• 9.375.880 stemmen

Geregisseerd door: Eric Forsberg

Met onder meer: Cooper Harris en Barry Williams

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Mega Piranha

"They were created to save mankind. Something went wrong."

Een groep gemuteerde en zeer dodelijke piranha's weet te ontsnappen uit de Orinoco (Venezuela). De moordlustige en zeer hongerige vissen vreten langzaam maar zeker hun weg naar Florida, waar niemand meer veilig is.

Jason Fitch

Submarine Captain Jim

Zin in!

avatar van Evil Kneel

Evil Kneel

Kan alleen maar een toppertje worden.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Quote gorezone

The Asylum has officially announced MEGAPIRANHA for release on April 27, 2010.

avatar van dave

dave

Nou, de poster ziet er in ieder geval weer fantástisch uit.

• 11913 berichten

Trailer en filmfragmenten gezien: fouter (maar vooral: leuker) zie je ze niet snel.

avatar van 606

Toch een aardige trailer moet ik zeggen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik zag deze net bij de Updates en kon het niet laten om even op te reageren.

''Your fish food!''

Titel kon net zo goed naar The House of the Flying Piranha's genoemd worden, tjesus.

Minotaures schreef:

Ik zag deze net bij de Updates en kon het niet laten om even op te reageren.

''Your fish food!''

Dat maakt toch niet uit

Als de actie maar goed zit.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ziet er best leuk uit eigenlijk.

movie acteurs schreef:

Ziet er best leuk uit eigenlijk.

Vond ik ook

avatar van boombastic

boombastic

Ben echt benieuwd naar deze topper.

One of a kind, kan niet missen...

Grindpad

remake van Piranha, nu deze weer:

worden de beesten films weer mode?

'tis wachten op een Jaws-remake.........

• 11913 berichten

Nee, dit is de rip-off van de re-make van Piranha.

Grindpad

ja, maar toch, ik ruik een trend

wel lekker jaren 70 hoor, piranha's

avatar van boombastic

boombastic

James Cameron can rest easy ... someone has finally made a piranha movie that's even more ridiculous than his legendary directorial debut, Piranha Part Two: The Spawning (1981)

Aldus IMDB, dat beloofd dus echt wat...

avatar van tyler-durden

tyler-durden

wtf... maken ze nou hun eigen shit na?

dit is gewoon mega shark vs giant octopus 2

tyler-durden schreef:

mega shark vs giant octopus 2

avatar van dave

dave

Mega Piranha, een ietwat recenter Asylum misbaksel, klampt zich vast aan de meer dan waarschijnlijke blockbuster 'Piranha 3-D', die deze zomer zou moeten verschijnen. Ik had geen idee wat ik mocht verwachten. Soms valt er een heleboel af te lachen, maar veel vaker weet je uit verveling niet waar kruipen. Jammer, maar de kaakspieren werden ook deze keer duchtig getraind en het gegeeuw was tot ver te horen. Er was welgeteld één scène die geslaagd was en me uit m'n plotse siësta haalde.

Het verhaal is naar goede gewoonte tot het minimum beperkt en richt zich tot die bepaalde doelgroep die al eens graag de hersenen uitschakelt tijdens het film kijken. Piranha's zijn, na een mislukt experiment, ontsnapt uit een laboratorium en zitten momenteel klem achter een dam. Nadat een school van onze bijtgrage vriendjes een boot heeft aangevallen en iedere opvarende smakelijk heeft verorbert, komt Jason 'Action Man' Fitch opzetten. Hij moet in opdracht van een of andere staatssecretaris de moord onderzoeken, al collaborerend met het plaatselijke leger. Het komt erop neer dat Fitch samen met de verantwoordelijke wetenschappers tot de vaststelling komt dat de piranha's op korte termijn afschrikwekkende proporties kunnen aannemen. Kolonel Diaz, de knettergekke Venezolaanse bevelhebber helpt Fitch, maar is iets te enthousiast en zorgt ervoor dat de piranha's ontsnappen. Het is een race tegen de tijd om deze ontketening te stoppen, alvorens de hele westkust geterroriseerd wordt.

Klinkt eigenlijk niet al te best. Dit uitgangspunt is allesbehalve origineel en doet onmiddellijk denken aan heel wat gelijkaardige films. In combinatie met de inmiddels beruchte CGI, die nu eenmaal gepaard gaat met deze producties, is de strijd om goede kritieken reeds op voorhand verloren.

