• 9.109.881 stemmen

Triggermen (2002)

Misdaad / Komedie | 96 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Bradshaw

Met onder meer: Pete Postlethwaite, Donnie Wahlberg en Claire Forlani

Plot Triggermen

Twee kleine Engelse criminelen, Andy en Pete, worden aangezien voor huurmoordenaars en besluiten om het spelletje mee te spelen. Door een slimmigheidje weten ze aan geld te komen, zonder de onbekende klus te hebben geklaard en hun baas gezien te hebben. Ze vluchten naar het buitenland, maar verkeren in een lastig parket als ze opgenomen worden in het bedrijf van D'Amico en de echte huurlingen opduiken.

avatar van Mik

Mik

Vanavond 3 stemmen erbij voor deze film, recensies van Tovenaar, Jarre en Mik komen er vast ook wel aan

avatar van tovenaar

tovenaar

Men neme...

* Een flinke dosis "Guy Ritchie"

* Een snufje "Tarantino"

* Een camera-effect dat je uit kan melken in het tijdsbestek van 1 film

* Een onbegrijpelijke romance tussen 2 mensen waar nog geen seconde de vonk dreigt over te springen

en je hebt... Triggermen.

Triggermen had voor mij dezelfde uitwerking als Thursday had op mij: té geforceerd een succesvolle regisseur proberen na te bootsen.

Beetje... slap

avatar van Mik

Mik

Deze regisseur heeft zeker heel veel naar Guy Ritchie gekeken, en ook wel naar David Fincher. Geen vernieuwende camera effecten, nogal gejat en nog slecht gejat ook, gelukkig kapte hij hiermee na 20 minuten.

Dan de film zelf, het plot was niet bijzonder, wel een leuk plot om een goeie misdaad comedie omheen te bouwen, maar dit wordt niet goed benut. Zoals bij vele films zakt het einde wat in elkaar, maar bij deze film is het wel heel erg slecht.. De slotscene slaat werkelijk nergens op, een enorme teleurstelling. 1,5 sterren omdat mijn verwachtingspatroon echt een stuk hoger lag.

ps. Wel een lekkere Claire Forlani

avatar van Boule

Boule

Bovendien was er ook geen enkel dialoog in deze film wat ook maar een beetje leuk was.

avatar van sjob

sjob

schrale low-budget ripp-off van wel leuke films als pulp fiction en of lock stock & two smokin barrels

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Triggermen *** 1/2

Leuke simpele actiekomedie met leuke personages. Verhaal staat garant voor een flinke dosis vermaak in de vorm van af en toe komische dialogen en een snelle vaart. De cast is geen echte sterrencast maar doet het minstens even goed, zodat de film een erg charmante sfeer krijgt. Donnie Wahlberg is duidelijk de minste acteur , je ziet ook direct dat hij de broer is van ... Ook leuk om zien is hoe de regisseur flirt met cameratechnieken zoals splitscreen,versnellingen ... natuurlijk allesbehalve vernieuwend.

Erg leuk gemaakte film, garant voor anderhalf uur ontspanning.

avatar van cbokhove

cbokhove

Matige film.

avatar van ILDIB

ILDIB

Wat een waardeloze shit. Tis dat je benieuwd ben naar het einde.

Maar nergens leuk, nergens spannend, hele scenes met niks erin, en echt een vreselijke lovestory met foirlaine die niks anders doet dan schuchter lachen. SLECHT