• 9.378.664 stemmen

You Don't Know Jack (2010)

Drama / Biografie | 134 minuten

Genre: Drama / Biografie

Geregisseerd door: Barry Levinson

Met onder meer: Al Pacino, Susan Sarandon en Danny Huston

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot You Don't Know Jack

"Angel of mercy… or murderous “Doctor Death”?"

In 1990 ging er een schok door de medische wereld toen de Amerikaanse arts Jack Kevorkian aangaf actieve beëindiging van het leven mogelijk te maken via zijn 'Mercy machine'. Hiermee faciliteerde hij zijn eerste 'zelfmoord'. Wat volgde was onder meer een zware juridische strijd waar binnen Kevorkian het recht van zijn patiënten om te sterven beschermde.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Jack Kevorkian

Geoffrey Fieger

Neal Nicol

John Skrzynski

Jack Lessenberry

Dorothy Lessenberry

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

De laatste jaren vond ik het allemaal wat minder van de heer Al Pacino, dacht even dat zijn beste tijd geweest was. Maar gelukkig was daar You Don't Know Jack. Voor mij het bewijs dat hij briljant blijft, tot in de simpelste details. Ook vind ik het mooi als een trage film het voor elkaar krijgt om te blijven boeien, iets wat deze film mij enorm deed. Goed verhaal, mooi en sentimenteel verfilmd, ook erg oprecht en soms best schrijnend verfilmd (zoals met de handcam). Aardige bijrollen maar Pacino steelt, zoals het hoort, de show. De scenes in de rechtbankszaal zijn glorieus, niemand geeft speeches zoals hem. You Don't Know Jack is niet alleen een ode aan Jack Kevorkian maar ook vooral aan Al Pacino.

avatar van Zigane

Zigane

Sando-san schreef:

Home Box Office; gebruik voortaan eerst eens je hersens door zelf te zoeken met bijv. Google alvorens te roepen om hulp!

Voel jij je wel helemaal lekker?

avatar van helleke

helleke

Pacino is weer helemaal terug!

Nadat hij de laatste jaren meestal acteerde in veel zwakke films (en zijn eigen vertolkingen ook niet echt schitterend waren), zet hij hier weer een dijk van prestatie neer.

Wat een metamorfose ook, nog een pak ouder dan hij in werkelijkheid is.

Maar niet enkel Pacino was subliem, de rest van de cast was evenzeer van een hoog niveau.

En het thema van de film zelf was ontzettend boeiend en heel mooi in beeld gebracht.

Erg hoe men in Amerika zo achterlijk en conservatief blijft zijn, terwijl men toch duidelijk kan zien hoe goed dit systeem van beperkte euthanasie kan werken als hier in Europa.

Een verdiende 4 sterren

avatar van Waku

Waku

Indrukwekkend verhaal.

Dat is kort samengevat het verfilmde levensverhaal van dokter

Kevorkian.En wat wordt zijn rol verbluffend goed en overtuigend neergezet door Al Pacino.

De man heeft al talloze fantastische glansrollen gespeeld maar zijn rol als “dokter dood” is misschien wel een van de meest fascinerende ooit.

Zelfde geldt eveneens voor John Goodman zijn assistent en compaan. Zonder overdreven sentiment in beeld te brengen van lange sterfscenes weet de film te ontroeren .

De enkele beelden die wel te zien waarin patienten definitief in slap worden gebracht zijn akelig realistisch vertolkt.

Ook alweer omdat zelfs de bijrollen die de patienten uitbeelden dit uitermate sterk neerzetten.

"You don't know Jack" is een loodzware film.

Liefhebbers van ijzersterk acteerwerk zullen hier een boeiende 2 uur aan beleven.

avatar van slash

slash

Goeie film en een mooi verhaalen natuurlijk goed acteerwerk,

niet te vergeten.

Het is een lange zit en soms waren er toch een paar,

dooie momenten maar gelukkig duurde deze niet lang.

Toch geef ik deze film 4*

avatar van etherman

etherman

Goede film met een sterk onderwerp.

Al Pacino op zijn best.

Wel beetje lang,tegen het einde aan weet je het wel wat er allemaal gaande is.Wellus nietus wellus nietus allemaal beetje getouwtrek.

Neemt niet weg dat dit een hele goede flm is natuurlijk.

avatar van choller

choller

Super acteerwerk van BIG AL....

een van zijn beste films van de laatste jaren,en een pakkend verhaal wat je aan het denken zet wat een bekrompen land de V.S eigenlijk is en hoe liberaal wij zijn...echt een hele goede film krijgt van mij een 5 .0

avatar van Sey

Sey

Heerlijke film die je een zwaar onderwerp toch vol spanning en interesse laat kijken. Bespeelt de juiste snaren zodat een meesterstuk naar voren komt.

De titel en mid-film speech geven duidelijk aan dat hier is geprobeerd het masker van 'Dr Death', zoals die door de conservatieve Amerikanen opgezet is, weg te halen. De film is meer de geslaagd in de opzet. Bravo.

lange zit maar tijd ging wel snel voorbij, dus een goede film. Het verhaal is wel beetje uitgemolken maar weer Al Pacino met een sterk staaltje acteerwerk!

