• 9.374.495 stemmen

Met onder meer: Zhu Xu en Wu Jiang

Gesproken taal: Mandarijn, Spaans en Engels

Releasedatum: 6 april 2000

Plot Xizao

Het verhaal van een man en zijn twee zoons. De oudste zoon (Pu Quanxin) heeft het ouderlijk huis verlaten en is naar Shenzhen gegaan, een gebied dat economisch in de lift zit, om daar zijn rijkdom te vinden. De vader (Zhu Xu), eigenaar van een traditioneel badhuis, is zijn hele leven in Bejing gebleven om voor zijn geestelijk gehandicapte zoon (Jiang Wu) te zorgen. Als de oudste zoon terug keert naar zijn geboorteplek ontdekt hij de magie van het badhuis en de belangrijke plaats die het inneemt binnen de gemeenschap.

Meister Liu

He Bing

Li Ding

Feng Shun

avatar van starbright boy

Lief, sympathiek licht drama.

avatar van Baggerman

Baggerman

Een ontzettend lieve low-budget film over gewone mensen. Het minste wat je al van deze film mee kunt krijgen is een kijkje in een (deel van het) allerdaagse leven in China. Hulde aan dit soort filmmakers!!!!

De vader (Zhu Xu) speelt echt goed een eenvoudige aardige man die tevreden is met de simpele dingen in het leven. Ook de andere cateurs weten bij mij in ieder geval warmte voor hun personages los te weken.

Prima film voor mensen die eens even genoeg hebben van films vol special effects!

avatar van belchinees

belchinees

Zo zien we ze graag. Prachtdrama, prachtig geacteerd.

Af en toe wat voorspelbaar, maarja, kan soms niet anders zeker.

stinissen schreef:

Maar hij was niet grappig

Een beetje wel. Hoewel ik niet om iemands mentale gehandicap lach(/uitlach), het was toch af en toe even lachen.Comprende?

Dat stukje "O Sole Mio" was zowel ontroerend als grappig.

Leuk, simpel filmpje.

avatar van Erwinner

Erwinner

5 sterren zijn zeldzaam voor mij, maar hij is binnen!

Waanzinnige acteur's, ondanks veel geinige humor, tóch erg puur gespeeld.

Visueel dik in orde, ritme is lekker, op audio visueel vlak prima timing.

Het verhaaltje wordt nét niet sentimenteel, maar zoekt precies op tijd naar de luchtige kant van het bestaan.

Meestal wil ik méér minuten erbij indien het een toffe film betreft, toch bij Xizao zeg ik: Het is goed zo, mooi einde ook!

't Zou zomaar een top 10 film kunnen worden...

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Één van de langste anderhalf uur in tijden..

Het personage Erming is grappig en aandoenlijk bedoeld. Ik vond het geen van beide, maar wel irritant. Dit omdat men hem dan zó aandoenlijk wil maken, dat het gewoon niet om aan te zien is.

Chinese komedies liggen mij niet, itt Japanse en Thaise. Van dit soort komedie drama's slagen bij mij sowieso al zelden. Dat lukt al helemaal niet als er helemaal geen interessante personages aanwezig zijn.

1.0*, echt een niemendalletje, maar dan erger.