• 9.373.153 stemmen

Met onder meer: Daniel Auteuil, Emmanuelle Béart en André Dussollier

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 6 mei 1993

Plot Un Coeur En Hiver

Stéphane is niet geslaagd aan het conservatorium maar bouwt nu violen, waarmee hij veel succes boekt. Zijn zakenpartner Maxime is getrouwd maar wordt verliefd op de concertvioliste Camille. Wanneer haar instrument een spoedreparatie moet krijgen, ontmoet ze Stéphane. Tussen Stéphane en Camille lijkt iets op te bloeien, maar is de man wel in staat om zijn gevoelens onder ogen te zien en te uiten?

Een aanrader El Ninjo ?

El Ninjo

Yep, sterke personages, intelligente dialogen, schitterende acteerprestaties (prachtige wisselwerking tussen Beart en Auteuil) en heel subtiel verfilmd door Sautet. Vond ook de muziek in de film erg sterk...moet er wel bijzeggen dat ik de film een jaar of 7 geleden gezien heb - dus of ik 'm nu nog steeds 4,5 ster zou geven als ik hem nu opnieuw zou zien durf ik niet te zeggen.

FisherKing

Ongelooflijke mooie film 5 sterren later meer....

FisherKing

Tja wat maakt deze film zo uniek. Moeilijk te zeggen,

De Meesterlijke regie van Sautet. Het briljante spel. Het prachtige script.

De mooie muziek.

Daniel Auteuil en Emmanuelle Béart spelen fantastisch.

Het is ook het subtiele in de film, een klein gebaar, de vele kleine dingen. Sautet filmt het op 2 lagen. Ten eerste de tekst. en ten tweede het ongesproken woord.

De Bizarre love-story.

Voor iedereen die van Drama houdt een absolute aanrader.

Na Les Choses de la Vie (pas in de bios herzien) en nu met en Coeur in Hiver moet ik vaststellen dat Sautet een Top regisseur is

Minder dan 5 sterren kan ik niet geven.

Oh ja en thanks for the tip El Ninjo. (prachtige DVD overigens)

Graag gedaan FisherKing,

subtiliteit is inderdaad wel hét kenmerk van deze film...heb 'm zelf (te) lang geleden gezien maar je hebt me nu wel weer enthousiast gemaakt om 'm binnenkort opnieuw te gaan bekijken.

El Ninjo

Gisteren herzien en wat kan ik er nog meer van zeggen - zo'n pijnlijk mooi drama, zo ontroerend mooi gespeeld door zowel Auteuil als Béart zo subtiel verfilmd door Sautet.

Opgewaardeerd naar 5 sterren en met stip m'n top 10 in.

FisherKing

't is ook een van die zeldzame films die bij herziening rijker en rijker worden, he ?

El Ninjo

Klopt, daar zijn er inderdaad niet veel van maar dit is er absoluut één.

Een "vergeten" juweeltje ook als ik kijk naar het aantal mm-ers dat deze film gezien hebben.

avatar van yosemite44

yosemite44

El Ninjo schreef:

Klopt, daar zijn er inderdaad niet veel van maar dit is er absoluut één.

staan vanaf nu op mijn to see lijst!

avatar van Daniel

Daniel

FisherKing schreef:

Ongelooflijke mooie film 5 sterren later meer....

nog meer dan 5 sterren..?

is hier al 'n dvd van met nl ot?

FisherKing

Met Engelse subs voor GBP 14 bij Play.com te verkrijgen. Geen NL ondertitels dus.

FisherKing

6 sterren bij de zoveelste herziening dan.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Hoewel enigszins voorspelbaar, toch een erg mooi verhaal dat briljant wordt neergezet. Prachtige muziek ook en een zeer verrassende sfeer.

Erg jammer dat maar zo weinigen deze film gezien hebben.

Ik hou het voorlopig op 4,5* maar ik sluit 5* bij herziening niet uit.

Een echte aanrader dus

avatar van mdj

mdj

Zoveel tijd als er voor de stukken van Ravel genomen wordt! Rustige film zonder dat ie traag is. Het personage Stephan is bijzonder intrigerend. Hoewel hij zichzelf niet geschikt acht voor de liefde is hij geen op en top cynicus die het allemaal beter denkt te weten. Hij weet het allemaal ook niet, maar is wel erg beschouwend waardoor je aan zijn lippen hangt zodra hij iets gaat zeggen. De andere twee hoofdpersonages zijn eveneens goed gekozen en spelen geweldig. Zeer origineel verhaal, tegen een boeiende achtergrond verteld en inderdaad met veel subtiliteiten.

mdj schreef:

Zoveel tijd als er voor de stukken van Ravel genomen wordt!

