Genre: Actie / Avontuur
Australië
Geregisseerd door: Stuart Beattie
Met onder meer: Caitlin Stasey, Rachel Hurd-Wood en Phoebe Tonkin
Plot Tomorrow, When the War Began
"Where were you when everything changed?"
De film is gebaseerd op de roman 'Tomorrow, When the War Began' en gaat over een felle invasie en bezetting van Australië door een buitenlandse mogendheid. Een groepje tieners besluit te gaan kamperen in de vrije natuur. Als ze terug naar huis keren, blijkt hun land in oorlog te zijn met een vreemde mogendheid. We volgen door de ogen van Ellie Linton (Caitlin Stasey) hoe het groepje een guerrillaoorlog uitvecht met de vijand die hun stadje Wirrawee heeft ingenomen.
- Trailer (YouTube)
- Tomorrow, When the War Began (BoekMeter)
Ellie Linton
Robyn Mathers
Chris Lang
Dr. Clements
Mr. Linton
Ongelooflijk dat sommigen hier nog een voldoende voor geven. Dit is echt bagger van de bovenste plank en ook werkelijk alles is waardeloos in deze film:
- verhaal slaat echt nergens op en is totaal belachelijk, is ook nergens geloofwaardig of realistisch;
- uitvoering is dramatisch slecht;
- acteurs (vooral die zogenaamde grappige "Homer" hing me de keel uit) uit en actrices moeten ze verbieden om ooit nog in een film te spelen zo slecht waren ze;
- buitenlandse mogendheid is meer een jostiband mogendheid;
- einde (niet alleen het einde ook de rest) is om te huilen zo slecht.
Het is inderdaad en soort van Red Dawn maar dan houdt ook iedere verdere vergelijking op want dat was tenminste nog een aardige film. Dit is eigenlijk met geen woorden te beschrijven zo slecht. Ongelooflijk dat ik deze zooi ook nog uitgekeken heb, dat is trouwens ook slecht.
patman1974
Ik kan alleen zeggen dat ik het een heerlijke film vond... Maar las ook dat er in 2012 en 2013 nog 2 vervolgen gaan komen.
Ik zit er al met smart op te wachten en ja het lijkt een soort red dawn maar dat vind ik ook het leuke ervan...
Toen waren het de sovjets in de us.. Nu de .................. in Australië...
Heeft van mij in ieder geval 5 punten gekregen...
En dat wat Theunissen zegt is zijn mening maar zo slecht was het zeker niet...
Viel wel mee
Kan de extreem lage score wel goed begrijpen, met name de actiestukken waren op sommige momenten best ongeloofwaardig. Maar vooral het feit dat ik de boeken echt heel fijn vond droeg er aan bij dat deze film toch best prima te genieten was en ik me niet al te veel stoorde aan al die ongeloofwaardigheden.
Hielp ook wel dat ik voor mezelf nog wat achtergrondinformatie kon invullen met de kennis van de boeken, want sommige stukken werden een beetje vreemd uitgelegd. Maar al met al heb ik me prima vermaakt met deze film, kon me er gewoon niet echt aan storen.
Acteerwerk was best te pruimen, hier en daar een beetje amateuristisch maar ook dit was weer niet bijzonder storend. Wel mistte ik wat emotie hier en daar en was het af en toe lastig om je echt in te leven met de personages.
Mag wel duidelijk zijn dat deze film nergens echt bijzonder wordt, nergens gewaagd of uniek. Het is allemaal behoorlijk gewoontjes en braaf, maar ik vond dit prima te genieten. Ben wel benieuwd naar de volgende delen maar ik ben bang dat dit nooit 7(?) delen echt goed kan blijven, vrees dat het dan een beetje te veel van hetzelfde wordt.
3*, maar vooral dankzij het feit dat ik de boeken heb gelezen anders was het waarschijnlijk veel lager geweest, maar vooruit.
En dat wat Theunissen zegt is zijn mening maar zo slecht was het zeker niet...
Ja het is inderdaad mijn mening en inderdaad zo slecht was het niet want het was gewoon waardeloos.
