en heeft zo zijn momenten, maar heeft het helaas niet in zich om de gehele speelduur te vermaken. Het middenstuk is daarbij vrij aardig, maar de conclusie die hieruit voortkomt alles behalve bevredigend, en bovendien erg rommelig en onsamenhangend.

De opmerkingen dat deze titel ondergewaardeerd zou zijn gaan mij dan ook mijn pet te boven, want ik vind juist het tegenovergestelde. De slotconclusie is daarbij zo ongeloofwaardig en slecht verzonnen dat ik niet begreep waarom de makers deze kant op wilden. Er had meer potentie kunnen zitten in een wat kleinschaliger verhaal, wat zich overigens was blijven afspelen tussen Warwick en John, in plaats van aan het einde flink uit te willen pakken en volledig de bocht uit te vliegen. Naast de rommelige en slechte start van het verhaal, was dit namelijk voldoende om de gehele verhaallijn de das om te kunnen doen.

Echter toch nog een twee sterren als beoordeling omdat ''het etentje'' tussen John en Warwick dan wel weer vermakelijk was en David Hyde Pierce hier op een positieve manier volledig opgaat in zijn rol. De opmerkingen over de Hitchcock-achtige vibe die hiervan uitgaat kan ik dan ook nog wel begrijpen. Het is alleen zo jammer dat het hele verhaal eromheen, de spijker zo finaal weet mis te slaan.

avatar van Movsin

Movsin

Het lijken wel twee verhalen ineen : de quasi-sadistische pantomine die een schitterende David Hyde Pierce opvoert en de afloop van het bankroversverhaal, keurig en bijzonder origineel en verrassend ineengeweven met wat voorafging.

Een komedie die erg verfrissend uit de hoek komt, even voorkomt als een ernstige thriller maar dat in feite nooit is, daarvoor haalt de schalkse toon teveel de bovenhand.

Ook Clayne Crawford speelt uitstekend.

avatar van flaphead

flaphead

Verrassende en frisse film, wat een soort thriller/komedie lijkt te zijn, of op zijn minste een thriller met luchtige aanpak. De film heeft een aantal fijne kwinkslagen die het kijken bijzonder maken. Spanning en losheid wisselen elkaar af. Het verhaal is voldoende genoeg.
De feitelijk twee doorkruisende verhalen worden uitgewerkt én opengelaten voor interpretatie. Door de luchtige aanpak neem je enkele thriller-aanpakken voor lief. je kan het wel een nadeel noemen dat je eigenlijk de hele tijd Niles voor je ziet...had dan een acteur genomen die minder aan een karakter geplakt zat. Aan de andere kant, had het wel zijn charme. Zeker in het begin was het een echte Niles

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Niet je 13 in een dozijn thriller. Heerlijk luchtig, tof verhaal, prima twists en bovenal geweldig geacteerd. Weinig negatiefs over te melden, behalve dat het nergens écht in uitblinkt.

Al met al dikke 3*.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Geen verkeerde thriller dit, met een redelijk uniek uitgangspunt, maar ook geen hoogstaande film. Uiteindelijk liet het toch een wat onbevredigende smaak achter. Je denkt met een blik op de poster dat de zaken nog iets sneller en harder gaan uitpakken.

Het acteerwerk is in ieder geval passend. Pierce staat volop te schmieren maar doet het daarom ook leuk. Crawford weet zich ook keurig staande te houden in de hoofdrol. Ze vormen samen een leuk duo die de speelduur weten te rechtvaardigen, maar echt in de prijzen vallen zullen ze niet.

Verhaaltje verloopt wat traag en het tempo wil ook niet echt meewerken, waardoor het regelmatig wat doodvalt. De ontknoping en wendingen komen iets te traag aan waardoor de kijker te veel tijd krijgt om ze te raden, en als ze dan komen wil het niet echt leuk of hilarisch worden. Je hoopt toch op wat meer vuurwerk.

Visueel ook redelijk saai met een matige spanningsopbouw. Veel scenes zijn te tam en te normaal geregisseerd. Het acteerwerk verbloemt een hoop, maar Pierce en Crawford kunnen de film samen niet genoeg dragen. De soms duistere wendingen en vreemde scenes kunnen dat ook niet verhelpen helaas.

Uiteindelijk duurt het niet te lang, maar met zo'n uitgangspunt mag er toch meer op het gaspedaal getrapt worden. Nu kijk je tegen een tamme thriller aan die wel leuke scenes kent, maar toch zijn potentie niet weet te vervullen. Zo blijft The Perfect Host wat hangen in een "leuk om een keer gezien te hebben, maar ik ben hem zo vergeten" thriller. Jammer, maar het is gelukkig wel te doen.

avatar van Robi

Robi

Een bankovervaller op de vlucht is op zoek naar een schuilplaats. Met een smoesje weet hij zich bij iemand naar binnen te praten. Maar die gastheer blijkt andere plannen met zijn onverwachte gast te hebben. Het is een verrassende film met een verrassend verhaal, waarbij je de hele film geboeid blijft kijken hoe dit gaat aflopen.

Uiteindelijk blijkt het verhaal helaas toch wat te ongeloofwaardig en erg vergezocht. Maar het was wel een leuke film om naar te kijken.