Het technische aspect is veruit het minste. Om te beginnen is er uiteraard de compleet van de pot gerukte CGI. En daarmee doel ik niet alleen op de piranha's. Alles ziet er nep uit. Helikopters, boten die zinken, ontploffingen, enzovoort. Voor alles is een computer gebruikt. Een ENIAC, veronderstellen we. De zwemmende monstertjes spannen de kroon. Als ze niet bewegen, vallen ze nog wel mee, maar vanaf het moment dat ze in actie schieten valt alles aan diggelen. Ze komen als duiveltjes uit doosjes tevoorschijn en zoeven als waren het dartspijltjes op hun slachtoffers af. Het maakt niet uit welk camerastandpunt aangenomen wordt, ze stuiven altijd uit de meest onwaarschijnlijke hoek. Daarnaast ook vreselijk hoe ze zich onbezield in gebouwen boren. Al Qaida zou al contact hebben opgenomen.

Verder worden de personages in het begin voorgesteld door middel van zwart-wit foto's, waar hun naam en functie onder staan. Persoonlijk vond ik dit extreem lelijk en doodsimpel gestolen van andere films. Hier komt het zonder meer ongelukkig en triest over.

Het camerawerk is abominabel. Moest de regisseur alles vanuit een overbevolkt springkasteel gefilmd hebben, ik zou er begrip voor kunnen opbrengen. Bij momenten schokt de camera namelijk zo erg dat je er zeeziek van wordt. Dat maakt dat de actie erg onoverzichtelijk is en op die manier rijp voor de vuilbak. Benieuwd wie de camera in de handen van die mensaap van een Forsberg heeft geduwd.

Wat betreft verhaalverloop is het van hetzelfde laken een pak. Minstens even pijnlijk zijn de typische plotgaten, die zich even vlug opstapelen als de piranha's groter werden. Qua evenredigheid zit het daar wel goed. Vele details kloppen niet en roepen een aardige hoeveelheid vraagtekens op. En als je antwoorden verwacht, kan je evengoed luidop beginnen bidden. Het resultaat zal hetzelfde zijn.

Ik vraag me af waarom dat koppel in de eerst minuut zonodig moest zwemmen in de 'Orinoco' rivier. Hadden ze geen enkel besef van de gevaren? Zulke plaatsen krioelen toch van krokodillen, vleesetende vissen, bloedzuigers, en wie weet wat nog allemaal. Afijn, veel vreemder is het feit dat een relatief kleine groep piranha's er in slaagt een boot te kantelen en ze tevens met gemak twee meter hoog uit het water kunnen springen, maar niet over een kleine, onbetekende dam geraken.

En ook ons aller actieheld Fitch kent zijn momenten. Hij staat er de hele film lang alleen voor, de laatste duikscène niet meegerekend (daar krijgt hij zelfs hulp van een wetenschapper). Tijdens de plotse, absurde arrestatie in het laboratorium kan hij van de ene moment op het andere verdwijnen. Lijkt me onmogelijk, zonder een onzichtbaarheidmantel. Verder slaagt hij erin drie gewapende mannen uit te schakelen met zijn blote vuisten, kan hij onder water praten en valt op een cruciaal moment de batterij van zijn GSM leeg. Nuja, een oplossing voor dat laatste is snel gevonden: een paar seconden sabbelen op de batterij en we kunnen weer verder. Hoe bedenken ze het toch.

Voorts is er het immer opduikende 'leger' van kolonel Diaz, die de achtervolging op plotselinge staatsvijand nummer 1 Fitch nooit opgeeft. Ze rijzen overal als een bende zombies op en halen alle resterende geloofwaardigheid weg. Ik heb nog steeds geen idee wat Diaz' bedoeling nu precies is. Wellicht moest hij de lege hoekjes van het verhaal opvullen en wat extra tijd zien te sprokkelen.

Ondanks het feit dat deze prent veel te veel onnozele dialogen bevat en echte actie vrij schaars is, heb ik toch een paar keer hard moeten lachen, uiteraard om de verkeerde redenen. Er zit een scène in waarin er een enorme piranha uit het water springt en op een ontzettend belachelijke wijze op een vuurtoren terechtkomt en derhalve gespietst wordt. Tragikomisch, maar je moet het er maar mee doen. En ook het moment waarop Fitch al liggend de ene na de andere piranha wegtrapt werkte fameus op de lachspieren.