Schitterend is dat he ? Ook zo ongewoon en origineel hier.

Mooie sfeervolle film, die gedragen wordt door de drie uitmuntende hoofdrolspelers.

Dit is een van Auteuils beste rollen (Jean de Florette is mijn favoriet) en de rol is hem op het lijf geschreven. Zou me niets verbazen als de rol met Auteuil in het achterhoofd is geschreven.

De locaties zijn in deze film erg belangrijk, ze dragen erg bij aan de sfeer.

Op psychologisch vlak steekt de film goed in elkaar. Zou dit niet zo zijn dan was dit al gauw een doorsnee Franse praatfilm geworden.

Wat mij betreft valt de film iets te vaak in herhaling. Ik vind dat de film wat te veel in restaurants afspeelt. Dat versterkt natuurlijk de kilheid en zakelijkheid waarin Auteuils personage zich graag begeeft, de film wordt er wel eentoniger op. En uit die gereserveerde vriendin waarmee hij afspreekt komt niet zoveel zinnigs.

mdj schreef:

Zoveel tijd als er voor de stukken van Ravel genomen wordt!

FisherKing schreef:

Schitterend is dat he ? Ook zo ongewoon en origineel hier.

Schitterend ja. Maar wat daar in een film die nota bene over een violiste en een vioolbouwer gaat origineel en ongewoon aan is, ontgaat me. Of was jouw opmerking ironisch bedoeld?

FisherKing

Hoeveel films ken je met een violiste en een vioolbouwer ? Ik geen enkele andere. Dat bedoelde ik

Oh, op die fiets.

Ik lees net dat Béart en Auteuil ten tijde van de film een relatie hadden.

Op imdb staat bij Auteuils pagina: Daughter with Emmanuelle Béart, Nelly (born April 1992)

Dan vraag ik me wel af wanneer deze film is opgenomen. Vast in 1991.

avatar van danuz

danuz

Na enkele jaren de schitterende poster te hebben bewonderd heb ik hem dan nu eindelijk gezien.

Viel me niet tegen, maar had er misschien stiekem toch iets meer van verwacht. De acteerprestaties zijn erg goed, en de ondoorgrondelijke, ingetogen haast liefdeloze (niet cynische, zoals mdj opmerkte) blikken van Stephane zijn prachtig.

Visueel was de film niet bovengemiddeld, iets wat ik wel verwacht had. Dit is dan ook eigenlijk waarom hij net geen 4,5* haalt.

De muziekstukken waren erg mooi, en gelukkig werd hiervoor de tijd genomen. Iets wat erg belangrijk is in deze film omdat ze eigenlijk het karakter van Stephane contrasteren, maar ergens ook aanvullen.

Erg goede film, met veel diepgang en waar je als kijker veel uit kan halen (ik in ieder geval). Dik 4*. Wel eentje om nog eens te zien en dan wellicht op te hogen.

avatar van CinemAvanti.nl

CinemAvanti.nl

Voortreffelijk geacteerd door de drie hoofdrolspelers, intelligente dialogen en fantastische muziek van Ravel waar zelfs de grootste klassieke-muziek-leek vlinders in zijn buik van krijgt.

avatar van Film Pegasus

Weet iemand of deze film al op dvd verschenen is?

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Fijne Franse film,

Het tempo in de film ligt niet al te hoog. De film focust zich op de ontwikkelingen van een sympathiek aandoende man die zijn omgeving ter zijner tijd liever wat op afstand houdt, waardoor hij voor de buitenwereld aardig en oppervlakkig blijft en voor de intimici een ware hel, omdat emoties maar zelden worden beantwoord.

Emmanuelle Béart is degene die de show steelt in deze film. Net zoals in Manon des Sources, ziet ze er geweldig uit. Zonder dat het ongeloofwaardig overkomt als zij een viool ter handen neemt. De muziek in deze film sluit perfect aan op het thema. De tempowisselingen klinken niet alleen voor het gehoor dynamisch, ook het lichaam beweegt heftig mee. Of ze nou een nomaad speelt of een geslaagde ex - conservatorium studente, ze gaat er helemaal in op.

