• 9.370.364 stemmen

The Beatles on Record (2009)

Documentaire | 58 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: The Beatles in the Studio

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Bob Smeaton

Met onder meer: George Martin, John Lennon en Paul McCartney

Plot The Beatles on Record

In 1962 kwam een onbekende groep uit Liverpool de studio van Abbey Road binnen om hun debuut single op te nemen. In de volgende 8 jaar creëerden ze wat nu wordt gezien als de beste verzameling van studio opnames uit de twintigste eeuw. The Beatles on Record volgt de Beatles op hun ongelooflijke reis van het album Please Please Me tot aan Abbey Road, maar concentreert zich vooral op de groei van de band zelf, hoe ze evolueerden als muzikant en hoe ze muziek maakten die nu nog altijd even verfrissend klinkt als toen het werd opgenomen.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Dit is volgens mij een compilatie van alle filmpjes te vinden zijn op de geremasterde Beatles-cd's.

avatar van huVILEub

huVILEub

Zeer leuk Beatle-documentaire die laat zien hoe ze te werk gingen. Interresant voor de Beatle-fan. Fascinerend hoe die mensen werkde, echt geniaal waren ze. Hoewel er weinig te zien is opzich, blijft het toch boeiend genoeg om naar te kijken.

avatar van booyo

booyo

Heerlijk om te zien. De eerste tot de laatste LP wordt besproken, met enkele mooie live momenten uit de studio. Wordt even met de neus op de feiten gedrukt wat betreft het aantal briljante liedjes dat the Beatles heeft gemaakt. Must see voor de fans.

avatar van Peterjan

Peterjan

leuke documentaire

avatar van Zinema

Incompleet.

Ondanks dat dit uit de Apple-koker zelf komt voelt een en ander nogal aan als half werk. Dat zit hem uiteraard niet in de wonderschone muziek van ’s werelds meest baanbrekende popband ooit, maar in het feit dat lang niet alles aan bod komt. En vooral ook incompleet. Ondanks de commentaarstemmen van de vier mannen en hun fenomenale producer zelf. Dit voelt teveel aan als een gehaast allegaartje, waar per se alle albums in een notendop moeten worden besproken. Graag zou je als geïnteresseerde kijker naar het scherm willen schreeuwen: ‘Hoezo dan?!’of ‘En toen?!’. Geen goede tekenen.

Redelijk.