City Heat (1984)
Actie / Komedie
93 minuten
geregisseerd door Richard Benjamin
met Clint Eastwood, Burt Reynolds en Rip Torn
Kansas City in de jaren '30. Privé-detective Mike Murphy's partner wordt op een gruwelijke wijze om het leven gebracht, wanneer hij probeerde om een gangster af te persen met zijn geheime rekening. Luitenant Speer en zijn ex-collega Murphy gaan samen de strijd aan met de maffia, hoewel ze elkaar totaal niet mogen.
Trailer
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (5,5 / 9056)trailer (YouTube)filmscore (MusicMeter)iTunes: € 7,99 / huur € 2,99Google Play: € 8,99 / huur € 2,99
Nee, dat zijn die films met die vervelende aap.
Snap niet dat dit film van de dag was in de VPRO gids.
De actie is er nauwelijks en te lachen valt er al helemaal niet.
Leuk om 1 keer gezien te hebben en ja , ik heb hem helemaal uitgezeten .
Aangezien we van Eastwood over het algemeen wel goede films mogen verwachten kun je wel zeggen dat deze geflopt is.
Eastwood speelt inderdaad weer een rol die die vaker heeft gedaan, Reynolds deed het ook best goed.
Zeker te vergelijken met Rush Hour e.a
Een van Eastwoods mindere films qua kwaliteit, maar in entertainment goed geslaagd.
Nog een paar films van the man te zien zoals Honkytonk man, Tightrope, en die film over john huston.
En Reynolds en Eastwood zijn wel aan elkaar gewaagd.
Destijds nog in de bios gezien en toen was er niks mis mee.
Een beetje gedateerd, maar kreeg toch weer `s een fijn gevoel.
Leuke gangsterkomedie...............niks meer, niks minder.
hele knullige "actie".
ondanks 2 goede acteurs is voor mij dit een echte flop...
Dit is overigens pas de vierde film die ik zie met Burt Reynolds, waarvan ik er twee zag in mijn periode voor ik op MovieMeter zat. Ik ken hem dan ook vooral van Boogie Nights, wat geloof ik een a-typische rol van hem is. Toch gek dat een megaster als hij bijna geen klassiekers achterlaat, al moet ik achter Deliverance aan.
Eigenlijk te lang geleden gezien om serieus te kunnen beoordelen, maar ik vond het destijds best vermakelijk.

De ondergewaardeerde Reynolds heeft een hoop slechte films gemaakt maar de volgende films kan ik je aanraden:
- Run, Simon, Run (1970)
- Deliverance (1972)
- Shamus (1973)
- White Lightning (1973)
- The Longest Yard (1974)
- Smokey and the Bandit (1977)
- Hooper (1978)
- Starting Over (1979)
- Sharky's Machine (1981)
- Breaking In (1989)
Wel een geinige film. Het is wel grappig maar ik vond de humor er niet te dik op liggen.
Clint Eastwood doet het nog steeds erg goed en is hier erg bad-ass.
Een voldoende.

Heerlijke nostalgie (Heropfrissing) !!! Emoji!!! 'City Heat' is een heerlijke Misdaad-Gangster-Actiefilm met een vleugje cynische humor. Dat deze film 2 legendes in de hoofdrol bezit, is duidelijk een meerwaarde ... ! Zeg nu zelf Clint Eastwood en Burt Reynolds die samen de show stelen

dan eens alles uit de kast moeten halen om een aantal gangsters te elimineren.
Bepaalde scènes zal ik nooit vergeten ... B.V Clint Eastwood zit 'rustig' op café wanneer Burt Reynolds betrokken geraakt in een gevecht tegen enkele slechteriken ... Clint besteld doodleuk nog een tasje koffie extra ..., maar wanneer er dan bij de schermutseling wat koffie op zijn pak terecht komt schiet hij ook 'zijn maatje' te hulp

Ik heb meestal ook niet zoveel op met de jaren 20 .
En waarom regende het zoveel door de hele film heen ?