Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Prachya Pinkaew
Met onder meer: Kevin Bacon, Djimon Hounsou en Jirantanin Pitakporntrakul
Plot Elephant White
"Set your sights on revenge"
Curtie Church is een professionele huurling die naar Thailand vertrekt voor een levensgevaarlijke missie: het uitschakelen van een bende mensensmokkelaars. Met behulp van een gewetenloze wapenhandelaar komt hij de bende op het spoor. Maar terwijl Church de bendeleden één voor één uitschakelt, doet hij een schokkende ontdekking over zijn opdrachtgever. Er woedt een bloedige bendeoorlog en Church zit er midden in. Kan hij zich hieruit vechten?
Jimmy the Brit
Curtie Church
Boss Katha
Number Two
Rajahdon
Advisor Bhun
kArIzMa_Movie
Met deze regisseur en Djimon Hounsou in de hoofdrol zijn we voor spanning en sensatie zeker wel aan het goede adres. Ik ben benieuwd...
neo
Maar bereikt het het oude niveau van Prachya Pinkaew zijn films? Het gebeurt zelden dat iemand bij zijn overstap naar Hollywood dezelfde kwaliteit blijft produceren. Overigens schiet de regisseur deze film gewoon in eigen land met wat van zijn 'eigen' acteurs.
doodah
Prachya Pinkaew goes Hollywood?
Een erg goed regisseur vind ik hem niet. Hij heeft wel Ong Bak en Tom Yum Goong geregisseerd, maar in beide films zijn de complimenten toch uitsluitend voor TonyJaa. Want buiten zijn overweldigende vechtkunsten waren ze niet veel soeps.
Chocolate vond ik zelfs dik tegenvallen.
Ik zal hem waarschijnlijk wel zien, maar hou toch mijn hart vast.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Vind hem erg fijne films afleveren, maar heb nog niet helemaal helder wat ik me hier bij kan voorstellen. We zullen zien..
Chrisseh
Pfoe, wat ziet die poster er standaard en cliché uit. Vind zelf Pinkaew niet de beste regisseur, maar meestal wel vermakelijk. Vond eigenlijk Chocolate misschien nog wel het leukst. Denk niet dat dit een topfilm zal worden, maar allicht goed voor een avondje Muay Thai-actie.
madmax1
Een beetje van ik wil maar het gaat niet, goedkope actie film waarbij je gerust even afwezigd kunt zijn want je mist niks.
Voor de liefhebbers wordt er een lekker potje gevochten, beetje dun allemaal.
dominion
Vandaag maar eens geprobeerd maar wat een slechte film was dit.
Ben zelf helemaal weg van Thaise actie en het werk van Pinkaew is altijd erg goed maar dit sloeg echt alles.
Prachya Pinkaew kan maar beter films uit Thailand blijven maken en niet uit de VS.
Elke acteur deed het in deze film erg beroerd vooral Kevin Bacon was te slecht voor woorden.
Hier probeerde hij een stoere rol neer te zetten met zo een overdreven slechte accent en het lijkt net of hij Jason Satham imiteert maar dan wel heel erg slecht
Actie was ook gewoon simpel schoppen en slaan, geschiet en explosies en verder niks bijzonders.
In Thailand staan ze juist bekend om de geweldige stunts en vecht scenes maar hier was niks bijzonders te zien.
Het leek ook bijzonder goedkoop terwijl er hele bekende acteurs in zaten.
Heb hem dan toch maar na een uur uitgezet dus heb de laatste 20 minuten gemist en heb sprijt dat ik hem niet eerder heb uitgezet.
Doe mij maar Ong-Bak die echt tien keer beter is.
1 ster voor dit prul werk.
gauke
Eens met dominion. Slecht verhaal zonder plot en met onzinnige dialogen. De actiescènes zijn niet om aan te zien. Je kunt enkel nog een beetje genieten van het lijf (zelfs met hemd/overhemd) van Djimon Hounsou.
Rommelige, weinig interessante aktiefilm die keihard geweld koppelt aan allerlei zweverige spirituele toestanden. Hounsou mist het benodigde charisma om de film te dragen; Bacon is verspilt als maffe wapenhandelaar met een onbegrijpelijk fout accent. Hier en daar best wat aardige aktiescenes, maar de waardeloze dialogen en het gebrek aan een interessant plot doen het geheel al snel de das om. Tegenvaller van de regisseur van Ong-Bak.
ralfsjam
Bacon is echt aan het afglijden naar tweede rangs acteur..... Samen met Cuba Gooding Jr.