Dit is echt zo'n film waar eigenlijk een sticker op hoort te staan met de tekst "kijken op eigen risico".
Muyo
Alhoewel er in deze film nogal wat ongeloofwaardige scenes voorkomen was dit wel een geslaagde film.
De actie die er in zit wordt zeker goed op de kaart gebracht.
Spectaculair en mooie special effecten zijn verwerkt in deze redelijk spannende film.
Zo weet je niet wat je te wachten staat en dat maakt het leuk !
Naarmate het einde inzicht komt wordt je toch wel geconfronteerd met wat overdreven gebeurtenissen die zo'n jonge groep tieners natuurlijk niet zomaar kan aanrichten, maar los gezien daarvan wel zeker geslaagd.
Kijkt heerlijk weg, lekkere actie, goed verhaal en lekkere spanning !
Duidelijk een ruime 3 sterren.
Toch aardig verrast door deze film, leuk verhaal en ook fris.
En de actie was ook zeer prima en de acteurs waren ook best goed.
Einde is open en op naar deel 2 met meer info over het wat en waarom.
3,5 ster
MoFeDu
Denk niet dat er veel meer info komt over het wat en waarom. In de boeken bleef ook altijd de nationaliteit van de invallende troepen genoemd, zullen vooral meer guerilla acties zijn, ik verwacht veel bloed.
Starscream
Wat vond ik dit een heerlijke film zeg
kijk nu al uit naar deel 2.
Wat vond ik dit een heerlijke film zeg
kijk nu al uit naar deel 2.
Wat een sarcasme van jou,
geweldig!
(Wat een flopfilm, kijk bijvoorbeeld eens met dat besluipen van die vrachtauto door de vijand en dat ze hen NOG kunnen laten ontsnappen, elk moment verwacht je daar het busje van het A-team of de tune van die serie, zo afgezaagd en een vreselijke rip off van Red Dawn, is dit)
Escobar
Ik vond het wel een aardige film. Alleen vond ik het einde jammer want alle deuren staan op naar een deel 2 wat mij een niet zo bevredigend gevoel gaf. Voor de rest toch een *3,5. En natuurlijk waren er dingen die wat ongeloofwaardig waren maar als je daar rekening mee houd kan je bijna niks meer kijken.
El Guap0
??? Bedoel je niet ONbenoemd?
El Guap0
De actie die er in zit wordt zeker goed op de kaart gebracht.
Zo weet je niet wat je te wachten staat en dat maakt het leuk !
Kijkt heerlijk weg, lekkere actie, goed verhaal en lekkere spanning !
Duidelijk een ruime 3 sterren.
XXXZo weet je niet wat je te wachten staat en dat maakt het leuk !XXX
De hele film is knetter voorspelbaar en maakt het een vervelende zit.
Ik geloof dat jij na 5 minuten kijken de film hebt uitgezet en zodoende inderdaad niet weet wat je te wachten staat?
MoFeDu
??? Bedoel je niet ONbenoemd?
dat bedoel ik ja.
casperspook
Hier hoef je dus echt niet op te gaan zitten wachten
film is verschrikkelijk voorspelbaar en soms ook zo nep dat het gewoon begint te irriteren
heb hem toch afgekeken, geen aanrader
mug13
Wat is dit een heerlijke film.Uitstekend acteerwerk,mooie natuur en prachtige landschappen gaan gepaard met lekkere actie.Als er een deel 2 uit mocht komen dan ontvang ik hem met open armen.
Mythikal
Leuke film. Ik hou wel van zulke thema's. Hoewel er stukjes inzaten die de film een beetje ophield, kan ik niet zeggen dat het me veel heeft gestoord.
Heb de hele film afgekeken en zie graag een deel 2.
Ik vond Caitlin Stasey ook wel een beetje lijken op Sandra Bullock in haar jongere jaren
MrHayo
oké serieus he.. wat is deze film een lachertje!!!
heel voorspelbare, neppe film. boeit geen seconde. zo slecht dat je er om moet lachen. als dat hun opzet was dan is het geslaagd, maar dit ging echt nergens over, wat een bagger!
janoz46
Verrassende film kan niet anders zeggen, ging hem gewoon kijken en ging steeds meer denken van: dit ken ik. Meer dan 10 jaar geleden boek gelezen haha!
Er is genoeg ruimte voor volgende delen, boek gaat namelijk nog veel verder;)
Redelijke vermakelijke film alleen de voertuigen die het aanvallende land gebruikt dat kan echt niet het warren buggy's uit de road warrior.
Tristan Scelso
Reddelijke film. Zeker een voldoende waard. Super goed verhaal en ook wel goed uitgewerkt. Reddelijk goed geacteerd, alleen tegen het einde wat minder. Vooral het einde maakte de film minder goed. Ze hadden hier zeker veel meer uit kunnen halen, vooral als je het zou combineren met zombies of aliens... haha 3*
TinkerTex
Een erg interessant uitgangspunt, maar een beetje té mainstream uitgewerkt: veel ontploffingen, overdreven sentimenten en ongeloofwaardige heroïek. En het dik aangezette einde mag natuurlijk niet ontbreken.
De acteurs doen het prima en het ziet er allemaal verzorgt uit. Leuk vermaak, maar niet meer dan dat.
Heritek010
en uhh wat is het doel van deze film ? had er dan een komedie van gemaakt beetje zoals tuckers vs dale die film was echt meesterlijk en verdient ook een dikke 5 maar deze jezus wat een afgang !! een 2 meer is ie echt niet waard nee weetje wat een anderhalf Pff
opa-ben
Vond dit een goeie film, spannende momenten maar ook momenten dat je echt moet lachen. wat dat betreft ben ik het wel eens met tinkertex, een beetje dik aangezet maar leuk om naar te kijken.
Crazyhead
Ik vond het een geweldige film!
mooie effecten! vooral die met die straaljagers en tanker!
ik vond het einde alleen een beetje vreemd, maar dat is gewoon om het voor het vervolg spannend te houden!
ik raad jullie deze film zeker wel aan!
Noodless
Matige film waarbij het gegeven best aardig is , maar de uitwerking helaas wat minder. Vooral de actiescènes gaven mij een ongeloofwaardige indruk. ( redelijk nep en onrealistisch voor een groep tieners ) . Voorspelbaarheid troef in deze film. De opzet vond ik nochtans leuk en het acteerwerk viel wel mee. Het einde
kon ook tellen..... 4/10
gijsvogel
Flop,
Snap niet dat hier 4,5 of 5* door sommigen gegeven wordt.
Begint op zich vrij vlak, loopt dan uit naar iets wat spannend kan gaan worden.
Vervolgens stort echter het geheel in een diep dal.
Acteerwerk wordt bedroevend, geloofwaardigheid zinkt naar nada, cameramensen hadden er geen zin meer in.
Verhaal had best wat kunnen blijven houden, maar waarschijnlijk had de regisseur op de 3e filmdag in de rekwisieten van die blowende gozert zitten neuzen...geezz...
Jammer, voor een Australische had dit best een leuke prent kunnen zijn.
Remake graag!
1* voor de moeite
Gang_Star
Aardig. Allereerst moet ik erbij zeggen dat ik de film na 15 minuten al wilden uitzetten. Dit omdat er helemaal niks interessants te beleven valt. Na pak hem beet 30 minuten komt er veel meer actie in waarbij de kogels je toch om de oren vliegen. De scene met de vuilniswagen die achtervolgd werd, vond ik dan ook wel vermakelijk. Verder bevat deze film toch enkele aardige actiescene's.
Film was achteraf beter dan verwacht na die 15 minuten.
Kermitdekikker
Wat een film, nooit geweten dat zoiets uitgebracht mag worden! had toch wel meer van die australiers verwacht, maar dit is het toppunt

Perfume: The Story of a Murderer

Kenau
Avontuur / Historisch, 2014

Columbus Circle
Thriller, 2012
gebaseerd op boekinvasionaustraliëtienerforeign occupationoccupation gebaseerd op een jongvolwassen roman