Gelukkig zijn deze twee hoogtepunten present, want anders was dit een complete flop geweest. Niets is erger dan een totaal bespottelijke C-film, waarmee niet eens te lachen valt. Helaas, de middelen die moeten ingezet worden om de absolute verdorvenheid te compenseren zullen van ver moeten komen. Het leek al vlug af te stevenen op een soort 'It Came From Beneath the Sea'. Met als enige verschil het feit dat er nog wat 'ziel' was te bespeuren in die gigantische octopus. Het grote probleem hier, is het gebrek aan verbondenheid met het eindproduct. De makers van deze rotzooi hebben geen band met hun creatie. Het is gemaakt om zoveel mogelijk geld op te hoesten, punt.

Na ongeveer 85 minuten van hot naar her gelopen te hebben, lijkt er dan toch een einde te komen aan het ongerijmde vertelseltje. Maar ik zweer het met de handen op het hart, een dwazer einde zal je slechts zelden mogen aanschouwen. Nadat ze één piranha hebben geraakt met hun krachtig onderwaterarsenaal, vliegen de overige visjes erop massaal op af, aangetrokken door de overvloed aan vers bloed. De duikers blazen de aftocht en denken dat ze de rest elkaar wel zal verscheuren. Probleem opgelost. Maar, ze zien één ding over het hoofd: 'The last piranha standing'. Ja toch, er moet er toch minstens één overblijven? Of eet die zichzelf op? Alle gekheid op een stokje.

Acteerprestaties zijn minimaal. Vooral Logan (Fitch), die sinds zijn rol als Terminator in de Asylum reeks wat meer tekst heeft gekregen, acteert haast met een wortel in zijn achterdeur. Expressie, gestiek, inlevingsvermogen, het zijn begrippen die hem onbekend in de oren klinken. Maar alles kan slechter en eigenlijk is het vooral Labiosa (Diaz) die er helemaal niets van bakt. Misschien komt hij goed van pas als slechterik in een Studio 100 productie, maar hier is hij zo transparant als een nat T-shirt.

Enfin, uiteindelijk een jammerlijk gegeven. Ook omdat het steeds weer lijkt alsof ze het écht menen met zulke voorstellingen. Een aparte totstandkoming toch, je vraagt iedere keer opnieuw af hoe laag ze ditmaal zullen vallen. Ik wordt er door aangetrokken en tegelijkertijd door afgestoten. Als een magneet die het ook even niet meer weet. Maar voordat we poëtisch gaan worden, beëindig ik deze lap tekst, dat alweer een hele resem aan negatieve commentaar bevat. Ach ja, op naar de volgende.

0,50 (0,75)

• 11913 berichten

Vind jij dit soort recensies niet een ontzettende verspilling van je tijd??

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

avatar van juhnzun

juhnzun

Een groep gemuteerde en zeer dodelijke piranha's weet te ontsnappen uit de Amazone. De moordlustige en zeer hongerige vissen vreten langzaam maar zeker hun weg naar Florida, waar niemand meer veilig is

Kijkt op kalender en ziet 2010 staan

avatar van Kevin13

Kevin13

Nicolage Rico schreef:

Ik denk niet dat iemand hem volledig leest in ieder geval.

Waarom niet? Ik heb hem anders volledig gelezen.

avatar van stkolaf

stkolaf

haha ik zou hem gaan lezen als ik al niet van tevoren wist dat ook ik 0,5 sterren ging geven. en dan alleen omdat je niet lager KAN geven!! wat een kut cgi, als je het al zo wil noemen. en over de rest ga ik niet eens iets zeggen... verspilling van mn tijd, ik ga niet eens stemmen!

avatar van scorepio

scorepio

Nicolage Rico schreef:

Ik denk niet dat iemand hem volledig leest in ieder geval.

Toch wel. Beter een uitgebreide goede recensie dan een korte en waardeloze.

avatar van ignorama

ignorama

@dave:

na dit hele verhaal van jou ben ik toch wel eens benieuwd hoe slecht het allemaal is dus om die reden ga ik hem eens bekijken

avatar van stinissen

Onbegrijpelijke slechte special effects anno 2010....

avatar van barcam

barcam

Fantastisch slecht

Men neemt een mislukt experiment wat reuze Piranhas worden.

Spotgoedkope over de top computer effecten.

Pirahnas die boten eten en in huizen springen.

De steroide held die op Action Man gelijkt.

Veel bloed en ontploffingen.

Een super onnozel verhaal.

En het resultaat is zeer grappige entertainende B troep.

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Ooh, weer zo'n juweeltje van The Asylum.

avatar van filmofiel

filmofiel

Waardeloze B-film, slecht geacteerd, zo voorspelbaar en de special effects uit het jaar Blok. Kortom een smakeloze infantiele produktie.