Visueel verder niet echt bijzonder. Alhoewel de film wel onderhoudend is. Op de ritjes in de auto is niets aan te merken evenmin op het af en toe in beeld brengen van de wijde omgeving, als een soort van metafoor van het vluchten. Verder een schitterende filmposter hierboven. Tevens een fijn, intiem moment in een film die niet bolstaat van de vele plotontwikkelingen. 4*

avatar van Knisper

Knisper

Mooie film. Fantastische Auteuil, fantastische Béart en samen zijn ze nog beter. Enorm sterke wisselwerking. Verder ook een prachtige psychologische ontwikkeling van Auteuil. Echt voelbaar, zelfs als hij niks zei, was het allemaal van zijn gezicht af te lezen Film kent een langzame, doch sterke opbouw, met veel gepraat, maar wel interessant. Film boet alleen tegen het einde in aan kracht als Béart even uit beeld verdwijnt, maar verder heel sterk. 3,5*

Vreemd dat je er gewoon van opkijkt als er zowaar intelligente dialogen in een film plaatsvinden. Maar dit is er eentje van.

Ik zat er echt even van te kijken, kan me niet eens meer herinneren zulke gesprekken gezien te hebben op film.

Niet dat het allemaal super diepgaand is maar toch. Het kan al snel vervallen in pseudo-intellectueel geneuzel en de scheidslijn ligt vaak bij de kijker.

Het is allemaal fijn subtiel gebracht wat toch wel een verademing is tegenwoordig.

avatar van timbo_

timbo_

Wat een mooie verassing. Prachtige film die op de een of andere manier ook steeds beter wordt in mijn gedachten. Moet zeggen dat mdj de film nog het best samenvat met rustige film zonder dat hij traag is. De film neemt overal zijn tijd voor maar het blijft constant boeiend. Dit is natuurlijk mede te danken aan Daniel Auteuil want hij zet prachtig een emotieloos man neer die toch weet te boeien. Maar Andre Dussollier en Emmanuelle Beart mogen zeker niet vergeten worden. En hoewel ik de ontknoping al lang zag aankomen vond ik dat toch geen probleem. De film bleef boeiend en vooral heel erg authentiek.

4,5 *

avatar van Wouters

Wouters

ik ben toch iets minder positief dan mijn voorgangers. waar dit soort films mij meestal wel weet te raken, pakt deze film me totaal niet. Ik snap wat het idee achter de film is maar het raakt me gewoon niet.

cesar en rosalie werkte veel beter. Het flamboyante karakter van montand, de innemende schneider, het mooie camerawerk en de vele interessante ontwikkelingen. In deze film is alles anders.

acteerwerk en muziek is goed, het camerawerk volstrekt niet bijzonder. het personage van maxime vond ik volstrekt nutteloos. Misschien dat het bij herziening beter wordt maar ik zie voorlopig het goede van deze film niet.

Op grond van acteerprestaties en muziek een nipte 2.5*

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Film wist letterlijke de juiste snaren te raken, heel mooi. Heerlijk langzaam en subtiel opgebouwde scenes, met heel natuurlijke en uitstekend acterende spelers. Er wordt een prachtig verhaal gecreeerd om de muziekinstrumenten heen, die ondertussen veel toevoegen aan deze film. Mooie dialogen weten alles bij elkaar te houden.

Het personage van Maxime is noodzakelijke voor deze film, totaal niet nutteloos. Ik begrijp je punt wel, hij lijkt niets toe te voegen, maar op de achtergrond is hij daadwerkelijk wel aanwezig en speelt hij door subtiele gebeurtenissen een onmisbaar personage.

avatar van jan66

jan66

Schitterend en zeer gevoelig spel...

Zowel qua muziek als acteren...

Een hele dikke 4*

avatar van Hannibal

Hannibal

Prachtige film! Daniel Auteuil is één van de beste Franse acteurs die ik tot nu toe heb mogen aanschouwen. Daarnaast is het altijd zeer prettig om naar Emmanuelle Béart te kijken. Wat een mooie vrouw is dat toch!

De film bestaat voornamelijk uit gesprekken, maar verveelt geen enkel moment. Ze staan bol van subtiele, doordachte uitspraken en veelzeggende gezichtsuitdrukkingen. Een genot om naar te kijken. En dan de climax, en om eerlijk te zijn zag ik de "clou" echt totaal niet aankomen en was er ook best door overdonderd. Een aantal gezichtsuitdrukkingen die me eerst niets zeiden werden in één klap duidelijk. Leuk is dat, als dat gebeurt in een film, als de kijker echt wordt verrast en niet nadien zegt dat de film nogal voorspelbaar was.