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Indrukwekkende film over een onderwerp waar het valse sentiment op de loer kan liggen. Niets van dit alles bij deze film. Een integer levensverhaal met een thema dat tot de dag van vandaag actueel is.

Al Pacino speelde niet, hij wás arts Jack Kevorkian. Fenomenaal.

Ik ben 20 jaar geleden getuige geweest van een euthanasie van iemand die mij zeer na stond. Dat was nog in de tijd dat na de "daad" de politie voor de deur stond. 20 jaar geleden is heel kort geleden. Als deze film ook maar een heel klein beetje kan bijdragen aan het begrip en de gerechtigheid, dan is alleen al om die reden de film geslaagd. En vergeet niet dat we voor verworven rechten moeten blijven vechten, zwaar gelovige partijen wilde er alweer aan gaan morrelen. Dus het zijn echt niet die domme Amerikanen waar we zo graag op af geven, we zijn zelf echt geen haar beter.

gatygun schreef:

ziekelijk goede film, ik vindt dit tot nu ver 1 van de beste films die er gemaakt zijn. hij staat op gelijk niveau als Shawshank Redemption, The

de film vindt ik vrijwel gelijk staan hieraan als je het mij vraagt. Aangezien het onderwerp mij meer trok, en ik over het algemeen geen drama's kijk had ik lang geleden shawnhank redemption bekeken. Ik vondt dit een goede film, echter vindt ik deze interresanter.

dikke 5 punten.

haha, die film werd er ook nog aangehaald, met voorbedachte rade?!?

avatar van RickZ

RickZ

Gevoelig en langdurig drama. Even los van de inhoud gezien (daar kan je over blijven discusieren): prima acteerwerk, onderhoudend en redelijk 'spannend'. Volgens IMDB is dit een TVfilm, maar in de bioscoop zou deze zo kunnen draaien.

De titel kan ik niet echt plaatsen....

Pete_033

Een geweldige acteursfilm met een fantastische Al Pacino. Eindeljik weer eens een rol van niveau van Al. Zeker gezien na het zwaar tegenvallende rigtheous kill.

John Goodman is ook geweldig en ik vond Danny Huston ook erg goed als de advocaat, kan me niet herrineren dat ik de man eerder heb gezien. Deed me soms een beetje denken aan Anton Chigurh uit No Coutry For Old Man, dan bedoel ik alleen de look.

De opmerkingen van dr. Kevorkian vond ik soms ook erg geweldig. Zoals in de scene waarin hij uit z`n huis stapt samen met zijn zus en naar de auto loopt. Buiten zijn huis staan allemaal (gelovige) mensen te protesteren:
Lynn Mills: Have you no religion? Have you no God?
Jack Kevorkian: Oh, I do, lady, I have a religion, his name is Bach. Johann Sebastian Bach. And at least my God isn't an invented one.
Geweldig!

Het onderwerp van de film is natuurlijk ook iets waarover je lang kunt discuseren.

Hoop dat Al Pacino deze lijn doorzet en niet weer afzakt naar films als Righteous Kill of 88Minutes.

avatar van Nohands

Nohands

Alle positieve reactie's hierboven ben ik het mee eens, schitterende film die blijft boeien, hierin laat Pacino zien dat hij één van de beste acteurs aller tijden is, ook Danny Huston speelt een goede rol en Susan Sarandon en John Goodman ook!!!

Een gevoelig onderwerp wat toch nog een paar dagen door je hoofd blijft spoken...dikke 5 sterren wat mijn betreft.

Mooi stukje toen die rechter vroeg of hij deShawshank Redemption had gezien, en hij heel droog nee antwoorde....

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Waarschijnlijk zit er wel een Oscarnominatie(of gewoon een Oscar) in voor Pacino. Voor de rest gewoon een heel goed onderwerp en een boeiende film.

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Het is een kale en rauwe film, totaal zonder franje. Het is alsof een regionale piraat al het camerawerk heeft gedaan in een plaatselijk conflict. Maar wat is deze film groots. In mijn mening wordt de film als eerste gedragen door die geweldige Al Pacino, maar gaandeweg woog de kracht van het verhaal wellicht nog wel zwaarder. Al Pacino…als de Godfather, in Carlito’s Way, De advocaat van de Duivel. Nu is hij een oude man, hij speelt een oude man. Maar verdorrie, wat is hij krachtig in die rol…..met zijn kromme rug. Ik ben, werkelijk, zwaar onder de indruk van hem en maak een diepe buiging. Nogmaals, de film is kaal en sober. Maar voor de rest is het een vulkaan. Als note vond ik het opmerkelijk dat de advocaat Fieger een tiepetje had kunnen zijn van Jeroen van Koningsbrugge, briljant figuur!!

avatar van timbo_

timbo_

Een goede film met Al Pacino in de hoofdrol. Het was alweer heel wat jaartjes geleden. Maar net als je denkt dat één van de beste acteurs aller tijden zijn beste tijd wel heeft gehad komt die eindelijk weer met een prachtrol. Pacino is in You Don't Know Jack namelijk weergaloos als Jack Kevorkian, de eerste euthanasie dokter van Amerika met de sinistere bijnaam Dr. Death. De manier waarop hij deze eigenwijze, ietwat wereldvreemde maar tegelijkertijd intelligente man neerzet is indrukwekkend en getuigt van pure klasse. Dat het waargebeurde verhaal daarnaast ook nog eens fascinerend genoeg is om de volle twee uur te boeien maakt You Don't Know Jack helemaal tot een drama dat bijblijft en een groter publiek verdient.

Pete_033

Voor mij persoonlijk de verassing van het jaar! Geweldige film. Met eindelijk weer eens een Al Pacino in topvorm.

Had niet van de film gehoord maar kwam er via moviemeter achter:D

avatar van plopjuhh

plopjuhh

een super goede Al Pacino, de boodschap is super goed, maar de film is een beetje langdradig!

avatar van mug13

mug13

Wow wat een indrukwekkende film en wow wat een fenomenale Al Pacino.Amerika is een grootmacht maar met een aantal dingen lagen ze toch wel achter op de rest van de wereld.Met name Nederland lag voor zoals al in de film vermeld werd hier was het in die tijd al mogenlijk.Een film die ik niet snel zal vergeten en zeker zal aanraden om te kijken.Niet alleen lof voor Al Pacino maar ook voor de rest van de acteurs.

Pete_033

Lynn Mills: Have you no religion? Have you no God?

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Goede grauwe film over een persoonlijk en heftig onderwerp. Jack blijft halverwege de film helaas een beetje op de achtergrond, vandaar denk ik ook de titel maar gelukkig word hij uiteindelijk over de streep getrokken om toch iets meer diepgang in het verhaal te brengen. Af en toe het idee dat Barry ons wilde shockeren met bijvoorbeeld de jongen die zichzelf probeerde te verbranden, maar dat was in mijn ogen een klein beetje mislukt. Het publiek wordt gevraagd te discussiëren over of dit wel of niet ethisch is, maar helaas wordt er duidelijk maar 1 van de twee kanten goed geshowt en daarom is de film niet een betrouwbaar begin van deze discussie, hoewel 'ie het wel vraagt. Toch wel erg pakkend en mede dankzij mijn eigen standpunt een erg goed verhaal met uitstekende rollen. Pacino ken ik alleen nog van de klassiekers en daarom is het wel fijn om een wat recentere film van hem te zien, waarin hij ook prima tot zijn recht komt. Helaas houdt hij niet de godfather/heat/scarface-indruk achterwegen, maar dat is waarschijnlijk de prijs die hij moet betalen de rest van zijn leven. Ik ken ergere straffen. Film wordt ook prima voorzien van moderne snelle montages die echt een element toevoegen aan de film zelf. Het gegeven om bijvoorbeeld de patiënten te tellen, lijkt erg koudbloedig. Een aspect om de kijker een klein beetje te manipuleren maar niet erg genoeg. Mooie quotes en gewoon een hele goede film dankzij Pacino en het toch wel pijnlijke onderwerp.

avatar van twilight_men

twilight_men

super film !!!!

gewoon zalig om te kijken en wat een verhaal wat pacino alweer !!!

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Prachtige film. Goed verfilmd, goed verhaal. Al Pacino acteerde geweldig. Het onderwerp vond ik ook nog eens interessant, mooie film!

avatar van Pakok

Pakok

Interessant onderwerp dat in stijl is weergegeven. Al Pacino in een overtuigende rol.

Prima film!

avatar van MH040

MH040

iets bekend over een dvd release?

avatar van the new guy

the new guy

Jezus, ik herken pacino niet eens op de poster

avatar van Movsin

Movsin

Indrukwekkende film over een zeer delicaat onderwerp met een verbluffende Al Pacino.

Film duurt meer dan twee uur en verveelt geen seconde. Erg concreet, zonder ballast en pakkend. De scènes in de rechtzaal zijn sterk en boeiend.

Absolute aanrader.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Wat een sterke film is dit.

Vooral Pacino zet hier, ondersteunt door o.a. Goodman en Sarandon, een ijzersterke rol neer. Het thema is op zich al een maatschappelijk en actueel vraagstuk, in het sterk gelovige Amerika is het veel meer dan alleen een vraagstuk en ligt het voortijdig beëindigen van het leven zeer gevoelig.

Ook al verloopt het verhaal redelijk voorspelbaar, tot het eind weet de film te boeien wat vooral aan Pacino te danken is. Wat het vooral interessant maakt is dat het je aan het denken zet of iemand in staat is de keuze te maken en vooral waar de grens ligt. Met name wanneer het in de samenleving getolereerd zou worden en je legaal een eind aan je leven kunt maken.

De combinatie van sterk acteerwerk en een thema waar iedereen mee te maken kan krijgen en vooral ook een mening over heeft, lijkt een gouden te zijn.

Erg goed.

avatar van Megamar