• 9.370.379 stemmen

Tales from the Script (2009)

Documentaire | 105 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Peter Hanson

Met onder meer: Shane Black en John Carpenter

Plot Tales from the Script

"Hollywood screenwriters finally get the last word."

Tientallen Hollywood-scriptschrijvers delen hun ervaringen en anekdotes over het leven als schrijver in de filmwereld. Door te vertellen over zowel hun successen als dieptepunten zien we hoe volgens hen succesvolle scriptschrijvers de vaardigheden hebben om zich te handhaven in deze competitieve wereld. Ook zijn er verhalen te horen over enkele van de meest fameuze scripts uit de geschiedenis.

Geinige docu, vooral voor mensen die het achter de schermen werk van film interessant vinden natuurlijk.

Veel bekende namen die hun ervaringen op het gebied van scriptschrijven vertellen. Veel 'meer geluk dan wijsheid' verhalen en grappige achtergronden bij bekende films.

Die Melville Shavelson lijkt me overigens wel model hebben gestaan voor Bob Ryan uit Entourage. .

Guinever Turner (had er nog nooit van gehoord) is ook grappig, Hoe ze Uwe Boll imiteert en uitlegt hoe hij een 1ste draft gewoon in een film verandert, hahah

avatar van AHWA

AHWA

Is that something you might be interested in?

Jazeker. Hier ga ik naar op zoek.

avatar van gotti

Zeer amusante docu, hier en daar wellicht een beetje langdradig, maar met een schitterend eind, waar de schrijver zelf nog steeds van onder de indruk bleek te zijn.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Erg leuke documentaire, die eigenlijk erg weinig over het schrijven van het script zelf gaat, maar zich voornamelijk focust op de filmwereld en de plaats van de schrijver in deze idiote business. Want ondanks dat je er bijna moedeloos van wordt, het is goed te zien dat de glitter en glamour eens opzij geschoven wordt. Het levert in ieder geval een serie erg leuke verhalen op.

De vorm is simpel; talking heads, met af en toe wat beeldfragmenten tussendoor. Niet altijd de meest spannende manier, maar hier werkt het wel. Dit heeft vooral te maken met de sprekers, de makers hebben een stel uitstekende personen gevonden om hun documentaire in te vullen. Stuk voor stuk hebben ze interessante anekdotes en verhalen (het zijn niet voor niets verhalenvertellers) en door de editing blijft het boeiend. Geen lange verhalen over één specifiek werk, maar een algemeen plaatje van de scriptschrijver in Hollywood. Absoluut aan te raden voor mensen met een interesse in het vak.

4 sterren.

Alleen regio 1 dvd-release?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

kappeuter schreef:

Alleen regio 1 dvd-release?

Zover ik weet wel, ja.