Genre: Actie / Avontuur
Australië
Geregisseerd door: Stuart Beattie
Met onder meer: Caitlin Stasey, Rachel Hurd-Wood en Phoebe Tonkin
Plot Tomorrow, When the War Began
"Where were you when everything changed?"
De film is gebaseerd op de roman 'Tomorrow, When the War Began' en gaat over een felle invasie en bezetting van Australië door een buitenlandse mogendheid. Een groepje tieners besluit te gaan kamperen in de vrije natuur. Als ze terug naar huis keren, blijkt hun land in oorlog te zijn met een vreemde mogendheid. We volgen door de ogen van Ellie Linton (Caitlin Stasey) hoe het groepje een guerrillaoorlog uitvecht met de vijand die hun stadje Wirrawee heeft ingenomen.
- Trailer (YouTube)
- Tomorrow, When the War Began (BoekMeter)
Ellie Linton
Chris Lang
Dr. Clements
Mr. Linton
Pieter Montana
Gebaseerd op de boeken van John Marsden. Een zeer fijne reeks waar zeker filmmateriaal in zit. Ben benieuwd.
jedymaster
klinkt zoiets als de film, Red Dawn (1984)
Dat gevoel had ik ook voor dat ik de film ging kijken maar tijdens de film dacht ik er niet meer aan.
UrbanDjampa
Vond 'm nog niet eens zo slecht, maar de gemiddelde van hier en IMDB is te hoog. De castleden vond ik niet goed acteren, maar gelukkig niet storend. Is dit een remake van Red Dawn? Invasie vond ik nogal aan de zwakke kant. Zitten wel storende elementen in zoals die 'theekransjes' die ze opvoerden. Hallo, jullie zitten midden in een missie en dan komen jullie met die GTST gebrabbel. Dan heb ik het nog niet over die stukje met die helicopter. Als je aan het onderduiken bent dan ga je niet voor de raam hangen. Einde van de film was net zo slecht als die cover.
Kom maar op met die reeks
Diederik58
Komt erg traag op gang. Even volhouden en dan zit je het wel uit.
Het verhaal is ongeloofwaardig. De toedracht van de invasie is onbekend. Het gemak waarmee ze overleven is wel erg simplistisch. Volgens mij moet je barsten van de stress, maar dat was bij de heren en dames nauwelijks te zien. Op een beetje geschreeuw na.
Het rammelt aan alle kanten. Overacting tot in de derde graad.
Het spectakelstukje ziet er wel mooi uit en is goed in beeld gebracht. Mooie natuur trouwens.
En het einde. Tja,......
Gummiebear
flashkiddy
Je hebt 'm nog niet gezien dus, maar rate 'm met 5 sterren?!
Vond het een oppervlakkige, saaie film. Op 1 of andere manier is het wel een regelrechte kopie van Red Dawn, maar dan eigenlijk wat schraler. Slecht acteerwerk en het verhaal heeft niks om't lijf.
4Runner
Vond het zelf een vreselijke film, grappen op rare momenten, slecht acteren, die tandarts bv :-0, een kruising tussen van alles en nog wat. brrrr.
UXO72
Net deze middag de HD versie gekeken.
Een woord ervoor is bagger !
Slecht acteerwerk, slechte lijn en idd. wat al eerder aangehaald werd, nml. de thee kransjes.
Ook werd al eerder aangehaald dat er veel gelijkenissen zijn met Red Dawn die in zijn tijd goed was en een cast had waar je tegenwoordig U tegen zegt.
Het schrale halve puntje is voor de aftiteling die gelijk de beste effects van deze film weergeeft.
Yakolev
Wolverines!!!
Datgene was het eerste waaraan ik dacht nadat ik de film had gezien. Swayze was niet te bekennen maar we kregen dan ook ter vervanging een Australische schone. De Film zelf was goed te kijken en het had een aantal leuke momenten erin maar echt goed werd het nooit. De acteer prestaties waren wel redelijk te noemen en het verhaal zelf hoewel vrij wazig was goed te volgen.
Niet een film die ik nog eens zou kijken maar ach, ik vond het wel leuk.
El Guap0
Red Dawn krijgt een remake maar dan is de vijand China.
Lekker bezig die Verenigde Staten (sarcasme!!)
El Guap0
Wat eeen domme militairen bij de vijand, A-team scenario
Het lijkt wel lekker warm daar geloof ik
Neilsco
Ik vond deze film best lekker wegkijken. Geen meesterwerk ofzo, aantal ongeloofwaardige momenten, maar een leuke zondagavondfilm met het vrouwtje!
El Guap0
Je ziet het meisje in het begin wat boerenwerk doen, ik ga je verklappen dat ik vroeger ook op een farm geboren ben en dan zie je er echt niet zo foutloos uit als je werkt daar.
Dat leven is keihard.
Haar handen zijn totaal glad, dat kan nooit,
Terug naar die vijanden: belachelijk, daar kan iedereen dus van winnen.
The three stooges zouden nog kans hebben die oorlog te winnen.
Wat zeg ik: zelfs de dikke & de dunne.
Veteran
Vond het een goede film die me wist te vermaken.
Op het acteerwerk ook niets aan te merken, al met al een leuke film.
madmax1
Denk hij wordt intersant,invasie vliegtuigen zag er prachtig uit,dan zakt hij naar een hit en run,
leuk geprobeerd,net niet.
tal1b
nou.. eerder bij lange na niet..
opzich aardige plot, maar slecht uitgewerkt, en matig geacteerd. ook onrealistische stunts, een wannabe hollywood filmpje.
MoFeDu
Vond de boeken zeer spannend altijd! Maar deze score belooft vrij weinig, desondanks wel erg benieuwd.
olbo
Ik vond het niet eens zo slecht, het keek lekker weg. Zo'n open einde zal niet iedereen aanspreken en waarschijnlijk in het oordeel worden meegenomen. Deel 2 zal wel volgen... ik ben dan weer van de partij.
tal1b
het eind (wat de film overigens nóg meer naar beneden haalt) lijkt er inderdaad wel op ja, dat deel 2 volgt. Het 2e deel kan er alleen maar beter op worden
Pistons
Niet slecht gemaakt en in elkaar gezet, maar het was niks nieuws dat ik voorgeschoteld kreeg, wat het saai maakte om te kijken.
mitchie90
Geen hoogstaande film, wel een film die je even weg kunt kijken als je niets beters te doen hebt.
Af en toe inderdaad wat slecht geacteerd, maar de cast vond ik op zich wel leuk. Niet te veel bij nadenken, dan is dit misschien wel een leuke tijdsbesteding.
movielife
Red Dawn look a like , niet slecht maar een beetje saai
mario_arnhem
Red Dawn uit 1984 is beter. Leuk voor tussen door wel wat saai . idd
Minority_Check
ik had wat meer willen zien
al was het maar meer explosies
ook hoe de oorlog begon was ook veel te kort
en dit is zeker de eerste deel van een reeks (zo voelde het tenmiste wel op het einde) ik wil wel de andere zien
jvjan
Wat een boel negatieve reacties.
Ik heb het boek niet gelezen en ben zonder vooroordelen gaan zitten en heb de film over me heen laten komen. Vond het een goed verhaal hoe een oorlog jonge mensen kan veranderen

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Kenau
Avontuur / Historisch, 2014

Columbus Circle
Thriller, 2012
gebaseerd op boekinvasionaustraliëtienerforeign occupationoccupation gebaseerd op een jongvolwassen roman