Goodfella1812
Cuba Gooding is niet meer te redden, die is al lang geleden gezakt naar tweede rangs acteur. Ook Christian Slater, Val Kilmer en Christopher Walken lijken met ze mee te gaan richting alleen nog maar B films. Toch wel jammer, stuk voor stuk acteurs met een hoop toppers op hun naam.
bobbydigital01
Ja helemaal mee eens,een van deze acteurs in de film en je hebt geheid een halve ster te pakken!!
artine7
Het lijkt mij een leuke actie film. Ik heb 'm dus nog niet gezien.
Maar ik vind Bacon nog steeds een goed acteur.
Ik vind 't wel erg negatief hier, maar goed, ieder z'n eigen mening.
stop
Nul sterren. Zeer slechte film met nauwelijks een plot. De acteerprestaties zijn beneden alle niveau.
Raffael77
Goedkope setting, matige acteurs en een fuck verhaal. Dat maakt deze film ondragelijk om af te kijken.
Poppe
Allememaggies slecht!
Met als absolute dieptepunt, de meest beroerde uitvoering van een accent in de filmgeschiedenis.
0,5!
armand 1
Ik denk dat hier op moviemeter veel regisseurs zitten, vele mensen apen elkaar na als er ene 0.5 geeft dan geeft de andere dat ook.Voor mij een goede actie film .
JohnH
Met veel plezier naar gekeken, goede actiefilm zonder overdreven computer geanimeerde trucages, voor mij een 3,50. Een dergelijke film afschepen met een 0,5 is sterk overdreven. Wanneer je niet van dit genre houdt kijk er dan niet naar en laar beoordeling achterwege. Ik kijk ook niet naar romantische Franse films omdat ik daar niet van houd.
mcdaktari
Een echte hoogvlieger is dit niet maar om een saaie avond mee door te brengen gaat het nog net. Kevin Bacon is er nou niet bepaald op vooruit gegaan al vertolkte hij z'n rol naar behoren.
erpunited
Lekkere actiefilm. Wel eenvoudige trap en schietactie. Djimon hounsou acteert lekker. Kevin bacon viel wat tegen maar nog steeds naar behoren. De film is vermakelijk en kijkt lekker weg. Heb me niet verveeld. Het is geen topper maar wel lekker om een keer te kijken
Z1ppo
Leuke film om weg te kijken, maar mocht toch wel een wat betere verhaal in.
3.0 omdat hij wel moeite waard is om te zien, maar verwacht er niet al teveel van.
Minority_Check
alleen de actie is waard om te zien
acteurs en verhaal waren slecht
Moviekiller94
een leuke film alleen leek het soms wel een beetje een B film,
wat het toch zeker niet is. De actie is geweldig,
maar toen ik Jim de wapenhandelaar zag dacht ik even dat ik een actie/comedy zat te kijken, wat een persoonlijkheid.
PAUL F*CKING SMITH !!! Hahaha
hbarendrecht
Vermakelijk. Ik was wel los door de halve realiteit-droom verhouding. Ook de onwaarschijnlijke vriendelijkheid van de boefjes komt vreemd over.
De omschrijving hierboven is aardig, maar lijkt voor een andere film geschreven.
GroovyDrummer
Verhaal erg slecht, evenals de acteerprestaties. Bijzonder jammer want de acteurs zijn veelbelovend! Gemiste kand m.i.
Macmanus
Vreselijk.
Kan eigenlijk niet geloven dat deze film van Pinkaew is. Hoe kun je eerst drie film maken met meer dan uitstekende actie en dan opeens dit? Ligt denk ik aan verschillende factoren. Ten eerste is Hounsou geen vechter. Een matige acteur die op het eerste gezicht nog wel imposant zou kunnen zijn. Maar als die dan begint te schoppen weet je wel dat dit niks is. Daarom waarschijnlijk ook de keus om hem vooral te laten schieten. Dat is dan waar het tweede probleem ligt. Iemand die lekker schopt en springt dat kan Pinkaew uitstekend filmen. Maar iemand die loopt te schieten is iets waar hij duidelijk weinig mee kan. Het is dan ook saai en allesbehalve leuk om te aanschouwen. Had ook extreem veel moeite met het einde halen.
Als dat niet goed is dan weet je ook dat andere dingen gaan opvallen. Het belachelijk slechte verhaaltje, een Kevin Bacon die een accent op zet om een onverklaarbare reden. Het is tergend en lachwekkend.
Alleen de belichting doet denken aan een echte Pinkaew verder is het armoe troef.
1.5 ster.
mock turtle
Verrassende film. Verrassend omdat het beter was dan ik aan de hand van de hierboven getoonde poster en plotomschrijving had verwacht, en verrassend omdat het meer bleek dan alleen maar actie. Er bleek nog een verhaal in te zitten ook! Dat, samen met het subtiele mysterieuze randje, was goed voor een ruim voldoende. Met een half puntje extra voor het decor (vooral de schuilplaats van Curtie was erg authentiek): 4*.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus